November, 2012

 • Näin saat hyödyt irti organisaatiossasi olevasta tiedosta

  Kansainvälisesti arvostettu Business Intelligence -asiantuntija Peter Myers vieraili 20.11.2012 toistamiseen Suomessa, Microsoftin järjestämässä seminaarissa. Myers kannusti Innopolissa seminaariväkeä tarttumaan organisaatioissa olevaan tietoon modernein BI-ratkaisuin ja luomaan tiedosta kilpailuedun.

  Myers kertoi, miksi organisaatioiden pitäisi viimeistään nyt kiinnostua käytettävissä olevan tiedon hyödyntämisestä ja miten organisaatiot voivat ottaa ensiaskeleita kohti tiedon hallintaa ja analysointia. Myers valottaa myös millaisia etuja Microsoftin Business Intelligence-ratkaisut organisaatioille tarjoavat.

  Voit ladata esityksen pdf-version täältä.

 • Jyväskylän AMK päätti siirtää opiskelijansa pilveen


  Pilvipalvelut kiinnostavat oppilaitoksia. Jyväskylän Ammattikorkeakoulu (JAMK) oli yksi ensimmäisistä ammattikorkeakouluista, joka päätti siirtyä Microsoftin kesällä julkistamaan oppilaitoksille tarkoitettuun pilvipalveluun Office 365 for Education. Hankkeessa siirretään kaikki lähes 10 000 opiskelijaa käyttäjätunnuksineen pilveen.

  Pilveen siirtymisen motiivina on ollut teknologian ja viestintätyökalujen ominaisuuksien uudenaikaistaminen. JAMK haluaa myös osoittaa olevansa houkutteleva opiskelu- ja työpaikka, joka tarjoaa nykyaikaisia laitteita ja panostaa verkko-opetukseen. Uudistuksella säästetään myös rahaa ja parannetaan tuottavuutta, kun JAMK voi luopua vanhoista ohjelmistolisensseistä ja omasta konehuonekapasiteetista.

  Nykyisillä budjeteilla JAMK ei myöskään olisi voinut tarjota yhtä paljon tallennustilaa omilta palvelimilta kuin mitä Office 365 pilvipalveluna voi tarjota, eli 25 gigatavua käyttäjää kohden.

  Aiemmin käytössä on ollut sähköposti- ja kalenteriohjelma haluttiin vaihtaa, koska siinä alkoi olla integrointihaasteita matkapuhelimiin ja muihin päätelaitteisiin. JAMK harkitsi myös muita vaihtoehtoja, mutta päätyi kuitenkin Microsoftin kokonaisratkaisuun, sillä käytössä oleva sähköinen työpöytäratkaisu on myös Microsoftin teknologiaa. Näin vältyttiin sekoittamasta eri ohjelmistoympäristöjä keskenään ja voitiin varmistaa, että järjestelmät toimivat yhdessä ja että koko ketjussa on saumaton toimivuus.

  Jatkossa on tarkoitus ottaa käyttöön myös Office-ohjelmiston www-versio Office Web Apps, ryhmätyöalue Sharepoint, läsnäolotiedot ja Lync-pikaviestintä.

 • Messenger yhdistyi Skypeen

  Microsoftin viestintäratkaisut tulevat entistäkin helppokäyttöisemmäksi ja yhteneviksi. Nyt Messenger-pikaviestinpalvelu tulee osaksi Skypeä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että miljoonat Messengerin käyttäjät voivat ottaa yhteyttä ystäviinsä Skypen kautta. Päivittämällä Skypen saa pikaviestintäominaisuuden heti käyttöön.

  Skype 6.0 for Mac and Windows päivityksen myötä Skypeen voi nyt kirjautua Microsoft-tilin avulla, eli Messengerin käyttäjien tarvitsee vain päivittää tuorein versio Skypestä, kirjautua sisään Microsoft-tilin tunnuksilla ja kaikki Messenger-kontaktit löytyvät sieltä.

  Uudistuksen tavoitteena on tarjota paras kommunikointikokemus kaikille ja kaikissa olosuhteissa. Siirtämällä Messenger Skypen yhteyteen Microsoft haluaa tarjota yksinkertaisemman ja yhtenäisemmän palvelukokemuksen. Messenger-palvelu loppuu vuoden 2013 ensimmäisen kvartaalin aikana. 

  Skype-päivitys tuo mm. seuraavat ominaisuudet käyttöön:

  • Laajempi laitetuki eri alustoille, mukaan lukien iPad ja Android-tabletit
  • Pikaviestintä, videopuhelut ja puhelut kaikkiin lanka- ja matkapuhelinliittymiin
  • Näyttökuvan jakaminen
  • Videopuhelut matkapuhelimiin
  • Videopuhelut Facebook-ystäville
  • Ryhmäpuhelut

  Lataa tuorein versio Skypestä täältä.

   

 • Microsoft yhteistyössä SOS-Lapsikylän kanssa lastensuojelun edistämiseksi

  Lastensuojelujärjestö SOS-Lapsikylä ry on keväällä 2012 siirtynyt Microsoft tukemana käyttämään Office 365 -pilvipalvelua. Office 365 -ratkaisun toimittajana ja yhteistyökumppanina toimii Sulava Oy.

  Aiemmin SOS-Lapsikylän IT-järjestelmät olivat hajanaisia ja käytössä oli useita eri ohjelmistoja ja toimittajia. Office 365 integroi palvelut yhteen. Uusi malli säästää aikaa ja varoja kun esimerkiksi kokoukset voidaan toteuttaa videoneuvotteluina sen sijaan, että kaikki matkustaisivat samaan paikkaan. Lisäksi tietotekniikka on tärkeä yhteydenpitoväline lapsille ja nuorille. Erittäin tärkeää on myös tietoturvan taso, kun järjestelmissä käsitellään lastensuojeluun liittyviä tietoja.

  Lue aiheesta lisää perjantaina 23.11. ilmestyvästä Circle-lehdestä. Microsoftin yhteistyöstä kansalaisjärjestöjen kanssa löydät lisätietoa myös täältä.

  SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 eli jo 50 vuotta. Ensimmäinen SOS-Lapsikylä avattiin Espoossa vuonna 1967 yritysten ja yksityisten lahjoitusten turvin. Järjestö tuottaa perhehoidon palveluita, esimerkiksi koteja sijoitusta tarvitsevilla lapsille sekä tukea perheille avohuollon keinoin.

 • Halo 4 julkaistaan maailmanlaajuisesti tänään

  Master Chief tekee paluun. Pelaajien kauan odottama Halo 4 on täysin uuden saagan ensimmäinen luku pelisarjassa, joka on muovannut viihteen historiaa ja myynyt maailmanlaajuisesti huimaavat 46 miljoonaa kappaletta. Halo 4:n odotetaan rikkovan viihdealan kaikki vuoden 2012 aiemmat ensimmäisen päivän myyntiennätykset ja varmistavan siten asemansa vuoden suurimpana hittinä.

  Halo 4:n lanseerauspäivän lähestyminen on näkynyt ympäri maailmaa. Suomessa julkaisua juhlittiin viikonloppuna järjestetyillä DigiExpo-messuilla Helsingissä, jossa peli oli ensimmäistä kertaa esittelyssä. Lontoossa Thamesjoen yllä on leijunut valtava valaistu merkki, joka symboloi Halo 4:ssä herännyttä uutta uhkaa. Yli 15 metriä leveä ja 3 200 kiloa painava merkki valaistiin 113 096 LED-lampulla, ja se on yksi suurimmista helikopterilla lennätetyistä valoteoksista. Liechtensteinin Xbox 360 muunsi yhden päivän ajaksi Halo-universumin tapahtumapaikaksi ’valtaamalla’ maan tunnetuimpia maamerkkejä. Sadattuhannet fanit ovat odottaneet keskiyöllä yli 40 maassa pelin julkaisun lähtölaskentaa.

  Microsoft Studiosin 343 Industriesin vain Xbox 360:lle kehittämä Halo 4 käynnistyy lähes viisi vuotta Halo 3:n tapahtumien jälkeen. Se seuraa Master Chiefiä ja hänen uskollista tekoälykumppaniaan Cortanaa heidän matkallaan salaperäiseen uuteen maailmaan, jossa ylivoimainen muinainen pahuus uhkaa tuhota ihmiskunnan. Häikäisevä grafiikka, sykettä nostattava äänimaailma, elokuvien tunnelataus ja Massive Attack -yhteydestä tutun Neil Davidgen säveltämä koskettava musiikki tekevät Halo 4:stä järisyttävän kokemuksen, joka saa aikaan yhtä huikean vaikutuksen kuin paras Hollywood-spektaakkeli.

  Lue lisää tänään julkaistusta tiedotteesta

 • SharePoint 2013 tuo uutta pilveen, mobiiliin ja yritysten yhteisöllisiin työkaluihin

  Microsoft julkisti maanantaina Las Vegasissa järjestettävässä SharePoint-konferenssissa SharePoint 2013 uusia ominaisuuksia.
  Julkistuksen painopisteet olivat organisaatioiden yhteisöllisissä työkaluissa, pilvessä ja mobiliteetin hyödyntämisessä. Uuden SharePointin ominaisuuksia ovat mm.:

  • Uusi ja yksinkertaisempi käyttökokemus. Tiedostojen jakaminen oman yrityksen sisällä tai ulkopuolelle onnistuu yhdellä napsautuksella, sisältöjen helppo hallinnointi vedä ja pudota -toiminnolla sekä uusien sivustojen luominen sekunneissa.
  • Asiakirjasäilö ja synkronointi. SkyDrive Prossa asiakirjojen säilyttäminen ja synkronointi on helppoa ja kaikki asiakirjat ovat käytettävissä eri laitteilla.
  • Tehtävienhallinta. Organisoi työsi tehtäväluettelolla ja aikajanalla. Tehtävienhallinta on yhdistettävissä Microsoft Outlookiin ja Microsoft Projectiin.
  • Kehittyneempi haku. Löydä hakemasi uudella parannetulla FAST-haulla. Personoimalla ja tiivistämällä hakuja saa parempia tuloksia. Samalla SharePoint antaa suosituksia asiakirjoista ja löytää asian kanssa tekemisissä olevat henkilöt.
  • Keskeiset palvelut. Riskienhallinta eDiscoveryn avulla SharePointissa, Microsoft Exchangessa, Microsoft Lyncissä ja tiedostojen jakamisessa. Dynaamisten verkkosivustojen luonti usean sivuston jaetun julkaisuoikeuden avulla. Parantunut skaalautuvuus ja suorituskyky uuden pilviarkkitehtuurin ansiosta.

  Microsoft kertoi myös ajatuksiaan organisaation yhteisöllisten työkalujen kehityksestä. Yksi askeleista on SharePointin ja Yammerin integraatio.
  SharePointin pilviominaisuuksiin on panostettu paljon. Tuore versio tarjoaa mm. uuden pilvisovellusmallin, joka yhdessä SharePoint Storen ja Office Storen kanssa auttaa kehitystyössä, sovellusten myynnissä ja käyttöönotossa.
  Mobiilikäyttöä helpottaa puolestaan uusi mobiilisovellus, joka tuo käyttäjille pääsyn SharePointin uutisvirtaan ja dokumentteihin useilla eri päätelaitteilla.

  Katso lisätietoja Official Microsoft Blogista sekä Office Pressroomista. Tallenteet SharePoint-konferenssin pääpuheenvuoroista löytyvät täältä.

 • Team Nano Tampereelta voitti WOWZAPP 2012 -sovelluskilpailun

  Espoon Dipolissa 7. - 10.11. järjestetyn Microsoftin Windows 8 -sovelluskehittäjätapahtuman voittajaksi selviytyi useiden hyvien töiden joukosta tamperelainen Team Nano muotisovelluksellaan. Team Nanoon kuuluvat Sini Pietilä, Joni Saarelainen sekä Noora Vainio. Tiimi sai palkinnoksi Windows 8 -laitteet.

  Suomessa järjestettävä WOWZAPP on kansainvälisen Worldwide Hackathon for Windows -tapahtuman Länsi-Euroopan päätapahtuma ja samaan aikaan tapahtumia järjestettiin useissa maissa. Hackathonissa kilpailijoilla on 24 tuntia aikaa luoda oma sovellus. Kilpailu on tarkoitettu niin opiskelijoille kuin yrityksillekin.

  Hackathon-tapahtumaan osallistui lähes 600 kehittäjää ja koko WOWZAPPissa oli viikon aikana mukana yli 1100 kehittäjää.

  Lisää kilpailusta voit lukea täältä.

  Katso kilpailun aloitus- ja lopetustunnelmat videoina täältä.

  18-19.12.2012 Microsoft järjestää myös jouluisen HO HO X-mas hackathon -kiertueen Tampereella, Turussa ja Oulussa.