July, 2013

 • Windows 8.1 Enterprise Preview on nyt ladattavissa

  Microsoft julkisti tänään esiversion Windows 8.1 Enterprise -käyttöjärjestelmästä. Uusi versio tuo mukanaan useita uudistuksia ja kehitysaskeleita mm. mobiiliominaisuuksien, tietoturvan, hallittavuuden ja virtualisoinnin saralla.

  Yritykset ja kaupalliset tahot voivat ladata ja käyttöönottaa esiversion testikoneilleen täällä.

  Katso lisää aiheesta Windows for your Business -blogista.

 • InnoApps-kisa haastaa nuoret suunnittelemaan sovelluksia

  Microsoftin, Huawein ja European Young Innovators Forumin yhdessä organisoima InnoApps-kisa haastaa nuoret kehittäjät suunnittelemaan innovatiivisia mobiilisovelluksia, jotka edistävät sosiaalista yhteisöllisyyttä. Kisa on tarkoitettu yliopisto-opiskelijoille sekä alle 27-vuotiaille EU:n asukkaille.

  Kisaan voi ilmoittautua 8. syyskuuta asti. Voittajalle on luvassa 5 000 euron rahapalkinto sekä tukea sovellusidean kaupallistamiseen.

  Katso kisasta lisää täällä ja ilmoittaudu mukaan!

 • Suomalainen nouseva tähti Kustaa Saksi suunnitteli Microsoftille taidetta, joka toimii


  Kustaa Saksi on suunnitellut Microsoftin maailmanlaajuiseen levitykseen Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500 Artist Series -sarjalle kauneutta arkeen tuovan langattoman hiiren kuosin. Hiiret ovat juuri tulleet kauppoihin myös Suomessa.

  Kustaa on nousevia suomalaisia suunnittelijatähtiä, ja hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Niken, Jennifer Lopezin, Issey Miyaken ja Artekin kanssa. Kustaa Saksi on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista ja asuu tällä hetkellä Amsterdamissa.

  Tee arjesta kauniimpaa - Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500 Artist Series

  Tuotetietoja

  • Langattomat, taiteilijoiden designeeraamat hiiret ovat tehokas työpari tietokoneelle tai tabletille. PC- ja Mac-yhteensopiva.
  • Suositushinta tuotteille on 29,90 e (alv 24%)
  • BlueTrack -teknologia yhdistää optisen tarkkuuden laserin täsmällisyyteen. Lopputuloksena tarkka kosketus lähes kaikilla pinnoilla.Plug-and-go-nanovastaanotin, joka voi olla matkoillakin kiinni tietokoneessasi tai hiiren sisään painettuna
  • Virtakatkaisin auttaa säästämään paristoa – pitkä patterikesto
  • Muotoilun ansiosta hiiri sopii sekä oikea- että vasenkätisille. 


  Lisätietoja Microsoftin sivuilla

 • Microsoft valottaa tulevaisuutta kumppaneilleen WPC 2013 -tapahtumassa


  Microsoftin suurin vuotuinen kumppanitapahtuma Worldwide Partner Conference käynnistyi eilen Teksasin Houstonissa. Tilivuoden avaava WPC 2013 -tapahtuma kokoaa Houstonin Toyota Centeriin ja George R. Brown Convention Centeriin yli 16 000 kumppania runsaasta 160 maasta kuulemaan yhtiön tulevaisuuden painopistealueista, tuoteuutuuksista ja kumppaniohjelmista.

  Tapahtuma syventyy tänä vuonna neljään pääteemaan, joita ovat pilvi, Big Data, laitteet ja mobiliteetti sekä yritysten yhteisölliset ratkaisut (Enterprise Social). Avajaispäivän ensimmäisenä puhujana kuultiin Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmeria, joka valotti yhtiön tilaa ja näkymiä pääteemojen kautta. Kumppaniyleisö sai avajaispäivänä esimaistiaisia myös Windows 8.1:stä sekä Office 365:n, Microsoft System Centerin, Windows Server 2012:n ja Windows Azuren tulevista uudistuksista. Avajaispuheenvuorossa julkistettiin myös tuloksia tuoreesta IDC:n toteuttamasta tutkimuksesta, jonka mukaan kumppaniyritykset, joiden liiketoiminnasta puolet tai enemmän tulee pilvipalveluista, kasvavat tuplasti nopeammin ja tekevät 1,3 kertaa enemmän liikevaihtoa kuin kumppanit, joiden liiketoiminta ei perustu pilveen.

  Viisi päivää kestävä Worldwide Partner Conference 2013 -tapahtuma kattaa yhteensä yli 500 esitystä Microsoftin avainhenkilöiltä, kumppaneilta, asiakkailta sekä maailmankuuluilta luennoitsijoilta. Tapahtuma tarjoaa kumppaneille myös mahdollisuuden verkostoitumiseen ja tiedon ja näkemysten vaihtoon muiden huippuasiantuntijoiden kanssa.


  Voit seurata tapahtuman Vision Keynote –lähetyksiä sekä tutustua tapahtuman sisältöön Worldwide Partner Conference –tapahtuman sivuilla.

  Lehdistötiedotteet (englanniksi) on saatavilla Microsoft News Centeristä.

  Seuraa tapahtumaa myös Twitterissä:      

  • #WPC13
  • #mspartner
 • Imagine Cup -teknologiakilpailu huipentuu Pietarin finaaliin

   

   

   

  Maailman suurimman opiskelijoiden teknologiakilpailun Imagine Cupin finaali käynnistyi tänään Pietarissa. Historiassaan jo 11 kertaa järjestettävän vuotuisen teknologiakilpailun finaali kerää tänä vuonna yli 300 opiskelijaa liki 70 maasta kisaamaan kehittämillään sovelluksilla ja peleillä, joiden avulla pyritään ratkomaan maailman merkittävimpiä yhteiskunnallisia ongelmia.

  Pietarissa käytävässä nelipäiväisessä  finaalissa nähdään 87 eri projektia. Opiskelijatiimit kilpailevat kolmessa kategoriassa, joita ovat maailman kansalaisuus, pelit ja innovaatiot. Lisäksi kilpailussa ratkotaan erillisiä online-haasteita, jotka keskittyvät Windows 8, Windows Azure ja Windows Phone -teknologioihin ja alustoihin.

  Kilpailun voittajat julkistetaan 11. heinäkuuta järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Tänä vuonna Imagine Cup -voittajatiimeille on luvassa erityisen huikeita palkintoja, sillä Microsoft kumppaneineen jakaa palkintoja miljoonan dollarin arvosta. Kaikki finaaliin yltäneet voivat lisäksi hakea myös Microsoftin Imagine Cup -apurahaa, jolla tuetaan sovellusten vientiä markkinoille.

  AppCampus palkitsee lupaavia Windows Phone -sovelluksia

  Imagine Cupin kumppanit palkitsevat finalisteja useissa kategorioissa. Suomalaisittain merkittävimmän palkinnon jakaa Aalto-yliopiston, Nokian ja Microsoftin yhteinen mobiilisovellusten kiihdyttämö AppCampus, joka myöntää 50 000 euron rahoituksen ainutlaatuiselle ja innovatiiviselle huippuluokan Windows Phone -sovellukselle. Lisäksi voittajatiimi saa palkinnoksi opintomatkan Suomeen, joka sisältää muun muassa mobiiliteknologian opintoja. Neljä viikkoa kestävässä koulutuksessa voittajia opastetaan alusta loppuun sovelluksensa yhtiöittämisessä ja markkinoille viimeistelyssä. AppCampuksen palkintokategoriaan voivat osallistua kaikki Windows Phone -projekteilla kilpailevat Imagine Cup -finalistit.


  Lisätietoja Imagine Cupista ja AppCampus-ohjelmasta

  Seuraa Imagine Cup -finaalin 11.7. palkitsemistilaisuutta reaaliajassa imaginecup.com -sivuilla

  Tuoreet lehdistötiedotteet löydät Microsoft News Centeristä (englanniksi)

  Viimeisimmät uutiset Imagine Cup -finaalista löydät myös Twitteristä #ImagineCup

 • Pakkaa lomareissulle hyödyllisiä Windows-sovelluksia

  Oletko suuntaamassa odotetulle lomareissulle vai onko aatteissa kesän äkkilähtöön tarttuminen? Niin tai näin, kesäreissua edeltävät järjestelyt, kuten työpöydän siivous, lasten organisointi ja asunnon laitto lomakuntoon voivat tuntua melkoiselta hässäkkältä, unohtamatta uimahousujen, aurinkolasien ja muiden tavaroiden pakkaamista.

  Mitä jos antaisitkin tänä kesänä puhelimesi tai tablettisi helpottaa matkajärjestelyissä? Hyödynnä teknologiaa rennon lomafiiliksen tavoittamisessa ja lataa viimeisimmät Windows-sovellukset ennen nousukiitoa välttääksesi operaattorisi roaming-maksut. Katso alla oleva listauksemme loma-ajan sovelluksista ja pakkaa mukaan parhaat sovellukset matkustamiseen ja viihtymiseen!


  2-4 viikkoa lomamatkaan

  Aloita matkan suunnittelu etsimällä hotelleja ja lentoja ja tarkista autonvuokrausvaihtoehdot. Tutustu matkakohteeseen etukäteen matkaopassovellusten saattelemana. Testaa parhaat valokuvaussovellukset, jotta saat otettua kateutta aiheuttavia lomaotoksia. Viimeistele rantakuntosi tai karista lomaa edeltävä stressi juoksulenkillä.

  Esimerkkejä Windows-sovelluksista:

  • Lennot: Skyscanner, Finnair
  • Hotellit: Booking.com, Hotels.com
  • Auton vuokraus: Rentalcars.com
  • Matkaopas: GuidePal, Bing Matkailu
  • Valokuvaus: Fhotoroom, Adobe Photoshop Express, Photofunia, PhotoWhirl, Instagram Explorer
  • Liikunta: Endomondo, Ballstrike


  Viikko lomamatkaan

  Ylläpidä rantakuntoasi kalorilaskurisovellusten hellässä huomassa. Ota käyttöön parhaat matkaopassovellukset imeäksesi kaikki sisäpiiritiedot matkakohteesi parhaista museoista ja nähtävyyksistä, baareja, ravintoloita ja klubeja ohittamatta. Kokoa lomafiilistä nostattava soittolista ja lataa muutama elokuva siltä varalta, ettei lentoyhtiösi elokuvatarjonta vastaa makuasi. Valikoi mukaan joukko lapsia viihdyttäviä pelejä ja sovelluksia. Preppaa paikallisia ilmaisuja, jotta välipalojen tai cocktalien tilaaminen altaalle sujuu.

  Esimerkkejä Windows-sovelluksista:

  • Liikunta: LIVESTRONG.COM
  • Matkaopas: World Explorer – Travel Guide
  • Musiikki: Nokia Music, Deezer, Tuneln Radio, Metrotube, Shazam, Music Maker Jam
  • Elokuvat: Netflix, CineTrailer, Movie Guide
  • Lasten pelit ja viihde: Disney Princess Dress-Up Sticker Book, PuzzleTouch Jr., Fresh Paint, Kikoriki, Magic Math, Zoo Train, Chimpact
  • Kielten oppiminen: Bing Translator


  Hetki ennen nousukiitoa

  Tarkista viimehetken sää- ja liikennetiedot matkalla lentokentälle. Varmista, että lento lähtee ajallaan ja lataa muutama peli viihdyttämään sinua ilmalennon aikana. Lataa takataskuun vielä valuutanmuuntaja, jolla voit tarkistaa paikallisia hintoja sekä karttasovellus eksymisen varalle. Kielenkääntäjä toimii apunasi silloin, kun paikallinen kielipääsi pettää. Ja viimeisimpänä, ethän unohda pakata sovelluksia yhteydenpitoon kotiväen kanssa. Kun sovellukset on pakattu, ei muuta kun - Bon voyage!

  Esimerkkejä Windows-sovelluksista:

  • Säätiedot: ForecaWeather, Bing Weather
  • Lentojen tarkistus: FlightRadar24, Flight Locator
  • Pelit: 3D Logo Quiz, Wordament, Fruit Ninja, Pettson’s Inventions 2, DragonBox+
  • Valuuttamuunnin: Your Currency Converter, Currency Converter
  • Kartat: Bing Maps
  • Kielityökalut: Language translator
  • Yhteydenpito: Skype, LINE


  Nämä ja paljon muita sovelluksia löydät Windows-kaupasta ja Windows Phone-kaupasta.

   

 • Uusi Microsoft Dynamics CRM 2013 yksilöllistää liiketoimintaa

  Uusi versio Microsoft Dynamics CRM -asiakkuudenhallintaratkaisusta saapuu markkinoille loppuvuodesta 2013. Dynamics CRM 2013 -ratkaisu on merkittävä julkistus Microsoft Dynamicsin ihmislähtöisten liiketoimintaratkaisujen jatkumossa ja se on suunniteltu muuttamaan tapaa, jolla yritykset sitouttavat asiakkaitaan.

  Online-pilvipalveluna ja on-premises-vaihtoehtona tarjottava Dynamics CRM 2013 auttaa myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun ammattilaisia yltämään huippusuorituksiin ja luomaan aiempaa yksilöllisempiä asiakaskokemuksia. Uusien ominaisuuksiensa turvin ratkaisu takaa pääsyn tarvittaviin tietoihin nopeasti ja sujuvasti eri laitteilla myös tien päällä ja tarjoaa entistä laajempaa tilannekohtaista tietoa, joka auttaa vastaamaan paremmin asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Ratkaisun uudet yhteisölliset ominaisuudet tehostavat myös sisäistä ja ulkoista yhteistyötä.

  Muun muassa seuraavat Microsoft Dynamics CRM 2013 -ratkaisun uudet ominaisuudet lisäävät ammattilaisten onnistumista työssään:

  • MarketingPilot -integraatio auttaa yhdistämään asiakkaita ja heidän tarvitsemiaan tuotteita. Se tuo uusia tapoja toteuttaa ja mitata markkinointikampanjoita sosiaalisissa ja digitaalisissa kanavissa ja auttaa luomaan asiakkaiden digitaalisista jalanjäljistä liidejä.
  • Alan johtaviin käytäntöihin perustuva uusi lopputuloslähtöinen käyttöliittymä auttaa myyntitiimejä etenemään liideistä sopimuksiin aiempaa nopeammin ja lisää samalla liiketoiminnan joustavuutta muuttuvassa markkinatilanteessa.
  • Yhteisöllinen Yammer tehostaa yrityksen sisäistä yhteistyötä asiakkuuksien hoidossa ja auttaa luomaan asiakkaiden odotukset ylittäviä, sitouttavia kokemuksia.
  • Saumaton sulautuminen Lyncin ja Skypen kanssa mahdollistaa reaaliaikaisen yhteydenpidon asiakkaisiin ja yhteisöihin, mikä ylläpitää ja lujittaa asiakassuhdetta.


  Lue lisää Microsoft Dynamics CRM 2013 -ratkaisusta lehdistötiedotteesta (englanniksi) ja CRM Connection -blogista (englanniksi).