December, 2012

 • HBO Nordic, Viaplay, SF Anytime, Karaoke, SkyDrive, LIVESPORT.TV ja Deezer saapuvat Xbox 360:lle

  Microsoft julkisti tänään yli 40 uutta viihdesisältökumppania. Pelikonsolista koko perheen viihdekeskukseksi kehittynyt Xbox jatkaa vahvoja panostuksia televisio-, elokuva-, urheilu- ja musiikkisovellusten valikoiman laajentamiseen. Suomalaiset Xbox 360 -peli- ja viihdejärjestelmän omistajat pääsevät kevääseen 2013 mennessä, alkaen tänään, nauttimaan seuraavista Xbox LIVEn sovelluksista ja sisällöistä*:

  • Deezer
  Deezer-sovelluksella voit kuunnella rajoittamattomasti tuhansia, eri artistien ja teemojen mukaan luotuja radiokanavia ja hallnnoida omaa Deezer-kirjastoasi.

  • HBO Nordic
  HBO Nordic -sovellus tuo kuukausitilaajille tarjolle HBO:n huippusarjoja, kuten Game of Thrones, True Blood, Sinkkuelämää ja Sopranos.

  • Karaoke
  Karaoke tarjoaa Xbox LIVEn kautta pääsyn yli 8000 kappaleeseen aina uusimmista hiteistä vanhoihin klassikoihin.

  • LIVESPORT.TV
  LIVESPORT on jännittävä uutuuskanava, joka tarjoaa kaikille urheilun ystäville katsottavaa urheilumaailman huipulta: eurooppalaisia ja eteläamerikkalaisia jalkapalloliigoja, snookerin MM-sarja, Australian AFL-jalkapalloliiga, squashin PSA-sarja, kamppailulajit, käsipallo, darts, hockey, tennis, rugby union, rugby league ja biljardi.

  • SF Anytime
  Huippuluokan elokuvasovellus SF Anytime tarjoaa upean valikoiman elokuvia tilattavaksi suoraan Xboxiin ja katsottavaksi mukavasti kotosalla.

  • SkyDrive
  SkyDrive on paikka, jonne voit tallentaa tiedostosi ja saada ne siten käyttöösi lähes mistä tahansa laitteesta. Xboxin SkyDrivella voit helposti katsella valokuviasi ja videoitasi televisiossa.

  • Viaplay
  ViaPlay-sovellus tarjoaa jännittävän sekoituksen televisio-ohjelmia ja tilattavaa sisältöä, kuten elokuvia, lapsille tarkoitettua sisältöä ja urheilua. Käyttäjät voivat katsella mahtavaa urheilusisältöä, kuten tärkeitä kansainvälisiä tapahtumia.

  Lisätietoja tänään julkaistusta lehdistötiedotteesta.

   

 • Windows 8 -ekosysteemi ja mobiilit pilvipalvelut valittiin vuoden ilmiöksi

  Tietotekniikka-alan aikakauslehti MikroPC on valinnut vuoden 2012 ilmiöksi Windows 8 -ekosysteemin ja mobiilit pilvipalvelut.  Valinta julkistettiin torstai-iltana 13.12. IT-Glögit & Tietoviikko 30 v. -juhlagaalassa.

  25. kertaa vuoden tuotteita valinnut MikroPC perusteli Windows 8 -ekosysteemin valintaa seuraavasti: Windows 8 -ekosysteemi tuo huomaamattoman helppokäyttöiset pilvipalvelut lopullisesti valtavirtaan. Työn tekeminen ja vapaa-aika eivät ole enää ennallaan.

  Palkinnon vastaanottanut Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen iloitsee Windows 8 -käyttöjärjestelmän ja sen ympärillä olevan ekosysteemin saamasta huomionosoituksesta. Rahkonen pitää valintaa ja kuluttajien antamaa palautetta merkkinä siitä, että Microsoft on onnistunut luomaan ihmisten tarpeisiin sopivan uudenlaisen käyttöjärjestelmän ja siihen saumattomasti yhteensopivat pilvipalvelut. Windows 8 tarjoama käyttökokemus löytyy myös Windows Phone 8:sta ja Xboxista.

  Windows 8 -ekosysteemin voimasta kertoo sekin, että MikroPC valitsi vuoden tietokoneeksi Asuksen upean Zenbookin ja vuoden älypuhelimeksi Nokia Lumia 920:n. 

             

  Marraskuussa markkinoille tulleen Windows 8 myötä tarjolle on tullut myös laaja valikoima erilaisia sovelluksia Windows-kauppaan sekä runsaasti eri käyttötarkoituksiin suunniteltuja Windows 8 -laitteita. Laiteuutuuksista löytyy PC:itä, tabletteja, all-in-one-laitteita ja nk. hybridejä, jotka muuntautuvat helposti sekä kannettavaksi että tabletiksi.

  Päivitys Windows 8 -käyttöjärjestelmään kannattaa tehdä heti, sillä tammikuun loppuun saakka Windows XP -, Windows Vista - tai Windows 7 -käyttäjät voivat ladata www.windows.fi -sivulta ohjelmistopäivityksen 29,99 euron hintaan.  2.6.2012 ja 31.1.2013 välisenä aikana ostetun Windows 7 -koneen saa päivitettyä Windows 8:aan 14,99 eurolla osoitteessa www.windowsupgradeoffer.com. Windows 8 on vähittäismyynnissä kahtena versiona: Windows 8 ja Windows 8 Pro. Yritysasiakkaille on tarjolla Windows 8 Enterprise -versio.

 • Suomen Paras SharePoint-demo palkittiin

  Suomen parhaasta SharePoint-demosta kilpailtiin Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaarissa Dipolissa 29.11., ensimmäistä kertaa seminaarin historiassa. Brinkhill-Contribyte, Documill, Microsoft ja OpenText kilpailivat tittelistä.

  Voiton vei Microsoftin Ilija Lazarov, joka toisin kuin muut kisaajat, esitteli demossaan itse SharePointia, tuomatta siihen ulkoapäin mitään lisää. Microsoft Areenan videolla demomestari Lazarov perustelee, miksi SharePointista kannattaa ottaa tehot irti ilman kustomointia.

  Tuomaristo yllättyi tiimien innovatiivisten demojen korkeasta tasosta. Juryn mietteet Lazarovin demosta samalla videolla tiivistää Onsight Helsingin Jussi Roine.

  Lisää SharePoint 2013 -aihetta on tarjolla muun muassa ensi maaliskuun TechDays-tapahtumassa.

 • Joulun 8 kuuminta lahjaideaa Microsoftilta

  Tietotekniikka on aina ollut mieluisa lahja jouluksi. Tänä vuonna Microsoftilla ja sen kumppaneilla on tarjota pukin konttiin upeita uutuuksia, kuten mullistava Windows 8 -käyttöjärjestelmä, Windows Phone 8 ja Xbox 360:n uudet pelit sekä paljon muuta. Kattavasta valikoimasta löydät innostavia lahjaideoita koko perheelle. Tämän joulun 8 kuuminta joululahjaa ovat:

  1. Windows 8

  2. Suosituimmat Windows 8 -laitteet

  3. Wedge Mobile Keyboard -näppäimistö

  4. Wedge Touch Mouse -hiiri

  5. Windows Phone 8

  6. Xbox 360 -peli- ja viihdejärjestelmä & Kinect-liiketunnistussensori

  7. Uudet Xbox 360 -peli- ja viihdekokemukset

  8. Microsoft Office -paketti


  Lue lisää lehdistötiedotteesta.

   

 • Microsoftin johtaja Mark Mydland kannustaa suomalaisyrityksiä investoimaan moderniin ohjelmistokehitykseen

  Moderni ohjelmistokehitys on kuuma aihe. Viime viikolla 12.12.2012 Espoossa Life Science Centerissä Microsoftin kehitystyökalujen testauksesta vastaava johtaja Mark Mydland sai vetää workshopia aiheesta täydelle seminaarisalilliselle väkeä.

  Yhdysvalloista, Seattlesta Suomeen luennoimaan saapunut Mydland muistutti, että moderniin ohjelmistokehitykseen sijoittaminen on organisaatioille merkittävä kilpailutekijä jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

  Videolla Mydland kertoo mm. miten Microsoftin kehittäjä- ja alustayksikkö itse on hyötynyt toimintatapojensa merkittävästä ketteröittämisestä viimeisen viiden vuoden aikana.  Mydland antaa videolla myös käytännön vinkkejä suomalaisille ohjelmistoyrityksille.

 • Microsoft toivottaa uutisblogin lukijoille Hyvää Joulua