November, 2013

 • Street Gastron & Meri-Tuuli Lindströmin Christmas Sandwich -resepti

  Gourmet-sämpylöillään suosiota Helsingissä niittänyt Street Gastro on kovassa nosteessa. Street Gastron Pasi sekä Meri-Tuuli Lindström ovat molemmat myös vannoutuneita Surface-käyttäjiä. Pasi kuljettaa Surface-tablettia kätevästi mukana niin arjen työssä kuin maailmalla matkaillessaankin. Meri-Tuuli taas käyttää Surface-laitettaan ruokaohjeiden suunnittelussa, ostoslistojen tekemisessä ja inspiraatiokuvien etsimisessä.

  Street Gastro sekä Meri-Tuuli jakavat nyt pikkujoulukauden kunniaksi herkullisen Christmas Sandwich -reseptin, jossa on sopivasti modernia twistiä. Ota ohje talteen Facebookista!

  Bing Ruoka ja juoma -sovelluksella voi selata lisää pikkujouluihin sopivia ruokaohjeita. Hauskimpia ominaisuuksia on sovelluksen handsfree-tila, jolla voi siirtyä ruokaohjeiden eri vaiheisiin kätensä liikkeellä, koskematta näyttöön rasvaisilla sormilla. Lue lisää viikon sovelluksesta Microsoftin The Fire Hose -blogista.

 • Instagram ja Waze nyt saatavilla Windows Phoneen

  Tänään julkistettiin uusia odotettuja sovelluksia Windows Phone -älypuhelimille. Sosiaalinen kuvapalvelu Instagram on nyt saatavilla 35 eri kielellä, tapahtumaruudulla ja ”fast-resume” -ominaisuudella, eli sovellus jatkaa käyttötilannetta aiemmin keskeytetystä kohdasta.

   

  Waze-navigointisovellus yhdistää käyttäjän muihin autoileviin ystäviinsä. Sovelluksella voi helposti järjestellä kimppakyytejä sekä jakaa ja hyödyntää joukkoistamisen voimalla tuotettua liikennetietoa. Näin voi säästää aikaa ja polttoainekuluja.

   

  Windows Phone -kauppaan on viime aikoina tullut paljon uusia ja suosittuja sovelluksia, esimerkiksi Angry Birds Star Wars II. Joka päivä kauppaan tulee noin 500 uutta sovellusta. Kaupassa tehdään noin 10 miljoonaa transaktiota päivittäin.

  Nämä ja monet muut sovellukset ovat nyt ladattavissa Windows Phone -kaupasta. Sieltä löytyy lähestyvälle joululomakaudelle runsaasti hyödyllisiä ja viihdyttäviä sovelluksia.

  Lue lisää Windows Phone -blogista.

 • Opiskelija, käytätkö teknologiaa tehokkaasti?

  Suomalaisopiskelijat eivät voi elää ilman teknisiä härveleitään, ja toisaalta he kokevat etteivät osaa käyttää laitteitaan tarpeeksi järkevästi. Tämä selviää Microsoftin teettämästä kyselystä, jossa selvitettiin opiskelijoiden suhdetta teknologiaan Euroopassa*.

  Tulokset ovat varsin hätkähdyttäviä. Jopa joka neljäs suomalaisopiskelija antaisi ennemmin pois 20 vuotta eliniästään kuin eläisi ilman Internet-yhteyttä. Joka kolmas juoksisi ennemmin alasti kadulla kuin julkaisisi tietoja verkkoselailuistaan. Mihin opiskelija sitten käyttää 400 euroa, saadessaan kyseisen summan rahaa? Viikonloppumatkaan, shoppailuun tai kenties konserttilippuihin? Ehei, 40 % vastanneista ostaisi uuden tabletin tai älypuhelimen.

  Myös sovellukset herättivät opiskelijoiden keskuudessa suuria tunteita. Yli kolmannes vastanneista valitsisi ilmaiset sovellukset ilmaisen ruoan edelle - loppuelämäkseen. 30 % vastanneista kertoi myös olevansa ”sovellusguruja”, jotka esittelevät aina makeimmat sovellukset ystävilleen. Trendien harjalla ratsastaminen näyttää siis olevan tärkeää myös sovellusten kohdalla.

  Opiskelijat eivät siis voi elää ilman teknologiaa, mutta osaavatko he käyttää sitä? Hieman yllättäen jopa reilu kolmannes vastanneista myöntää, ettei osaa hyödyntää teknologiaa opinnoissaan parhaalla mahdollisella tavalla. Samaan aikaan yli puolet kokee, ettei heillä ole tarpeeksi aikaa itselleen tärkeille asioille. Kaikille arvokasta vapaa-aikaa saisi kuitenkin lisättyä, jos käyttämästään teknologiasta ja laitteista saisi kaiken irti.

  Tutkimuksesta voit lukea myös Frank-opiskelijapalvelusta osoitteessa https://myfrank.fi/fi/ajankohtaista/.

  * Microsoftin teettämä tutkimus toteutettiin MSN-sivustolla täysipäiväisille opiskelijoille Suomessa, Italiassa, Irlannissa, Espanjassa, Belgiassa ja Luxemburgissa syys-lokakuussa 2013. Tutkimukseen vastasi yhteensä 2 858 opiskelijaa, joista suomalaisia oli 916.  Muutama kuuma Windows-laitevinkki opiskelijoille:

  Uusi Surface 2 on markkinoiden monipuolisin tabletti henkilökohtaiseen käyttöön. Maksutta mukana tulevin Office 2013 -sovellusten ansiosta se muuntuu hetkessä pelilaitteesta työjuhdaksi. Surface Pro 2 on puolestaan täysiverinen kannettavan tietokoneen korvaaja. Se on suunniteltu tehokäyttäjälle, joka ei pysy paikallaan. Laite tarjoaa yhdessä paketissa tabletin yksinkertaisuuden ja liikuteltavuuden sekä kannettavan tietokoneen tehon ja joustavuuden.

   

   

  Nokia Lumia 2520 -tabletti on varustettu Full HD -näytöllä, jonka valovoima riittää hyvin jopa kirkkaassa auringonvalossa. Nopeiden 4G-mobiiliyhteyksien ja SkyDriven ansiosta voit tallentaa tietosi ja käyttää niitä missä ja milloin tahansa.

   

  HP ENVY Rove 20 All-in-One on pöytätietokone, joka ei vie paljon tilaa pöydältä. Ainutlaatuisen ja helppokäyttöisen taittuvan jalustan ansiosta voit kääntää 20 tuuman kosketusnäytön haluamaasi katselukulmaan tai asettaa sen vaakatasoon. Tehoa ja suorituskykyä riittää ensiluokkaiseen viihde-, peli- ja moniajokokemukseen.

   


  Muita opinnoissa hyödyllisiä välineitä:

  Windows Phone -älypuhelinten useat ominaisuudet tekevät opiskelijoiden elämästä helpompaa ja hauskempaa. Tapahtumaruutujen avulla opiskelija voi muokata puhelimestaan juuri itsensä näköisen ja Ihmiset-toiminnon avulla pitää yhteyttä ystäviinsä. Useimmat malleista ovat varustettu laadukkaalla kameralla, jolla tallentuvat kaikki opiskelijaelämän hauskimmat hetket.

  Office 365 University voidaan asentaa kahdelle PC:lle tai Macille ja tarjoaa kaikki opiskelijan kannalta olennaiset sovellukset (Word, Excel, OneNote, PowerPoint ja Outlook). Näin opiskelu ei ole ajasta tai paikasta kiinni.

  SkyDriven avulla kaikki tärkeät tiedostot, muistiinpanot, valokuvat ja videot kulkevat aina mukana laitteesta riippumatta. Maksuttoman palvelun avulla jopa sovelluksesi, asetuksesi ja taustakuvasi synkronoituvat eri laitteiden välillä Microsoft-tilisi mukana.

  Skype auttaa opiskelijaa pysymään yhteydessä läheisiinsä, missä hän ikinä liikkuukin.

  Näihin laitteisiin ja ohjelmiin voit tutustua Microsoftin parhaillaan käynnissä olevalla kauppakeskuskiertueella:  http://windows.fi/intohimoni

 • Microsoft avasi Cybercrime Centerin Redmondissa

  Microsoft avasi tänään verkkorikollisuuden torjuntaan keskittyvän Cybercrime Center -keskuksen pääkonttorinsa yhteyteen Redmondissa, Yhdysvalloissa. Uusi keskus tuo yhteen Microsoftin huippuosaajat ja viimeisimmät työkalut tietoverkoissa tapahtuvan rikollisuuden torjumiseksi tehokkaasti. Tehtävänä on varmistaa, että ihmiset ympäri maailman voivat luottavaisin mielin käyttää tietokoneita, laitteita ja verkkopalveluita.

  Cybercrime Center -keskus toimii samalla Microsoftin tietotekniikkarikoksiin erikoistuneen Digital Crimes Unit -yksikön päätoimipaikkana. Yksikkö yhdistää teollisuus- ja tekijänoikeusrikoksiin, bottiverkkoihin, haittaohjelmiin sekä lasten hyväksikäytön estämiseen erikoistuneet asiantuntijat saman katon alle.

  Verkkorikollisuus on jatkuvassa kasvussa, ja jokaisen tietokonetta ja Internetiä käyttävän on syytä suhtautua siihen vakavasti. Microsoft edistää turvallisempaa Internetin käyttöä omien teknologia-, tiedustelu- ja verkkorikostutkinta-asiantuntijoidensa johdolla yhdessä kumppaneidensa kanssa.

  Microsoft Stories -sivustolla kuvataan todellisia verkkorikostapauksia ja keinoja, joilla Microsoft on onnistunut torjumaan ne. Sivuilla kerrotaan tarkemmin myös uudesta Cybercrime Center -keskuksesta ja sen toiminnasta.

 • Visual Studio 2013- ja Visual Studio Online -kehitystyökalut nyt saatavilla

  Microsoft julkisti tänään Visual Studio 2013 -ohjelmistokehitystyökalun sekä .NET 4.5.1- ohjelmointimallin yleisen saatavuuden. Samalla esiteltiin ensi kertaa uusia, pilvipalveluina tarjottavia Visual Studio Online -kehittäjäpalveluita.

  Visual Studio Online tarjoaa sarjan Windows Azure -pilvialustalla toimivia palveluita, täydentäen muita Visual Studio -työkaluja. Online-versiolla sovelluskehittäjät voivat nopeasti luoda, ottaa käyttöön ja hallita sovelluksia. Julkistus monipuolistaa Microsoftin yrityksille suunnattua pilvitarjontaa entisestään.

  Visual Studio 2013:lla, Windows Azurella ja kehittäjien MSDN-verkostolla (Microsoft Developer Network) Microsoft tarjoaa asiakkailleen nyt ennennäkemättömän pilvikehitysalustan ja -työkalusarjan.

  Tänään julkistettiin myös MSDN Benefit for Windows Azure -yrityskäyttäjätili. Näin kuka tahansa organisaation henkilöstöstä voi käyttää yrityksensä käyttäjätiliä kehittääkseen ja testatakseen sovelluksia pilvipalvelussa, saaden samat MSDN Windows Azure -hyödyt kuin henkilökohtaisella Microsoft-tilillään. Henkilön kaikki Windows Azure -yritystilillä tehty arvokas työ säilyy yrityksellä, vaikka henkilö vaihtaisikin työnantajaa.

  Katso virtuaalinen julkistustilaisuus tallenteena ja lue lisää uutisista täältä (englanniksi). Visual Studio on ladattavissa Visual Studio 2013 -sivuilta.

 • Kymmenen vinkkiä pilvipalveluiden käyttöönottoon

   

  Monissa suomalaisyrityksissä ei vielä osata järjestelmällisesti tavoitella tuottavuushyötyjä pilvipalveluiden avulla. Tampereen yliopiston tekemässä tutkimuksessa etsittiin ratkaisuja tähän haasteeseen. Tutkimus on osa Tuottavuusloikka-projektia, jossa Microsoft on mukana.

  Tänään julkistetuissa tuloksissa kiteytetään kymmenen vinkkiä, jotka yritysten olisi hyvä huomioida pilvipalveluiden käyttöönotossa:

  1. NÄKYMÄ: tarjoile käyttäjille näkymä siitä, mitä pilviratkaisun käyttöönotto mahdollistaa. Luo merkityksiä ja konkretisoi.
  2. PILOTOINTI: lähde riittävän pienestä kokonaisuudesta liikkeelle. Pilotti on projekti, jolla on alku ja loppu. 
  3. JOHDON SITOUTUMINEN: varmista ylimmän johdon tuki ja se, miten he aikovat johtaa omalla esimerkillään.
  4. HENKILÖSTÖN VOIMA: ota henkilöstö mukaan tavoitteiden määrittelyyn ja hyödynnä edelläkävijöitä luontevina muutosagentteina.  
  5. JÄRJESTELMÄT JA LAITTEET: varmista, että olemassa olevat tietojärjestelmät ja laitteet palvelevat pilviratkaisuihin siirtymistä.
  6. TIETOTURVA: varmista tietoturvan taso ja tarjoile tutkittua tietoa pilveen siirtymisen tueksi.
  7. ARJEN MUUTOS: ymmärrä, miten pilvipalvelut muuttavat työntekijöiden käyttäytymistä ja arkea (operatiiviseen tekemiseen vaikuttavat muutokset).
  8. KÄYTTÖÖNOTTO ASIAKKAIDEN KANSSA: ota asiakkaat mukaan ja avaa rajapintoja ulospäin.
  9. PELISÄÄNNÖT: anna pelisäännöille aikaa kehittyä, mutta älä unohda sopia niistä.
  10. TUOTTAVUUDEN SYNERGIA: näe sisäisen tuottavuuden kehittämisen vaikutus ulkoiseen tuottavuuteen ja päinvastoin.

  Tuottavuusloikkaan kuului myös pilottiprojekti, jossa neljä pirkanmaalaista yritystä kehitti omia työskentelytapojaan Microsoftin Office 365 -pilvipalvelujen avulla. Pilottiyritykset saivat apua käyttöönottoon projektiryhmältä, johon kuuluivat Palvelualojen työnantajat PALTA, Tampereen Palveluinnovaatiokeskus TamSI, Microsoft Oy, Sonera, Pirkanmaan yrittäjät, Avoin Tampere -ohjelma sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

  Pilottiyritysten kokemuksista ja Tampereen yliopiston tutkimustuloksista kerrottiin tiistaina Tampereella järjestetyssä tilaisuudessa. Paikalla oli täysi salillinen suomalaisten pk-palveluyritysten edustajia, jotka saivat hyödyllistä tietoa pilvipalvelujen käyttöönotosta ja niiden mahdollisuuksista, Microsoftin Markku Pulkkinen summasi päivän tapahtumia.

  Lue lisää lehdistötiedotteesta.

  Katso videot Tuottavuusloikka-projektista ja pilottiyrityksistä:

  Pirkanmaalaiset pk-palveluyritykset lähtivät kehittämään työskentelytapojaan pilvipalvelujen avulla

  Tampereen Messut hoitaa SharePointilla vuoden suurinta messuprojektia

  Kuljetusliike Tenho Kemppainen Oy vaihtoi kynän ja paperin pilvikalenteriin

 • Uusia Yammer-, Office Web Apps ja Power BI -ominaisuuksia Office 365:een

  Office 365:een on tänään julkaistu uusia ominaisuuksia, muun muassa:

  • Yammer: Jatkossa kaikkien Office 365 Enterprise -versioiden uudet tilaukset sisältävät Yammer Enterprise -ominaisuuden. Kaikki nykyiset Office 365 -asiakkaat saavat myös kyseisen Yammer-käyttöoikeuden. Yammer on helppo tapa ottaa käyttöön yhteisölliset työvälineet kaikille työntekijöille missä tahansa organisaatiossa.
  • Microsoft Office Web Apps: Office Web Apps päivittyy odotetuilla ominaisuuksilla. Reaaliaikainen yhteismuokkaus mahdollistaa tiedostojen työstämisen samanaikaisesti usean käyttäjän toimesta Word Web App, PowerPoint Web App sekä Excel Web App -sovelluksissa. Lisäksi automaattinen tallennus tuodaan Word Web App -sovellukseen.

  • Power BI: liiketoimintatiedon hallintatyökalu tulee yleisesti saataville vuoden 2014 alkupuoliskolla osaksi Office 365:tä. Ominaisuus mahdollistaa yksityisen ja julkisen datan yhdistämisen ja analysoinnin pilvessä, tuottaen runsasta ja oivaltavaa grafiikkaa päätöksenteon tueksi. Tutustu esikatseluversioon: www.powerbi.com

  Esimerkiksi yhdysvaltalainen rautatieyhtiö Burlington Northern Santa Fe (BNSF) on valinnut Office 365:n 45 000 työntekijälleen. Yhtiön henkilöstöstä 95 % tekee liikkuvaa työtä ja Office 365 tuo heille nykyaikaiset, paikasta ja laitteista riippumattomat työvälineet. Office 365 auttaa siis pitämään junat ajan hermolla, kirjaimellisesti.

  Lue lisää lehdistötiedotteesta.