March, 2013

 • Windows 8 Pro -päivitystarjous opiskelijoille

  Nyt opiskelijoiden kannattaa tehdä omasta tietokoneesta vieläkin parempi ja ladata Windows 8 Pro -käyttöjärjestelmä erinomaiseen tarjoushintaan 59,99 euroa (normaalihinta 279,99 €). Tarjous on voimassa toistaiseksi.

  Katso lisää opiskelijatarjouksesta täällä ja koe uusi sovellusten maailma sekä paljon muuta.

  Microsoft kannustaa opiskelijoita hyödyntämään elämässään myös Microsoftin pilvipalveluja. Esimerkiksi SkyDriven avulla opiskelijoiden on helppo tehdä yhteistyötä ja tallentaa palveluun erilaisia tiedostoja. SkyDrive tarjoaa seitsemän gigatavua ilmaista pilvitallennustilaa, jota voi käyttää mistä tahansa internetin avulla. 

  Pilvipohjainen Office365 -palvelu puolestaan yhdistää tunnetuimpien ja luotetuimpien työpöytäohjelmistojen online-versiot sekä tehokkaat viestintä- ja yhteistyöratkaisut yhdeksi paketiksi. Office365 University -kampanja tarjoaa opiskelijoille 1-6 kuukauden maksuttoman tutustumisjakson palveluun.

 • Windows on kiinnostavin tablet-käyttöjärjestelmä

  Tabletin omistajista 34 prosenttia sanoo, että Windows on kiinnostavin käyttöjärjestelmä tällä hetkellä. Norstat Finlandin tuoreen tutkimuksen* mukaan Windowsin houkuttelevuus on tätäkin suurempi niiden henkilöiden keskuudessa, joilla ei ole vielä tablettia, mutta aikovat ostaa tai harkitsevat ostamista. Heistä 48 prosenttia pitää Windows-käyttöjärjestelmää kiinnostavimpana. Tietyissä kohderyhmissä (yli 45-vuotiaat) yli puolet piti Windows-pohjaisia tabletteja kaikkein kiinnostavimpina. Kokonaisuudessaan kiinnostus Windows-käyttöjärjestelmää kohtaan on korkein henkilöiden keskuudessa, jotka eivät vielä omista tablettia.

  Tablet-markkinoilla on vielä paljon tilaa, sillä tutkimuksen mukaan vasta noin joka viidennessä suomalaiskotitaloudessa on tablet-tietokone. Kahdeksan prosenttia tabletin jo omistavista sanoo hankkivansa varmasti uuden tabletin seuraavan kuuden kuukauden aikana. Uuden tabletin hankintaa harkitsee 22 prosenttia niistä, joilla on jo tabletti.

  Microsoft Oy:n kuluttajaliiketoimintajohtaja Ville Paasonen näkee, että Windows-tablettien helppokäyttöisyys ja monipuolisuus selvästi puhuttelevat käyttäjiä. Muihin tablet-käyttöjärjestelmiin verrattuna Windows-tableteilla pystyy viihdekäytön lisäksi työskentelemään tehokkaasti.

  Windows 8 RT -tablettien vahvuuksiksi Paasonen nostaa lisäksi monipuoliset personointimahdollisuudet, turvallisuuden sekä laitteiden mukana tulevan Office-paketin. Norstatin tutkimuksen mukaan kahdelle kolmasosalle niistä, joilla ei vielä ole kotitaloudessa tablet-konetta, Office-ohjelmistojen käyttömahdollisuus on erittäin tai melko tärkeää.

  Katso lisää lehdistötiedotteesta.

  *Norstat Finland selvitti tablet-tietokoneiden omistamista ja hankintaa viikkojen 8-9 aikana suomalaisten keskuudessa. Tiedonkeruu tapahtui Norstat Finlandin viikoittain toteutettavassa Omnibus-tutkimuksessa. Tutkimus edustaa15-74 -vuotiaita suomalaisia iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan, pois lukien Ahvenanmaan maakunta. Tutkimus toteutettiin sekä puhelimella että Norstat Finlandin internet-kuluttajapaneelissa. Kummallakin menetelmällä tehtiin 500 haastattelua, joissa kysymykset olivat samat.

 • Windows 8 -tabletteja Finnairin koneeseen

  Finnair aloittaa huomenna 20.3. kaksi kuukautta kestävän tablettien ja langattoman internet-yhteyden kokeilun yhdessä Airbus A330 -koneessaan. Kokeilu tekee Finnairin matkustajista ensimmäisiä lentomatkustajia maailmassa, joilla on mahdollisuus kokeilla HP:n Windows 8 -tablettia lennonaikaisena matkustamoviihteenä.  Testaamisen avulla Finnair haluaa selvittää langattoman verkon toimivuutta mannertenvälisillä lennoilla ja matkustajien laitteiden käyttöä lennon aikana.

  Reittilennoilla kokeilu tapahtuu businessluokassa ja lomalennoilla Comfort-luokassa. Halukkaille matkustajille tarjotaan lennon ajaksi käyttöön HP:n Windows 8 -tabletti, joka sisältää elokuvia, tv-ohjelmia, musiikkia ja pelejä. Lisäksi mukana on hyvinvointiin liittyviä ohjelmia, kuten aikaeroa helpottava rentoutussovellus. Käytön päätteeksi matkustajien toivotaan vastaavan kyselyyn, jonka pohjalta saatua tietoa Finnair käyttää lennonaikaisen viihdetarjontansa kehittämiseen. 

  Palvelun toteuttamisessa ja ylläpitämisessä hyödynnetään Microsoftin pilvipalveluita ja infrastruktuuria. Windows 8 -sovelluskehitystyön toteuttivat Microsoft Oy:n Services-yksikön asiantuntijat.

  Katso lisätietoja Finnairin 19.3. julkistamasta lehdistötiedotteesta.

 • Kinect for Windows -kehitystyökalusta uusi versio

  Kinect for Windows -kehitystyökalu on saanut uuden päivityksen. 1.7-versio on nyt ladattavissa maailmanlaajuisesti. Uusi versio tarjoaa yrityksille, organisaatioille ja kehittäjille entistäkin parempia keinoja kehittää innovatiivisia sovelluksia loppukäyttäjille.

  1.7-versio pitää sisällään mm. mahdollisuuden rakentaa tarkkoja 3D-mallinnoksia Kinect Fusionin avulla. Mukana on myös uusi liiketunnistin, joka mahdollistaa entistä luonnollisempien ja johdonmukaisempien liikepohjaisten sovellusten kehittämisen.

  Lue lisää aiheesta Kinect for Windows blogista.

 • Työ ja huvi samassa paketissa: Kevään Windows 8 -tabletit

  Mietitkö, mikä on se laite, joka mahdollistaa sekä tehokkaan työn tekemisen että vaivattoman viihteestä nauttimisen? Älä mieti enää, vaan hanki itsellesi Windows 8 -tabletti tai hybridi. Suosituimmista Windows 8 -laitteista löytyy sopiva kone jokaiseen käyttötarkoitukseen. 

  Asus Vivo Tap RT on täydellinen kumppani liikkuvalle elämäntavalle. Uskomattoman ohuessa ja kevyessä hybridissä ei suorituskyvystä tai kannettavuudesta ole tingitty. Saatavilla myös 3G-yhteydellä. Lue lisää täältä.

  Microsoft Surface RT -laitteessa kiteytyvät sekä kiehtova viihde-elämys että työväline tärkeiden asioiden hoitamiseen. Sen ainutlaatuinen VaporMg-kotelo on laadukas taidonnäyte, joka on erittäin kevyt ja kestävä. Integroitu jalusta mahdollistaa handsfree-ajanvietteen. Jalustan ansiosta voit katsella HD-videoita, ottaa kauniita valokuvia tai käyttää Touch Cover -suojaa. Kun haluat käyttää Surfacea taulutietokoneena, käännä jalusta suljettuun asentoon, jolloin se katoaa kotelon sisälle. Lue lisää.

  Samsung ATIV Smart PC:tä voi käyttää viihteeseen tablettina ja työhön kannettavana. Käyttötavasta riippumatta Samsung ATIV Smart PC tuo kaiken sormiesi ulottuville. S-kynä kannustaa luovuuteen. Voit tehdä sillä muistiinpanoja, piirtää ja muokata kuvia näytöllä. Lue lisää.

  Acer Iconia W510 on monipuolinen Windows 8 -tabletti, joka soveltuu mainiosti käyttäjille, jotka haluavat vapautta ja helppoutta. Yksi laitteen hienoista ominaisuuksista on kosketusnäytön kolmitoimisuus, jonka avulla käyttäjän on helppo vaihtaa kosketus-, kirjoitus- ja esitystilojen välillä. Lue lisää

  HP Envy x2:lla voit siirtyä nopeasti kannettavasta tablettiin ja takaisin.  Monipuolista laitetta voi käyttää sekä kosketuksella että näppäimistöllä. Beats Audio ja kaksoiskaiuttimet tarjoavat mahtavalta kuulostavan ja runsaan äänimaailman. Suuret katselukulmat ja 11,6 tuuman HD-näytön kirkkaat ja eloisat värit takaavat kristallinkirkkaat elokuvat, kuvat, musiikin ja pelit. Lue lisää.

  Lenovo Yoga on maailman ensimmäinen monitilainen ultrabook. Voit käyttää sitä kannettavana tai tablet-PC:nä tai asettaa sen taittotilaan – kukin tila on optimoitu Windows 8 -käyttöön. Kun taitat Yogan näytön taaksepäin, voit nauttia monen kosketuksen pelaamisesta ja yhteisösivustoista 13,3 tuuman HD-taulunäytössä. Jos katsot esimerkiksi elokuvia, luet tai selaat Internetiä, voit kääntää näytön kätevään taittotilaan. Laitetta voi käyttää neljällä eri tavalla: kannettavana, tablet-PC:nä, taitto-PC:nä ja jalustalla. Voit siis tukea sen pystyyn tai laskea alas.  Lue lisää.

  Windows RT -tableteissa on ARM-suorittimet, jotka tuovat laitteisiin keveyttä ja pitkän akkukeston. Windows RT -laitteissa on valmiiksi asennettuna Officen Home & Student 2013 -versio (Word, Excel, PowerPoint ja OneNote). Windows RT -laitteisiin ei sen sijaan voi asentaa muita niin sanottuja perinteisiä työpöytäsovelluksia. Asennettavat sovellukset hankitaan Windows-kaupasta. Laitteista löytyy myös usb-portti, joka helpottaa lisälaitteiden liittämistä muun muassa ulkoiseen näyttöön.

  Atom-suorittimet on puolestaan suunniteltu tablettien ja hybridien kannettavuutta sekä pitkää akunkestoa silmälläpitäen. Tableteilla pystyy käyttämään niin perinteisiä Windows 7:stä tuttuja työpöytäsovelluksia kuin Windows-kaupasta ostettavia uusia sovelluksiakin

   

 • Video: Myynnin tehostaminen vaatii uusia työtapoja

  Nykyaikaisilla tietotyön välineillä voi jokapäiväisen työn tuottavuutta parantaa. Tämä tarkoittaa usein uusien työtapojen ja -kulttuurin omaksumista, ja se edellyttää vuorostaan myös johtamistapojen muuttamista. ”Teknologia on valmiina, mutta todennäköisesti me ihmiset emme vielä aivan ole”, Sovelton Competence Lead Marika Kotola sanoo.

  Kotola piti aiheesta puheenvuoron Sovelton ja Microsoftin ”Tuuleta työtavat” -seminaarissa Espoon Keilarannassa 13. maaliskuuta.

  Sovelton kaltaiset koulutusyritykset ovat tärkeässä roolissa auttaessaan organisaatioita soveltamaan uusia teknologioita sekä valmistautumaan toiminnan ja johtamistapojen muutoksiin.

  Kotola kertoo videolla käytännönläheisesti miten esimerkiksi myyntiorganisaatiossa voidaan vapauttaa myyjien aikaa varsinaisen tuloksen tekemiseen.

  Seminaarin esitys on katsottavista täällä. Lue lisää yrityksen it-ratkaisuista Microsoft Yrityksille -sivustolla. Etsi osaava it-kumppani lähialueeltasi Microsoft Pinpoint -palvelussa.

 • FZ beatboxaa Surfacella työpaikan

   

  Felix Zenger näyttää uudella videollaan, miten Surface-tabletin kanssa beatboxataan itselle työpaikka. Katso hauska video ja näe miten monipuoliseen käyttöön Microsoftin Surface taipuu.

  Surface RT -laitteita voi hankkia osoitteesta www.microsoftstore.fi. Lisäksi laitetta voi ostaa mm. Verkkokauppa.comin ja Gigantin myymälöissä. 

  Surface RT -laitteissa on erittäin kevyt, mutta samalla kestävä magnesiumkuori sekä sisäänrakennettu jalusta ja roisketiiviit, mustat tai värilliset suojat, joilla voi myös kirjoittaa. Laitteessa on täysimittainen USB-portti ja microSDXC-korttipaikka lisämuistille sekä 16:9-laajakuvanäyttö sisällön optimaaliseen katseluun ja jakamiseen.

  Laite on saatavilla sekä 32 GB (579 €) että 64 GB -malleina (679 €) yhdessä Touch Coverin kanssa. Laitteen voi hankkia myös ilman Touch Coveria ja ostaa itselleen mieluinen näppäimistö. Ilman Touch Coveria suositellut vähittäismyyntihinnat ovat 479 euroa ja 579 euroa.

  Lue lisää Surfacesta lehdistötiedotteesta ja Surface-blogista.