December, 2013

 • Teollisuusyrityksen mobiilivallankumous

  Pakkauskääreitä valmistava Walki Oy otti keväällä 2013 eräänä ensimmäisistä yrityksistä maailmassa käyttöön Microsoft Dynamics CRM -järjestelmää tukevan Windows 8 -sovelluksen. Sovellus integroi yhdeksi asiakaskortiksi tietoja Dynamics CRM- ja ERP -järjestelmistä sekä hyödyntää mm. Bing-paikkatietoja ja asiakasyritysten LinkedIn-kontakteja.

  Kyseessä ei ole vain uusi työkalu, sillä sovellus uudistaa koko yrityksen myyntiprosessin. Asiakastiedot ovat entistä helpommin ja avoimemmin myyjien saatavilla ja sovellus on käytettävissä myös mukana kulkevilla päätelaitteilla. Intuitiivinen käyttöliittymä parantaa myyjien sitoutumista asiakkuudenhallintaan ja parantaa siten datan laatua.

  Sovelluksen toteutti Attido Oy ja suunnittelun tärkeimpänä ohjenuorana oli helppokäyttöisyys. Kun käyttöliittymä on intuitiivinen, käyttäjät ylläpitävät tietoja aktiivisemmin ja järjestelmästä saatava hyöty yritykselle on suurempi.

  Mobiilisovelluksen käyttöönotto oli osa suurempaa IT-järjestelmien kokonaisuudistusta Walkissa. Yhtiössä on esimerkiksi siirrytty Office 365 -pilviympäristöön. Nyt samalla kirjautumisella pääsee käyttämään kaikkia ohjelmistoja ja ne ovat tavoitettavissa sijainnista ja päätelaitteesta riippumatta.

 • Uudet Xbox Video ja Xbox Music -sovellukset saapuivat tänään Windows Phone 8 -puhelimille

    

  Xbox Video saapui Windows Phonelle

  Tänään Windows Phone 8:lla julkaistulla Xbox Video -sovelluksella voit ottaa elokuvat mukaasi mihin ikinä menetkin. Suoratoista elokuvia suoraan pilvestä tai lataa suosikkielokuvasi puhelimeesi offline-katsomista varten. Voit vuokrata tai ostaa uusimmat hittielokuvat tai etsiä klassikoita kattavasta valikoimasta ainoalla sovelluksella, joka tarjoaa mahdollisuuden ladata elokuvat suoraan Windows Phone 8 -puhelimeesi.

  Xbox Videon avulla elokuvakokoelmasi seuraa sinua näytöltä toiselle, Microsoftin pilvipalvelun ansiosta. Voit esimerkiksi ostaa elokuvan XboxVideo.com-sivustolla tai Windows 8.1 -tabletin Xbox Video -sovelluksella ja jatkaa katsomista Xbox 360 -konsolilla tai Windows Phone 8 -puhelimella. Lisäksi Xbox SmartGlass -sovelluksen ansiosta saat monipuolisemman katselukokemuksen, jollaista ei ole saatavilla missään muualla. Xbox SmartGlass on integroitu Xbox Videon ja Xbox 360 -konsolin (Xbox One tulossa Suomen lanseerauksen myötä 2014) kanssa ja sovellus tarjoaa uudenlaisia kakkosnäytön kokemuksia, bonus- ja yksinoikeussisältöä, sekä toimii kaukosäätimenä.

  Xbox Video -sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Windows Phone -kaupasta. Lisäksi palvelu toimii myös netissä osoitteessa XboxVideo.com.

  Kurkistus uuteen Xbox Music -sovellukseen Windows Phonella 

  Tänään julkaistiin myös uusi Xbox Music Preview -sovellus, joka antaa Xbox Music Pass -tilaajille mahdollisuuden kokeilla uutta musiikkikokemusta Windows Phone 8:lla ennakkoon. ¹ Suoratoista miljoonia kappaleita puhelimestasi tai lataa suosikkisi offline-kuuntelemista varten. Luo soittolistoja, jotka synkronoituvat kaikkiin laitteisiisi. Soita musiikkia henkilökohtaiselta musiikkikokoelmastasi Xbox Music Pass -sisällön ohella. Xbox Music on paras tapa nauttia rakastamastasi musiikista Windows Phone -puhelimella.

  Xbox Music Preview -sovellus on saatavilla kaikilla 22:lla Xbox Music -markkina-alueella ja sen voi ladata Windows Phone -kaupasta. Täydellinen versio saapuu ensi vuonna. Xbox Music -palvelu on tänään saatavilla Xbox 360 -konsolille, Windows 8/8.1:lle, netissä MusicXbox.com, sekä iOS- ja Android-laitteille. Se saapuu Xbox Onelle Suomessa lanseerauksen myötä 2014.

  ¹Xbox Music Pass -tilaus vaaditaan sovelluksen käyttämiseen. Vaatii yhteensopivan laitteen ja Internet-yhteyden. Lisätietoja Xbox.com/music.

  Lisätietoja: Jarno "Killi" Kallunki-Mättö, PR & Product Marketing Manager Xbox,  p. 050 919 5381

 • Lämmin kiitos uutisblogimme lukijoille kuluneesta vuodesta!

  Tänä jouluna muistamme yhdessä Microsoftin ja kumppaneiden kanssa suomalaisia lapsia. Olemme keränneet kokoon 45 000 euron lahjoituksen Uusi lastensairaala -hankkeelle paikallisen henkilöstömme ja kumppaneidemme uutteralla työllä ja hyvillä päätöksillä. Jatkamme tätä työtä myös tulevana vuonna. Haluamme omalta osaltamme edistää hienoa tavoitetta rakentaa pienille potilaille uusi, turvallinen erikoissairaanhoidon huippuyksikkö vuonna 2017.

  Toivotamme rauhallista joulun aikaa ja menestyksekästä uutta vuotta!

  Jouluterveisin,

  Microsoft Oy

  Yhteistyössä:

 • Asiantuntijat keskustelivat Windows XP -tuen päättymisen riskeistä yrityksille

  Microsoft on jo pitkään kertonut lopettavansa Windows XP -käyttöjärjestelmän tuen 8.4.2014. Sen jälkeen Windows XP -käyttäjille ei enää tarjota yleistä tukea, kuten tietoturvapäivityksiä. Vanhentuva käyttöjärjestelmä altistaa organisaatiot merkittäville riskeille, ellei päätöstä uuden käyttöjärjestelmän käyttöönotosta tehdä pian. Marketvision ja Atean markkinakatsauksen mukaan jopa 40 % suomalaisyrityksistä ja julkishallinnon organisaatioista käyttää yhä Windows XP:tä. Joukossa on erityisen paljon pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

  Eturivin asiantuntijat kokoontuivat Helsingissä keskustelemaan aiheesta perjantaina 13.12.2013. Tietoturvaviranomainen CERT-FI:n ykiskön päällikkö Erka Koivunen toivoo, että ohjelmistonkehittäjät eivät käyttäisi aikaa Windows XP:n ylläpitoon, sillä jo vuonna 2001 julkaistua XP:tä ei suunniteltu nykyajan suurelle Internet-käytölle. Pelkkiin virustorjuntaohjelmiin ei voi tuudittautua.

  Dellin tietoturvaratkaisuista vastaava Miikka Kanto varoitti, että verkkorikolliset ovat valmistelleet haittaohjelmia, joita he pistävät myyntiin ja jotka aktivoituvat 8.4.2014 jälkeen.

  Tietokirjailija Petteri Järvinen korosti myös, että jos Windows XP:n haluaa saada turvalliseksi, niin joutuu tekemään paljon töitä sen eteen. Ihmiset luontaisesti vastustustavat muutoksia ja vanhoja järjestelmiä halutaan siksi ylläpitää, myös IT-asioissa, Järvinen pohtii.

  IT-arkkitehtuurin asiantuntija Pasi Mäkinen Microsoftilta puki tilanteen analogiaksi, jossa 12 vuotta sitten meillä oli sisävesilaiva, jossa pystyi kuljettamaan mitä vaan. Maailma on sittemmin muuttunut, ja liikumme nyt avomerellä, jossa on uudenlaisia riskejä. Nyt merellä tarvitaan konttilaivaa, jossa lastin eri osat pysyvät toisistaan erillään. Verkkorikollisuus on ammattimaistunut, Internetin rooli on kasvanut ja työn tekeminen erilaista.

  Microsoft ilmoitti jo 2011 lopettavansa Windows XP:n tuen ensi vuonna. Myös Microsoft Office 2003 -ohjelmistopaketin tuki päättyy 8.4.2014. Microsoft suosittelee asiakkaitaan siirtymään Windows XP:stä uudempaan käyttöjärjestelmään. Uusin, erityisesti yrityksille suunnattu käyttöjärjestelmä on vuonna 2012 julkaistu Windows 8 Pro.

  Esimerkiksi Lomarengas Oy päivitti hiljattain Windows XP:n suoraan Windows 8:aan. Myyntihenkilöstöllä oli käytössä vanhentunut laitekanta, joten oli korkea aika kartoittaa uutta laitteistoa. Lomarenkaan toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola sanoo, että yritykselle oli itsestään selvää ryhtyä toimiin, kun kerrottiin, että Windows XP:n tuki loppuu. Windows 8:n hyödyt Lomarenkaalle ovat erityisesti tietoturvassa asiakkaiden verkkotransaktioiden vuoksi.

  Lue lisää lehdistötiedotteesta. Katso Lomarenkaan kokemukset alla olevasta videosta.

 • Merkittävät pilvipalveluiden toimittajat luottavat Microsoftiin

  Microsoft julkisti tänään maailmanlaajuisen Cloud OS Network -kumppaniverkoston, johon kuuluu 25 pilvipalveluiden tarjoajaa. Suomessa verkostoon kuuluvat CGI, Fujitsu ja Tieto. Verkoston yhtiöt tarjoavat palveluita, jotka perustuvat Microsoftin pilvialustaan: Windows Server Hyper-V, System Center sekä Windows Azure Pack. Verkoston jäsenet tukevat osaltaan Microsoftin visiota yhdenmukaisesta pilvialustasta, joka ulottuu asiakkaiden yksityisistä konesaleista ja pilvistä aina Windows Azureen ja palveluntarjoajien pilviin.

  Cloud OS -verkoston avulla asiakkailla on nyt entistä enemmän valinnanvaraa hyödyntää ja yhdistää kolmen pilven mallisia hybridiratkaisuja Microsoftin pilvialustoilla niin yksityisessä konesalissa ja pilvessä, Windows Azure -alustalla sekä verkoston palveluntarjoajalla.

  Liittymällä Microsoftin Cloud OS -verkostoon, johtavat palveluntarjoajat voivat nyt nopeasti ja kustannustehokkaasti kehittää uudenlaisia palveluita. Microsoftin pilvialustalla palveluntarjoajilla on pääsy Windows Azuren kyvykkyyteen ja ominaisuuksiin.

  Cloud OS -verkoston kumppaniyritykset ovat läsnä yli 90 maassa ympäri maailman ja palvelevat yhteensä noin kolme miljoonaa asiakasta päivittäin. Palvelimia on yli 2,4 miljoonaa noin 425 konesalissa.

  Cloud OS Network -kumppaneita ovat CGI:n, Fujitsun ja Tiedon lisäksi: Alog, Aruba S.p.A., Capgemini, Capita IT Services, CSC, Dimension Data, DorukNet, Fujitsu Ltd, iWeb, NTTX, Outsourcery, OVH.com, Revera, Singtel, Sogeti, TeleComputing, Triple C, T-Systems, VTC Digilink, ja Wortmann AG.

  Lue lisää lehdistötiedotteesta.

 • Wilma-sovellus tuo helpotusta lukemattomien suomalaisten lapsiperheiden arkeen

  Microsoft ja koulu- ja oppilaitoshallintoon erikoistunut ohjelmistotalo StarSoft julkaisivat tänään Windows 8 -alustalle uuden käyttäjäystävällisen Wilma-sovelluksen. Wilma on suomalaisessa koulujärjestelmässä laajasti käytössä oleva www-liittymä, jossa opettajat, oppilaat ja heidän huoltajansa voivat tarkastella koulunkäyntiin liittyviä asioita ja kommunikoida keskenään.

  Wilman Windows 8 -sovellus nostaa Wilman käyttökokemuksen täysin uudelle tasolle ja helpottaa järjestelmän käyttöä näytöllä huomattavasti. Sovelluksen kautta voi nähdä kerralla usean eri kunnan tai oppilaitoksen Wilma-tunnukset. Näin huoltaja voi seurata eri kunnissa tai oppilaitoksissa opiskelevien lastensa asioita yhdessä paikassa. Tämä ei Wilman selainversiossa ole mahdollista. Lisäksi sovellus ilmoittaa uusista viesteistä ja tuntimerkinnöistä reaaliajassa tietokoneen tai tabletin aloitusnäytöllä, joten Wilmaa ei enää tarvitse mennä erikseen tarkistamaan. Sovelluksen käyttö on vaivatonta niin tabletin kosketusnäytöllä kuin perinteisesti hiirelläkin. 

   

  Wilmasta on tekeillä myös Windows Phone -sovellus, joka tulee saataville Windows Phone -kauppaan vuoden 2014 alkupuolella.

  Lataa Wilman Windows 8 -sovellus Windows-kaupasta: http://apps.microsoft.com/windows/app/wilma/5b992c94-4551-487e-863b-3568a65d8ab6.

 • Internet-yhtiöt peräänkuuluttavat viranomaisten valvontakäytäntöjen uudistusta

  Microsoft ilmoitti 8.12.2013 yhdessä AOL:n, Applen, Facebookin, Googlen, LinkedInin, Twitterin ja Yahoon kanssa tukevansa viittä periaatetta viranomaisten valvontakäytäntöjen uudistamisessa. Aihe on ajankohtainen Suomessakin, jossa parhaillaan valmistellaan lainsäädäntöä viranomaisten laajemmasta verkkovalvonnasta ja keskustellaan mahdollisuuksista luoda Suomesta tietosuojan Sveitsi.

  Microsoftin yhdessä muiden yhtiöiden kanssa peräänkuuluttamat uudistusperiaatteet ovat kehotus kaikkien valtioiden hallituksille ja viranomaisille puuttua käytäntöihin ja lakeihin, jotka säätelevät viranomaisten mahdollisuuksia valvoa yksilöitä ja päästä heidän tietoihinsa käsiksi. Periaatteiden tavoitteena on varmistaa, että valtioiden lainvalvonta- ja tiedustelutoimet noudattavat sääntöjä, ovat tarkasti rajattuja, läpinäkyviä ja että niitä valvotaan asianmukaisesti.

  Julkilausutut periaatteet ottavat kantaa seuraavaan viiteen kohtaan:

  1. Käyttäjätietojen keräämistä koskevien viranomaisten valtuuksien rajoittaminen
  2. valvonta ja vastuu
  3. viranomaispyyntöjen avoimuus
  4. vapaan tiedonkulun kunnioittaminen
  5. hallitustenvälisten ristiriitojen välttäminen.

  Microsoftin lakiasiainjohtaja Brad Smith korostaa blogikirjoituksessaan, että ihmiset eivät käytä teknologiaa, johon he eivät luota. Hänen mukaan viranomaiset ovat vaarantaneet luottamuksen Internet-teknologiaan ja hallitusten on autettava palauttamaan tämä luottamus.

  Jo aiemmin viime viikolla Microsoft ilmoitti Official Microsoft Blog -kirjoituksessa ryhtyvänsä toimenpiteisiin varmistaakseen, että viranomaiset käyttävät laillisia toimintatapoja teknisten voimakeinojen sijaan hakiessaan asiakkaidemme tietoja. Microsoft on päättänyt ryhtyä toimiin erityisesti kolmella eri alueella:

  1. salauksen laajentaminen Microsoftin kaikkiin palveluihin
  2. asiakastietojen oikeusturvan vahvistaminen
  3. ohjelmistokoodin avoimuuden lisääminen; tämän myötä asiakkaat voivat varmistua siitä, että Microsoft-tuotteet eivät sisällä takaportteja.

  Lue lisää uudistusperiaatteista (englanniksi) lehdistötiedotteesta sekä Microsoftin lakiasiainjohtaja Brad Smithin blogikirjoituksesta sekä www.ReformGovernmentSurveillance.com -verkkosivuilta.