February, 2013

 • Tieto riskeistä ei saa ihmisiä muuttamaan verkkokäyttäytymistään

  Microsoft on julkistanut laajaan tietoturvatutkimuksen (Microsoft Computing Safety Index, MCSI). Tutkimus paljastaa ihmisten olevan perillä internetin vaaroista, mutta vain harva tekee asialle mitään: yli puolet vastanneista (55 %) on kohdannut internetin riskejä, mutta vain 16 prosenttia vastanneista on tehnyt ennaltaehkäiseviä toimia suojellakseen itseään ja tietojaan.

  Tämän vuoden MCSI-tutkimus kartoitti myös ihmisten mobiilikäyttäytymistä. Tutkimuksessa selvisi, että vain 28 prosenttia mobiililaitteiden käyttäjistä päivittää säännöllisesti laitteensa kun vastaava luku PC:n omistajien kohdalla on 42. Laiska päivittämistahti on omiaan lisäämään mobiililaitteiden tietoturvariskejä, vaikka niissä on paljon arvokasta henkilökohtaista informaatiota.

  Tutkimuksesta nousi esille myös seuraavat löydökset:

  • 47 prosenttia vastanneista oli huolissaan salasanavarkauksista, 33 prosenttia sanoi käyttävänsä vain turvallisia internetsivuja ja 28 prosenttia kertoi välttävänsä avoimia WI-FI-yhteyksiä mobiililaitteillaan.
  • 48 prosenttia kertoi olevansa huolissaan tietokoneviruksista ja 44 prosenttia kertoi luottavansa palomuurin suojaan. Hieman yli puolet (53 %) kertoi asentaneensa antivirusohjelmiston tietokoneeseensa.
  • 45 prosenttia vastanneista oli huolissaan identiteettivarkauksista, mutta vain 34 prosenttia käytti PIN-koodia avatessaan mobiililaitteensa.

  MCSI-tutkimuksessa haastateltiin yli 10 000 PC-, älypuhelin- ja tablet-käyttäjää 20 maassa.

  Tutustu Microsoftin tietoturvatyökaluihin www.Microsoft.com/security -sivustolla ja ota yksinkertaiset tietoturvavinkit käyttöön. 

  • Suojaa sähköiset tilisi ja tietokoneesi vahvalla salasanalla ja käytä puhelimessa PIN-koodia.
  • Älä käytä julkisia tietokoneita tai WI-FI-verkkoja tärkeän henkilökohtaisen informaation välittämiseen.
  • Varo nuuskijoita, jotka yrittävät nähdä PIN-koodisi.
  • Suhtaudu epäilyttäviin viesteihin varauksella: jos tarjous on liian hyvä ollakseen totta, se useimmiten on.
  • Ennen kuin laitat henkilökohtaisia tietoja internetsivulle, yritä varmistaa sivun luotettavuus ja turvallisuus.
 • Yli 60 miljoonaa Windows 8 -lisenssiä myyty

  Markkinat ovat vastaanottaneet Windows 8:n erinomaisesti. Tammikuuhun mennessä Microsoftin tuoreinta käyttöjärjestelmää on myyty yli 60 miljoonaa lisenssiä. Tahti on suurin piirtein sama kuin huippusuositulla Windows 7:llä oli aikanaan.

  Sovelluspuolella Windows 8 on ollut myös merkittävä vauhdittaja, sillä Windows-kaupassa on tällä hetkellä yli 100 000 sovellusta kaupan. Uusia sovelluksia tulee nopeammin vastaavassa ajassa kuin esimerkiksi iPadin julkistuksen yhteydessä tapahtui.

  Ihmiset ovat nopeasti omaksuneet Windows 8 -käyttöjärjestelmän mullistavan erilaisen käyttöliittymän. Microsoftin tutkimusten mukaan puolet käyttäjistä oppii uuden käyttöjärjestelmän perusominaisuudet viidessä minuutissa. Ensimmäisen päivän aikana käytännössä kaikki käyttäjät löytävät työpöydän ja osaavat käynnistää sovelluksen aloitusnäytöltä ja hyödyntää muita Windows 8 ominaisuuksia. Ensimmäisen käyttöpäivän aikana liki puolet löytää tiensä myös Windows-kauppaan.

  Katso lisää Windows 8:sta täällä.

 • Windows Phone 8 sai Spotifyn

  Spotifyn beta-sovellus on nyt saatavilla Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän puhelimiin. Tämä tarkoittaa, että Spotifyn miljoonat kappaleet ovat käytettävissä sovelluksena mm. Nokian Lumia 920 ja Lumia 820 -älypuhelimissa.

  Spotify Windows Phone 8 -sovellus tuo käyttäjälleen mm. seuraavat ominaisuudet:

  • Hae, selaa ja soita haluamiasi kappaleita miljoonien kappaleiden listalta
  • Löydä ja soita kaveriesi soittolistoja
  • Toimii sekä WLANin kautta että 2.5/3G -verkoissa
  • Offline-soittolistat toimivat ilman internet-yhteyttä
  • On-the-fly -synkronointi takaa, että soittolistoille lisätyt kappaleet löytyvät sekä puhelimesta että PC:ltä
  • What’s New -näyttö kertoo kuumimmat uutuudet
  • Vastaanota musiikkia ystäviltäsi saapuneet-kansion kautta
  • Tähtilistalle voi merkitä kaikkein parhaimmat kappaleet.

  Windows Phone 8 Spotifyn käyttö edellyttää Premium-palvelun tilausta. Sovelluksen saa ladattua Windows Phone -kaupasta.

 • Xbox-pelit palkintosateessa Finnish Game Awards -peligaalassa

  Suomen peliala juhli eilisiltana FIGMAn järjestämässä Finnish Game Awards -gaalassa palkitsemalla vuoden 2012 parhaat pelit. Gaala järjestettiin Teatteri Forumissa Helsingissä. 

  Xbox 360 -pelit palkittiin gaalassa moninkertaisesti, kun Dance Central 3 valittiin vuoden liikkeentunnistuspeliksi ja Forza Horizon vuoden ajopeliksi. Tämä oli jo kolmas vuosi peräkkäin kun Dance Central -tanssipelisarja saa vuoden peli -palkinnon ja ohjaimetonta Kinect-teknologiaa hyödyntä peli palkitaan vuoden liikkeentunnistuspeliksi.

  Vuoden peliksi valittiin yleisöäänestyksellä kotimainen Clash of Clans.

  Muut Xbox 360:lla pelattavat palkitut pelit ovat: vuoden seikkailu/tasoloikkapeliksi valittiin Assassin’s Creed 3, vuoden urheilupeliksi NHL 13, vuoden roolipeliksi Mass Effect 3, vuoden toimintapeliksi Far Cry 3, vuoden perhepeliksi Skylander’s Giants ja vuoden musiikkipeliksi Rocksmith.

  Lisätietoja FIGMAn lehdistötiedotteesta.

 • Microsoftille HENRY Ry:n henkilöstöteko-kilpailun voitto

  Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry ja vakuutusyhtiö Ilmarinen valitsivat Microsoftin vuoden 2012 henkilöstöteko-kilpailun voittajaksi. 13. kerran jaetulla palkinnolla halutaan kannustaa organisaatioita kehittämään työyhteisöä sekä hyvinvointia työpaikoilla. Microsoft sai palkinnon Läsnätyöllä joustoja ja työtyytyväisyyttä -hankkeella. 

  Voittohanke on Microsoftin tutkimusretki uuden työn maailmaan, joka  kiteytyy termiin läsnätyö. Läsnätyössä työtä voi tehdä joustavasti ajasta ja paikasta irrotettuna yhteisesti laadittujen pelisääntöjen ja nykyaikaisen viestintäteknologian välityksellä. Olennaista hankkeessa on myös hyvinvointia tukevien muiden käytäntöjen edistäminen. Microsoftilaisia on kannustettu paitsi liikkumaan, myös pohtimaan ravintoa, unta, mielenhallintaa ja ajankäyttöä.

  Kisan tuomariston mielestä Microsoftin Läsnätyöllä joustoja ja työtyytyväisyyttä -hanke näyttää rohkeasti suuntaa toteuttamalla tehokasta tavoitejohtamista uudenlaisessa luottamuksen työkulttuurissa. Tuomaristoa miellytti innovatiivinen johtoa ja koko henkilöstöä osallistava hanke, joka on tuonut uusia ratkaisuja asiantuntija- ja tietotyön johtamiseen, liiketoiminnalliseen tehokkuuteen ja ihmisten hyvinvointiin.

  Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi Diacor terveyspalvelut Oy:n toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen ja jäseninä Työterveyslaitoksen johtava ylilääkäri, teemajohtaja Kari-Pekka Martimo sekä Berggren Groupin toimitusjohtaja Hannu Syrjälä.

  Katso aiheesta lisää lehdistötiedotteesta.

 • Big Data nostaa valokeilaan aiemmin huomiotta jääneen tiedon

  Liiketoiminnan analysointi sekä liiketoimintatiedon hallinta eli business intelligence (BI), on edennyt viime vuosina aimo harppauksin uusien teknologioiden myötä. Yhdistämällä tietovarastossa olevan tiedon big dataan voidaan tehokkaasti, ja nykyään melko vaivattomasti, analysoida liiketoimintaa, esimerkiksi kilpailijoiden toimia tai omia kampanjoita. Project Botticelli -yhtiön BI-asiantuntija Rafal Lukawiecki puhui aiheesta Microsoftin seminaarissa Espoossa 5.2.2013.

  Esimerkiksi myyntitilastoja ja asiakastietoja analysoimalla voi löytää yllättäviäkin lainalaisuuksia. Kun laskentakapasiteettia lisäksi voi nykyään vuokrata tarpeen mukaan pilvestä palveluntarjoajalta, on Big Data yhä useampien organisaatioiden käytettävissä.

  Lukawiecki perustelee videolla miksi organisaatioiden kannattaa hyödyntää big dataa ja miten se liitetään osaksi perinteistä liiketoiminnan analysointia. Hän kertoo myös käytännönläheisen esimerkin siitä, miten sosiaalisen median analytiikkaa tarjoava Klout laskee brändien tunnettuutta.

 • Surface RT nyt saatavana Suomessa

  Windows RT -käyttöjärjestelmällä varustettu Microsoft Surface RT -laite on tänään 14.2. alkaen ostettavissa 13 uudessa maassa: Suomi, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Luxemburg, Norja, Portugali, Ruotsi, Sveitsi sekä Tanska.

  Surface RT -laitteet ovat saatavilla torstaista 14.2. alkaen osoitteesta www.microsoftstore.fi. Lisäksi laitetta voi ostaa Verkkokauppa.comin ja Gigantin myymälöissä.

  Laite on saatavilla sekä 32 GB että 64 GB -malleina yhdessä mustan Touch Coverin kanssa. Suositellut vähittäismyyntihinnat ovat 579 euroa ja 679 euroa. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus hankkia laitteet ilman Touch Coveria ja ostaa itselleen mieluinen näppäimistö (syaani, valkoinen tai musta Touch Cover tai musta Type Cover). Ilman Touch Coveria myytävien laitteiden suositellut vähittäismyyntihinnat ovat 479 euroa ja 579 euroa.

  Surface RT -laitteissa on erittäin kevyt, mutta samalla kestävä magnesiumkuori sekä sisäänrakennettu jalusta ja roisketiiviit, mustat tai värilliset suojat, joilla voi myös kirjoittaa. Laitteessa on täysimittainen USB-portti ja microSDXC-korttipaikka lisämuistille sekä 16:9-laajakuvanäyttö sisällön optimaaliseen katseluun ja jakamiseen.

  Holiday Club Saariselkä lähti ensimmäisenä Suomessa parantamaan asiakaskokemustaan uusien Surface RT -laitteiden avulla. 16. helmikuuta avattavassa Game Lounge -pelimaailmassa kylpylähotellin vieraat pääsevät tutustumaan Windows RT:hen, Xboxiin ja Kinectiin yli kymmenen laitteen ja kokemuksen voimin.

  Lue lisää Surfacesta lehdistötiedotteesta, Surface-nettisivuilta ja Surface-blogista. Seuraa myös Surfacea Twitterissä ja Facebookissa – myös Microsoft Suomen Facebook-sivuilla.