June, 2013

 • Windows 8.1 Preview -esiversio julkistettiin tänään

  Windows-käyttöjärjestelmää päivittävä Windows 8.1 Preview -esiversio julkistettiin tänään San Franciscossa Microsoftin kehittäjille suunnatussa Build-konferenssissa. Windows 8.1:n myötä kehittäjille avautuu aiempaa enemmän työkaluja ja laajempi tuki ainutlaatuisten, kosketukseen perustuvien Windows-pohjaisten sovellusten luomiseen. Samalla esiteltiin tulevia Windows-alustalle kehitettyjä huippusovelluksia, joihoin lukeutuvat muun muassa Facebook ja Flipboard. 

  Windows 8.1 tuo mukanaan liudan uusia ominaisuuksia, jotka keskittyvät muun muassa personointiin, Bing-hakupalveluun, uusiin yritystoimintoihin ja esiasennettuihin sovelluksiin. Päivityksiin lukeutuvat muun muassa:

  • Uudelleen suunniteltu Windows-kauppa, jossa on kehitetty erityisesti käyttäjien mieltymyksiä vastaavien sovellusten löydettävyyttä
  • Uusia ansaintamalleja kehittäjille ja maksutapoja käyttäjille
  • Johtavia käyttäjäkokemuksia. Windows 8.1 -sovellukset toimivat keskenään ja tarjoavat käyttäjäkokemuksia eri laitteilla, myös uusissa, alle kahdeksan tuuman malleissa.

  Windows 8.1:n lisäksi esiteltiin myös, miten kehittäjät voivat rakentaa erottuvia käyttäjäkokemuksia asiakkailleen hyödyntäen Microsoftin muita resursseja: 

  Lue lisää lehdistötiedotteesta sekä http://www.preview.windows.com.

 • Yammer ja Microsoft juhlistavat yhteiselonsa ensimmäistä vuotta

  Vuosi on kulunut siitä, kun Microsoft osti Yammerin. Yritysten yhteisöllisistä työvälineistä Yammer on markkinoiden vahvin, ja tänä päivänä entistäkin merkittävämpi ja vankempi. Oheinen infografiikka kuvaa miten Yammer on muutamassa vuodessa perustamisestaan kehittynyt menestyksekkäästi jo lähes kahdeksan miljoonan ihmisen työvälineeksi. Kuvassa kerrotaan myös mikä rooli Yammerilla on Microsoftin visiossa tulevaisuuden työvälineistä.

  Microsoft yhdistää Yammeria yhä vahvemmin SharePoint- ja Office 365 -ratkaisuihin. Kehitteillä on muun muassa SharePointin haun ulottaminen Yammerin keskusteluihin sekä Yammer-ryhmien ja uutisvirran julkaisu SharePoint-sivustoilla. Lue lisää näistä suunnitelmista ja kehitteillä olevista yhteisöllisistä ominaisuuksista SharePoint-blogissa.

  Lue aiheesta lisää lehdistötiedotteesta (englanniksi) sekä aiemmin kesäkuussa julkaistuista tutkimustuloksista yhteisöllisistä työvälineistä Suomessa ja maailmalla.

 • Kokki Meri-Tuuli Lindström esittelee tärkeimmän työkaverinsa: Surface RT -tabletin

  Mestarikokki Meri-Tuuli Lindström käyttää työssään apuna Surface RT -tablettia, joka kulkee Meri-Tuulin mukana aivan kaikkialle. Hyvä resepti-idea saattaa tulla mieleen milloin vain, ja kaikkien materiaalien on oltava saatavilla jatkuvasti. Videolla Meri-Tuuli kertoo, kuinka Surface inspiroi häntä luomaan makuelämyksiä – lisäksi laite pitää työlistat ja reseptit järjestyksessä.

  Lisäksi Meri-Tuuli valmistaa videolla herkullisia savulohileipiä ja raikasta perunasalaattia wasabilla – hän loi reseptit varta vasten Microsoftille. Tässä kesäreseptit käyttöönne, näillä on helppo hurmata herkkusuut juhannusjuhlilla:


  Savulohileipä uppomunalla ja mansikoilla (neljälle)

  2 rkl majoneesia
  2 rkl rakeista Dijon en Grains -sinappia
  salaattia ja versoja
  4 palaa maalaisleipää
  360 g lämminsavulohta
  8 mansikkaa viipaloituina
  4 kananmunaa (ja muutamia varalle, jos tulee epäonnistuneita uppomunia)
  3 l vettä
  ruokalusikallinen valkoviinietikkaa
  suolaa & pippuria

  Kiehauta vesi kattilassa ja laske lämpöä niin, että vesi kiehuu ”sirrittäen”, mutta ei kupli isosti. Lisää etikka veteen. Riko kananmuna kerrallaan kauhaan ja laske varovasti yhdellä liikkeellä veteen. Anna kiehua 7–8 minuuttia ja nosta reikäkauhalla keittiöliinalle lepäämään.

  Paahda leivät rapeiksi kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä. Sekoita keskenään sinappi ja majoneesi – levitä seos paahdetuille leiville ja asettele niille salaattia sekä versoja.

  Revi lohi suupaloiksi ja jaa leiville lomittain mansikkaviipaleiden kera. Asettele lopuksi jokaiselle leivälle uppomuna. Suolaa ja pippuroi koko komeus. Tarjoa heti.


  Kesäinen perunasalaatti wasabikastikkeella (pääruokana neljälle, osana buffetia kahdeksalle)

  400 g uusia perunoita
  1/2 nippua vihreää parsaa
  200 g herneitä
  200 g kikherneitä
  4 retiisiä ohueksi viipaloituina
  100 g kovaa vuohenjuustoa
  1 varsi kevätsipulia, silputtuna

  kastike:

  1 rkl wasabia
  1 rkl hunajaa
  1 rkl valkoviinietikkaa
  n. 1/2 dl oliiviöljyä
  mustapippuria ja suolaa

  Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi ja valuta siivilässä. Putsaa vihreä tankoparsa ja leikkaa varret puolen sentin viipaleiksi, jätä nuput ehjiksi. Kiehauta iso kattila vettä ja suolaa hyvin (kuten suolaisit pastaveden!). Keitä herneitä siivilässä noin minuutin ajan, nosta ne kattilasta ja kumoa jäähtymään kulholliseen jäävettä. Keitä sitten parsoja nuppuineen 2 minuuttia, valuta ja heitä herneiden kanssa jääveteen.

  Valmista kastike yhdistämällä wasabi, hunaja ja etikka kulhossa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Sekoita öljy vähän kerrallaan tahnaan, kunnes saat sopivasti juoksevan salaatinkastikkeen.

  Viipaloi perunat isoon kulhoon ja heitä sekaan myös valutetut kikherneet. Yhdistä kastikkeen kera ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää jäähtyneet parsat ja herneet sekä kevätsipuli – sekoita vielä, jotta ainekset yhdistyvät. Anna maustua jääkaapissa hetken.

  Kumoa salaatti tarjoiluvadille ja raasta päälle vuohenjuusto.

 • Microsoft, CGI ja Administer kumppanoituivat Suomessa pk-yritysten toiminnanohjauksen helpottamiseksi

  Tuore tutkimus* paljastaa, että alle puolet yrityspäättäjistä arvioi yrityksensä ajankäytön tehokkaaksi. Yksi apu ajankäytön haasteisiin löytyy teknologiasta. Vastauksena pk-yritysten ajankäytön ja johtamisen haasteisiin Microsoft, CGI ja Administer lanseeraavat ensimmäisen pk-yrityksille suunnatun, täysin pilvessä sijaitsevan ja helppokäyttöisen toiminnanohjausratkaisun palveluineen.

  Tutkimuksen mukaan suurin osa yrityspäättäjistä käyttäisi mielellään enemmän aikaa suunnitteluun, koski se sitten työpäivää, tulevaisuutta tai yrityksen toimintaa. Kakkossijalle nousi vuorovaikutus - henkilöstön tai kollegoiden kanssa keskusteluun tai ajatusten vaihtoon koettiin jäävän liian vähän aikaa. Kolmanneksi eniten mainintoja sai ajattelu ja ideointi.

  Vastauksena yrittäjien aikatauluhaasteisiin Microsoft, CGI ja Administer lanseerasivat huhtikuussa ensimmäisenä pk-yrityksille suunnatun täysin pilvessä sijaitsevan toiminnanohjauspalvelun. Yritykset ovat kehittäneet yhteistyössä markkinoiden helppokäyttöisimmän palvelukokonaisuuden, joka sisältää sekä työkalut että integrointi- ja tarvittaessa jopa ulkoistuspalvelut pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin. Myös hinnoittelu on uutta: työkalut ja palvelun voi hankkia joustavasti kuukausihinnoittelulla käyttäjämäärän mukaan.

  Täysiverinen talouden- ja toiminnanohjausjärjestelmä on käytettävissä helposti kaikenlaisten päätelaitteiden, kuten tablettien ja älypuhelinten kautta. Yritys voi ottaa käyttöön tarvitsemansa sovellusalueet, oli kyseessä sitten taloushallinnon, tuotannon, logistiikan, asiakkuudenhallinnan, huollon tai sähköisen kaupan ohjaamisen ratkaisut.

  Katso aiheesta lisää lehdistötiedotteesta.

  *Pk-yrityksen ajanhallinnan haasteet -tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö Qualitems 12.3 – 5.4.2013 Microsoftin, CGI:n ja Administerin toimeksiannosta. Tutkimukseen vastasi 250 yrityspäättäjää pienistä ja keskisuurista yrityksistä. Tutkimus selvitti yrityspäättäjien, kuten toimitus-, talous- ja myynti- sekä markkinointijohtajien näkemyksiä johtamisesta, ajankäytöstä ja omaan työntekoon liittyvistä haasteista. Kyselyssä käsiteltiin myös sähköisten järjestelmien käyttöä yrityksen johtamisen tukena.

 • HP:n Windows 8 -tabletit esillä Helsingin lentokentällä

  HP:n suorituskykyiset Windows 8 -tabletit ovat esillä kuudella eurooppalaisella lentokentällä, joista yksi on Helsinki. 13.5.–12.7.2013 pyörivän kampanjan sydän on rakennettu Finnairin loungeen, jossa voi kokeilla monipuolisia tabletteja käytännössä: HP ElitePad 900:n lisäksi HP EliteBook Foliota ja HP EliteBook Revolvea.

  Laitteita esitellään paikalla arkisin klo 6.30–22.30. Lisäksi loungessa voi tutustua Windows 8 -käyttöjärjestelmään ja Office 365 -pakettiin.

  Lisätietoa kampanjan tableteista ja niihin liittyviä erikoistarjouksia löytyy täällä.

 • MTV3 Juuri nyt -uutissovellusta ladattu jo yli 400 000 kertaa – Windows Phone kasvattanut latausmääriä

  MTV3 Juuri nyt -sovelluksen suosio on kasvanut voimakkaasti. Viimeisen puolen vuoden aikana uusia latauksia on kertynyt yli 150 000. Nopea kasvu selittyy Windows Phone -puhelimilla, sillä niiden myötä aktiivikäyttäjien määrä on noussut merkittävästi.

  - Huomattava harppaus latausmäärissä on hyvin pitkälti Windows Phone -laitteiden ansiota. Panostamme yrityksenä mobiilistrategiaamme yhä vahvemmin, ja mobiili on meille erittäin merkittävä media. Sen vuoksi aiomme jatkaa aktiivista suunnittelua yhteistyössä Microsoftin ja Nokian kanssa sekä priorisoida jatkossakin Windows Phone -alustaa sovelluskehityksessä, kertoo MTV MEDIAn verkkojohtaja Henrik Laine.

  MTV3 Juuri nyt on ahkerassa käytössä suomalaisten Windows Phone -puhelimissa: suurin osa (35 %) palvelun aktiivisesta käytöstä tapahtuu Windows Phone -laitteiden kautta. Toiseksi suosituimman alustan muodostavat yhteenlaskettu iPhone ja iPad -käyttö (yhteensä 32 %).

  - MTV MEDIA on panostanut helppokäyttöisten ja laadukkaiden Windows Phone -sovellusten kehittämiseen, ja työ on tuottanut tulosta. Windows Phone -puhelimien suosio kasvaa Suomessa hyvää vauhtia, ja alusta tarjoaa monia mahdollisuuksia mobiililaitteissa menestymiseen panostaville yrityksille, Microsoftin Windows Phone -liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen kertoo.

  Maksuton MTV3 Juuri nyt -sovellus tuo käyttäjän saataville uutisten, urheilusisältöjen ja viihdeuutisten lisäksi myös paikallissään, sade-ennusteen, Radio Novan ja uusimmat uutiset videona. Sovellus on ladattavissa Windows Phone -puhelinten lisäksi iPhone-, iPad-, Meego- ja Symbian-laitteisiin sekä Windows 8 -tabletteihin

 • PK-yrityskenttä jakautumassa kahtia: Tulevaisuususkoiset tukeutuvat kasvussaan teknologiaan

  Microsoftin tuore tutkimus* kertoo, että suomalainen yrityskenttä on jakautumassa: tulevaisuususkoiset tukeutuvat uuteen teknologiaan ja tietojärjestelmiin kehittääkseen liiketoimintaansa, kun vastaavasti paikallaan pysyjät eivät usko teknologian tuomiin mahdollisuuksiin sen enempää kuin liiketoimintansa kasvuun.   Vahvinta teknologia- ja tulevaisuudenusko oli nuorissa alle kuuden vuoden ikäisissä yrityksissä. 45 prosenttia heidän työntekijöistä uskoo yrityksensä kasvattavan liiketoimintaansa tulevan 12 kuukauden aikana.

  Suomessa tulevaisuuteen uskotaan tätäkin vankemmin: 58 prosenttia nuorten yritysten työntekijöistä ennustaa kasvua tulevalle vuodelle. Vanhemmissa yrityksissä ensi vuoden kasvuun uskoo vain 27 prosenttia vastanneista.

  Yleisesti ottaen nuorissa yrityksissä myös pilvestä hankittavat palvelut ovat tutumpia kuin vanhoissa yrityksissä. 47 prosenttia suomalaisista nuorten yritysten työntekijöistä näkee pilvipalvelujen olevan kriittinen menestystekijä kasvua haettaessa. Yrityksissä, joissa ei vielä käytetä pilvipalveluja, 37 prosenttia työntekijöistä pitää niitä kriittisenä kasvutekijänä.

  ”Tutkimustulokset vahvistavat näkemystä, jonka kohtaamme asiakkaiden parissa päivittäin. Pilvipalvelut valtaavat nopeasti alaa ja usein niiden käyttöönotto näyttää kulkevan käsi kädessä menestymisen halun kanssa. Pilvipalvelujen joustavuus ja helppous vapauttavat yritykset tekemään omaa ydinliiketoimintaansa ja keskittymään paremmin vaikkapa juuri kasvun hakemiseen”, johtaja Markku Pulkkinen Microsoft Oy:stä näkee.

  Pilvipalveluja käytetään 47 prosentissa kyselyyn osallistuneista yrityksistä, mikä on hyvin lähellä Länsi-Euroopan keskiarvoa (45 %) ja himpun enemmän kuin Ruotsissa (42 %). Vastaavasti Norja (23 %) ja Tanska (32 %) ovat lähteneet selvästi hitaammin liikkeelle pilvipalvelujen käyttämisessä. Eurooppalaista trendistä poiketen Suomessa pilvipalveluja käytetään yhtä paljon niin vanhoissa kuin nuorissa yrityksissä (47 %).

  Lue lisää aiheesta lehdistötiedotteesta.

  *Ipsos Morin tekemässä tutkimuksessa haastateltiin alle 25 työntekijän yritysten henkilöstöä 24 Euroopan maassa (Itävalta, Belgia, Luxemburg, Bulgaria, Tšekki, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Irlanti, Italia, Hollanti, Norja, Puola, Romania, Slovakia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Turkki ja Ukraina). Tutkimukseen haastateltiin 6800 työntekijää, joista 200 oli Suomesta. Haastattelu tehtiin helmi-maaliskuussa 2013.