Microsoft Oy - Uutisia

 • Cloud Day -virtuaalitapahtumassa pilvipalveluiden tuoreimmat uutiset

  Tiistaina 17.1. kello 18.30-20.30  Microsoft järjestää kaikille pilvipalveluista kiinnostuneille virtuaalitapahtuman, jonka aikana kerrotaan konkreettisia vastauksia ja käytännöllistä tietoa pilviteknologioihin, -arkkitehtuureihin ja -palveluihin liittyen. Lisäksi tapahtumassa esitellään tuoreimmat kuulumiset Microsoftin yksityisen pilven teknologioista ja ratkaisuista.

  Ilmoittaudu tapahtumaan täältä. Tervetuloa!

 • Microsoft valittiin Euroopan parhaaksi työpaikaksi

   

  Great Place to Work Institute on valinnut Euroopan parhaita työpaikkoja ja Microsoft menestyi tuttuun tapaan kisassa. Tänä vuonna yhtiö voitti uuden monikansallisten yritysten sarjan.

  Euroopan tutkimuksessa oli mukana 1380 organisaatiota ja kyselyyn vastasi lähes 345 000 työntekijää.

  Microsoft on menestynyt myös Great Place to Work Instituten Suomen tutkimuksessa. Yhtiö on sijoittunut joka vuosi kärkiviisikkoon ja voittanut kilpailun kolme kertaa.

  Microsoft on tehnyt viimeisen vuoden aikana Suomessa ainutlaatuisen työkulttuuriuudistuksen, jota yhtiö kutsuu matkaksi työn tulevaisuuteen. Lue lisää Microsoftin uudesta tavasta tehdä työtä “Ensimmäiset 100 päivää läsnätyötä” -blogista.

 • Yksityisyyden suoja nettikäyttäjien suurin huolenaihe nyt ja tulevaisuudessa

  Huomenna 6.elokuuta 20 vuotta täyttävä internet on liki kaikkien ihmisten käytössä. Tilastokeskuksen mukaan 86 prosenttia suomalaisista on käyttänyt internetiä ja yli puolet käyttää sitä useita kertoja päivässä.

  Internetin käyttö ei kuitenkaan ole huolta vailla. Microsoftin tekemän nettikyselyn mukaan ihmiset ovat erityisen huolissaan yksityisyyden suojasta. Yli kymmenestä tuhannesta kyselyyn vastanneesta eurooppalaisesta 42 prosenttia piti yksityisyydensuojan katoamista suurimpana internetin käyttöön liittyvänä uhkana nyt ja tulevaisuudessa. Samalla kaksi kolmesta vastaajasta toivoi tulevaisuuden webin olevan sellainen, että siellä voi liikkua vapaasti ilman pelkoa, että joku seuraa liikkeitäsi koko ajan.

  Microsoftin Internet Explorer 9 –selain on suunniteltu taklaamaan tämän päivän ja huomisen internetselailun haasteita. Sen lisäksi, että uusi selain auttaa ottamaan parhaan irti omasta koneesta ja tuomaan internetin entistä visuaalisempana esille, nostaa se tietoturvan uudelle tasolle. Esimerkiksi IE9:n InPrivate-selauksen avulla voi estää selaushistorian, väliaikaisten Internet-tiedostojen, lomaketietojen, evästeiden, käyttäjätunnusten ja salasanojen säilyttämisen selaimessa.

  Tutkimustulokset liitetiedostona.

 • Suomen ensimmäinen Kansallinen etätyöpäivä perjantaina 16.9.2011 – Vielä ennätät mukaan!

  Suomen ympäristökeskuksen ja Microsoftin järjestämään Kansallinen etätyöpäivä -kampanjaan on ilmoittautunut jo 80 yritystä, julkishallinnon organisaatiota, yhdistystä ja järjestöä. Vilkkaan Facebook-keskustelun perusteella mukaan on jo lähdössä tuhansia ihmisiä ja lisää on varmasti tulossa. Etätyöpäivä-kampanjaan voi ilmoittautua www.etatyopaiva.fi –sivuston kautta.

  Käynnissä oleva etätyökampanjan tarkoituksena on yhdistää työnantajia ja työntekijöitä. Palautetta antaneet yritykset ovat kokeneet ajasta ja paikasta joustavan työn lisäävän tuloksellisuutta ja parantavan työssä jaksamista. Työntekijät arvostavat työrauhaa, ajansäästöä ja mahdollisuutta rytmittää työ omien tarpeiden mukaan.

  Työterveyslaitoksen mukaan joustava työnteko onnistuu parhaiten, kun sen edellytykset ovat kunnossa: työn sisältö, tarkoituksenmukaiset työtilat, etätyön mahdollistavat toimivat teknologiat, selkeät tavoitteet ja johtaminen sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuudet työpaikan asioihin.

  Etätyön ekologiset vaikutukset ovat merkittävät. Esimerkiksi USA:ssa tehdyn tuoreen tutkimuksen mukaan maan 2,9 miljoonaa etätyöntekijää säästävät lähes 1,5 miljardia litraa polttoainetta ja 3,6 miljoonaa tonnia kasvihuonekaasuja vuosittain. Suomessa noin 1,3 miljoonaa kilometriä työmatkoja jää viikoittain tekemättä kotona tehtyjen kokonaisten etätyöpäivien ansiosta.

  Lisää aiheesta ja ilmoittautumiset kampanjaan www.etatyopaiva.fi.

 • Uusi toiminnanohjausjärjestelmä tukee Laitilan nopeaa kasvua

  Laitilan Wirvoitusjuomatehdas valmistautuu kasvuun uuden toiminnanohjausjärjestelmän avulla. Reaaliaikainen tiedonsiirto on tärkeää virvoitusjuomatehtaalle, koska yrityksen tuotanto on Laitilassa, mutta myyntikonttori Helsingissä.

  Microsoft Dynamics NAV –toiminnanohjausjärjestelmä auttaa varastojen optimoinnissa ja tehostaa toimintaa. Järjestelmän avulla jokainen työntekijä juomatehtaalla Laitilassa ja myyntikonttorissa Helsingissä saa tiedon samaan aikaan käyttöönsä. Näin reagointi erilaisiin tilanteisiin nopeutuu ja päällekkäiset kirjaukset minimoituvat.

  Kokonaisvaltaisena järjestelmäratkaisuna Dynamics NAV kattaa toiminnot tuotekehityksestä loppuasiakkaan palautteeseen saakka. Se mahdollistaa esimerkiksi Wirvoitusjuomatehtaan ja asiakkaiden välisen tiedonhallinnan täysin sähköisesti. Enää siis ei tarvitse lähettää papereita edestakaisin, vaan tieto siirtyy sähköisissä järjestelmissä nopeasti.

  Laitilan ratkaisutoimittaja on Mavisystems

  Katso videolta lisää Laitilan menestystarinasta ja miten he ovat matkallaan hyödyntäneet teknologiaa.

 • Build kehittäjätapahtuma käynnistyi

  Microsoftin kehittäjätapahtuma Build käynnistyi eilen Californian Anaheimissa. Tilaisuuden ensimmäisen päivän Key Note aiheesta Windows 8 on nyt katsottavissa täällä.

  Lisää tietoa tapahtumasta sekä lehdistötiedotteet löydät kansainvälisiltä uutissivuilta.
  Tutustu myös Building Windows 8 -blogiin.

 • Kansallinen etätyöpäivä houkutteli tuhansia ihmisiä mukaan

  Yli 10 300 ihmistä teki viime perjantaina etätöitä Suomen ympäristökeskuksen ja Microsoftin järjestämän kampanjan innoittamana. Kampanjaan ilmoittautui mukaan 191 yritystä, julkishallinnon organisaatiota, yhdistystä ja järjestöä.

  Etätyöpäivä-tempauksen ansiosta perjantaina jäi Suomessa kulkematta yli 9 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 386 555 kilometriä, ruuhkissa istuttiin 8 286 tuntia vähemmän kuin tavallisesti ja taivaalle jäi tupruttamatta 50 tonnia hiilidioksidipäästöjä. Mikäli sama määrä ihmisiä etätyöskentelisi joka työviikon perjantait, Suomessa säästettäisiin vuosittain yli 18 miljoonaa työmatkakilometriä, 389 442 tuntia ja hiilidioksidipäästöt putoaisivat 2360 tonnia.

  Nykyisin Suomessa jää viikoittain noin 1,3 miljoonaa kilometriä työmatkoja tekemättä kokonaisten etätyöpäivien ansiosta. Etätyössä on potentiaalia paljon isompiinkin polttoaine- ja päästövähennyksiin, sillä Suomessa kuljetaan 69 miljoonaa työmatkakilometriä joka päivä.