March, 2013

 • Sadat tuhannet suomalaiset käyttävät Officea pilvestä

  Maailman suosituinta toimistosovellusta, Microsoft Officea, käyttävät pilvestä tällä hetkellä jo sadat tuhannet yritys-, yhteisö- ja kuluttaja-asiakkaat Suomessa. Siirtyminen pilvi-Officeen on tapahtunut nopeasti, sillä 18 kuukautta Office 365:n lanseerauksen jälkeen Microsoftin joka viides yritysasiakas on ottanut palvelun käyttöön. Vuosi sitten suhde oli yksi seitsemästä.

  Vuonna 2011 tapahtuneen ensijulkaisun jälkeen Office 365 on ollut yksi Microsoftin historian nopeimmin kasvavista liiketoiminnoista. Menestystarina näkyy myös miljoonien suomalaisten Office-käyttäjien arjessa. Officen maailmanlaajuisesta menestyksestä ja vaikuttavuudesta kertoo se, että www.office.com-sivustolla on yli miljardi käyttäjää. Vain harva web-sivusto maailmassa on saavuttanut saman rajapyykin.

  Pilvi-Officen voittokulun ennakoidaan jatkuvan. Tämän vuoden lopussa yhtiö arvioi pilvipalvelun käyttäjiä olevan eri organisaatioissa tuntuvasti nykyistä enemmän. Uuden Officen julkistamisen myötä myös koko palvelinperhe (SharePoint, Lync, Exchange ja Project) uudistui ja on nyt saatavana pilvipalveluna. Jatkossa nähdään SharePointin laajenevan entistä nopeammin myös eri käyttötarkoituksiin intranetin ulkopuolelle.

  Suomen suurimman teknisille ammattilaisille suunnatun Microsoft TechDays 2013 -tapahtuman suosio kertoo omalta osaltaan, millaista murrosta pilvipalvelujen käyttöönotossa ja kehityksessä tällä hetkellä eletään.  Finlandia-talon ääriään myöten täyttänyt yleisö saapui tiistaiaamuna 5.3. kahdeksi päiväksi kuuntelemaan kansainvälisiä huippuluennoitsijoita ja kohdennettuja seminaareja. Tiistaina pääpuhujana esiintyi mm. Jeff Woolsey virtualisaatio-teemalla ja keskiviikkona lavalle astuivat mm. Keenan Newton ja Beat Schwegler. Newton käsitteli puheenvuorossaan yritysten yhteisöllisiä työvälineitä ja SharePointtia ja Schwegler Windows Azurea.

  Lue lisää Officesta ja TechDays 2013 -tapahtumasta sekä tutustu kiinnostaviin asiakasesimerkkeihin lehdistötiedotteesta

 • Ohjelmistojen aitoudesta ei kannata tinkiä

  Microsoft pyysi markkinatutkimusyhtiö IDC:tä tutkimaan kuluttajien ja organisaatioiden kokemuksia ohjelmistopiratismista. Tulokset osoittavat, että haittaohjelmien aiheuttama riski on erityisen suuri väärennetyissä tai piraattiohjelmistoissa. Piraattiohjelmia käyttävät kuluttajat ja organisaatiot kohtaavat vaarallisia haittaohjelmia jopa useammin kuin joka kolmannessa tapauksessa. Tutkimusta varten haastateltiin 2077 kuluttajaa ja 258 tietohallintovastaavaa kymmenessä maassa.

  Seuraukset voivat olla kalliit. Tutkimuksen mukaan kuluttajat tulevat vuonna 2013 käyttämään maailmanlaajuisesti jopa 22 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja 1,5 miljardia tuntia piraattiohjelmien mukana tulevien haittaohjelmien poistamiseen. Organisaatiot tulevat tänä vuonna käyttämään vastaavien ongelmien ratkaisemiseen 114 miljardia dollaria, mikä vastaa 8 prosenttia kaikista IT-työvoimakustannuksista.

  Ohjelmistopiratismi sekä pyrkimykset yrittää hyötyä piraattiohjelmista ovat muuttuneet yhä kehittyneemmiksi. Vastaavasti Microsoft kehittää jatkuvasti teknologioitaan ja toimiaan suojellakseen ohjelmistojaan ja asiakkaitaan.

  Microsoft muistuttaa, että asiakkaiden kannattaa pelata varman päälle ja välttää piratismin aiheuttamaa riskiä, jotta he saisivat rahoilleen vastinetta:

  • esitä myyjälle kysymyksiä,
  • tutki pakkausta,
  • epäile hintoja, jotka näyttävät liian hyviltä ollakseen totta ja
  • vaadi aitoja ohjelmistoja.

  Lue aiheesta lisää Play It safe -sivustolta, Microsoft on the Issues -blogista sekä IDC:n raportista.

 • Michael Monroen toimisto on aina mukana

  ”Pakko myöntää, että omat tekemiset saa vähän paremmin hallintaan, kun toimisto on aina mukana siellä missä sitä tarvitsen”, totesi Michael Monroe tammikuussa kun hän otti ensituntumaa uuteen Officeen. Nyt Monroe esittelee omia Office-kokemuksiaan seitsemällä videolla, joista ensimmäinen julkaistiin tällä viikolla ja seuraavat viikon välein tästä eteenpäin. Julkistuksia voi seurata Facebookissa ja samalla osallistua Office-kilpailuihin.

  Office 365 Home Premium on Microsoftin suositun Office-tuoteperheen uudistettu versio. Sen uudet ominaisuudet on kehitetty auttamaan erityisesti työn ja vapaa-ajan kiireiden kanssa painivia ihmisiä. Katso Microsoftin tutkimustiedotteesta lisää aiheesta ja miten paljon sinäkin voit säästää aikaa ottamalla ajankäyttösi haltuun uudella Officella.

 • FZ beatboxaa Surfacella työpaikan

   

  Felix Zenger näyttää uudella videollaan, miten Surface-tabletin kanssa beatboxataan itselle työpaikka. Katso hauska video ja näe miten monipuoliseen käyttöön Microsoftin Surface taipuu.

  Surface RT -laitteita voi hankkia osoitteesta www.microsoftstore.fi. Lisäksi laitetta voi ostaa mm. Verkkokauppa.comin ja Gigantin myymälöissä. 

  Surface RT -laitteissa on erittäin kevyt, mutta samalla kestävä magnesiumkuori sekä sisäänrakennettu jalusta ja roisketiiviit, mustat tai värilliset suojat, joilla voi myös kirjoittaa. Laitteessa on täysimittainen USB-portti ja microSDXC-korttipaikka lisämuistille sekä 16:9-laajakuvanäyttö sisällön optimaaliseen katseluun ja jakamiseen.

  Laite on saatavilla sekä 32 GB (579 €) että 64 GB -malleina (679 €) yhdessä Touch Coverin kanssa. Laitteen voi hankkia myös ilman Touch Coveria ja ostaa itselleen mieluinen näppäimistö. Ilman Touch Coveria suositellut vähittäismyyntihinnat ovat 479 euroa ja 579 euroa.

  Lue lisää Surfacesta lehdistötiedotteesta ja Surface-blogista.

   

 • Windows 8 sai Twitter-sovelluksen

  Twitter-sovellus on nyt ladattavissa Windows Kaupasta Windows 8 -laitteisiin. Tuttujen Twitter-ominaisuuksien lisäksi Windows 8:lle suunnitellussa sovelluksessa on täysin uusia käyttötapoja. 

  • Käytä toista sovellusta yhtä aikaa Twitterin kanssa. Napsauta Twitter näytön oikeaan tai vasempaan laitaan ja aloita toisen sovelluksen käyttö. Tämän toiminnon avulla voit säätää sovelluksen koon yhteen kolmasosaan, kahteen kolmasosaan tai koko ruudun kokoiseksi.
  • Kuvat – isoina ja keskellä. Selausnäkymän avulla voit sekä katsoa isompia versioita yksittäisistä kuvista tai katsoa useita kuvia putkeen.
  • Jaa sisältöä mistä tahansa sovelluksesta. Jaa-oikopolku -ominaisuuden ansiosta voit jakaa sisältöä, esimerkiksi kuvia tai uutisia, mistä tahansa muusta sovelluksesta Twitteriin.
  • Löydä haluamasi tili helposti. Hae-oikopolku -ominaisuuden ansiosta tietyn tilin tai keskusteluketjun löytäminen on erittäin helppoa.
  • Tapahtumaruutujen avulla pysyt menossa mukana. Jatkuvasti päivittyvä Twitter-tapahtumaruutu pitää sinut aina ajan tasalla riippumatta siitä, mikä sovellus sinulla on käytössä.

   Käy katsomassa lisätietoja Twitter blogista ja  Windows Experience blogista.

 • Video: Myynnin tehostaminen vaatii uusia työtapoja

  Nykyaikaisilla tietotyön välineillä voi jokapäiväisen työn tuottavuutta parantaa. Tämä tarkoittaa usein uusien työtapojen ja -kulttuurin omaksumista, ja se edellyttää vuorostaan myös johtamistapojen muuttamista. ”Teknologia on valmiina, mutta todennäköisesti me ihmiset emme vielä aivan ole”, Sovelton Competence Lead Marika Kotola sanoo.

  Kotola piti aiheesta puheenvuoron Sovelton ja Microsoftin ”Tuuleta työtavat” -seminaarissa Espoon Keilarannassa 13. maaliskuuta.

  Sovelton kaltaiset koulutusyritykset ovat tärkeässä roolissa auttaessaan organisaatioita soveltamaan uusia teknologioita sekä valmistautumaan toiminnan ja johtamistapojen muutoksiin.

  Kotola kertoo videolla käytännönläheisesti miten esimerkiksi myyntiorganisaatiossa voidaan vapauttaa myyjien aikaa varsinaisen tuloksen tekemiseen.

  Seminaarin esitys on katsottavista täällä. Lue lisää yrityksen it-ratkaisuista Microsoft Yrityksille -sivustolla. Etsi osaava it-kumppani lähialueeltasi Microsoft Pinpoint -palvelussa.

 • Työ ja huvi samassa paketissa: Kevään Windows 8 -tabletit

  Mietitkö, mikä on se laite, joka mahdollistaa sekä tehokkaan työn tekemisen että vaivattoman viihteestä nauttimisen? Älä mieti enää, vaan hanki itsellesi Windows 8 -tabletti tai hybridi. Suosituimmista Windows 8 -laitteista löytyy sopiva kone jokaiseen käyttötarkoitukseen. 

  Asus Vivo Tap RT on täydellinen kumppani liikkuvalle elämäntavalle. Uskomattoman ohuessa ja kevyessä hybridissä ei suorituskyvystä tai kannettavuudesta ole tingitty. Saatavilla myös 3G-yhteydellä. Lue lisää täältä.

  Microsoft Surface RT -laitteessa kiteytyvät sekä kiehtova viihde-elämys että työväline tärkeiden asioiden hoitamiseen. Sen ainutlaatuinen VaporMg-kotelo on laadukas taidonnäyte, joka on erittäin kevyt ja kestävä. Integroitu jalusta mahdollistaa handsfree-ajanvietteen. Jalustan ansiosta voit katsella HD-videoita, ottaa kauniita valokuvia tai käyttää Touch Cover -suojaa. Kun haluat käyttää Surfacea taulutietokoneena, käännä jalusta suljettuun asentoon, jolloin se katoaa kotelon sisälle. Lue lisää.

  Samsung ATIV Smart PC:tä voi käyttää viihteeseen tablettina ja työhön kannettavana. Käyttötavasta riippumatta Samsung ATIV Smart PC tuo kaiken sormiesi ulottuville. S-kynä kannustaa luovuuteen. Voit tehdä sillä muistiinpanoja, piirtää ja muokata kuvia näytöllä. Lue lisää.

  Acer Iconia W510 on monipuolinen Windows 8 -tabletti, joka soveltuu mainiosti käyttäjille, jotka haluavat vapautta ja helppoutta. Yksi laitteen hienoista ominaisuuksista on kosketusnäytön kolmitoimisuus, jonka avulla käyttäjän on helppo vaihtaa kosketus-, kirjoitus- ja esitystilojen välillä. Lue lisää

  HP Envy x2:lla voit siirtyä nopeasti kannettavasta tablettiin ja takaisin.  Monipuolista laitetta voi käyttää sekä kosketuksella että näppäimistöllä. Beats Audio ja kaksoiskaiuttimet tarjoavat mahtavalta kuulostavan ja runsaan äänimaailman. Suuret katselukulmat ja 11,6 tuuman HD-näytön kirkkaat ja eloisat värit takaavat kristallinkirkkaat elokuvat, kuvat, musiikin ja pelit. Lue lisää.

  Lenovo Yoga on maailman ensimmäinen monitilainen ultrabook. Voit käyttää sitä kannettavana tai tablet-PC:nä tai asettaa sen taittotilaan – kukin tila on optimoitu Windows 8 -käyttöön. Kun taitat Yogan näytön taaksepäin, voit nauttia monen kosketuksen pelaamisesta ja yhteisösivustoista 13,3 tuuman HD-taulunäytössä. Jos katsot esimerkiksi elokuvia, luet tai selaat Internetiä, voit kääntää näytön kätevään taittotilaan. Laitetta voi käyttää neljällä eri tavalla: kannettavana, tablet-PC:nä, taitto-PC:nä ja jalustalla. Voit siis tukea sen pystyyn tai laskea alas.  Lue lisää.

  Windows RT -tableteissa on ARM-suorittimet, jotka tuovat laitteisiin keveyttä ja pitkän akkukeston. Windows RT -laitteissa on valmiiksi asennettuna Officen Home & Student 2013 -versio (Word, Excel, PowerPoint ja OneNote). Windows RT -laitteisiin ei sen sijaan voi asentaa muita niin sanottuja perinteisiä työpöytäsovelluksia. Asennettavat sovellukset hankitaan Windows-kaupasta. Laitteista löytyy myös usb-portti, joka helpottaa lisälaitteiden liittämistä muun muassa ulkoiseen näyttöön.

  Atom-suorittimet on puolestaan suunniteltu tablettien ja hybridien kannettavuutta sekä pitkää akunkestoa silmälläpitäen. Tableteilla pystyy käyttämään niin perinteisiä Windows 7:stä tuttuja työpöytäsovelluksia kuin Windows-kaupasta ostettavia uusia sovelluksiakin