Microsoft Oy - Uutisia

 • Yliopistot ympäri Euroopan tutustuivat läsnätyöhön Microsoftilla

  Perjantaina 4.4. Microsoftilla vieraili vaikutusvaltaisia vieraita ympäri Eurooppaa. Läsnätyömalliin ja tietotyön uusimpiin työkaluihin oli tutustumassa Keilarannassa yli 80 eurooppalaisten yliopistojen rehtoria ja ylimmän johdon edustajaa. Helsingissä ja Espoossa järjestetty EUNIS-konferenssi käsitteli uutta, digitaalista aikakautta korkeakoulutuksessa. Ajankohtaisina teemoina olivat digitaaliajan asettamat uudet vaatimukset opetukselle, työn tekemiselle ja johtamiselle, korkeakoulujen välinen kilpailu ja yhteistyömahdollisuudet sekä yritysyhteistyön hyödyntäminen tutkimuksessa ja korkeakoulutuksessa.

  Yliopistojen vaikutusvaltaiset edustajat tutustuivat Microsoftin Kohtaamispaikalla Keilarannassa mm. uuden tietotyön, läsnätyön, innostaviin mahdollisuuksiin sekä uusimpiin Windows 8 -laitteisiin. Keskusteluita käytiin myös liittyen mm. pilvipalvelujen käyttöön tutkimustyössä. Työkulttuuristaan useaan kertaan palkitun Suomen Microsoftin tuottavuutta ja työhyvinvointia lisäävä läsnätyön malli sekä uusimmat Windows-laitteet herättivät paljon kiinnostusta. Microsoftilla on monenlaista yhteistyötä korkeakoulujen kanssa ja Suomi on tällä hetkellä Microsoftin tärkein ’mobiililaitekampus’ Euroopassa.

  Konferenssin järjesti Euroopan korkeakoulujen IT-järjestö EUNIS yhteistyössä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kanssa. Vierailua Microsoftilla isännöivät muun muassa Microsoftin Keski- ja Itä-Euroopan kouluyhteistyöstä Microsoftilla vastaava Kati Tuurala ja iloinen joukko microsoftilaisia läsnätyöntekijöitä.

  Lisätietoja: http://eunisrectors2014.eunis.org/

 • XP:n tuki loppuu jo ensi viikolla - luovu vanhasta möykystä hyvän sään aikana!

  Tietokoneiden vaihtoviikot käyvät nyt kuumina, sillä Windows XP -käyttöjärjestelmän tekninen tuki loppuu jo 8.4. Tämän jälkeen vanhan tietokoneen käyttö on selvä tietoturvariski, ja esimerkiksi pankkiasioiden hoitamista XP-koneella ei enää suositella. Kävimme Gigantissa tutustumassa uusiin laitteisiin.

  ”Nyt on oikea hetki päivittää tekniikkaa, sillä uudet laitteet eroavat vanhoista pelkästään hyvällä tavalla. Niistä löytyvät kaikki tutut Office-ohjelmat, mutta uusiin laitteisiin saadaan myös sovelluksia, joissa on paljon uusia, käyttöä helpottavia ominaisuuksia”, kertoo Suomenojan Gigantin osastopäällikkö Sanna Ratilainen.

  Monen käyttäjän kannalta näkyvin muutos on aloitusnäyttö, johon voi valita itseä eniten kiinnostavat sovellukset ja sisällöt. Toisaalta uusiakin Windows-koneita voi käyttää vanhalla tutulla työpöytänäkymällä. Vaihto tapahtuu näppärästi Windows-painikkeen kautta.

  ”Uusien laitteiden käytettävyys on huippuluokkaa. Yksinkertaisista sovelluksista on iloa, ja vanhalla työpöytänäkymälläkin uusi laite tehokkaampi ja turvallinen. Sillä voi surffata huoletta ja nopeasti niin töissä kuin vapaa-ajalla”, sanoo Sanna.

  Gigantin laitevalikoimasta löytyy sopiva kone kaikille käyttäjille. Laitteen valinnassa kannattaa pohtia etenkin käyttötarkoitusta ja liikuteltavuutta. Perusvaihtoehtoja ovat näyttävä All-in-One-pöytäkone kodin viihdekäyttöön, kannettava PC työ- ja vapaa-ajan käyttöön sekä asiakastyöhön soveltuva tabletti, johon saa myös näppäimistön. Näitä 2-in-1-laitteita voi käyttää perinteisesti hiirellä ja näppäimistöllä tai kosketusnäyttöä ja esimerkiksi kynää hyödyntäen. 

  ”Meiltä Gigantista löytyy osaava henkilökunta, joka auttaa laitteen valinnassa. Meiltä löytyy myös knowhow-huolenpitopalvelu, joka tukee uuden laitteen käyttöönotossa ja esimerkiksi tarvittaessa siirtää valokuvat vanhalta koneelta uudelle. Nyt mars tänne!”, suosittelee Sanna.

 • Windows Phone 8.1 ja Windows 8.1 Update -päivitykset tekevät käytön entistä henkilökohtaisemmaksi

  Tänään Microsoft julkisti Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmän sekä päivityksen Windows 8.1 -käyttöjärjestelmään. Molemmat uudistukset tuovat käyttäjien toivomia ominaisuuksia sekä kuluttajille että yrityskäyttäjille.

  Windows Phone 8.1 - entistä henkilökohtaisempi ja älykkäämpi

  Windows Phone 8.1 tekee puhelimestasi entistäkin henkilökohtaisemman.

  • Aloitusnäyttö on entistä enemmän muokattavissa. Kolmen palstan ansiosta siihen saa kiinnitettyä enemmän sovelluksia ja lukitusnäytössä on useita teemavaihtoehtoja. Aloitusnäyttöön voi myös jatkossa valita haluamansa taustakuvan   • Toimintokeskuksen myötä suosituimpien asetusten kuten esimerkiksi langattoman verkon, bluetoothin tai lentokonetilan käyttöönotto nopeutuu. Toimintokeskuksesta on myös helposti ja nopeasti löydettävissä kaikki halutut ilmoitukset esimerkiksi saapuneista viesteistä ja valituista sovelluksista


  • Word Flow -näppäimistö nopeuttaa kirjoittamista.

  • Skype on integroitu numerovalintaan ja voit helposti muuttaa tavallisen puhelun Skype-videopuheluksi.

  • Kalenteriin on tehty lukuisia käyttöä helpottavia uudistuksia esimerkiksi täysin uudistettu viikkonäkymä


  • Äänenvoimakkuuden säätö erikseen puheluille ja mediatoistolle

  • Dataseuranta kertoo datan kuukausittaisen käytön sovelluksittain ja rajoittaa puhelimen käyttöä, kun käytön raja lähestyy.

  • WLAN-seuranta yhdistää puhelimen automaattisesti avoimeen langattomaan verkkoon.

  • Tallennusseuranta auttaa hallinnoimaan puhelimen ja muistikortin muistia. Sovellukset voi asentaa myös muistikortille, mikäli laitteessa on sellainen.

  • Virransäästötoiminne paljastaa eniten akkua kuluttavat sovellukset.

  • Windows Phone 8.1 vahvistaa puhelimen ja PC:n yhteenliittämistä entisestään, ja esimerkiksi kodin langattoman verkon salasana synkronoituu automaattisesti molempiin laitteisiin.

  • Yrityksissä laitehallinta ja olennaisten liiketoimintasovellusten käyttö helpottuu Windows Phone 8.1:n myötä. 

  Windows Phone 8.1 on päivitettävissä kaikkiin Windows Phone 8 -laitteisiin ja on asennettuna uusiin – myös Nokian tänään julkistamiin – laitteisiin.

  Lue lisää Joe Belfioren blogikirjoituksesta.

   

  Windows 8.1 Update – entistä parempi Windows-käyttökokemus

  Windows 8.1 Update -päivitys on kokoelma uusia ominaisuuksia, jotka tekevät Windows 8:n käytöstä entistä yhtenäisemmän ja tutumman käytettäessä sitä perinteisesti hiirellä ja näppäimistöllä tai sitten kosketuksella.

  • Hakutoiminnon käyttö ja tietokoneen sammutus sujuvat nyt nopeammin, kun Käynnistä- ja Haku-painikkeet on tuotu aloitusnäytön oikeaan yläkulmaan. 

    

  • Työpöytää paljon käyttävät voivat nyt asettaa koneen käynnistymään suoraan työpöydälle aloitusnäytön sijaan. Tehtäväpalkkiin voi kiinnittää työpöydän sovellusten lisäksi Windows-kaupasta hankittuja sovelluksia.

    

  • Hiiri toimii nyt yhdenmukaisemmin kaikkialla Windowsissa. Kun hiiren vie Windows-kaupan sovelluksia käytettäessä näytön yläkulmaan, Sulje- ja Pienennä-painikkeet tulevat näkyviin. Kun hiiren vie näytön alareunaan, näkyviin tulee tehtäväpalkki.

  • Sovelluksia voi hallinnoida myös aloitusnäytöllä tuttuun tapaan hiiren oikealla painikkeella.


  • Windows-kauppa löytyy valmiina työpöydän tehtäväpalkista, jolloin uusien sovellusten löytämisestä tulee helpompaa. Uusien sovellusten asennuksesta tulee viesti vasempaan alanurkkaan.

  • Päivityksen myötä Internet Explorer 11 -verkkoselain mukauttaa selailukokemuksen tunnistamalla Windows-laitteesi – onko kyseessä esimerkiksi 8-tuumainen vaakasuunnassa oleva tabletti vai 24 tuuman näytöllä varustettu pöytäkone, johon on kytketty hiiri ja näppäimistö. Uudistus saa verkkosivujen käytön tuntumaan siltä kuin ne olisi muokattu juuri sinun laitteellesi sopiviksi.

  Yritysasiakkaille Windows 8.1 Update -päivitys tuo useita parannuksia, kuten uusia ominaisuuksia Windows-kaupan ja verkkosivujen hallintaan. Lisätietoja näistä löydät Windows for your Business -blogista sekä Springboard Series -blogista.

  Windows 8.1 Update -päivitys on tänään saatavilla MSDN-tilaajille. Windows 8.1 ja Windows RT 8.1 -käyttäjille se on saatavilla tiistaina 8.4. Valtaosalle käyttäjistä päivitys tapahtuu automaattisesti. Windows 8 -käyttäjille päivitys on saatavilla Windows-kaupassa niin ikään 8.4.2014.

  Lue lisää Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän uusista ominaisuuksista englanninkielisestä blogista.

 • Pilvipalvelut kaikkien käyttöön, kaikilla laitteilla – suosittu Office nyt myös iPadillä

  Microsoftin tuore toimitusjohtaja Satya Nadella piti eilen torstaina 27.3. lehdistötilaisuuden, jossa hän kertoi Microsoftin lähestymistavasta mobiili- ja pilvivetoisiin skenaarioihin. Samalla Nadella julkisti eri alustoja koskevia tuoteuutisia.

  Office for iPad: Microsoft Word, Excel ja PowerPoint ovat nyt saatavilla iPad-laitteille 29 eri kielellä App Store -kaupasta. Käyttökokemus on tuttua Officea, mutta sovellukset on kehitetty varta vasten iPadille. Office for iPad -sovelluksen ilmaisversio mahdollistaa dokumenttien ja esitysten tarkastelun ja esittämisen. Office 365 -palvelun tilaajat voivat lisäksi muokata ja luoda asiakirjoja. (Katso lisätietoja täällä.)

  Office Mobile maksutta iPhone- ja Android-älypuhelimille: sovellukset täydentävät jo saatavilla olevaa Officen ilmaista Windows Phone -versiota.

  Uusi Enterprise Mobility Suite on kattava joukko yrityksille suunnattuja pilvipalveluita tietojen ja palveluiden turvaamiseen ja hallintaan niin töissä kuin kotona käytettävillä eri laitteilla.

  Pilvipohjainen käyttöoikeuksien hallintaratkaisu Microsoft Azure Active Directory Premium tulee yleisesti saataville huhtikuussa. Myös pilvipohjaiseen Windows Intune -hallintaratkaisuun tulee parannuksia huhtikuussa.

  Lisätietoja

  Microsoftia koskevat uutiset:

  Office for iPad:

  Yritysten liikkuvuuden hallintaratkaisut:


   

 • Microsoft julkisti SQL Server 2014 RTM-version

  Microsoft on julkaissut SQL Server 2014 -tietokantajärjestelmän RTM-version laitevalmistajille. Asiakkaille suunnattu versio tulee vuorostaan yleisesti saataville 1. huhtikuuta. SQL Server 2014 tarjoaa ominaisuuksia liiketoimintakriittisille sovelluksille sekä tietovarastoanalytiikkaan ja hybridimallisten pilvipalveluiden hallintaan.

  Samalla kerrottiin Windows Azure HDInsight -palvelun Hadoop 2.2 -tuella olevan nyt yleisesti saatavilla. Myös SQL Server to Windows Azure -varmuuskopiontityökalu on tuotu saataville.

  Julkistukset ovat osa Microsoftin big data -strategiaa, jonka myötä asiakkaille tuodaan työkaluja suurten tietomäärien analysointiin koosta ja paikasta riippumatta.

  Keskeisimmät uudet SQL Server 2014 -ominaisuudet:

  • muistinvarainen tapahtumankäsittely (In-Memory Online Transaction Processing, OLTP) tuo merkittäviä parannuksia suorituskykyyn. Pilottihankkeissa on raportoitu jopa 30-kertaisia nopeutuksia aiempaan verrattuna. Tämä tehostaa erityisesti aikakriittisten sovellusten toiminnallisuutta, mutta on sovellettavissa myös muihinkin liiketoimintakriittisiin ratkaisuihin
  • muistinvaraiset raportointitoiminnallisuudet. Sarakepakkaus ja -tallennus parantavat suorituskykyä erityisesti tietovarastopohjaisissa raportointiratkaisuissa ja tiivistää tiedon pakkausta
  • tiiviimpi integraatio Windows Azure -palveluihin mm. varmistusten ja korkean käytettävyyden hyödyntämiseksi
  • SQL Server 2014 on saatavilla myös Windows Azure -virtuaalipalvelimille, joten sen hyödyt saa nopeasti käyttöön

  Lisää tietoa SQL Server 2014 -järjestelmästä sekä Microsoftin tietokantastrategiasta on luvassa ”Accelerate your insights” -tapahtumassa San Franciscossa 15.4. Pääpuheenvuoroja voi seurata suoratoistona verkossa.

  Lue lisää Official Microsoft Blogista.

 • Xbox One -peli- ja viihdejärjestelmä julkaistaan Suomessa syyskuussa 2014

  Tänään voimme vihdoin vahvistaa, että uuden sukupolven Xbox One julkaistaan Suomessa tämän vuoden syyskuussa. Konsoli julkaistaan samalla yhteensä 26 uudella markkina-alueella, jotka ovat:

  • Alankomaat
  • Argentiina
  • Belgia
  • Chile
  • Etelä-Afrikka
  • Intia
  • Israel
  • Japani
  • Kolumbia
  • Korea
  • Kreikka
  • Norja
  • Portugali
  • Puola
  • Ruotsi
  • Saudi-Arabia
  • Singapore
  • Slovakia
  • Suomi
  • Sveitsi
  • Tanska
  • Tšekki
  • Turkki
  • Unkari
  • Venäjä
  • Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

  Jaamme tarkempia tietoja Suomen lanseerauksesta, peleistä ja laitteen ominaisuuksista huhtikuun loppuun mennessä.

  Uuden sukupolven peli- ja viihdejärjestelmä Xbox One julkaistiin maailmalla 13 maassa viime marraskuussa ja lanseeraus oli Xboxin historian suurin. Konsolin ostaneet pelaajat viihtyvät tänä päivänä sen parissa keskimäärin yli viisi tuntia päivässä.

  Lisätietoja Xbox Onesta http://www.xbox.com/xboxone

 • OneNote nyt saatavana maksutta – myös Mac-laitteille ja yhdistettynä eri palveluihin

  Microsoft on julkaissut kolme merkittävää kehitysaskelta OneNote-muistiinpanosovellukseensa.

  OneNote mahdollistaa muistiinpanojen ja ideoiden tallentamisen ja käyttämisen lähes missä tahansa. Muistiinpanot voivat sisältää tekstiä, kuvia, videoita ja ääntä sekä käsinkirjoitettuja merkintöjä. Muistiinpanot ovat käytettävissä useilla eri laitteilla ja ne tallentuvat automaattisesti OneDrive-pilvipalveluun.

  OneNote on nyt ilmainen kaikilla alustoilla, mukaan lukien Windows PC:n työpöytäversio sekä Mac-versio. Maksullisen version käyttäjät voivat hyödyntää lisäominaisuuksia.

  OneNote for Mac on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa ja maksutta. OneNote on julkistuksen myötä saatavilla kaikilla tärkeimmillä alustoilla: PC, Mac, Windows-tabletit, Windows Phone, iPad, iPhone, Android ja web. Omat muistiinpanot pysyvät aina synkronoituna ja käytettävissä laitteesta riippumatta OneDrive-pilvitallennustilassa.

  OneNote-palvelu tarjoaa nyt ohjelmointirajapinnan (API). Pilvirajapinta mahdollistaa tietojen vaihtamisen OneNoten sekä Microsoftin ja kumppaneiden muiden sovellusten välillä. Ideoiden, tietojen ja inspiraatioiden tallentaminen eri sovelluksista ja lähteistä suoraan OneNoteen on entistä helpompaa. Uusia rajapintoja ovat muun muassa:

  • web-leikkuri verkkosivujen tallentamiseksi OneNote-muistikirjaan

  • me@onenote.com muistiinpanojen lähettämiseksi sähköpostina omaan OneNote-muistikirjaan

  • Office Lens dokumenttien ja kirjoitustaulujen kuvakappaamiseksi puhelimella

  • vaivaton dokumenttien skannaus Brother-, Epson-, Doxie Go- ja Neat-laitteista OneNoteen

  • dokumenttien skannaus matkapuhelimelta OneNoteen GeniusScan- ja JotNot-sovelluksilla

  • kynällä paperille tehtyjen muistiinpanojen lähettäminen OneNoteen Livescribe-alustalta

  • blogi- ja uutisartikkeleiden lähettäminen Feedly- ja News360-uutiskeräimistä OneNoteen

  • suosikkiverkkopalveluiden yhdistäminen OneNoteen IFTTT-palvelulla

  www.onenote.com-sivuilta voi hakea OneNoten maksutta Mac- ja PC-laitteelle ja tutustua sen uusiin, eri palveluita yhdistäviin ominaisuuksiin.

  Lue lisää Office-blogista.