February, 2013

 • Microsoft julkisti seuraavan sukupolven Office 365 -pilvipalvelun yrityksille

  Uusi Office 365 on nyt tarjolla yrityksille ja yhteisöille ympäri maailman. Microsoftin tähän asti täydellisin Office-pilvipalvelu tuo uusia ominaisuuksia ja ratkaisuja, jotka on räätälöity vastaamaan niin pienten, keskisuurten kuin suurten organisaatioiden tarpeita ja budjettia. Office 365:n parannetut yhteisölliset ominaisuudet ovat mahdollisia jo tutun SharePoint Onlinen sekä Yammerin mukaantulon ansiosta. Lisäksi kesäkuussa mahdollistuu Lync- ja Skype-viestintäsovellusten yhteensopivuus läsnäolotietojen, pikaviestinnän ja äänen osalta. Office 365 on nyt tarjolla 69 markkina-alueella 17 kielellä. Vuoden toisella neljänneksellä mukaan tulee 20 uutta markkina-aluetta ja 16 kieliversiota.

  2011 tapahtuneen ensijulkaisun jälkeen Office 365 on ollut yksi Microsoftin historian nopeimmin kasvavista liiketoiminnoista. 18 kuukautta lanseerauksen jälkeen, joka viides Microsoftin yritysasiakas käyttää Office 365 -palvelua. Vuosi sitten suhde oli yksi seitsemästä.  Pk-yrityksissä Office 365:n käyttö on kasvanut 150 prosenttia vuoden aikana. Julkistuksen yhteydessä Microsoft kertoi useista uusista Office 365 -käyttäjistä mukaan lukien Punainen Risti, Toyota, Texasin osavaltio ja Chicagon kaupunki.

  Myös Suomessa Office 365 -käyttöönottojen määrä on voimakkaassa kasvussa. Mm. Basware, Suomen Talousverkko ja Kiinteistömaailma ovat hakeneet Office 365:stä niin kustannushyötyä kuin käytön helppoutta.

  Tämän päivän lanseerauksen myötä uusi Office on tarjolla niin yrityksille ja muille yhteisöille kuin kuluttajille. Kuluttajille tarkoitettu Office 365 Home Premium lanseerattiin tammikuun 2013 lopussa. Officen voi hankkia suoraan Microsoftilta tai sen kumppaneilta

  Office-ratkaisut kaiken kokoisille organisaatioille  

  • Office 365 Small Business Premium – on suunniteltu 1-10 hengen pienille yrityksille ja organisaatioille. Täydellisen Office-sovellusvalikoiman lisäksi tämä palvelu sisältää yrityssähköpostin, jaetut kalenterit, verkkosivutyökalut ja HD-tasoisen video- ja verkkoneuvottelupalvelun. Palvelun ylläpito on erityisen helppoa eikä se vaadi IT-erityisosaamista.
  • Office 365 Midsize Business – on suunniteltu 10–250 työntekijän keskisuurille yrityksille. Keskisuurille yrityksille se tarjoaa suuryritysluokan kommunikaatio- ja yhteistyöpalvelut sekä helpomman hallinnan. Palvelu pitää sisällään myös Active Directory -integraation ja verkkopohjaisen hallintakonsolin sekä toimistoaikaan auki olevan puhelintuen. Vuositilauksen hinta on 147,60 euroa, mikä vastaa 12,30 euroa käyttäjää kohden kuukaudessa.
  • Office 365 ProPlus – Office 365 ProPlus tarjoaa tuoreimmat ja täydellisimmät Office-sovellukset palveluna: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath, Access ja Lync. Se toimii viidessä käyttäjän laitteessa mukaan lukien Windows-tabletit, PC- ja Mac-laitteet. Käyttäjä voi kirjautua Office 365:een lähes millä tahansa laitteella, ja hänen dokumenttinsa ja henkilökohtaiset asetuksensa seuraavat ajantasaisina mukana – laitteenvaihdon jälkeen Office opastaa suoraan siihen paikkaan, mihin käyttäjä viimeksi jäi. IT-yksikkö pystyy puolestaan vaivattomasti hallinnoimaan Office 365 ProPlus -palvelua muiden Office-versioiden rinnalla.

  Lue lisää aiheesta lehdistötiedotteesta.

 • Internet Explorer 10 saataville Windows 7:lle

  Microsoft on julkistanut uuden Internet Explorer 10 -verkkoselaimen (IE10) Windows 7 -käyttöjärjestelmälle. Selain tulee saatavalle yli 700 miljoonalle Windows-asiakkaalle maailmanlaajuisesti 95 eri kielellä. IE10 tukee uusia verkkostandardeja ja tarjoaa markkinoiden parasta tehoa ja tietoturvaa. IE10 on 20 % tehokkaampi kuin edeltäjänsä IE9 ja useiden eri lähteiden mukaan markkinoiden nopein verkkoselain.

  Internet Explorer 10 on Microsoftin uusin verkkoselain, jota jo käytetään kosketusnäytöille suunnitellussa Windows 8 -käyttöjärjestelmässä.

  IE10 on ladattavissa tästä päivästä lähtien. Lähiviikkoina Windows 7 -käyttäjien verkkoselaimet päivitetään automaattisesti IE10:een. Windows 7:n käyttäjille tämä on merkittävä edistys, sillä he pääsevät hyödyntämään samaa nopeutta ja web-alustaa, jota Windows 8:n IE10-selain tarjoaa.

  Uuden IE10-selaimen myötä verkkosivujen kehittäjät voivat kerralla luoda HTML5-sivuja, jotka samalla koodauksella toimivat eri alustoilla ja laitteilla.

  Tutustu nykyaikaiseen IE10-selaimeen ja näyttäviin sivustoihin täällä. Lue aiheesta lisää myös Exploring IE -blogista sekä IE:n kehittäjäblogista.

 • Outlook.com-sähköpostipalvelu nyt saatavilla

   

  Maailman nopeimmin yleistyvä sähköpostipalvelu Outlook.com täysversio on nyt saatavilla kuluttajille. Verkkopohjainen, maksuton Outlook.com on uudistunut sähköpostipalvelu, jossa käyttökokemus on luotu nykyajan selaimille ja laitteille.

  Tähän asti Outlook.com-palvelua on voinut kokeilla ”preview”-ennakkoversiona reilun puolen vuoden ajan. Ennakkoversiolla on maailmanlaajuisesti jo yli 60 miljoonaa aktiivista käyttäjää, mikä tekee Outlook.comista markkinoiden nopeimmin yleistyvän sähköpostipalvelun.

  Ennakkoversion myönteisen asiakaspalautteen myötä kaikki nykyiset Hotmail-sähköpostitilit päivitetään lähikuukausina automaattisesti Outlook.com-sähköpostipalveluun.

  Kaikki nykyisen Hotmail-tilin tiedot, tiedostot, viestihistoria, asetukset sekä Hotmail-sähköpostitunnus säilyvät ennallaan siirryttäessä käyttämään uutta Outlook.com -palvelua. Vain käyttöympäristö muuttuu. Kaikki Hotmail -osoitteisiin lähetetyt viestit tulevat myös jatkossa Outlook.com -sähköpostilaatikkoon.

  Palveluun voi kirjautua vanhalla Hotmail-tilillä tai luoda kokonaan uuden Outlook.com-sähköpostitunnuksen. Tähän tunnukseen on mahdollista yhdistää olemassa oleva Hotmail-tili. Uuden tunnuksen luominen ei kuitenkaan ole välttämätöntä vaan vanhan Hotmail-osoitteen voi säilyttää.

  Lue aiheesta lisää Outlook-blogissa.

   

  Kuva 1. Outlook.com keskustelunäkymä

   

 • Microsoft on Suomen toiseksi paras työpaikka

  Microsoft jatkaa ainutlaatuista menestystään Suomen Great Place to Work -kilpailussa. Tänä vuonna yhtiö valittiin Suomen toiseksi parhaaksi työnantajaksi, mikä nosti Microsoftin viime vuoden sijoitusta kahdella pykälällä. Microsoft on voittanut kilpailun kolmesti ja viimeisen yhdeksän vuoden aikana se on aina sijoittunut viiden parhaan joukkoon.

  Kuluva viikko on tuonut kaksi huomionosoitusta Microsoftin panostukselle työhyvinvointiin ja työn tekemisen uusiin muotoihin, sillä alkuviikosta henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry ja vakuutusyhtiö Ilmarinen valitsivat Microsoftin vuoden 2012 henkilöstöteko-kilpailun voittajaksi. Microsoft sai palkinnon Läsnätyöllä joustoja ja työtyytyväisyyttä -hankkeella, jossa joustavoitettiin työn tekoa ja rakennettiin läsnätyötä tukeva hyvinvointiohjelma.

  Viime kesänä Great Place to Work -instituutti valitsi Microsoftin Euroopan parhaaksi työpaikaksi monikansallisten yritysten sarjassa. Microsoft on voittanut nyt viisi kertaa peräkkäin Best Workplace in Europe -palkinnon, mikä on osoitus yhtiön henkilöstötyön ja -panostusten jatkuvuudesta ja yhtiössä vallitsevasta luottamuksen ilmapiiristä.

  Katso lisää aiheesta lehdistötiedotteesta ja videosta.

   

 • Surface RT nyt saatavana Suomessa

  Windows RT -käyttöjärjestelmällä varustettu Microsoft Surface RT -laite on tänään 14.2. alkaen ostettavissa 13 uudessa maassa: Suomi, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Luxemburg, Norja, Portugali, Ruotsi, Sveitsi sekä Tanska.

  Surface RT -laitteet ovat saatavilla torstaista 14.2. alkaen osoitteesta www.microsoftstore.fi. Lisäksi laitetta voi ostaa Verkkokauppa.comin ja Gigantin myymälöissä.

  Laite on saatavilla sekä 32 GB että 64 GB -malleina yhdessä mustan Touch Coverin kanssa. Suositellut vähittäismyyntihinnat ovat 579 euroa ja 679 euroa. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus hankkia laitteet ilman Touch Coveria ja ostaa itselleen mieluinen näppäimistö (syaani, valkoinen tai musta Touch Cover tai musta Type Cover). Ilman Touch Coveria myytävien laitteiden suositellut vähittäismyyntihinnat ovat 479 euroa ja 579 euroa.

  Surface RT -laitteissa on erittäin kevyt, mutta samalla kestävä magnesiumkuori sekä sisäänrakennettu jalusta ja roisketiiviit, mustat tai värilliset suojat, joilla voi myös kirjoittaa. Laitteessa on täysimittainen USB-portti ja microSDXC-korttipaikka lisämuistille sekä 16:9-laajakuvanäyttö sisällön optimaaliseen katseluun ja jakamiseen.

  Holiday Club Saariselkä lähti ensimmäisenä Suomessa parantamaan asiakaskokemustaan uusien Surface RT -laitteiden avulla. 16. helmikuuta avattavassa Game Lounge -pelimaailmassa kylpylähotellin vieraat pääsevät tutustumaan Windows RT:hen, Xboxiin ja Kinectiin yli kymmenen laitteen ja kokemuksen voimin.

  Lue lisää Surfacesta lehdistötiedotteesta, Surface-nettisivuilta ja Surface-blogista. Seuraa myös Surfacea Twitterissä ja Facebookissa – myös Microsoft Suomen Facebook-sivuilla.

 • Microsoftille HENRY Ry:n henkilöstöteko-kilpailun voitto

  Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry ja vakuutusyhtiö Ilmarinen valitsivat Microsoftin vuoden 2012 henkilöstöteko-kilpailun voittajaksi. 13. kerran jaetulla palkinnolla halutaan kannustaa organisaatioita kehittämään työyhteisöä sekä hyvinvointia työpaikoilla. Microsoft sai palkinnon Läsnätyöllä joustoja ja työtyytyväisyyttä -hankkeella. 

  Voittohanke on Microsoftin tutkimusretki uuden työn maailmaan, joka  kiteytyy termiin läsnätyö. Läsnätyössä työtä voi tehdä joustavasti ajasta ja paikasta irrotettuna yhteisesti laadittujen pelisääntöjen ja nykyaikaisen viestintäteknologian välityksellä. Olennaista hankkeessa on myös hyvinvointia tukevien muiden käytäntöjen edistäminen. Microsoftilaisia on kannustettu paitsi liikkumaan, myös pohtimaan ravintoa, unta, mielenhallintaa ja ajankäyttöä.

  Kisan tuomariston mielestä Microsoftin Läsnätyöllä joustoja ja työtyytyväisyyttä -hanke näyttää rohkeasti suuntaa toteuttamalla tehokasta tavoitejohtamista uudenlaisessa luottamuksen työkulttuurissa. Tuomaristoa miellytti innovatiivinen johtoa ja koko henkilöstöä osallistava hanke, joka on tuonut uusia ratkaisuja asiantuntija- ja tietotyön johtamiseen, liiketoiminnalliseen tehokkuuteen ja ihmisten hyvinvointiin.

  Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi Diacor terveyspalvelut Oy:n toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen ja jäseninä Työterveyslaitoksen johtava ylilääkäri, teemajohtaja Kari-Pekka Martimo sekä Berggren Groupin toimitusjohtaja Hannu Syrjälä.

  Katso aiheesta lisää lehdistötiedotteesta.

 • Big Data nostaa valokeilaan aiemmin huomiotta jääneen tiedon

  Liiketoiminnan analysointi sekä liiketoimintatiedon hallinta eli business intelligence (BI), on edennyt viime vuosina aimo harppauksin uusien teknologioiden myötä. Yhdistämällä tietovarastossa olevan tiedon big dataan voidaan tehokkaasti, ja nykyään melko vaivattomasti, analysoida liiketoimintaa, esimerkiksi kilpailijoiden toimia tai omia kampanjoita. Project Botticelli -yhtiön BI-asiantuntija Rafal Lukawiecki puhui aiheesta Microsoftin seminaarissa Espoossa 5.2.2013.

  Esimerkiksi myyntitilastoja ja asiakastietoja analysoimalla voi löytää yllättäviäkin lainalaisuuksia. Kun laskentakapasiteettia lisäksi voi nykyään vuokrata tarpeen mukaan pilvestä palveluntarjoajalta, on Big Data yhä useampien organisaatioiden käytettävissä.

  Lukawiecki perustelee videolla miksi organisaatioiden kannattaa hyödyntää big dataa ja miten se liitetään osaksi perinteistä liiketoiminnan analysointia. Hän kertoo myös käytännönläheisen esimerkin siitä, miten sosiaalisen median analytiikkaa tarjoava Klout laskee brändien tunnettuutta.