August, 2013

 • Windows 8 sai huippusuositun Foursquare-sovelluksen

  Windows 8 on saanut ensimmäisenä tablettitietokoneiden käyttöjärjestelmänä virallisen Foursquare-sovelluksen. Sovellus on tarjolla vain Windows 8 -laitteisiin ja sen voi ladata nyt maksutta Windows-kaupasta.

  Foursquare on hauska tapa löytää ja kokea mielenkiintoisia kohteita ja asioita ympäri maailman. Sovelluksen avulla löytää helposti esimerkiksi lähistön parhaimmat ja suositelluimmat ravintolat ja muut matkailijan suosikkikohteet. Foursquaren kautta suosikkipaikkoja on myös helppo arvioida, vinkata kavereille ja tallentaa muistiin.

  Foursquarella on yli 35 miljoonaa käyttäjää ja sen kautta tehdään päivittäin miljoonia hakuja. Ihmisten kirjautumisista, jakamisista ja suosituimpien paikkojen tallentamisista sekä niiden arvioinneista ja vinkeistä on syntynyt jättimäinen palvelu, jonka avulla on helppo löytää henkilökohtaisia suosituksia ja tarjouksia.

  Lue lisää aiheesta täällä.

 • Skype täyttää tänään 10 vuotta

  Skype täyttää tänään 10 vuotta. Palvelun ensimmäinen vuosikymmen on ollut ennennäkemätön menestystarina, ja Skype on auttanut ihmisiä pitämään yhteyttä toisiinsa aivan uudenlaisella tavalla. Valtaisasta suosiosta kertoo se, että Skypen kautta on tehty jo 1 400 miljardia minuuttia ääni- ja videopuheluja.

  Yksi Skypen suosion salaisuuksista on sen monipuoliset käyttömahdollisuudet ja käytön helppous. Sen avulla voi soittaa niin ilmaisia kuin maksullisia ääni- ja videopuheluita sekä lähettää teksti- ja pikaviestejä. Skype toimii kaikissa suosituimpia käyttöjärjestelmiä käyttävissä älypuhelimissa, tableteissa, tietokoneissa ja jopa useissa tv-vastaanottimissakin.

  Skypestä on lyhyessä ajassa tullut keskeinen osa ihmisten välistä yhteydenpitoa, joka jatkuvasti kehittyy ja löytää uusia muotoja.

  Yksi tuore ominaisuus on Skype WiFi. Sen avulla pääsee internetiin yli kahdesta miljoonasta julkisessa käytössä olevasta langattomasta WLAN-verkkopisteestä ympäri maailmaa ja käyttäjä maksaa vain käyttämästään yhteysajasta. Juhlan kunniaksi kaikki Skypeen rekisteröityneet käyttäjät voivat 29.8.-1.9.2013 välisenä aikana lunastaa puoli tuntia ilmaista Skype WiFi -käyttöaikaa. Ilmaisen WLAN-yhteysajan voi käyttää seuraavan 30 päivän aikana.

  Ota Skype käyttöön täällä ja kokeile sen monipuolisia käyttömahdollisuuksia.

 • Windows 8.1 on valmis laitevalmistajien käyttöön

  Microsoftin Windows 8.1-käyttöjärjestelmäpäivitys on edennyt RTM-vaiheeseen. Yhtiö aloittaa tänään Windows 8.1 ja Windows RT 8.1 -ohjelmistojen toimittamisen laitevalmistajille.

  Windows 8.1 on merkittävä päivitys, jossa on otettu huomioon niin käyttäjäpalaute kuin yhteistyökumppaneiden toiveet. Uusi versio tuo mukanaan entistäkin paremman, jouhevamman ja yhtenäisemmän käyttäjäkokemuksen erilaisille laitteille.

  Windows 8.1 tulee yleiseen jakeluun 18.10.2013.

  Lue lisää aiheesta Windows Blogista.

 • POP UP ILO Mesta avaa ovensa tänään!

  Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä avautuu tänään Suomen ensimmäinen POP UP ILO Mesta nuorille. Mestassa nuoret voivat viettää aikaa toistensa kanssa ja osallistua Mestan erilaisiin työpajoihin, kuten biisi päivässä- ja stand up -pajoihin, pipon virkkaukseen, kaulahuivien neulontaan, peli-iltoihin ja valokuvauspajoihin. Nuoret voivat tehdä Mestassa erilaisia tuotteita myyntiin, josta saadut rahat kertyvät nuorten yhteiseen pottiin. Mesta on auki arkisin klo 15-21 ja viikonloppuisin klo 12-18.

  Poikkeuksellista Mestassa on, että se syntyi yksityishenkilöiden, perustajiensa Minna Kiviojan ja Pasi Nikkisen aidosta halusta koota yrityksiä, yhteisöjä ja julkisia tahoja luomaan nuorille järkevää tekemistä.

  Microsoft on mukana tukemassa POP UP ILO Mestan toimintaa. Taloudellisen tuen lisäksi Microsoft on mukana vapaaehtoistyön kautta ja järjestää muun muassa koulutusiskuja nuorille.

  Mestan virallisena suojelijana toimii Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. Seuraavat POP UP ILO Mestat avautuvat myöhemmin Tampereen Koskikeskuksessa ja Helsingin Itiksessä.

  Lue lisää POP UP ILO Mestasta:  www.facebook.com/popupILO

  PS. POP UP ILO Mestan avajaiset Helsingin Kampin kauppakeskuksen 5.krs tänään 26.8 kello 17.00. Esiintymässä nuorten hyväksi Hanna Pakarinen ja Ike Ikegwuonu


 • Steve Ballmer jää eläkkeelle vuoden sisällä

  Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer jää eläkkeelle tehtävästään vuoden kuluessa. Ballmerin eläkkeelle lähtö tapahtuu sen jälkeen kun Microsoftille on löydetty uusi pääjohtaja.

  Eläkkeelle jääminen on osa Microsoftin harkittua muutosprosessia ja se ajoittuu oikeaan kohtaan yhtiön siirtyessä entistä enemmän laite- ja palveluyhtiöksi.

  Katso lisää aiheesta Microsoftin uutisblogista.

 • Delta varustaa lähes 20 000 matkustamotyöntekijäänsä Windows Phone 8 -laiteratkaisulla

  Yhdysvaltalainen lentoyhtiö Delta Air Lines valitsi Microsoftin, AT&T:n, Nokian ja Avanaden toimittamaan lennoilleen uudenlaisen Windows Phone 8 -laiteratkaisun, joka parantaa lennonaikaista asiakaspalvelua ja tehostaa ostoprosessia. 

  Sopimuksen myötä AT&T varustaa yli 19 000 Deltan matkustamotyöntekijää Nokian Lumia 820 -laitteella, joissa on mobiili Microsoft Dynamics for Retail -myyntialusta sekä Avanaden räätälöimä käyttöliittymä. 

  Laiteratkaisu auttaa Deltaa vastaamaan tämän päivän asiakaspalvelutarpeisiin ja lisää yhtiön liiketoimintamahdollisuuksia sekä lentohenkilöstön tuottavuutta kokoamalla lennonaikaiset tiedot, myyntitapahtumat ja prosessit. 

  Lisätietoa aiheesta Microsoftin TechNet-blogista.

  Tarkempaa tietoa aiheesta myös Delta Air Linesin julkaisemasta lehdistötiedotteesta ja Conversations by Nokia -blogista.

      

 • Comptel parantaa tuottavuuttaan Dynamics AX -toiminnanohjausjärjestelmällä

      

  Teleoperaattorien tukiohjelmistoja maailmanlaajuisesti tarjoava Comptel on valinnut toiminnanohjausratkaisukseen Microsoft Dynamics AX -järjestelmän. Suomalaisyhtiössä havahduttiin hiljattain siihen, että yhtiössä oli käytössä useampi eri toiminnanohjausjärjestelmä (ERP). Niistä saatujen taloustietojen yhteensovittaminen oli monimutkaista ja aikaa vievää. Yhtiö tarvitsi keskitetyn toiminnanohjausratkaisun, joka yhdistäisi saumattomasti pääkonttorin sekä eri puolilla maailmaa sijaitsevien yli kahdenkymmenen toimipisteen tiedot koko yhtiötä koskevaksi informaatioksi.

  Comptel valitsi Dynamics AX -järjestelmän sen helppokäyttöisyyden, kustannustehokkuuden ja joustavuuden vuoksi. Dynamics AX otettiin käyttöön palveluna, jolloin vältettiin suuren luokan ERP-järjestelmiin usein liittyvät pitkät käyttöönottoajat.

  Käyttöönotto kesti kokonaisuudessaan 10 kuukautta. Nyt ratkaisua käyttää satakunta yhtiön työntekijää päivittäiseen projektin-, talous- ja henkilöstöhallintaan. Lisäksi kaikki ohjelmistoyhtiön 650 työntekijää käyttävät järjestelmää työajanseurantaan.

  Dynamics AX on tuonut Comptelin maailmanlaajuiseen liiketoimintaan lisää näkemystä ja samalla yhtenäistänyt prosesseja yhtiönlaajuisesti. Muun muassa seuraavat edut ovat vahvistaneet yhtiön asemaa markkinoilla:

  • Pienemmät kulut: Dynamics AX:n käyttöönotto maksoi noin 400 000 euroa vähemmän kuin kilpaileva ERP-järjestelmä. Lisäksi säästyttiin kilpailevan vaihtoehdon 150 000 euron vuosittaisilta tukimaksuilta.
  • Yhtiötä koskevan tiedon parempi saatavuus: ratkaisu tarjoaa lähes reaaliaikaiset talous- ja toimintaluvut yhtiön koko liiketoiminnasta maailmanlaajuisesti. Näin pystytään hallinnoimaan käynnissä olevia projekteja helposti ja tekemään tarvittaessa tuottavuutta parantavia muutoksia.
  • Parempi tuottavuus: ratkaisu auttaa standardisoimaan projektit ja kehittämään niiden taloushallintaa, mikä vuorostaan lisää tuottavuutta.

  Lue lisää Comptel-esimerkistä ERP-ratkaisuihin keskittyvässä The Edge -blogissa sekä asiakasreferenssistä.