September, 2013

 • Surface 2 Delta Air Linesin 11 000 pilotin lentolaukkuihin

  Yhdysvaltalainen lentoyhtiö Delta Air Lines hankkii 11 000 lentäjälleen Surface 2 -tabletit sähköiseksi lentolaukuksi (electronic flight bag, EFB). Surface 2 korvaa nykyiset paperiversiot ja mahdollistaa pääsyn olennaisiin työkaluihin sekä ajantasaisiin lentoon liittyviin tietolähteisiin. Hankinnalla lentoyhtiö tavoittelee 13 miljoonan Yhdysvaltain dollarin vuosittaisia säästöjä polttoaine- ja muissa kuluissa.

  Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmän avulla lentäjät voivat käyttää rinnakkain kahta eri sovellusta ja heillä on käytettävissä moderni tapahtumaruutuihin perustuva käyttöliittymä, joka välittää miehistölle tuoreinta tietoa. Lisäksi laitteissa on mukana Jeppesen’s FliteDeck Pro -sovellus, joka on räätälöity Windows 8.1 -käyttöjärjestelmään ja tukee reaaliaikaista pääsyä tietolähteisiin.

  Deltan tavoitteena on siirtyä paperittomiin ohjaamoihin vuoden 2014 loppuun mennessä. Ensimmäisenä Surface 2 -laitteet otetaan käyttöön Boeing 757 ja 767 -laivastoissa. Syyskuussa uutisoitiin yhtiön ottavan käyttöön 19 000 Nokia Lumia 820 Windows -laitetta, joilla lentohenkilökunta pääsee asiakas- ja lentotietoihin Dynamics for Retail -teknologian avulla.

  Viime viikolla julkistettu Surface 2 on ennakkotilattavissa Suomessa valtuutetuilta Surface-jälleenmyyjiltä Atealta ja Business Forumilta.

  Katso video ja lue lisää lehdistötiedotteesta sekä Microsoft-blogista (englanniksi).

 • App Awards 2014 palkitsee Suomen parhaat Windows-sovellukset

  Microsoftin, Nokian ja AppCampuksen sovelluskehityskilpailu App Awards 2014 käynnistyy 1.10. Kilpailu palkitsee suomalaisia Windows 8- ja Windows Phone -sovelluksia, joissa yhdistyvät poikkeuksellinen käytettävyys, uniikki muotoilu ja edistynyt teknologia. Lisäksi App Awards 2014 etsii kansainvälisesti potentiaalisia suomalaisia sankaritarinoita ja niiden takana seisovia kehittäjiä, jotka ovat ansainneet paikan parrasvaloissa.

  Nimekäs ammattilaisraati testaa kilpailun viiteen kategoriaan ilmoittautuneet sovellukset, joiden joukosta valitaan Vuoden Sovellus 2014. Voittaja palkitaan Microsoftin, Nokian, AppCampuksen ja viestintätoimisto Milttonin monipuolisella markkinointi- ja PR-sopimuksella. Äänestys- ja latausmäärien perusteella palkitaan myös Suomen Suosikkisovellus 2014, ja kunkin kategorian parhaita sovelluksia muistetaan pienemmillä palkinnoilla.

  App Awards 2014 -haku on auki 1.10.2013–30.3.2014, ja siihen osallistuvat automaattisesti myös kaikki 1.7.2013 alkaen Windows Kaupassa julkistetut sovellukset. Kilpailu huipentuu loistokkaaseen App Awards -gaalaan huhtikuussa 2014.

  App Awards 2014 -kilpailun lisäksi Suomessa on käynnistynyt kehittäjille suunnattu DVLUP.com-kannustinohjelma, jossa kehittäjät voivat ansaita pisteitä ja käyttää niitä esimerkiksi Nokian ja sen kumppaneiden tuotteiden tai lisänäkyvyyden ostamiseen. DVLUP.com-pisteitä saa muun muassa App Awardsiin osallistumisesta.

  Lisätietoja:

  www.microsoft.fi/appawards
  Mika Okkola, Microsoft, Johtaja, kehittäjäyksikkö:
  mika.okkola@microsoft.com

  www.dvlup.com

  Mikael Stendahl, Nokia Finland, Scandinavia & Baltics Head of Partner & Developer Relations: mikael.stendahl@nokia.com

 • Microsoft julkisti seuraavan sukupolven Surfacet - ennakkomyynti alkaa 24.9.

  Microsoftin Surface-tablettiperhe kasvaa. Kaksi uutta Surface-mallia: Surface 2 ja Surface Pro 2, sekä laajennettu valikoima Surface-oheislaitteita tulee myyntiin 22.10.2013 sekä jälleenmyyjien että Microsoft Storen kautta. Microsoft Storen ennakkomyynti alkaa 24.9. kello 15 osoitteessa http://www.MicrosoftStore.fi. Jälleenmyyjät aloittavat oman ennakkomyyntinsä lähiaikoina. Suomi on yksi ensimmäisistä 22 markkina-alueesta, joihin uudet Surfacet tulevat myyntiin.

  Sekä Surface 2 että Surface Pro 2 saavat paljon uusia ja parannettuja ominaisuuksia. Laitteet ovat tehokkaampia, akku kestää pidempään, näyttö on kirkkaampi ja kamerat ovat tarkempia. Jopa laitteiden sisäänrakennettu jalusta on päivitetty – katselukulman voi nyt valita kahdesta asennosta. Lyhyesti sanottuna uudet Surfacet tekevät työskentelystä ja viihdekäytöstä entistäkin monipuolisempaa ja nautittavampaa.

  Jotta uusista laitteista olisi helppo saada kaikki hyöty irti, tarjoaa Microsoft uuden Surfacen ostajalle vuodeksi ilmaiset Skype-puhelut lankaverkkoihin 60 maassa, 200 gigatavun ilmaisen tallennustilan SkyDrive-palvelussa kahdeksi vuodeksi sekä rajoittamattoman pääsyn Skype WiFi -hotspotteihin vuodeksi.

  Surface 2 on markkinoiden monipuolisin tabletti henkilökohtaiseen käyttöön. Se tarjoaa kaikki viihde- ja peliominaisuudet, joita tabletilta voi odottaa ja lisäksi sillä saa sujuvasti hoidettua arjen tehtävät. Surface 2 toimitetaan uudistuneella Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmällä.  Se on saatavilla 32 ja 64 gigatavun muistilla1 ja laitteen suositushinta on alkaen 449 €.

  Surface Pro 2 on puolestaan täysiverinen kannettavan tietokoneen korvaaja. Laite tarjoaa yhdessä paketissa tabletin yksinkertaisuuden ja liikuteltavuuden sekä kannettavan tietokoneen tehon ja joustavuuden. Surface Pro 2 tulee saataville 64, 128, 256 ja 512 gigatavun kokoonpanoilla1. Suositetut vähittäismyyntihinnat ovat alkaen 909 €.

  Microsoft julkisti tänään myös uusia oheislaitteita, joiden avulla Surfacen käyttö on joustavaa ja monipuolista.

  • Touch Cover 2 on entistä ohuempi ja kevyempi näppäimistö sekä suoja samassa paketissa. Vain 2,75 milliä paksu Touch Cover 2 tarjoaa erittäin hyvän kirjoitustuntuman ja se pystyy tunnistamaan useita erilaisia kädenliikkeitä. Laitteen suositushinta on 124,99 €.
  • Type Cover 2 on edeltäjänsä tapaan ohut ja kevyt näppäimistö, mutta nyt se on entistäkin jämäkämpi ja siinä on myös taustavalo. Värivaihtoehtoja löytyy useita erilaisia, kuten musta ja violetti. Näppäimistön suositushinta on 134,99 €.
  • Power Cover tarjoaa Type Coverin hyvän kirjoitustuntuman lisäksi 50 prosenttia lisää akkutehoa Surface 2 ja Surface Pro 2 -tabletteihin. Laite tulee markkinoille alkuvuodesta 2014.
  • Surface Pro telakka-asema yhdistää Surface Pron ja Surface Pro 2:n hetkessä ulkoiseen näyttöön ja muihin lisälaitteisiin kuten esimerkiksi kaiuttimiin ja virtalähteeseen. Telakka-asema tulee myyntiin alkuvuonna 2014.
  • Autolaturi. Autolaturin avulla Surfacen lataaminen onnistuu autossa. Laturin USB-portin ansiosta virtaa voi jakaa myös muihin laitteisiin. Autolaturi tulee markkinoille alkuvuonna 2014.
  • Arc Touch -hiiren Surface Edition. Uuteen Surfaceen yhteen sovitettu erikoisjulkaisu Arc Touch -hiirestä yhdistyy laitteeseen Bluetoothin avulla, joten USB-portti jää vapaaksi muuhun käyttöön.

  Lisätietoja

  Laitteiden tarkemmat tekniset tiedot löytyvät osoitteesta http://www.Surface.com/pre-order.

  1 Järjestelmäohjelmisto vie osan laitteen tallennustilasta. Käytettävissä oleva tallennustila voi muuttua järjestelmäohjelmiston päivitysten ja sovellusten käytön mukaan. 1 Gt = 1 miljardi tavua. Lisätietoja on osoitteessa Surface.com/storage. 

 • Etätyöbarometri ja -debatti: teknologia ja yhteiset pelisäännöt etätyön tärkeimpiä mahdollistajia

  Etätyö on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisissa organisaatioissa, mutta käytännössä sitä tekee verrattain pieni osa henkilöstöstä. Teknologia, selkeät tavoitteet, esimiesten luottamus työntekijöihin sekä yhteiset pelisäännöt nähdään etätyön tärkeimpinä mahdollistajina. Tällaisia tuloksia saatiin Microsoftin teettämässä Etätyöbarometrissa, jossa tutkittiin suomalaisten henkilöstöpäättäjien mielipiteitä ja suhtautumista etätyöhön.

  Etätyön tekeminen lisääntyy ja monipuolistuu. Toimivat työvälineet sekä työn hallinnan keinot korostuvat uudenlaisessa ympäristössä. Merkittävänä esteenä etätyön tekemiselle nähdään esimiesten osaamattomuus johtaa etätyötä (25 %).

  Etätyötä tekevissä organisaatioissa etätyön moninaiset hyödyt tunnustetaan. 81 % tutkimukseen vastanneista HR-päättäjistä kokee, että teknologian avulla etätyöntekijä on osa työyhteisöä paikasta riippumatta. Yli kolme neljästä kokee etätyöllä ja sen tuomilla työn joustoilla olevan positiivinen vaikutus sekä työhyvinvointiin että työnantajamielikuvaan.

  Barometriin vastasi yhteensä 251 henkilöstöpäättäjää. Kansallista etätyöpäivää vietetään huomenna perjantaina 20.9.2013 kolmatta kertaa.

  Tänään Kansallisen etätyöpäivän lehdistötilaisuudessa käytiin etätyödebatti, johon osallistuivat professori Juha Siltala, Työterveyslaitoksen tutkija Seppo Tuomivaara, AmCham Finlandin johtaja Antti Oksanen ja Microsoftin henkilöstöjohtaja Tytti Bergman. Paneelissa keskusteltiin muun muassa ideoiden ja muistiinpanojen avoimesta jakamisesta työyhteisössä, erityisesti kun monissa organisaatioissa tiukat ajat saattavat johtaa tiedon panttaamiseen. Todettiin myös, että etätyö helpottaa työhön keskittymistä, esimerkiksi asiantuntijatyössä. Lisäksi korostettiin työsuoristuksen mitattavuuden tärkeyttä, myös sen huomioimista, miten työntekijä auttaa muiden työpanosta. Tärkeintä on, että jokainen löytää itselleen sopivan tasapainon etätyön ja työpaikalla työskentelyn välillä.

  Huomenna perjantaina 20.9. etätyötä voi tehdä esimerkiksi seuraavissa yhteisöllisissä työtiloissa:

  Lue lisää lehdistötiedotteesta. Lisätietoja Etätyöbarometrista SkyDrivella.

  www.etatyopaiva.fi

   

 • Opiskelijat rankkasivat Microsoftin yhdeksi maailman ihanteellisimmista työpaikoista

  Microsoft nousi korkealle maailman suosituimpien työpaikkojen joukossa Universumin juuri julkistetussa ”Maailman ihanteellisimmat työpaikat” -indeksissä.  Indeksi pohjautuu tutkimukseen, johon on vastannut lähes 200 000 yliopisto- ja korkeakouluopiskelijaa 12 maassa. Microsoft oli insinööriopiskelijoiden keskuudessa toiseksi suosituin työpaikka, ja kaupallisia aineita opiskelevien arvioissa viides.

  Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, että nuorille tärkeää on innovatiivisuus sekä vahva arvopohja, jolle bisnestä rakennetaan. Työ on yhä tärkeämpi osa itsensä toteuttamista, nuoret haluavat olla osa suurempaa menestystarinaa.

  Lue lisää:
  Infograafi ja lisätietoa

   

 • Pääministeri Katainen Kansallisen etätyöpäivän suojelijaksi

  Kansallista etätyöpää vietetään perjantaina 20.9.2013 jo kolmatta vuotta. Pääministeri Jyrki Katainen on lupautunut tämänvuotisen kampanjan suojelijaksi.

  ”Hallitus on jo ohjelmassaan sitoutunut edistämään tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävien älyratkaisujen käyttöönottoa kaikilla yhteiskunnan sektoreilla. Etätyönteon lisääntyminen ja tietoteknologian hyödyntäminen tuovat mukanaan mahdollisuuksia muun muassa päästövähennyksiin. Kannustan työnantajia ja päättäjiä lisäämään mahdollisuuksia tehdä etätyötä paitsi kestävän kehityksen nimissä myös työhyvinvoinnin ja työn tuottavuuden parantamiseksi. Suomalaisessa työelämässä tarvitaan asenteiden muuttumista ja rakenteiden uudistamista. Meidän pitää sanoa kyllä joustavammalle työelämälle ja erilaisille tavoille tehdä työtä, silloin kaikki voittavat”, Katainen sanoo.

  Kansallinen etätyöpäivä on Microsoftin ja Suomen ympäristökeskuksen järjestämä kampanja. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa työkulttuuriin, työvälineisiin sekä ympäristöön muun muassa viestimällä etätyön monimuotoisuudesta. Tällä tarkoitetaan työnteon tilallista hajautumista sekä yhteisöllisyyttä: teknologian avulla työntekijä voi tänä päivänä olla sujuvasti osa työyhteisöä tai tiimiä missä ikinä työskenteleekin.

  Yksittäiset työntekijät ja organisaatiot voivat ilmoittautua mukaan Kansalliseen etätyöpäivään osoitteessa: www.etatyopaiva.fi. Tämän vuoden kampanjaan on ilmoittautunut jo yli 17 000 osallistujaa.

 • Tiedotusmateriaalia Microsoftin Nokia-kaupasta

  Eilen julkistetusta Microsoftin Nokia-kaupasta löytää lisätietoja muun muassa Microsoftin News Centeristä (kaupan taustat, Steve Ballmerin ja Stephen Elopin kirje kuluttajille, sähköposti työntekijöille) sekä Nokian uutishuoneesta.

  Mediatiedusteluissa auttavat Microsoftin viestintäjohtaja Camilla Lindfors, p. 040 838 6686, sekä puhelinpäivystys viestintätoimisto SEK Publicissa, p. 040 648 3900 (arkisin klo 9-17).

  Eilen julkistetussa kaupassa Microsoft ostaa Nokian Devices & Services -liiketoiminnat 5,44 miljardilla eurolla. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan alkuvuodesta 2014. Järjestelyn toteutuminen edellyttää vielä Nokian osakkeenomistajien ja viranomaisten hyväksyntää. Järjestelyn toteutumishetkellä noin 32 000 työntekijän arvioidaan siirtyvän Microsoftille. Heistä noin 4 700 on Suomessa.