January, 2013

 • Kehittäminen Internet Explorerille on entistäkin helpompaa

  Microsoft julkisti tänään maksuttoman modern.IE-työkalun, joka auttaa kehittäjiä rakentamaan sivustoja, jotka toimivat entistäkin paremmin Internet Explorer -selaimessa.

  Osana modern.IE-julkaisua Microsoft julkisti kumppanuuden BrowserStackinin kanssa. BrowserStackin työkalun avulla voi testata minkä tahansa sivuston toimivuutta millä tahansa selaimella ja vieläpä millä tahansa käyttöjärjestelmällä. Kaikki modern.IE-sivuston kautta BrowserStackin testisivustolle menneet kehittäjät saavat kolmen kuukauden ilmaisen palvelun testisivustolta.

  Microsoftin kampanjan tavoitteena on auttaa kehittäjiä keskittymään innovoimiseen aikaa vievän testaamisen sijaan. modern.IE:ssä on mukana myös palvelu, joka skannaa halutun sivuston ja tuo esille siinä mahdollisesti olevat koodausongelmat. Palvelu tuottaa muutamassa sekunnissa raportin, joka auttaa ratkaisemaan vanhempiin IE-versioihin liittyviä yhteensopivuusongelmia ja kehittämään sivujen toimivuutta eri laitteilla ja selaimilla. Lisäksi se antaa ehdotuksia, mitä uusia Windows 8 -ominaisuuksia sivustolle voisi rakentaa mukaan.

  Katso lisää aiheesta Windows blogista.

 • Uusi pilvipohjainen Office 365 Home Premium saataville

  Microsoftin suositun Officen-tuoteperheen uudistettu versio, Office 365 Home Premium, on tänään tullut saataville pilvipohjaisena palveluna kuluttajille ympäri maailman. Office 365 Home Premiumin uudet ominaisuudet on kehitetty auttamaan erityisesti työn ja vapaa-ajan kiireiden kanssa painivia ihmisiä.

  Office 365 Home Premium -palvelua voi käyttää missä tahansa jopa viidellä eri laitteella, niin PC:illä kuin Maceillä. Palvelun vuositilaus maksaa 99 euroa ja kattaa kaikki Office-sovellukset (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher ja Access). Sovellusten lisäksi se sisältää 20 GB lisää SkyDrive-tallennustilaa, 60 minuuttia veloituksetonta Skype-puheaikaa kuukaudessa ja millä tahansa Internet-yhteydellä varustetulla PC:llä käytettävissä olevan Office on Demand -palvelun. Tilausmalli kattaa myös kaikki tulevat päivitykset.

  Microsoft haastoi nopeatahtista taiteilijaelämää jo vuosikymmeniä viettäneen Michael Monroen kokeilemaan Officea. ”Minä ja tietotekniikka emme tunnetusti sovi hyvin yhteen, mutta pakko myöntää, että omat tekemiset saa vähän paremmin hallintaan, kun toimisto on aina mukana siellä missä sitä tarvitsen”, Monroe kommentoi.

  Yhdessä Office 365 Home Premiumin kanssa julkaistiin korkeakouluopiskelijoille ja opettajille suunnattu Office 365 University -palvelu, jonka neljän vuoden tilaushinta on 79 EUR. Näiden lisäksi perinteiset Office-pakettituotteet päivittyvät seuraavasti: Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013 ja Office Professional 2013. Office 365 yrityskäyttäjille julkaistaan 27.2.2013.

  Testaa uudistunutta Officea – lataa 30 päivän kokeiluversio osoitteesta www.office.com. Office 365 Home Premiumin ominaisuuksista voit lukea tarkemmin lehdistötiedotteesta.

   

 • Suomalaiset muuta Eurooppaa jäljessä teknologian hyödyntämisessä ajanhallinnan työkaluna

  To-do-listat ovat kääntyneet itseään vastaan ja muodostuneet elämää rajoittavaksi tekijäksi. Tuore Microsoftin teettämä tutkimus paljastaa jopa 85 % suomalaisista uskovan voivansa säästää vuodessa yli 500 tuntia hallinnoimalla aikaansa tehokkaammin. Suomalaisten mielestä turhaa aikaa kuluu erityisesti kotitöiden, juoksevien asioiden ja sosiaalisten menojen organisointiin.

  Tutkimuksessa tunnistettujen suomalaisten aikasyöppöjen tehtävien viiden kärkeen kuuluvat:

  1. Kotityöt
  2. Ostosten ja pikkuasioiden hoitaminen
  3. Ruoanlaitto
  4. Aikataulujen ylläpitäminen ja yhteensovittaminen
  5. Lasten auttaminen läksyissä/oma opiskelu

  Yllättäen vain reilu kolmannes (36 %) suomalaisista kokee olevansa tarpeeksi taitavia tekniikan kanssa hyödyntääkseen sitä arjen ajanhallinnassa. Perinteisesti vahvasta teknologiaosaamisesta tunnetulla Suomella on kirittävää muihin Euroopan maihin ja etenkin Yhdysvaltoihin verrattaessa, sillä kaksi kolmasosaa amerikkalaisista kokee tekniikan käytön ajanhallinnan apuna olevan helppoa. Muissa Euroopan maissa vastaava luku on 49 %, ja suomalaiset sijoittuvatkin vertailussa Euroopan hännille yhdessä Italian kanssa. 

  ”On merkillepantavaa, että vain kolmannes hyödyntää teknologian tuomia mahdollisuuksia tehdä elämästä helpompaa ja nautittavampaa, vaikka samaan aikaan valtaosa tiedostaa päivässä haaskaantuvan jopa tunteja ei-toivottuihin askareisiin. Erityisen ristiriitaisen tilanteesta tekee se, että markkinoilla on saatavilla erittäin helppokäyttöisiä ja tehokkaita ohjelmia. Entistä näppärämpää omaa aikaa on hallinnoida uudistuneella Officella, joka on kuluttajien saatavilla 29.1. alkaen”, kertoo liiketoimintajohtaja Jukka Veräväinen Microsoftilta.

  Microsoftin vinkit arjenhallintaan Office 365 Home Premium -palvelun avulla:

  1. Älä palaa kauppareissulta hoksataksesi vasta kotona mitä unohdit ostaa. Pidä reaaliaikaista kauppalistaa yllä OneNotessa, jolloin se kulkee näppärästi puhelimessa, ja sitä pääsee muokkaamaan niin sinä kuin perheenjäsenesikin.
  2. Minimoi kalenterirumbaan liittyvät tarpeettomat sähköpostit, tekstiviestit, peräänsoittelut ja niistä syntyvät mahdolliset kinat pitämällä perheen yhteisiä menoja yllä Outlookin kalenterissa.
  3. Vältä turhaa reissaamista paikasta toiseen opiskelun takia. Muistiinpanot ja ideat voi jakaa myös virtuaalisesti ja esitykset käydä läpi ryhmätyönä koneiden ääressä.
  4. Pidä yllä hyvää tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä. Voit lähettää ja muokata Office-asiakirjoja myös älypuhelimellasi, jolloin voit tehdä sen paremmin omaan ajankäyttöösi sopien.
  5. Seuraa perheen menoja ja tuloja hyödyntäen Exceliä. Pika-analyysi-työkalulla tunnistat, mihin rahaa kuluu.

   Testaa uudistunutta Officea – lataa 30 päivän kokeiluversio osoitteesta www.office.com. Lue Microsoftin tammikuussa teettämästä MSN-kyselystä tarkemmin lehdistötiedotteesta.

 • Windows 8 -päivitystarjous jatkuu vielä viikon

  Lataamalla Windows 8 Pro -käyttöjärjestelmäpäivityksen 31.1.2013 mennessä voi hyödyntää mahtavaa tarjousta. Tammikuun loppuun mennessä päivityksen hinta on vain 29, 99 euroa.

  Päivityksen lataaminen on erittäin helppoa. Mene Windows 8 -sivustolle, napsauta Lataa Pro -painiketta ja seuraa ohjeita. Windows 8 Pron voi ostaa myös pakettina jälleenmyyjiltä alennettuun tarjoushintaan (hinta vaihtelee jälleenmyyjittäin).

  Helmikuusta 2013 alkaen Windows 8 päivityshinnat ovat seuraavat: Windows 8 Pro Upgrade 279,99 €, Windows 8 Pro Pack Upgrade 159,99 € ja Windows  8 Upgrade 119,99 €.

  Tutustu Windows 8 -käyttöjärjestelmän moniin mahdollisuuksin täällä ja näe mitä kaikkea voit sillä tehdä työssä ja vapaa-ajalla.

 • Surface Windows RT tulee saataville Suomeen 14. helmikuuta 2013

  Surface-markkina-alueiden lukumäärä kasvaa 13:lla Euroopan maalla, mukaan lukien Suomi. Tämä yli kaksinkertaistaa tämänhetkisten markkina-alueiden lukumäärän. Surface Windows RT -laitteen voi hankkia 14.2.2013 lähtien verkosta Microsoft Storesta www.microsoftstore.fi. Tämän lisäksi Surface Windows RT -laite tulee lähiviikkojen aikana jälleenmyyntiin Suomeen.

  Surface Windows RT -laitteessa yhdistyvät taulutietokoneen kätevä koko ja monet kannettavan tietokoneen toiminnallisuudet. Ohut roiskesuojattu Touch Cover -näppäimistö tulee saataville useissa eri väreissä ja integroitu jalusta mahdollistaa viihteestä nauttimisen handsfree-tyyliin.

  Laitteessa yhdistyvät tyylikkäästi myös työ ja huvi. Windows-sovellukset, SkyDrive-pilvipalvelu, HD-video, Xbox Music, pelit, täysikokoinen USB-portti, microSD-korttipaikka ja Office Home & Student 2013 RT -tuottavuustyökalut vievät taulutietokonekokemuksen uudelle tasolle. 

  Surface Windows RT -laite tulee saataville sekä 32 GB että 64 GB -malleina yhdessä mustan Touch Coverin kanssa, ja pakettien suositellut vähittäismyyntihinnat ovat 579 tai 679 euroa. Tämän lisäksi asiakkailla on mahdollisuus hankkia laitteet ilman Touch Coveria ja ostaa itselleen mieluinen näppäimistö (Touch Cover tai Type Cover). Ilman Touch Coveria myytävien laitteiden suositellut vähittäismyyntihinnat ovat 479 ja 579 euroa. Lisäksi asiakkaat voivat hankkia lisävarusteita kuten Wedge Touch Mouse, Surface Edition -hiiren.

  Microsoft kasvattaa samalla Surface-tuoteperhettään. Perheen uusin jäsen on Surface Windows 8 Pro -laite, joka tulee saataville Yhdysvalloissa ja Kanadassa 9. helmikuuta.

  Katso lisää aiheesta lehdistötiedotteesta ja Surfacen nettisivuilta, Facebookista ja Twitteristä.

  Tuotekuvia ja muuta aiheeseen liittyvää tietoa

  Microsoft News Center: http://www.microsoft.com/news

 • Windows-perheturvaominaisuudet takaavat tietokoneen turvallisen käytön

  Tämän päivän lapset ja nuoret kasvavat digitaaliseen maailmaan. He käyttävät tietokoneita ja älypuhelimia läksyjen tekemiseen, leikkimiseen, pelaamiseen ja kommunikointiin ystävien kanssa, ja ovat entistä useammin yhteydessä internetiin. Uuden teknologian kautta he saavat paljon uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia. Samaan aikaan vanhemmat kuitenkin haluavat varmistaa, että asiat, joita lapset kohtaavat netissä, ovat turvallisia.

  Tuoreen Microsoftin teettämän tutkimuksen mukaan 5-15 -vuotiaiden lasten vanhempien tietoturvatoiveiden kärjessä (87 % vastanneista) on suojella lapsia pahantahtoisilta verkon käyttäjiltä sekä sivustoilta, joita ei ole suunnattu lapsille. Toteutustapa sen sijaan jakaa jo mielipiteitä: 43 % katsoo, että lasten verkkokäyttäytymisen seuranta on paras tapa suojella heitä, kun taas 45 % näkee, että tehokkaampaa on säädellä lasten pääsyä eri verkkosivuille. Tutkimukseen haastateltiin 7 000 vanhempaa Brasiliassa, Kiinassa, Ranskassa, Intiassa ja Yhdysvalloissa.

  Microsoft kehittää jatkuvasti keinoja parantaa lasten ja nuorten mahdollisuuksia turvalliseen PC:n ja verkon käyttöön. Esimerkiksi Windows 8 -käyttöjärjestelmän avulla vanhemmat voivat seurata, mitä heidän lapsensa tekevät tietokoneella, käyttivätpä he laitettaan missä tahansa. Tämä edellyttää vain Microsoft-tilin avaamista lapselle, jonka jälkeen tilille muodostuvasta viikkoraportista voi tarkastella, mitä lapsi on koneellaan tehnyt.

  Microsoft suosittelee, että ensinnäkin kullekin tietokoneen käyttäjälle, niin vanhemmille kuin jokaiselle lapselle luotaisiin oma henkilökohtainen käyttäjätunnus, ja toisekseen järjestelmänvalvojan oikeudet olisivat vain vanhempien käytössä. Tämä tuo mm. seuraavat hyödyt:

  • Lapsi ei voi avata vanhempien sähköpostia, verkkopalveluja, dokumentteja jne.
  • Lapset voivat personoida oman tilinsä asetukset mieleisekseen ilman, että vanhempien asetukset muuttuisivat. Lapset eivät kuitenkaan voi muuttaa koneen ja käyttöjärjestelmän tietoturvaan liittyviä asetuksia.
  • Haitallisten tiedostojen lataaminen estetään automaattisesti SmartScreen Application Reputation service -toiminnon avulla.

  Vanhemmat, jotka haluavat paremmin seurata lastensa tietokoneen käyttöä, voivat raportoinnin lisäksi hyödyntää tehokkaampia työkaluja familysafety.microsoft.com -sivustolta.

  Katso aiheesta lisää täällä ja Windows 8 -blogista sekä ota osaa keskusteluun Facebookissa

 • Tieto ja Microsoft strategiseen yhteistyöhön sosiaali- ja terveydenhuollon Lifecare-ratkaisussa

  Tieto ja Microsoft vahvistavat strategista yhteistyötään pohjoismaisen sosiaali- ja terveydenhuollon Lifecare-ratkaisun osalta. Yhteistyö kattaa pilvipalvelut, teknisen ympäristön määrittelyt, konsultoinnin sekä tuotetuen. Kumppanuus vauhdittaa sosiaali- ja terveydenhuollon teknologisia innovaatioita, saa aikaan kustannussäästöjä ja tuo joustavuutta ICT-palvelujen tuottamiseen.

  Kumppanuuden perustana ovat yritysten toisiaan täydentävät vahvuudet: Tiedon sosiaali- ja terveydenhuollon syvä paikallinen toimialatuntemus, vahva tuotekehitys- ja palveluosaaminen sekä Microsoftin modernit ja kustannustehokkaat ohjelmistotuotteet ja -palvelut. 

  Tiedon sosiaali- ja terveydenhuollon toimialajohtaja Arto Ryymin katsoo Lifecaren olevan seuraavan sukupolven käyttäjälähtöisesti kehitetty, Microsoftin edistyksellisimmällä teknologialla toteutettu älykäs tietojärjestelmä. Se tarjoaa eri ammattikunnille, kuten lääkäreille, omat työpöytäsovellukset, jotka toimivat Windows 8:lla ja mobiililaitteilla.

  Lifecare-tietojärjestelmä on sosiaali- ja terveydenhuollon kansalliset erityispiirteet huomioon ottava ratkaisukokonaisuus. Lifecaren kehitystyö perustuu vuosien tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaiden, viranomaisten ja kumppaneiden kanssa. Sosiaali- ja terveydenhuollon syvenevä yhteistyö ja tarve joustavaan tiedonkulkuun on huomioitu helppokäyttöisen ratkaisun suunnittelussa. Lifecaren tuotteistetut integraatiopalvelut nopeuttavat uusien innovatiivisten ratkaisujen käyttöönottoa yhdessä kattavan yhteistyöverkoston kanssa.

  Lisätietoja:
  Arto Ryymin, sosiaali- ja terveydenhuollon toimialajohtaja, Tieto Oyj, puh. 0400 821 148

  Ari Rahkonen, toimitusjohtaja, Microsoft Oy, puh. 040 754 3966.