April, 2013

 • Windows 8 esittäytyy suurissa kauppakeskuksissa

  Windows 8 -rintamalla tapahtuu jälleen. Microsoft aloittaa perjantaina kuuden kauppakeskuksen kattavan kiertueen Soneran, Acerin ja Nokian kanssa. Kiertue vierailee seuraavissa kauppakeskuksissa: 

  • Tampere 26-27.4
  • Espoo Sello 3.-4.5.
  • Jyväskylä Forum 10.-11.5.
  • Turku Skanssi 17.-18.5.
  • Vantaa Jumbo 24.-25.5.
  • Hyvinkää Willa 31.5.-1.6.

  Perjantaisin kiertueväki on osastolla klo 13:00 – 20:00 ja lauantaisin klo 10:00 – 17:00. Tasatunnein  lavalla on Windows 8-, Windows Phone 8-, ja Office  365 -demoja. Julkkisvieraana mukana on neljällä paikkakunnalla huippukokki Meri-Tuuli Lindström, joka käyttää Surface RT:tä ja Lumia-puhelinta  jokapäiväisessä elämässään. Joka viikonloppu arvotaan kaikkien kyselylomakkeen täyttäneiden kesken Acerin W510 -hybridi sekä Nokian langattomat kuulokkeet. Soneran erikoistarjouksena Acer W511 + Mozo-laitesuojus!  

  Kutsu tuttavasikin tutustumaan Windows-laitteisiin, Windows 8:aan sekä Office 365:een! Täältä hankit toivepaketit kätevästi myös kaikkiin kevään juhliin. 

   

   

   

 • VR:n mobiilikauppa ilmaisena sovelluksena Windows Phonelle

  VR avaa uuden mobiilikauppansa, VR Mobiilin, tehden junalippujen ostosta helppoa nyt myös mobiilikäyttäjille. 23. huhtikuuta alkaen lippuja voi ostaa osoitteessa m.vr.fi sekä helppokäyttöisen ilmaisen Windows Phone -mobiilisovelluksen kautta. Mobiilisovellus tulee ensimmäisenä saataville Windows Phone -käyttäjille, ja myöhemmin keväällä iPhone- ja Android- puhelimiin. VR:n mobiilikaupan tavoitteena on nousta yhdeksi suurimmista suomalaisista mobiilikaupoista.

  VR:n mukaan mobiilikauppa parantaa junalippujen saatavuutta ja tuo entistä kätevämmän tavan lippujen hankintaan. Varsinkin asiakasohjelmaamme Veturiin liittyneet käyttäjät hyötyvät palvelusta ja ovat olleet myös mukana kehittämässä sitä. Matkustajaliikennedivisioonan kaupallisen johtajan Lassi Rönkkösen mukaan palvelun lanseeraaminen ensin Windows Phone -sovelluskauppaan oli luonnollinen valinta, sillä yhteistyö Microsoftin kanssa on ollut helppoa.

  Microsoftin Windows Phone -liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen arvioi, että VR:n palvelusta voi lyhyessä ajassa kasvaa Suomen merkittävin mobiilikauppa, sillä suomalaiset Nokia Lumia -puhelimien omistajat ovat erittäin aktiivisia mobiilipalveluiden käyttäjiä.

  Mobiilikauppa on jatkoa VR:n hinnoittelun ja palvelujen uudistamisessa, ja sen lanseeraus on saanut vetoapua aktiivisesta dialogista VR:n ja kuluttajien välillä. Erityisesti VR:n Veturi-asiakasohjelmaan liittyneet kuluttajat ovat olleet keskeisessä roolissa sovellusta kehitettäessä. Viime syksynä käynnistynyt Veturi on yksi nopeimmin kasvavista asiakasohjelmista, johon kuuluu jo yli 300 000 asiakasta. VR Mobiilista löytyy uuden mobiilikaupan lisäksi tietoa kauko- ja lähiliikenteen aikatauluista, junaliikenteen tilanteesta sekä asemien palveluista.   

  Näin VR Mobiili toimii:

  • Löytyy osoitteesta m.vr.fi.
  • Ladattavissa Windows Phone -puhelimiin ilmaisena mobiilisovelluksena 23.4. alkaen.
  • Lippu ostetaan kuten VR:n verkkokaupassa vr.fi, mutta mobiilisti. Junalippu toimitetaan linkkinä asiakkaan puhelimeen ja sähköpostiin, josta lipun voi halutessaan tulostaa. Sovellusten käyttäjille lippu tallentuu lisäksi suoraan puhelimeen, jolloin verkkoyhteyttä ei tarvita.
  • Junalipun voi ostaa myös toiselle henkilölle välittämällä sähköpostin tai linkin toiseen puhelimeen.
  • Lipun maksaminen käy yleisimmillä maksukorteilla (Visa, Mastercard) niiden debit- ja credit-toiminnoilla. Myös Visa Electron ja Maestro-kortti käyvät.
  • Lippujen mahdolliset muutokset voi hoitaa VR:n puhelinpalvelussa tai aseman lipunmyynnissä. Lipun peruuttaminen hoituu aseman lipunmyynnissä.

   

   

 • VIDEO: Nuori Yrittäjyys ry ja Microsoft Oy käynnistivät yhteistyön Urban Challenge@Turku -tapahtumalla

  Nuori Yrittäjyys -järjestön ja Microsoftin yhteisresepti nuorten työllisyystilanteen parantamiseksi on vahvistaa nuorten yrittäjämäistä asennetta ja toimintaa. Tämä tapahtuu lisäämällä 16–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyystietoa, yrittäjyyskokemuksia, työelämävalmiuksia ja oman talouden hallintaa sekä kehittämällä heidän teknologiataitojaan.

  Perjantaina 19.4. Urban Challenge@Turku -tapahtuman yhteydessä julkistettu yhteistyö on osa Microsoftin maailmanlaajuista YouthSpark-ohjelmaa.

  Videolla Nuori Yrittäjyys ry:n puheenjohtaja Virpi Utriainen kertoo yhteistyön odotuksista ja keinoista.

  Lisäksi Urban Challenge@Turku -innovaatioleirin voittajajoukkue Team Virku (johdatettu sanoista Virtual Turku) esittelevät ideansa siitä, miten Turkua voisi kehittää tietotekniikkaa hyödyntäen.

   

 • Nuori Yrittäjyys ry ja Microsoft yhteistyöhön: Yrittäminen ja teknologia sytyttävät nuorissa kipinän

   

  Hankkeille, joiden tarkoitus on antaa nuorille työvälineitä ja taitoja muuttaa omaa elämäänsä, on nyt enemmän kysyntää kuin kenties koskaan aikaisemmin: nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut EU-alueella talouskriisin alkamisen jälkeen.

  Nuori Yrittäjyys -järjestön ja Microsoftin yhteisresepti tilanteen parantamiseksi on vahvistaa nuorten yrittäjämäistä asennetta ja aktiivista toimintaa lisäämällä 16–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyystietoa, yrittäjyyskokemuksia, työelämävalmiuksia ja oman talouden hallintaa sekä kehittää heidän teknologiataitojaan.

  Yhteistyö on osa Microsoftin maailmanlaajuista YouthSpark-ohjelmaa, joka antaa miljoonille nuorille paremmat työvälineet tulevaisuutta varten sekä auttaa heitä ymmärtämään oma potentiaalinsa.

  Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriaisen mukaan Microsoft-yhteistyö tavoittaa Suomessa tuhansia nuoria. Utriaisen mukaan yhteistyö haastaa nuoret taklaamaan teknologian avulla tämän päivän yhteiskunnallisia ongelmia ja samalla tuo sovelluskehittämisen osaksi yrittäjyyttä. Microsoft-yhteistyö ulottuu muun muassa Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan ja NY 24h -innovaatioleireille. Tekeillä on myös oppimateriaali, joka edistää Z-sukupolven osaamista ja kilpailukykyä alan nopean kehityksen keskellä.

  Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoftin yhteistyö julkistettiin tänään 19.4. Urban Challenge@Turku -tapahtuman yhteydessä. Turkulaisille korkeakouluopiskelijoille suunnatun monitieteisen innovaatioleirin tehtävänä oli kehittää kaupunkiympäristöön soveltuvia uusia palveluinnovaatioita ja toimintamalleja turkulaisten ja microsoftilaisten antamien haasteiden pohjalta.

  Microsoft työskentelee Nuori Yrittäjyys -järjestön kanssa 20:ssa Euroopan maassa tarjoamalla järjestölle ohjelmistoja, taloudellista tukea sekä vapaaehtoistyötä. Alkuviikosta kumppaneiden toimesta Tukholmassa järjestetty Innovative for Good -tapahtuma kokosi 80 sosiaalisesti verkostoitunutta eri alojen pohjoismaista nuorta yhteen. Osanottajista 20 tuli Suomesta. Tapahtuman pyrkimyksenä oli saattaa yhteen eri alojen mielipidejohtajia, joilla on uudenlaisia ajatuksia tämän päivän sosiaalisista ja taloudellisista haasteista. Tukholmassa käydyissä keskusteluissa nousi esille erityisesti nuorten huonot työllistymismahdollisuudet ja miten yrittäjyys ja teknologiataidot voisivat olla yksi ratkaisu tähän ongelmaan.

  Tutustu nuorten Urban Challenge @ Turku -tapahtumassa kehittämiin ideoihin Nuori Yrittäjyys ry:n sivuilla.

 • Microsoft-tilien tietoturva vahvistuu

  Microsoft pyrkii jatkuvasti parantamaan asiakkaittensa tietoturvaa. Eilen julkistettiin päivitys Microsoft-tileihin, jonka myötä asiakkailla on mahdollisuus ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistautumisen.

  Kaksivaiheinen tunnistautuminen tulee käytettäväksi seuraavan kahden vuorokauden aikana. Uudistuksen myötä kehittyvät kaikki tuotteet ja palvelut, jotka voidaan kytkeä Microsoft-tiliin. Näitä ovat muun muassa Windows, Windows Phone, Outlook.com, SkyDrive, Office, Skype ja Xbox.

  Lisätietoja englanniksi Microsoftin virallisesta blogista.

 • Haittaohjelma saastuttaa suojaamattoman koneen yli viisi kertaa todennäköisemmin kuin suojatun

  Microsoftin tuoreimman SIR- tietoturvaraportin mukaan 25 prosentissa maailman tietokoneista ei ole tietoturvaohjelmistoa. Suomessa tilanne on tätä parempi, sillä vain 15 prosentissa tietokoneista ei ole tietoturvaohjelmistoa.

  Haittaohjelmilta suojautuminen on erittäin tärkeää, sillä ilman suojaa tietokone joutuu 5,5 kertaa todennäköisemmin haittaohjelman saastuttamaksi. Tietoturvaohjelmistot eivät ainoastaan estä haittaohjelmien pääsyn koneelle, vaan myös poistavat siellä jo mahdollisesti olevat haittaohjelmat, ja lisäksi myös auttavat pitämään huolta käyttäjän yksityisyydensuojasta.

  Tutkimus nostaa esille kaksi hyvin yleistä tilannetta, joissa tietokone on vaarassa saastua:

  1. Epämääräiset sähköpostit: Microsoft poisti vaarallisia sähköpostiliitetiedostoja liki kolmesta miljoonasta tietokoneesta vuoden 2012 viimeisen neljänneksen aikana.
  2. Liian hyvä tarjous voi pitää sisällään ikävän yllätyksen: ihmiset jotka hakevat ilmaisia tai ale-hintaisia sovelluksia, elokuvia ja pelejä verkosta joutuvat muita useammin haittaohjelman hyökkäyksen kohteeksi.

  Tietokoneen suojaustason tarkastaminen onnistuu helposti tietokoneen ohjauspaneelin tietoturva-asetuksista. Mikäli koneessasi ei ole haittaohjelmien torjuntaohjelmaa, lataa Microsoft Security Essentials täältä. Windows 8 -käyttöjärjestelmällä varustetuissa koneissa Microsoftin Defender-virustentorjuntaohjelma kuuluu käyttöjärjestelmään.

  SIR-raportti on kahdesti vuodessa julkaistava ja laajasti tunnustettu auktoriteetti internetin tietoturvauhkien arvioijana ja tietoturvaohjeiden antajana. Raporttiin kerätään tietoa 105 maasta ja yli miljardista tietokoneesta. SIR 14:sta tiedot on kerätty vuoden 2012 jälkimmäisellä puoliskolla.

 • Windows Azure IaaS -pilvipalvelut yleisesti saataville – Savon koulutuskuntayhtymä ensimmäisiä asiakkaita

  Microsoft on tänään julkistanut Windows Azure -infrastruktuuripalveluiden julkisen saatavuuden. Asiakkaat voivat nyt siirtää omat sovelluksensa ja ratkaisunsa pilveen.

  Julkistus on merkittävä osa Microsoftin pilvipalvelustrategiaa. Microsoft on julkistuksen myötä ainoa pilvipalvelutarjoaja, joka tarjoaa täyden tuen sekä infrastruktuuripalveluille (IaaS) että alustapalveluille (PaaS). Kattava hybridiratkaisu mahdollistaa olemassa olevan IT-infrastruktuurin integroinnin viimeisimpään pilviteknologiaan. Näin asiakkaat voivat hyödyntää samalla sekä omia konesali-investointejaan että pilvipalveluiden joustavuutta.

  Microsoft sitoutui myös vastaamaan Amazon Web Services -pilvipalveluiden hintoihin muun muassa laskenta- ja tallennuspalveluiden sekä tiedonsiirron osalta. Windows Azure -palveluiden hintoja on nyt alennettu 21–33 prosentilla.

  Suomessa Savon koulutuskuntayhtymä on ensimmäisten joukossa Suomessa ja maailmalla hyödyntämässä Windows Azure -infrastruktuuripalveluita (IaaS). Kuntayhtymä toteutti julkiset Internet-sivunsa kokonaan pilvipalveluna Windows Azure -virtuaalipalvelimilta. Opiskelijoiden yhteishakuun mennessä oli rivakasti saatava informatiiviset verkkosivut. Tavoitteena oli kuntayhtymän houkuttelevuuden ja edelläkävijyyden lisääminen. Tämä ratkaistiin Windows Azure -virtuaalipalvelimilla, mikä mahdollisti nopean ja joustavan käyttöönoton.

  Koulutuskuntayhtymän tietohallinto- ja laatupäällikkö Jukka Partanen mainitsee hyötyinä myös sen, että kapasiteettia voidaan skaalata tarpeen mukaan, esimerkiksi yhteishaun aiheuttaman kuormituksen ajaksi. Samalla vältyttiin tekemästä suuria investointeja omaan palvelinkapasiteettiin. Lisäksi Windows Azure istuu muihin Microsoft-ratkaisuihin, joita kuntayhtymä käyttää. Kumppanina toteutuksessa toimi Neoxen.

  Windows Azure -palveluilla on maailmanlaajuisesti jo yli 200 000 asiakasta. Muita Windows Azure IaaS -asiakkaita maailmalla ovat muun muassa teleyhtiö Telenor sekä autoteollisuuden markkinointiyhtiö Digital Air Strike.

  Lue lisää aiheesta Windows Azure -blogista ja -verkkosivuilta.