October, 2012

 • Microsoft Dynamics NAV 2013 siirtyy pilveen

  Micorosoft julkaisi 1.10. Dynamics NAV 2013 toiminnanohjausjärjestelmän 14 eri markkina-alueelle. Merkittävimpänä uutuutena uusi Dynamics NAV siirtyy käyttämään pilviteknologiaa. Tuloksena on toiminnanohjausjärjestelmäratkaisu, jota on helppo käyttää, toimii saumattomasti jo olemassa olevien tuotantotyökalujen kanssa sekä on nopea ja kustannustehokas toteuttaa.

  Uusi Microsoft Dynamics NAV tuo myös valinnanvapautta: client-sovelluksen, laitteen tai selaimen, jolla järjestelmään otetaan yhteyttä, voi määritellä itse. Pilviteknologian ansiosta myös aika ja paikka ovat käyttäjän päätettävissä.

  Lisätietoja Microsoft Dynamics NAV -tuotesivulta ja Dynamics-blogista.

 • Oululainen Patamäen koulu valittiin Microsoftin kansainväliseen innovatiiviset koulut -ohjelmaan

  Microsoft julkisti 99 uraauurtavaa uutta koulua 51 maasta ympäri maailman, jotka valittiin mukaan Microsoftin Innovative Schools -ohjelmaan lukuvuodeksi 2012–2013.

  Ohjelmaan valitut Pathfinder- ja Mentor-koulut ovat oppilaitoksia, jotka ovat osoittaneet innovatiivisuutta, kehittäneet opetusmenetelmiä sekä edistäneet oppilaidensa tuloksia kouluissaan ja lähiyhteisöissään. Innovative Schools on osa Partners in Learning -hanketta, jonka tavoitteena on luoda kouluille mahdollisuuksia käyttää teknologiaa osana oppimista, rohkaista opettajia käyttämään teknologiaa innovatiivisesti erilaisten pedagogisten mallien tukena sekä tarjota päättäjille ja rehtoreille työkaluja muutoksen johtamiseen ja hallintaan.

  Osana ohjelmaa Pathfinder-koulut saavat maailmanlaajuiselta opetusalan asiantuntijaverkostolta neuvoja sekä mentorointia. Koulut liittyvät samalla maailmanlaajuiseen opettajaverkostoon, jossa työskennellään tiiviissä yhteistyössä innovaatiokulttuuria kehittäen.

  Suomesta uutena kouluna ohjelmaan on valittu oululainen Patamäen alakoulu, joka on osa Maikkulan yhtenäisperuskoulua. Patamäen alakoulu on modernin ajattelutavan omaava opinahjo, jossa on 150 oppilasta sekä yhdeksän kasvatusalan ammattilaista.

  Visionsa mukaisesti Patamäen alakoulu on osa oppivaa yhteisöä, jossa jokaista oppilasta tuetaan, jotta hän saa tiedot ja taidot selviytyäkseen tulevaisuuden vaatimuksista. Opettajien roolina on toimia oppimisen valmentajina ja työskennellä tiiviissä yhteistyössä toistensa kanssa. Viimeisen viidentoista vuoden aikana Patamäen alakoulu on läpikäynyt voimakkaan kehittämistyön. Koulu on tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön pioneeri ja on osallistunut lukuisiin alan kehittämisprojekteihin. Koulun pedagogiikan punainen lanka rakentuu yhteisöllisten työtapojen ympärille.

  Lue lisää englanninkielisestä tiedotteesta ja blogikirjoituksesta.

  Aiheesta lisää:

  Oppilaita tekemässä Kodu-peliä

  Patamäen koulu

 • Internet Explorer 10 tuo Contre Jour –pelin internetiin

  Maailmankuulu Contre Jour -peli on herännyt uudenlaiseen eloon yhteistyössä IE10 ja Windows 8 kanssa. Monia pelialan palkintoja niittäneen Contre Jour –pelin web-versio on varmasti yksi kunnianhimoisimmista HTML5-koodauksen saavutuksista. Yhdistettynä uuteen IE10-selainkokemukseen peli tarjoaa suorastaan huikean pelikokemuksen.

  Web-versio pelistä on yhtä nopea ja jouheva kuin alkuperäinen pelisovellus. Kun peliä pelaa IE10:llä ja Windows 8 -monikosketusnäytöllä, unohtaa hetkessä pelaavansa verkkosivulla. Contre Jour -pelin tarinan on innoittanut ranskalaisen kirjailijan Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 julkaisema pienoisromaani Pikku Prinssi.

  Käy kokeilemassa uutta Countre Jour –peliä täällä.

 • Uusi työkalu auttaa arvioimaan organisaation pilvivalmiudet

  Microsoft on julkistanut uuden maksuttoman työkalun, jonka avulla yritykset ja muut yhteisöt voivat selvittää IT-ratkaisujensa valmiuden ottaa käyttöön pilvipalveluja. Cloud Security Readiness Tool auttaa ymmärtämään paremmin omaa IT-infrastruktuuria, pilvipalveluihin liittyvää lainsäädäntöä, tietosuojaohjeistusta ja missä kohtaa pilvipalvelut ovat käyttäjälleen sopivimmat ja tukevat heidän liiketoimintaa parhaiten.

  Työkalu koostuu interaktiivisesta ja helppokäyttöisestä kyselystä, jonka avulla se selvittää organisaation nykyisen IT-infrastruktuurin valmiudet ja auttaa arvioimaan pilvipalvelujen hyödyllisyyden. Työkalu perustuu Cloud Security Alliance -yhteisön ohjeistukseen.

  Käy testaamassa organisaatiosi pilvipalveluvalmiudet täällä.

  Microsoft on julkistanut myös tuoreimman SIR- tietoturvaraportin, jonka voit lukea täällä. SIR-raportti on laajasti tunnustettu auktoriteetti internetin tietoturvauhkien arvioijana ja tietoturvaohjeiden antajana. Raporttiin kerätään tietoa 105 maasta

 • Pohjoismainen elokuvasovellus Headweb saapui Xbox 360:lle

  Headweb-elokuvapalvelu saatavilla Xbox 360:lle ensimmäisenä alkuperäisesti pohjoismaisena sovelluksena.

  Monipuolinen elokuvien ja TV-sarjojen valikoima on nyt saatavilla Xbox 360 -peli- ja viihdejärjestelmälle. Saatavana on tuhansia nimikkeitä uusimmista Hollywood-hiteistä paikallisiin vaihtoehtoihin ja vanhoihin klassikoihin. Vuokravalikoima on Pohjoismaiden laajin.

  Headwebin myötä Xbox LIVE -verkkopalvelun pohjoismaisten jäsenten elokuvatarjonta moninkertaistuu ja lisäksi sovellus tuo mukanaan kauan kaivatun ominaisuuden – tekstitykset paikallisilla kielillä: suomi, ruotsi, norja ja tanska. Xbox 360:lle ja Xbox LIVE:lle Headweb on merkittävä askel kohti kokonaisvaltaista viihde-elämystä. Lisääntyvä sisällöntarjonta todistaa osaltaan, että Xbox on paljon muutakin kuin pelikonsoli: se on koko perheen viihdekeskus.

  Microsoft kertoo pian lisää uusista viihdekokemuksista, jotka saapuvat Xbox 360:lle lähikuukausien aikana.

  Lisätietoja löydät Headwebin kotisivuilta

 • Xbox-musiikki - Microsoftin uusi täydellinen musiikkipalvelu tabletille, PC:lle, puhelimelle ja televisioon

  Xbox-musiikki: uusi täydellinen musiikkipalvelu tabletille, PC:lle, puhelimelle ja televisioon saapuu yli 30 miljoonan musiikkikappaleen maailmanlaajuisella valikoimalla. Xbox-musiikkipalvelu tarjoaa yhtenäisen musiikinkuuntelukokemuksen Windows 8 -tabletilla ja -PC:llä, Windows Phone 8 -puhelimella ja televisiossa Xbox 360 -konsolin kautta.

  Xbox-musiikki on käytettävissä kaikkialla pilvitekniikan ansiosta – koko musiikkivalikoima on välittömästi käytettävissä ja sen hallinta on vaivatonta. Koska tiedot synkronoidaan pilveen, soittolistojasi ei ole sidottu mihinkään yksittäiseen laitteeseen.

  Xbox-musiikki hyödyntää kokonaisvaltaisesti jokaisen käytettävän laitteen visuaalisia ominaisuuksia ja tehostaa musiikkia vaikuttavilla graafisilla elementeillä. Kuunnellessa musiikkia tabletilla, PC:llä, puhelimella tai televisiolla, näytöllä näkyy valokuvia ja tietoja esittäjästä sekä kansitaidetta ja luettelon levytyksistä.

  Kattava Xbox-musiikkipalvelu sisältää seuraavia ominaisuuksia:

  • Xbox Music Pass -tilaus. Xbox Music Pass -tilauksella voit kuunnella tilausvalikoiman kaikkia kappaleita rajoituksetta myös offline-tilassa ja ilman mainoksia taulutietokoneella, PC:llä, puhelimella ja Xbox 360:llä Suomessa 9,99 euron kuukausihintaan tai 99,90 € vuodessa. Xbox Music Pass -tilaus tarjoaa katsottavaksi myös kymmeniätuhansia musiikkivideoita rajoituksetta Xbox 360:llä.
  • Xbox-musiikkikauppa. Xbox-musiikkikauppa on kattava MP3-kauppapaikka, josta voit ostaa yksittäisiä kappaleita tai kokonaisia levyjä Windows 8 -tablettiin tai PC:hen ja Windows Phone 8 -puhelimeen.
  • Smart DJ. Smart DJ -toiminto tarjoaa käyttöön uudenlaiset, esittäjään perustuvat, radiokanavat. Se on nopea ja dynaaminen tapa mukauttaa omaa kokoelmaa, löytää uusia suosikkeja ja luoda upeita soittolistoja lennosta yhdistelemällä omien suosikkiartistien kappaleita. Smart DJ:llä hallitset nettiradiokokemustasi itse.
  • Musiikin suoratoistaminen veloituksetta Windows 8:lla. Nauti on-demand pääsystä kymmeniin miljooniin kappaleisiin veloituksetta kaikilla Windows 8 -tableteilla ja PC:llä. Palvelu ei ole saatavana Suomessa.
  • Pilvitallennus. Ensi vuonna julkaistava hakutoiminto laajentaa Xbox Musiikin maailmanlaajuista 30 miljoonan kappaletarjontaa. Se lisää kaiken omistamasi musiikin Xbox-musiikin pilvivalikoimaan, mukaan lukien muista palveluista hankitun musiikin. Voit siis lisätä kaiken omistamasi sisällön omaan Xbox-musiikki -kokoelmaasi, vaikka sitä ei olisi saatavilla Xbox-musiikkivalikoimassa.
  • Musiikkia yhdessä. Xbox-musiikkipalveluun lisätään ensi vuonna ainutlaatuisia yhteisöllisiä ominaisuuksia, joiden avulla voit jakaa musiikkikokemuksesi ystävien ja perheen kanssa.

  Xbox-musiikki tulee saataville Xbox 360:lle 23.10., Windows 8 -PC:lle ja -tableteille 26.10. ja Windows Phone 8:lle, kun laitteita tulee saataville. Xbox-musiikki tulee saataville muille alustoille tulevana vuonna.

  Lisätietoja lehdistötiedotteesta.

 • Odotettu Windows 8 -aikakausi alkaa perjantaina 26.10.

  Uuden Windows 8 -käyttöjärjestelmän virallinen maailmanlaajuinen julkaisupäivä lähestyy. Perjantaina 26.10. tuoreet Windows 8 -PC-laitteet, -tabletit ja -päivityspaketit tulevat myyntiin Suomessa ja ympäri maailman eri kieliversioina. Uudistus on merkittävä, sillä Windows on maailman yleisin käyttöjärjestelmä.

  Windows 8 näkyy tällä viikolla perjantaista lähtien vahvasti jälleenmyyntipisteissä ja Helsingin keskustassa. Kaupoissa järjestetään runsaasti yleisötapahtumia ja esitellään uusia Windows 8 -laitteita:

  • Perjantain 26.10. vastaisena yönä klo 00.01-01.00 Verkkokauppa.comin Helsingin Jätkäsaaren myymälän Night Sales -tilaisuudessa asiakkaat voivat noutaa ennakkoon tilaamansa Windows 8 -tuotteet, tutustua käyttöjärjestelmän tuomaan kokemukseen ja osallistua kilpailuun Xbox-musiikin tahdissa.
  • Perjantaista sunnuntaihin 26.–28.10. Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalolla Windows 8 näkyy ja kuuluu kokonaisvaltaisesti. Stockmannin julkisivu koristellaan näyttävästi Windows 8 -teemalla ja sisällä Stockmann Basementissa järjestetään mm. asiakkaita osallistavaa Fresh Paint -maalausta sekä uusien Windows 8 -laitteiden ja käyttöjärjestelmän esittelyä. Voit myös kuvauttaa itsestäsi uuden valokuvan profiiliisi.

  DigiExpo-messuilla 2.–4.11.2012 Microsoft kumppaneineen tarjoaa mieleenpainuvia elämyksiä. Mukana osastolla ovat kumppanit Nokia, Acer, Asus, Expert-ketju, HP, Samsung, Sony, TopGear ja Rovio. Uusien ja yllättävien kosketusnäytöllisten Windows 8 -laitteiden, -sovellusten sekä Xbox-elämysten lisäksi paikan päällä voi kokeilla, miltä uudet Windows Phone 8 -puhelimet tuntuvat ja näyttävät. Microsoftin tapahtuma-alue löytyy osastoilta 6c109/6d111/6e111.

  Seuraa tuoreita uutisia tästä uutisblogista. Pysyt myös ajan tasalla www.microsoft.fi/digiexpo -sivuilla, Facebookissa ja Twitterissä.