May, 2013

 • Surface Pro nyt myynnissä Suomessa

  Surface Pron myynti alkaa tänään Suomessa.  Myynnin aloittaa ensimmäiseksi Verkkokauppa.com. Expert-ketjun liikkeisiin laite saapuu myös heti kesäkuun ensimmäisinä päivinä. Laitteen saa hankittua myös www.microsoftstore.fi -sivustolta.

  Windows 8 Pro -käyttöjärjestelmää käyttävä Surface Pro tarjoaa täysiverisen Windows 8 -PC:n, joka näyttää, tuntuu ja käyttäytyy kuin tabletti. Surface Prolla voi tehdä käytännössä kaiken, mitä yleisesti on totuttu tekemään PC:llä, erinomaista tietoturvaa unohtamatta.

  Laitetta kolme viikkoa testannut MTV3 Median kehityspäällikkö Jonne Köpman pitää uutuutta toimivana kokonaisuutena.

  ”Surface Prolla onnistuvat kaikki arkiset työtehtävät yhtä hyvin kuin vapaa-ajan viihdekäyttö. Testijakso on ollut positiivinen kokemus ja voisin hyvin vaihtaa nykyisen kannettavan tietokoneeni siihen.”

  Köpmanin mukaan laitteessa pyörivät kaikki tarpeelliset ohjelmat ja se on luotu kulkemaan mukana tien päällä. Hänen mielestä Type Cover -näppäimistö tekee kirjoittamisesta helpon ja jos mukaan liittää vielä ulkoisen hiiren niin matkatyöläisen paketti on valmis.

  64 GB:n muistilla varustetun Surface Pro -version suositushinta on 879 euroa ja 128 GB:n version hinta on 979 euroa. Laitteessa on Intel Core i5 -suoritin, USB-portti, microSDXC-korttipaikka sekä 16:9-HD-laajakuvanäyttö. Surface-kynällä voi luontevasti kirjoittaa ja piirtää käsin. Lisäksi laitteelle on mahdollista hankkia lisävarusteita, kuten roiskeenkestävä Touch Cover, ohut Type Cover -näppäimistö, HD AV- ja VGA-sovittimet ja Wedge Touch Mouse Surface Edition -hiiri.

  Lue lisää www.surface.com-sivuilta ja Surface-blogista. Seuraa Surfacea myös Facebookissa ja Twitterissä sekä Microsoft Suomi Facebook -sivulla.

 • Uusi Kinect for Windows -sensori julkistetaan ensi vuonna

  Kinect for Windows -tiimi tuo markkinoille uuden Kinect for Windows ‑sensorin ensi vuonna. Tieto tulee jännittävään aikaan, sillä aiemmin tällä viikolla Microsoftin julkisti myös uuden Xbox One -viihdejärjestelmän. Sekä Xbox Onen uusi Kinect-sensori että uusi Kinect for Windows -sensori rakennetaan käyttämällä samoja tekniikoita. Kinect for Windows on osa Microsoftin jatkuvaa pyrkimystä tarjota yrityksille ja organisaatioille uusinta intuitiivista käyttöliittymätekniikkaa, jonka avulla voi kehittää ja ottaa käyttöön innovatiivisia kosketusvapaita sovelluksia.

  Uusi Kinect for Windows -sensori tarjoaa entistä suuremman tarkkuuden, laajennetun näköalueen ja täysin uuden aktiivisen infrapunanäön. Laite myös reagoi aiempaa tarkemmin ja nopeammin. Tulevien kuukausien aikana Kinect for Windows -tiimi paljastaa lisää tietoja uudesta sensorista ja sen kehitystyökaluista. 

  Lisätietoja julkistuksesta on Kinect for Windows -blogissa, tiimin Facebook-sivulla ja Twitter-kanavalla

 • Tervetuloa Xbox One!

  Microsoft esitteli eilisiltana kaikkien aikojen viihdejärjestelmän, jossa on kaikki yhdessä laitteessa. Huikeita uudistuksia esitellyt seuraavan sukupolven Xbox sai nimekseen Xbox One.

  Hittipelit, Steven Spielbergin tuottama tv-sarja Halo ja uudenlainen tv-kokemus muuttavat pelaamisen, television ja viihteen olohuoneissamme. Xbox One asettaa käyttäjän pelien, television katselun, elokuvien, musiikin, urheilun ja Skype-viestinnän keskipisteeseen ja hyödyntää huippuluokan liiketunnistusta ja maailman luonnollisinta käyttöliittymää: käyttäjän omaa ääntä. Uuden Xbox Onen uraauurtavia ominaisuuksia:

  • Televisio Xbox Onessa. Navigoi ja katso suoraa tv-lähetystä kaapeli- tai satelliittidigisovittimellasi tai teleoperaattorisi digiboksin välityksellä Xbox Onen kautta.
  • Koti. Käynnistä viihdejärjestelmäsi kahdella merkittävällä sanalla, ”Xbox On”, ja henkilökohtainen aloitusnäyttö toivottaa sinut tervetulleeksi suosikkipeleihisi, -televisio-ohjelmiisi ja -viihteeseesi.
  • Snap. Tee kahta asiaa yhtä aikaa kotisi suurimmalla ruudulla - esimerkiksi juttele ystäviesi kanssa Skypessä samalla kun katsot televisiolähetystä.
  • Skype Xbox Onelle. Voit jutella ystäviesi kanssa televisiosi kautta uskomattomalla teräväpiirtokuvalla tai soittaa Skype-ryhmäpuheluita televisiollasi – ensimmäistä kertaa.
  • Trendit. Pysy kartalla ystäviesi tv-suosikeista ja selvitä mitkä ovat trendit Xbox-yhteisössä.
  • OneGuide. Löydät suosikkiviihteesi helposti etsimällä sitä tuottajan, nimen tai ajan mukaan pelkästään omaa ääntäsi käyttäen, esitettynä sinua varten luodussa ohjelmaoppaassa.

  Esittelyssä Xbox One -pelejä - myös yksinoikeudella

  Xbox Onea varten paljastettuihin menestysnimekkeisiin kuuluvat:

  • Forza Motorsport 5 Turn 10 Studiosilta on viimeisin versio viimeisten 10 vuoden parhaimmat arvostelut saaneesta kilpa-ajopelisarjasta. Mikään peli ei tarjoa paremmin ajamisen nautinnollista tunnetta - kuin olisit itse ratin takana. Saatavissa vain Xbox Onelle, heti julkaisupäivänä.
  • Call of Duty: Ghosts on Call of Duty -pelisarjan uusi sukupolvi ja tarjoaa tähän asti kauneimman ja mukaansatempaavimman Call of Duty -kokemuksen. Activision ja Microsoft kertoivat myös läheisen yhteistyönsä uudistamisesta, jonka myötä nähdään Xboxin tarjoaman Call of Duty® Championshipin paluu sekä täysin uutta koneelle ladattavaa sisältöä, joka ilmestyy ensimmäisenä ja yksinoikeudella Xboxille.
  • FIFA 14-, Madden NFL 25-, NBA LIVE 14- ja EA SPORTS UFC -pelit EA SPORTSilta tulevat muuttamaan tapaa, jolla kuluttajat kokevat ja pelaavat urheilupelejä. Uuden EA SPORTS Ignite -moottorin ajamana nämä uudet EA SPORTS -pelit esittelevät upeita innovaatioita pelien älykkyydessä, pelaajien liikkeessä ja pelimaailmojen elävyydessä. EA SPORTS julkisti myös lupauksen lähikuukausina paljastettavasta yksinoikeussisällöstä, joka lisää EA SPORTSin sitoutumista Xbox Oneen.
  • Quantum Break -peli suomalaiselta Remedy Entertainmentiltä, Max Paynen ja Alan Waken luojilta, on käänteentekevä viihdekokemus, joka hämärtää pelaamisen ja TV:n välisen rajan integroimalla draamaa ja peliä yhdeksi saumattomaksi, ainutlaatuisella tavalla mukaansa tempaavaksi kokemukseksi. Se, miten pelaat peliä vaikuttaa ohjelmaan ja ohjelma kertoo, miten peliä tulee pelata.

  Xbox Onelle ilmestyvien mahtavien pelien lisäksi Microsoft paljasti yksinoikeudella sisältökumppanuuksia useiden TV:n, urheilun ja viihteen suurimpien nimien kanssa. Esimerkiksi maailmankuulu ohjaaja Steven Spielberg toimii tuottajana ”Halo”-televisiosarjassa, joka käsittää yksinomaista Xbox One -sisältöä ja joka on valmistettu yhteistyössä 343 Industriesin ja Xbox Entertainment Studiosin kanssa.

  Xbox Liven ja Kinect-liiketunnistuksen uusi sukupolvi

  Xbox One on luotu vahvistamaan kokonaan uutta Xbox Live -sukupolvea, joka on vahvempi, henkilökohtaisempi ja älykkäämpi. Tallenna ja säilytä henkilökohtaista profiiliasi, pelejäsi ja viihdettäsi pilvessä, jolloin voit käyttää niitä milloin tahansa mistä Xbox One -laitteesta tahansa. Xbox Live Gold -jäsenyys siirtyy saumattomasti Xbox Oneen.

  Täysin uudelleen suunniteltu, käänteentekevä 1080p Kinect-sensori on tarkempi, nopeampi ja intuitiivisempi. Sen vertaansa vailla oleva näkö-, liike- ja ääniteknologia mahdollistavat peleihin ja viihteeseen osallistumisen aivan uudella tavalla laajentamalla sen näkökenttää ja tarkkuutta. Se toimii melkein missä tahansa valaistusolosuhteissa, tunnistaa tarkan liikehallinnan pienestä ranneliikkeestä ja erottaa äänesi jopa meluisassa huoneessa edistyksellistä äänenerottamista käyttäen.

  Xbox One julkaistaan tulevana jouluna ympäri maailman. Lisätietoja Xbox Onesta ja hittipeleistä paljastetaan kesäkuun Electronic Entertainment Expossa Los Angelesissa.

  Tarkemmat tiedot ja materiaalia osoitteesta http://news.xbox.com
  Suomenkielinen tiedote kokonaisuudessaan ja mahdolliset rajoitukset: http://news.cision.com/fi/sek-public-oy/r/microsoft-esittelee-kaikkien-aikojen-viihdejarjestelman--jossa-on-kaikki-yhdessa-laitteessa--xbox-on,c9417689

  Katso Xbox One Unveil Video:

 • Sulava valittu Microsoftin vuoden kumppaniksi 2013

  Sulava on valittu Suomen Microsoft-kumppaniksi 2013. Valintaan vaikutti Sulavan vahva sitoutuminen Microsoftin alustoihin. Sulava on edistänyt pilvipalveluiden yleistymistä Suomessa. Yritys on auttanut jo toista sataa asiakasorganisaatiotaan siirtymään Office 365:een. Sulavan palveluvalikkoon kuuluvat myös Windows Azure -pilvipalvelut, Windows Intune -etähallinta- ja suojauspalvelut, Windows Phone sekä Microsoft Dynamics CRM.

  Sulavan suositut uutiskanavat blogista Twitteriin ja Facebookiin ovat jakaneet Microsoft-teknologioihin liittyvää tietoa helposti lähestyttävällä ja ymmärrettävällä tavalla. 

  Perusteluissa kerrottiin myös, että Sulava on toiminut muutosvoimana suomalaisessa yhteiskunnassa sekä kohottanut kansalaisjärjestöjen teknisiä valmiuksia. 

  Microsoftin kumppaniohjelmaan kuuluu Suomessa lähes 2 000 yritystä. Lisätietoja Microsoftin kumppaneista osaamis- ja ratkaisualueittain löytyy PinPoint-kumppanihakupalvelusta

  Lue lisää lehdistötiedotteesta.

  Sulava Reader -sovellus Windows 8:lle Windows-kaupassa

 • Surface Pro saatavana Suomessa 30.5. alkaen

  Surface Pro tulee myyntiin Suomessa 30.5. Windows 8 Pro -käyttöjärjestelmää käyttävä Surface Pro tarjoaa täysiverisen Windows 8 -PC:n, joka näyttää, tuntuu ja käyttäytyy kuin tabletti. Surface Prolla voi tehdä käytännössä kaiken, mitä yleisesti on totuttu tekemään PC:llä, tietoturvaa unohtamatta.

  Surfacen voi hankkia Gigantista, Verkkokauppa.comista sekä www.microsoftstore.fi:stä. 64 GB:n muistilla varustetun Surface Pro -version suositushinta on 879 euroa ja 128 GB:n version hinta on 979 euroa. Laitteelle on mahdollista hankkia lisävarusteita, kuten roiskeenkestävä Touch Cover, ohut Type Cover -näppäimistö, HD AV- ja VGA-sovittimet ja Wedge Touch Mouse Surface Edition -hiiri.

  Kevyen, mutta kestävän kuoren sekä sisäänrakennetun jalustan ja integroidun suojan myötä Surface Prota on helppo käyttää missä vain. Laitteessa on Intel Core i5 -suoritin, USB-portti, microSDXC-korttipaikka sekä 16:9-HD-laajakuvanäyttö. Surface-kynällä voi luontevasti ja intuitiivisesti kirjoittaa ja piirtää käsin.

  Lue lisää lehdistötiedotteesta, www.surface.com-sivuilta ja Surface-blogista. Seuraa Surfacea myös Facebookissa ja Twitterissä sekä Microsoft Suomi Facebook -sivuja.

  Surface Windows 8 Pro, syaaninvärinen Touch Cover ja Surface-kynä

 • Big Data ennustaa Euroviisujen voittajan

  Jos olet lyömässä vetoa Euroviisujen voittajasta, toivottavasti sinulla on hyvä ennustuspallo apunasi tai vähintäänkin uusinta teknologiaa käytössäsi. Teknologian avulla osut todennäköisesti paljon lähemmäs, sillä sen tarjoamat ennustukset perustuvat massiivisten tietomäärien kehittyneeseen analyysiin.

  Analyytikko David Rothschild Microsoftin tutkimuskeskuksesta yhdisteli lukuisia tietolähteitä ja loi niiden pohjalta ennustemalleja eli hyödynsi Big Dataa tuottaessaan alla olevan ennustuksen viikonloppuna Malmössä pidettävistä Euroviisuista. Suomelle se ei lupaa kovin hyvää, mutta muille Pohjoismaille sitäkin parempaa.

  Luodakseen kyseisiä todennäköisyyksiä David hyödynsi nykyteknologian huimaa analyyttistä laskentakapasiteettia ja haki tietoa useista eri lähteistä, mm. eri vedonlyöntiyhtiöiden sivustoilta.

   

  Todennäköisyys voittaa Euroviisut 2013        

  Maa

  Davidin
  ennustus

  Maa

  Davidin
  ennustus

  Maa

  Davidin
  ennustus

  Maa

   Davidin
  ennustus

    Tanska 

  41%

  San Marino

  2%

   Montenegro

  0.3%

  Kypros

  0.2%

   Ukraina

  11%

   Suomi

  1%

   Armenia

  0.2%

   Albania

  0.1%

   Norja

  11%

   Englanti

  1%

   Itävalta

  0.2%

   Liettua

  0.1%

   Venäjä

  6%

  Irlanti

  1%

  Sveitsi

  0.2%

   Viro

  0.1%

  Azerbaidzan

   5%

   Kreikka

  1%

   Espanja

  0.2%

   Kroatia

  0.1%

   Italia

  4%

   Ranska

  0.6%

   Slovenia

  0.2%

      Israel   

  0.1%

   Georgia

  3%

   Valko-Venäjä

  0.5%

   Romania

  0.2%

  Makedonia

  0.1%

   Saksa

  3%

   Moldova

  0.5%

  Belgia

  0.2%

  Islanti

  0.1%

   Hollanti

  2%

   Malta

  0.5%

  Bulgaria

  0.2%

  Latvia

  0.1%

  Ruotsi

  2%

   Serbia

  0.4%

   Unkari

  0.2%

   

   

  .

 • Kansallista etätyöpäivää vietetään jälleen 20.9. – teemana yhteisöllisyys

   

  Microsoftin ja Suomen ympäristökeskuksen järjestämää Kansallista etätyöpäivää vietetään jälleen 20.9.2013. Viime vuonna kampanja aktivoi 17 300 suomalaista. Ympäristövaikutukset olivat hyvin myönteiset. Etätyöpäivänä 2012 jäi Suomessa kulkematta yli 14 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 568 327 kilometriä. Ruuhkiin ja aamutoimiin käytettiin 26 883 tuntia vähemmän kuin normaalisti, ja taivaalle jäi päästämättä 89 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

  Etätyö on auttanut esimerkiksi Fujitsua vähentämään ajokilometrejään viime tilikaudella seitsemällä prosentilla. Rahaa säästyi noin 260 000 euroa, ja autoilusta aiheutuvat päästöt vähenivät seitsemän prosenttia.

  Tänä vuonna ympäristönäkökulman lisäksi kampanjassa tarkastellaan erityisesti etätyön yhteisöllisyyttä. Hyvillä toimintatavoilla, järjestelyillä ja teknologioilla oma työyhteisö on läsnä missä työtä tekeekin.

  Ilmoittautuminen Kansallinen etätyöpäivä -kampanjaan alkoi tänään 8.5. osoitteessa www.etatyopaiva.fi. Sivuilta löytyy kiinnostavia edelläkävijätarinoita ja vinkkejä etätyöstä ja etätyökulttuurin rakentamisesta. Seuraa myös kampanjan edistymistä Facebookissa ja Twitterissä #etatyopaiva.

  Lue lisää kampanjasta lehdistötiedotteesta.