August, 2013

 • Microsoftilta huikea tarjous oppilaitoksille Surface RT -tabletista

  Microsoft haluaa auttaa oppilaitoksia siirtymään sähköiseen työskentely-ympäristöön 30.9.2013 kestävällä todella edullisella Surface RT -tarjouksella, alkaen 154 € (ALV 0 %). Edullinen hinta mahdollistaa henkilökohtaisten laitteiden hankinnan kaikille opettajille ja oppilaille ja näin pääsyn sähköiseen työskentely-ympäristöön.

  Huippuluokan Surface RT -tabletista löytyvät juuri ne ohjelmat, joiden avulla opiskelu ja opettaminen sujuvat entistä paremmin. Surface RT sisältää Microsoft Office Home and Student 2013 RT -paketin tutut ohjelmistot kosketusnäytölle optimoituina versioina. Juuri Word, PowerPoint, Excel ja OneNote ovat suosituimpia opiskelua ja opetustyötä tukevia ohjelmia. 

  Tehokkaassa opiskelussa voi käyttää myös näppäimistöä, hiirtä sekä ulkoista näyttöä. Windows-kaupasta löytyy lisäksi tuhansia sovelluksia opiskelun ja opetuksen tueksi. 

  Tarjous on suunnattu vain oppilaitoksille, jotka voivat hankkia työntekijöilleen ja opiskelijoille laitteita tarjouksen puitteissa. Yhdessä laitteiden ja Office365:n kanssa oppilaitokset saavat loistavat lähtökohdat modernien työskentelytapojen tuomiseksi osaksi koulupäivää.

  Lisätiedot ja tilaukset täällä.  

  Lue lisää  Surface RT:stä ja Office  365 Educationista.

 • Surfacen jakeluverkosto laajenee

   

  Microsoftin Surface-jälleenmyyntiverkosto laajenee Suomessa ja maailmalla. Jatkossa Surface-tuotteita ja niihin liittyvää palvelua yritysasiakkaille tarjoavat Suomessa virallisina jälleenmyyjinä Atea ja Businessforum.

  Microsoftin laajennettujen takuuohjelmien ja vahinkoturvan lisäksi jälleenmyyjät tarjoavat yrityksille Surface-tuotteiden käyttöön liittyen esimerkiksi laitteiden merkintäpalveluja, räätälöityjä ohjelmistoja, tuki- ja ylläpitopalveluja sekä kierrätys- ja tiedonsuojaamispalveluja.

  Suomen lisäksi Surfacen jälleenmyyjäverkosto laajenee Itävallassa, Belgiassa, Kanadassa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa, Luxemburgissa, Hollannissa, Norjassa, Portugalissa, Espanjassa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Iso-Britanniassa.

  Lisää aiheesta tänään julkistetusta lehdistötiedotteesta.

  Lisätietoja Surface-tuoteperheestä Surface-blogista  ja suomenkielisiltä Surface-tuotesivuilta.

 • Comptel parantaa tuottavuuttaan Dynamics AX -toiminnanohjausjärjestelmällä

      

  Teleoperaattorien tukiohjelmistoja maailmanlaajuisesti tarjoava Comptel on valinnut toiminnanohjausratkaisukseen Microsoft Dynamics AX -järjestelmän. Suomalaisyhtiössä havahduttiin hiljattain siihen, että yhtiössä oli käytössä useampi eri toiminnanohjausjärjestelmä (ERP). Niistä saatujen taloustietojen yhteensovittaminen oli monimutkaista ja aikaa vievää. Yhtiö tarvitsi keskitetyn toiminnanohjausratkaisun, joka yhdistäisi saumattomasti pääkonttorin sekä eri puolilla maailmaa sijaitsevien yli kahdenkymmenen toimipisteen tiedot koko yhtiötä koskevaksi informaatioksi.

  Comptel valitsi Dynamics AX -järjestelmän sen helppokäyttöisyyden, kustannustehokkuuden ja joustavuuden vuoksi. Dynamics AX otettiin käyttöön palveluna, jolloin vältettiin suuren luokan ERP-järjestelmiin usein liittyvät pitkät käyttöönottoajat.

  Käyttöönotto kesti kokonaisuudessaan 10 kuukautta. Nyt ratkaisua käyttää satakunta yhtiön työntekijää päivittäiseen projektin-, talous- ja henkilöstöhallintaan. Lisäksi kaikki ohjelmistoyhtiön 650 työntekijää käyttävät järjestelmää työajanseurantaan.

  Dynamics AX on tuonut Comptelin maailmanlaajuiseen liiketoimintaan lisää näkemystä ja samalla yhtenäistänyt prosesseja yhtiönlaajuisesti. Muun muassa seuraavat edut ovat vahvistaneet yhtiön asemaa markkinoilla:

  • Pienemmät kulut: Dynamics AX:n käyttöönotto maksoi noin 400 000 euroa vähemmän kuin kilpaileva ERP-järjestelmä. Lisäksi säästyttiin kilpailevan vaihtoehdon 150 000 euron vuosittaisilta tukimaksuilta.
  • Yhtiötä koskevan tiedon parempi saatavuus: ratkaisu tarjoaa lähes reaaliaikaiset talous- ja toimintaluvut yhtiön koko liiketoiminnasta maailmanlaajuisesti. Näin pystytään hallinnoimaan käynnissä olevia projekteja helposti ja tekemään tarvittaessa tuottavuutta parantavia muutoksia.
  • Parempi tuottavuus: ratkaisu auttaa standardisoimaan projektit ja kehittämään niiden taloushallintaa, mikä vuorostaan lisää tuottavuutta.

  Lue lisää Comptel-esimerkistä ERP-ratkaisuihin keskittyvässä The Edge -blogissa sekä asiakasreferenssistä.

 • Delta varustaa lähes 20 000 matkustamotyöntekijäänsä Windows Phone 8 -laiteratkaisulla

  Yhdysvaltalainen lentoyhtiö Delta Air Lines valitsi Microsoftin, AT&T:n, Nokian ja Avanaden toimittamaan lennoilleen uudenlaisen Windows Phone 8 -laiteratkaisun, joka parantaa lennonaikaista asiakaspalvelua ja tehostaa ostoprosessia. 

  Sopimuksen myötä AT&T varustaa yli 19 000 Deltan matkustamotyöntekijää Nokian Lumia 820 -laitteella, joissa on mobiili Microsoft Dynamics for Retail -myyntialusta sekä Avanaden räätälöimä käyttöliittymä. 

  Laiteratkaisu auttaa Deltaa vastaamaan tämän päivän asiakaspalvelutarpeisiin ja lisää yhtiön liiketoimintamahdollisuuksia sekä lentohenkilöstön tuottavuutta kokoamalla lennonaikaiset tiedot, myyntitapahtumat ja prosessit. 

  Lisätietoa aiheesta Microsoftin TechNet-blogista.

  Tarkempaa tietoa aiheesta myös Delta Air Linesin julkaisemasta lehdistötiedotteesta ja Conversations by Nokia -blogista.

      

 • Steve Ballmer jää eläkkeelle vuoden sisällä

  Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer jää eläkkeelle tehtävästään vuoden kuluessa. Ballmerin eläkkeelle lähtö tapahtuu sen jälkeen kun Microsoftille on löydetty uusi pääjohtaja.

  Eläkkeelle jääminen on osa Microsoftin harkittua muutosprosessia ja se ajoittuu oikeaan kohtaan yhtiön siirtyessä entistä enemmän laite- ja palveluyhtiöksi.

  Katso lisää aiheesta Microsoftin uutisblogista.

 • POP UP ILO Mesta avaa ovensa tänään!

  Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä avautuu tänään Suomen ensimmäinen POP UP ILO Mesta nuorille. Mestassa nuoret voivat viettää aikaa toistensa kanssa ja osallistua Mestan erilaisiin työpajoihin, kuten biisi päivässä- ja stand up -pajoihin, pipon virkkaukseen, kaulahuivien neulontaan, peli-iltoihin ja valokuvauspajoihin. Nuoret voivat tehdä Mestassa erilaisia tuotteita myyntiin, josta saadut rahat kertyvät nuorten yhteiseen pottiin. Mesta on auki arkisin klo 15-21 ja viikonloppuisin klo 12-18.

  Poikkeuksellista Mestassa on, että se syntyi yksityishenkilöiden, perustajiensa Minna Kiviojan ja Pasi Nikkisen aidosta halusta koota yrityksiä, yhteisöjä ja julkisia tahoja luomaan nuorille järkevää tekemistä.

  Microsoft on mukana tukemassa POP UP ILO Mestan toimintaa. Taloudellisen tuen lisäksi Microsoft on mukana vapaaehtoistyön kautta ja järjestää muun muassa koulutusiskuja nuorille.

  Mestan virallisena suojelijana toimii Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. Seuraavat POP UP ILO Mestat avautuvat myöhemmin Tampereen Koskikeskuksessa ja Helsingin Itiksessä.

  Lue lisää POP UP ILO Mestasta:  www.facebook.com/popupILO

  PS. POP UP ILO Mestan avajaiset Helsingin Kampin kauppakeskuksen 5.krs tänään 26.8 kello 17.00. Esiintymässä nuorten hyväksi Hanna Pakarinen ja Ike Ikegwuonu


 • Windows 8.1 on valmis laitevalmistajien käyttöön

  Microsoftin Windows 8.1-käyttöjärjestelmäpäivitys on edennyt RTM-vaiheeseen. Yhtiö aloittaa tänään Windows 8.1 ja Windows RT 8.1 -ohjelmistojen toimittamisen laitevalmistajille.

  Windows 8.1 on merkittävä päivitys, jossa on otettu huomioon niin käyttäjäpalaute kuin yhteistyökumppaneiden toiveet. Uusi versio tuo mukanaan entistäkin paremman, jouhevamman ja yhtenäisemmän käyttäjäkokemuksen erilaisille laitteille.

  Windows 8.1 tulee yleiseen jakeluun 18.10.2013.

  Lue lisää aiheesta Windows Blogista.