Microsoft Oy - Uutisia

 • Uutiset löytyvät nyt uudesta uutishuoneesta

  Microsoftin Uutishuone on siirtynyt uuteen osoitteeseen http://www.microsoft.fi/uutisia. Uudesta uutishuoneesta löydät tuttuun tapaan lehdistötiedotteet ja muut uutiset omilta palstoiltaan sekä viestinnän yhteystiedot.

  Tavataan uudessa Uutishuoneessa!

  Yhteistyöterveisin,
  Camilla Lindfors
  viestintäjohtaja
  Microsoft Oy

 • Uusi All-in-One Media Keyboard helpottaa tietokoneen mediatiedostojen käyttöä

  Toukokuussa saataville tulevan Microsoftin All-in-One Media Keyboard -näppäimistön avulla selaat helposti tietokoneesi mediatiedostoja ja katsot niitä tv-ruudulta vaikka mukavasti sohvalla rentoutuen.

  Langaton näppäimistö on suunniteltu sekä toimisto- että kotikäyttöön sopivaksi. Integroidun, suurikokoisen monikosketusalustan ansiosta ruudulla voi siirtyä tarkasti ilman erillistä hiirtä. Mukautettavien pikanäppäimien avulla voi vaivattomasti selata musiikki-, valokuva- ja videotiedostoja sekä tehdä verkkohakuja. Näppäimistöä voi käyttää helposti paikassa kuin paikassa. Vankan rakenteensa ansiosta se kestää jopa lattialle putoamisen ja on myös roiskeenkestävä.

   

  All-in-One Media Keyboardin odotetaan olevan saatavilla Microsoftin jälleenmyyjillä toukokuussa 2014. Sen arvioitu vähittäismyyntihinta on 44,90 - 49,90 €.

  Lue lisää Windows Experience Blogista.

 • Microsoft esitteli tiedonhallintaratkaisuja älykkäille toimintaympäristöille

  Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella kertoi eilen ”Accelerate your Insights” -tapahtumassa yhtiön visiosta luoda kokonaisvaltainen tiedonhallinta-alusta älykkäille toimintaympäristöille (ambient intelligence). Nadella tähdentää, että kaikilla yrityksillä on käytössään kasvava määrä dataa. Tämän kaiken tiedon potentiaali on rajaton, aina äänestystulosten ennustamisesta epidemioiden leviämisen ennakointiin ja estämiseen. Nadellan mielestä on tärkeää, että jokaisella yrityksellä on strategia tiedon hyöntämiseen ja teknologiat kaikkien saatavilla.

  Osana visiotaan älykkäistä toimintaympäristöistä, Microsoft julkisti eilen uusia tuotteita ja palveluita. Julkistukset täydentävät yhtiön kattavaa tietokantatarjontaa:

  • SQL Server 2014 tuo muistinvaraiset (in-memory) toiminnallisuudet kaikkiin työmääriin, mukaan lukien operatiivisiin järjestelmiin (OLTP, online transaction processing), tietovarastointiin ja raportointiin (business intelligence)

  • Microsoft Azure Intelligent Systems Service on uusi pilvipalvelu esineiden Internetin hyödyntämiseen. Palvelun avulla voi turvallisesti muodostaa yhteyden konetuotettuun dataan sekä hallinnoida ja kaapata dataa antureista ja laitteista, käyttöjärjestelmästä riippumatta.

  • Analytics Platform System APS yhdistää Hadoop- sekä Microsoft SQL Server -tietokantateknologioiden parhaat puolet yhteen edulliseen big data -ratkaisuun.

  Julkistuksen yhteydessä kerrottiin myös tutkimusyhtiö IDC:n tuoreesta selvityksestä, joka osoittaa, että yrityksillä, joilla on kokonaisvaltainen lähestymistapa dataan, on 60 % parempi tuotto datahankkeissaan. IDC:n laskelmien mukaan datassa ja sen analysoinnissa piilee maailmanlaajuisesti noin 1,6 biljoonan dollarin arvoinen potentiaali. Oheisessa infografiikassa kuvataan selvityksen tuloksia tarkemmin.

  Lue lisää lehdistötiedotteesta sekä Satya Nadellan blogikirjoituksesta. Tapahtuman pääpuheenvuorot ovat myös katsottavissa videotallenteina.


 • Office 365 Personal saatavilla - dokumenttien käsittely onnistuu nyt myös iPadillä

  Vähän aikaa sitten Microsoft kertoi, että Office-tuoteperhe saa uuden jäsenen. Office 365 Personal on nyt saatavilla Microsoft-kaupassa sekä vähittäismyyjien kautta. Office 365 Personaliin voi yhdistää yhden PC- tai Mac-tietokoneen sekä yhden tabletin, myös iPadin. Office 365 Personalin arvioidut vähittäismyyntihinnat ovat 69 euroa vuodessa tai 7 euroa kuukaudessa.

  Office 365 Personal laajentaa Microsoftin valikoimaa kotitalouksille, on kyseessä sitten yhden hengen talous tai suurempi perhe. Minkä tahansa Office 365 -vaihtoehdon valitsetkin, se antaa sinulle vapauden työskennellä millä tahansa laitteella koulussa, kotona tai liikkeellä ollessasi.

  Lisätietoja:
  - Office 365 Personal -järjestelmävaatimukset
  - Office 365 -vaihtoehdot kotitalouksille ja opiskelijoille

 • EU:n tietosuojatyöryhmä hyväksyi Microsoftin pilvipalvelujen tietosuojan

  Microsoftin päälakimies Brad Smith julkaisi tänään blogin liittyen pilvipalveluiden luotettavuuteen ja tietosuojaan otsikolla: ”Privacy authorities across Europe approve Microsoft’s cloud commitments”.

  Aikaisemmin tällä viikolla EU tietosuojatyöryhmä (Article 29 Working Party), joka edustaa EU:n 28:ta kansallista tietosuojavirastoa, päätti huolellisen tarkastelun jälkeen, että Microsoftin yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille tarkoitettujen pilvipalveluiden sopimukset täyttävät EU:n tietosuojadirektiivin tiukat vaatimukset.

  Lopputuloksena Microsoft on ensimmäinen – ja toistaiseksi ainoa – yhtiö, joka on saanut tämän hyväksyvän lausunnon. Hyväksynnällä on merkittäviä vaikutuksia niin Euroopassa kuin maailmanlaajuisesti kaikenkokoisiin yrityksiin, jotka haluavat varmistua tietojensa yksityisyydensuojasta ja tietoturvasta.

  Lue lisää Brad Smithin blogista.

 • VVO toi tablettisovelluksella helpotusta isännöitsijän arkeen

  Asuntovuokraukseen erikoistunut VVO tehosti toimintaansa Windows 8 -tablettisovelluksella. Yhtiön isännöitsijät tekevät kuukausittain lähes 1 000 huoneistotarkastusta, joissa kartoitetaan asunnon kunto ja mahdolliset korjaustoimenpiteet ennen uutta vuokralaista. Uusi sovellus tehosti ja nopeutti tarkastuksia huomattavasti.

  Sovellus kulkee näppärästi isännöitsijöiden mukana tabletissa ja toimii myös ilman verkkoyhteyttä. Aiemmin yhden huoneistotarkastuksen liitteeksi saatettiin ottaa jopa yli 30 valokuvaa. Nyt kameraa ja liitetiedostoja ei enää tarvita, kun koko tarkastusprosessi ja muutkin isännöitsijän päivittäiset työt hoituvat tabletilla.

  Sovelluksen kehitys ja käyttöönotto ajoitettiin uusien laitehankintojen yhteyteen. Lyhyen aikataulun puitteissa onnistuttiin luomaan toimiva ja vakaa sovellus, josta on iloa myös VVO:n myynnille ja markkinoinnille. Lisäksi muuttavan vuokralaisen vuokratakuu saadaan maksuun entistä nopeammin, mikä vaikuttaa suoraan myös asiakastyytyväisyyteen.

  Tampuuri Tablet -sovellus kehitettiin yhteistyössä Talokeskuksen ja muiden vuokrausalan toimijoiden kanssa.

   

  Lue koko tarina.

  Lisätietoja:
  VVO-yhtymä Oyj
  Palvelupäällikkö Piia Hyvärinen
  Email: piia.hyvarinen@vvo.fi
  p. 040 580 7544

 • Windows XP -tuki päättyy tänään – 27 %:lla pk-yrityksistä ei edes suunnitelmaa vaihdosta

  Monilla pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on suunnitelma Windows XP -käyttöjärjestelmän vaihtamisesta tai ne ovat jo vaihtaneet tai parhaillaan vaihtamassa XP:n uudempaan käyttöjärjestelmään. XP:n tekninen tuki päättyy tänään 8.4.2014.

  Microsoftin Ipsos MORIlla maaliskuussa 2014 teettämän tutkimuksen mukaan kaikilla XP-käyttöjärjestelmää edelleen käyttävillä pk-yrityksillä ei vieläkään ole edes suunnitelmia käyttöjärjestelmän vaihtamisesta. Suomessa tutkimukseen osallistuneista pk-yrityksistä, jotka vielä käyttävät XP:tä, 84 % [1] on tietoisia XP-tuen loppumisesta. Silti jopa 27 %:lla näistä XP:tä käyttävistä yrityksistä ei ole edes suunnitelmaa käyttöjärjestelmän vaihdosta XP-tuen päättymisestä huolimatta.

  XP-tuen päätyttyä järjestelmää yhä käyttävien yritysten tietoturvariskit kasvavat, kulut nousevat ja yritykset jäävät ilman teknistä tukea. Myös yritysten kilpailukyky on vaarassa, sillä tämän päivän kilpailuympäristössä pärjääminen vaatii tietoturvallisia, moderneja työkaluja kuten pilvipalveluja tukevan Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän. Tutkimukseen osallistuneista XP-käyttöjärjestelmän vaihtaneista yrityksistä 26 % kertoi tuottavuuden kasvaneen ja 48 % tietoturvan parantuneen, kun XP oli vaihdettu uudempaan käyttöjärjestelmään.

  Microsoft suosittelee Windows XP -käyttöjärjestelmää edelleen käyttäviä toimimaan seuraavalla tavalla:

  1. Mikäli Windows XP -käyttöjärjestelmälle tulee päivitys vielä 8.4., lataa ja asenna päivitys. Kytke tietokone sen jälkeen pois internetistä ja sulje se mieluiten lopullisesti.
  2. Päivitä laitteeseesi Windows 8.1, mikäli se on mahdollista.
  3. Mikäli et voi päivittää laitteeseesi Windows 8.1 -käyttöjärjestelmää, suosittelemme hankkimaan nykyaikaisen, kosketusnäytöllisen laitteen. Näin saat käyttöösi runsaasti kokonaan uudenlaisia ominaisuuksia.

  Toimintaohjeet sekä lisätietoa Windows XP -tuen päättymisestä yksityiskäyttäjille löytyy täältä.

  [1] Ipsos MORI haastatteli 501 pk-yrityksessä työskentelevää henkilöä Suomessa. Nämä yritykset työllistävät enintään 250 henkilöä. Haastattelu tehtiin verkossa Ipsos Interactive Panel -työkalun avulla 5.-13.3.2014. Tutkimuksen data on puolueetonta.

  Aiempia Windows XP -aiheisia julkaisuja: