October, 2012

 • Xbox 360 muuntaa maan peliksi eeppisen Halo 4 -jättipelin julkaisun alla

  Xbox 360 valloittaa Liechtensteinin vuoden 2012 suurimman viihdejulkaisun kunniaksi

  Viihdejätti Xboxista tuli eilen maailman ensimmäinen brändi, joka mullisti kokonaisen maan. Halo 4 -pelin julkaisun kunniaksi joukko rauhallisen Liechtensteinin ruhtinaskunnan tunnetuimpia maamerkkejä, esimerkiksi 1200-luvulla rakennettu linna ja toiminnassa oleva kaivos, muuntuivat vain yhden päivän ajaksi Halo-universumin tapahtumapaikoiksi.

  Ryhmä innokkaimpia Halo-faneja ja median edustajia 16 maasta pääsi tähän erikoiseen ympäristöön ja osallistumaan teatterimaiseen kokemukseen. Osallistujat vietiin keskelle sotatannerta, jossa rankkojen taistelujen tunnelmaa luotiin pyroteknisillä räjähdyksillä, jykevillä äänitehosteilla ja elokuvamaisilla lavasteilla.

  Liechtensteinin muuntaminen

  Liechtensteinin muuntaminen peliympäristöksi tehtiin Xbox 360:n ja Liechtensteinin valtion markkinointiviraston yhteistyönä:

  • Uusi ilme 1200-luvulta peräisin olevalle linnalle: 70 metriä korkean kallion päälle rakennettu Gutenbergin linna on yksi Liechtensteinin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se sai uuden asun futuristisena armeijan linnakkeena, jossa vieraat pääsivät pelaamaan Halo 4:ää ensimmäisten joukossa.
  • Kokonainen louhos peliympäristöksi: toiminnassa olevasta kaivoksesta luotiin hätkähdyttävä tapahtumapaikka scifiseikkailulle, jossa Halo 4:n sankari Master Chief esiintyi pyroteknisten räjähdysten keskellä.
  • Sotilasleirin rakentaminen maaseudulle: paikallisen maanviljelijän pelto muutettiin maailmanlopunjälkeiseksi taistelukentäksi.
  • Ympäristöt viimeisteltiin varta vasten tehdyillä lavasteilla, erikoistehosteilla ja pyrotekniikalla.
  • Todentuntuista teatteria: 15 näyttelijää johdatti vieraat kaksituntiseen seikkailuun, jossa ihmiskuntaa uhkaavaa hyökkäystä torjuttiin ratkaisemalla salaperäisiä vihjeitä.

  343 Industriesin yksinoikeudella Xbox 360:lle kehittämä Halo 4 heittää ihmiskunnan suurimman sankarin, Master Chiefin, aivan uuteen scifiseikkailuun. Lähes viisi vuotta Halo 3:n tapahtumien jälkeen käynnistyvässä Halo 4:ssä seurataan Master Chiefiä, kun hän joutuu salaperäiseen uuteen maailmaan. Sieltä hän löytää ylivoimaisen muinaisen pahuuden, joka uhkaa tuhota ihmiskunnan. 

  Halo 4 aloittaa uuden saagan Halon tarinassa, kun peli ilmestyy kauppoihin ensi tiistaina 6. marraskuuta.

  Lue lisää lehdistötiedotteesta.

  Lisätietoja: Jarno Kallunki-Mättö, Microsoft Oy, i-jakall@microsoft.com

 • Windows Phone 8 astui parrasvaloihin

  Microsoft on julkistanut uuden Windows Phone 8 -älypuhelinkäyttöjärjestelmän. Windows Phone 8 tarjoaa erittäin henkilökohtaisen kokemuksen yhdistämällä käyttäjän hänelle tärkeimpiin ihmisiin ja asioihin.

  Osana julkistusta Microsoft esitteli uusia Windows Phone 8 -ominaisuuksia mukaan lukien lasten nurkkauksen ja kohtauspaikat. Samalla yhtiö kertoi marraskuussa myyntiin tulevista Nokian, Samsungin ja HTC:n Windows Phone 8 -älypuhelimista.

  Windows Phone -puhelinten sielu löytyy Live Tiles -tapahtumaruuduista. Missään muussa älypuhelimessa ei ole vastaavaa ominaisuutta. Käyttäjä voi valita aloitusnäyttönsä tapahtumaruutuihin itselleen kaikkein tärkeimmät ihmiset, sovellukset, musiikin, pelit, valokuvat ja monta muuta asiaa. Kolmea eri kokoa olevissa tapahtumaruuduissa voi käyttää nyt kahtakymmentä eri väriä, joten aloitusnäytöstä voi tehdä todella henkilökohtaisen ja käyttäjänsä näköisen.

  Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmästä tekee poikkeuksellisen monet uudet ominaisuudet:

  • Ainoa puhelin, jossa on Live Apps -sovellukset. Ne tuovat aloitusnäyttöön esimerkiksi uutisotsikoita tai vaikkapa lentoaikatauluja. Live Apps -sovellusten ansiosta esimerkiksi Facebookin päivitykset voi lukea näppäinlukitun puhelimen lukitusnäytöltä.
  • Parhaat sovellukset. Windows Phone -kaupassa on jo 120 000 sovellusta, joista valita. Joka päivä kauppaan tulee satoja uusia sovelluksia, ja vuoden loppuun mennessä ladattaviksi tulevat esimerkiksi Angry Birds Star Wars, Cut the Rope Experiments, Disney’s Where’s My Water, LivingSocial, Temple Run, Urbanspoon ja monia uusia paikallisia sovelluksia lukuisilta suomalaisilta kumppaneilta.
  • Lasten nurkkaus. Yksinoikeudella Windows Phone 8:ssa oleva lasten nurkkaus on huoleton tapa antaa lastesi käyttää älypuhelinta ilman pelkoa kuvien katoamisesta, väärään paikkaan menevistä sähköposteista tai soitoista. Vanhemmat voivat määritellä lastennurkkaukseen, mitä puhelimen sisältöä perheen lapset voivat käyttää.
  • Kohtauspaikat. Joskus tulee tarve jakaa tietoa vain tietyn ryhmän kanssa, eikä koko verkoston. Kohtauspaikan avulla voi perustaa toisten Windows Phone 8 -käyttäjien kanssa yksityisiä ryhmiä, joiden kanssa voi helposti ja yksityisesti kommunikoida tai vaikkapa jakaa kalenteritietoja ja muistiinpanoja. Tietyt osat kohtauspaikoista ovat myös muiden älypuhelinjärjestelmien käytettävissä.
  • Lompakko-sovellus ja NFC-tekniikka. Windows Phone 8 tuo mukanaan merkittäviä kehitysaskeleita mobiilimaksamisen saralle NFC-tekniikan avulla Lompakkoon voi turvallisesti tallentaa erilaisten maksu-, pankki - ja luottokorttien tietoja.
  • Aina päällä oleva Skype. Pian markkinoille tulevan Skype-sovelluksen avulla voi Skype-puheluja soittaa ja vastaanottaa kuten tavallisia matkapuhelinpuheluja suoraan henkilön yhteystiedoist

  Katso lisää aiheista lehdistötiedotteesta ja Windows Phone Blogista. Tallenne julkistustilaisuudesta ja kuvamateriaalia löytyy Windows Phone NewsRoomista.

   

 • Windows 8 on nyt täällä

  Odotettu Microsoftin uusi Windows 8 -käyttöjärjestelmä ilmestyy kauppoihin huomisaamusta 26.10.2012 alkaen. Uuden käyttöjärjestelmän myötä kuluttajat ja yrityskäyttäjät pääsevät kokemaan, mitä uusi Windows-maailma tuo tullessaan: kauniin ja sujuvan käyttöliittymän, laajan valikoiman erilaisia sovelluksia Windows-kaupasta sekä runsaasti eri käyttötarkoituksiin suunniteltuja Windows 8 -laitteita. Laiteuutuuksista löytyy PC:itä, tabletteja, all-in-one-laitteita ja nk. hybridejä, jotka muuntautuvat helposti sekä kannettavaksi että tabletiksi.

  Ensimmäisessä aallossa Suomen markkinoille Windows 8 -laitteita tuovat mm. Acer, Asus, HP, Dell, Lenovo, Fujitsu, Samsung, Sony ja Toshiba. Windows 8 -laitteisiin kannattaa käydä tutustumassa esim. Anttilassa, Expert-liikkeessä, Gigantissa, K-citymarketissa, Stockmannilla tai Verkkokaupassa.

  Windows 8 -optimoidun sovelluksen ovat innostuneet rakentamaan monet tunnetut yritykset. Esimerkiksi Finnair, HansaWorld, Huuto.net, Ilta-Sanomat, Nordea, Muumit-tv-sarjan tuotantoyhtiö Filmkompaniet Alpha, MTV3, Sanoma, Valio ja Yle ovat tuoneet Windows-kauppaan oman sovelluksensa.

  Windows 8 tulee vähittäismyyntiin kahtena versiona: Windows 8 ja Windows 8 Pro. Yritysasiakkaille uuden käyttöjärjestelmän Windows 8 Enterprise -versio tarjoaa tehokkaita työkaluja mobiilikäyttöön.

  Nyt on paras aika päivittää edullisesti vanha Windows-käyttöjärjestelmä uuteen, sillä tammikuun loppuun saakka Windows XP -, Windows Vista - tai Windows 7-käyttäjät voivat ladata www.windows.fi  -sivulta ohjelmistopäivityksen 29,99 euron hintaan.  2.6.2012 ja 31.1.2013 välisenä aikana ostetun Windows 7 -koneen saa päivitettyä Windows 8:aan 14,99 eurolla osoitteessa www.windowsupgradeoffer.com.

  Lue lisää lehdistötiedotteesta.

 • Odotettu Windows 8 -aikakausi alkaa perjantaina 26.10.

  Uuden Windows 8 -käyttöjärjestelmän virallinen maailmanlaajuinen julkaisupäivä lähestyy. Perjantaina 26.10. tuoreet Windows 8 -PC-laitteet, -tabletit ja -päivityspaketit tulevat myyntiin Suomessa ja ympäri maailman eri kieliversioina. Uudistus on merkittävä, sillä Windows on maailman yleisin käyttöjärjestelmä.

  Windows 8 näkyy tällä viikolla perjantaista lähtien vahvasti jälleenmyyntipisteissä ja Helsingin keskustassa. Kaupoissa järjestetään runsaasti yleisötapahtumia ja esitellään uusia Windows 8 -laitteita:

  • Perjantain 26.10. vastaisena yönä klo 00.01-01.00 Verkkokauppa.comin Helsingin Jätkäsaaren myymälän Night Sales -tilaisuudessa asiakkaat voivat noutaa ennakkoon tilaamansa Windows 8 -tuotteet, tutustua käyttöjärjestelmän tuomaan kokemukseen ja osallistua kilpailuun Xbox-musiikin tahdissa.
  • Perjantaista sunnuntaihin 26.–28.10. Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalolla Windows 8 näkyy ja kuuluu kokonaisvaltaisesti. Stockmannin julkisivu koristellaan näyttävästi Windows 8 -teemalla ja sisällä Stockmann Basementissa järjestetään mm. asiakkaita osallistavaa Fresh Paint -maalausta sekä uusien Windows 8 -laitteiden ja käyttöjärjestelmän esittelyä. Voit myös kuvauttaa itsestäsi uuden valokuvan profiiliisi.

  DigiExpo-messuilla 2.–4.11.2012 Microsoft kumppaneineen tarjoaa mieleenpainuvia elämyksiä. Mukana osastolla ovat kumppanit Nokia, Acer, Asus, Expert-ketju, HP, Samsung, Sony, TopGear ja Rovio. Uusien ja yllättävien kosketusnäytöllisten Windows 8 -laitteiden, -sovellusten sekä Xbox-elämysten lisäksi paikan päällä voi kokeilla, miltä uudet Windows Phone 8 -puhelimet tuntuvat ja näyttävät. Microsoftin tapahtuma-alue löytyy osastoilta 6c109/6d111/6e111.

  Seuraa tuoreita uutisia tästä uutisblogista. Pysyt myös ajan tasalla www.microsoft.fi/digiexpo -sivuilla, Facebookissa ja Twitterissä.

 • Xbox-musiikki - Microsoftin uusi täydellinen musiikkipalvelu tabletille, PC:lle, puhelimelle ja televisioon

  Xbox-musiikki: uusi täydellinen musiikkipalvelu tabletille, PC:lle, puhelimelle ja televisioon saapuu yli 30 miljoonan musiikkikappaleen maailmanlaajuisella valikoimalla. Xbox-musiikkipalvelu tarjoaa yhtenäisen musiikinkuuntelukokemuksen Windows 8 -tabletilla ja -PC:llä, Windows Phone 8 -puhelimella ja televisiossa Xbox 360 -konsolin kautta.

  Xbox-musiikki on käytettävissä kaikkialla pilvitekniikan ansiosta – koko musiikkivalikoima on välittömästi käytettävissä ja sen hallinta on vaivatonta. Koska tiedot synkronoidaan pilveen, soittolistojasi ei ole sidottu mihinkään yksittäiseen laitteeseen.

  Xbox-musiikki hyödyntää kokonaisvaltaisesti jokaisen käytettävän laitteen visuaalisia ominaisuuksia ja tehostaa musiikkia vaikuttavilla graafisilla elementeillä. Kuunnellessa musiikkia tabletilla, PC:llä, puhelimella tai televisiolla, näytöllä näkyy valokuvia ja tietoja esittäjästä sekä kansitaidetta ja luettelon levytyksistä.

  Kattava Xbox-musiikkipalvelu sisältää seuraavia ominaisuuksia:

  • Xbox Music Pass -tilaus. Xbox Music Pass -tilauksella voit kuunnella tilausvalikoiman kaikkia kappaleita rajoituksetta myös offline-tilassa ja ilman mainoksia taulutietokoneella, PC:llä, puhelimella ja Xbox 360:llä Suomessa 9,99 euron kuukausihintaan tai 99,90 € vuodessa. Xbox Music Pass -tilaus tarjoaa katsottavaksi myös kymmeniätuhansia musiikkivideoita rajoituksetta Xbox 360:llä.
  • Xbox-musiikkikauppa. Xbox-musiikkikauppa on kattava MP3-kauppapaikka, josta voit ostaa yksittäisiä kappaleita tai kokonaisia levyjä Windows 8 -tablettiin tai PC:hen ja Windows Phone 8 -puhelimeen.
  • Smart DJ. Smart DJ -toiminto tarjoaa käyttöön uudenlaiset, esittäjään perustuvat, radiokanavat. Se on nopea ja dynaaminen tapa mukauttaa omaa kokoelmaa, löytää uusia suosikkeja ja luoda upeita soittolistoja lennosta yhdistelemällä omien suosikkiartistien kappaleita. Smart DJ:llä hallitset nettiradiokokemustasi itse.
  • Musiikin suoratoistaminen veloituksetta Windows 8:lla. Nauti on-demand pääsystä kymmeniin miljooniin kappaleisiin veloituksetta kaikilla Windows 8 -tableteilla ja PC:llä. Palvelu ei ole saatavana Suomessa.
  • Pilvitallennus. Ensi vuonna julkaistava hakutoiminto laajentaa Xbox Musiikin maailmanlaajuista 30 miljoonan kappaletarjontaa. Se lisää kaiken omistamasi musiikin Xbox-musiikin pilvivalikoimaan, mukaan lukien muista palveluista hankitun musiikin. Voit siis lisätä kaiken omistamasi sisällön omaan Xbox-musiikki -kokoelmaasi, vaikka sitä ei olisi saatavilla Xbox-musiikkivalikoimassa.
  • Musiikkia yhdessä. Xbox-musiikkipalveluun lisätään ensi vuonna ainutlaatuisia yhteisöllisiä ominaisuuksia, joiden avulla voit jakaa musiikkikokemuksesi ystävien ja perheen kanssa.

  Xbox-musiikki tulee saataville Xbox 360:lle 23.10., Windows 8 -PC:lle ja -tableteille 26.10. ja Windows Phone 8:lle, kun laitteita tulee saataville. Xbox-musiikki tulee saataville muille alustoille tulevana vuonna.

  Lisätietoja lehdistötiedotteesta.

 • Pohjoismainen elokuvasovellus Headweb saapui Xbox 360:lle

  Headweb-elokuvapalvelu saatavilla Xbox 360:lle ensimmäisenä alkuperäisesti pohjoismaisena sovelluksena.

  Monipuolinen elokuvien ja TV-sarjojen valikoima on nyt saatavilla Xbox 360 -peli- ja viihdejärjestelmälle. Saatavana on tuhansia nimikkeitä uusimmista Hollywood-hiteistä paikallisiin vaihtoehtoihin ja vanhoihin klassikoihin. Vuokravalikoima on Pohjoismaiden laajin.

  Headwebin myötä Xbox LIVE -verkkopalvelun pohjoismaisten jäsenten elokuvatarjonta moninkertaistuu ja lisäksi sovellus tuo mukanaan kauan kaivatun ominaisuuden – tekstitykset paikallisilla kielillä: suomi, ruotsi, norja ja tanska. Xbox 360:lle ja Xbox LIVE:lle Headweb on merkittävä askel kohti kokonaisvaltaista viihde-elämystä. Lisääntyvä sisällöntarjonta todistaa osaltaan, että Xbox on paljon muutakin kuin pelikonsoli: se on koko perheen viihdekeskus.

  Microsoft kertoo pian lisää uusista viihdekokemuksista, jotka saapuvat Xbox 360:lle lähikuukausien aikana.

  Lisätietoja löydät Headwebin kotisivuilta

 • Uusi työkalu auttaa arvioimaan organisaation pilvivalmiudet

  Microsoft on julkistanut uuden maksuttoman työkalun, jonka avulla yritykset ja muut yhteisöt voivat selvittää IT-ratkaisujensa valmiuden ottaa käyttöön pilvipalveluja. Cloud Security Readiness Tool auttaa ymmärtämään paremmin omaa IT-infrastruktuuria, pilvipalveluihin liittyvää lainsäädäntöä, tietosuojaohjeistusta ja missä kohtaa pilvipalvelut ovat käyttäjälleen sopivimmat ja tukevat heidän liiketoimintaa parhaiten.

  Työkalu koostuu interaktiivisesta ja helppokäyttöisestä kyselystä, jonka avulla se selvittää organisaation nykyisen IT-infrastruktuurin valmiudet ja auttaa arvioimaan pilvipalvelujen hyödyllisyyden. Työkalu perustuu Cloud Security Alliance -yhteisön ohjeistukseen.

  Käy testaamassa organisaatiosi pilvipalveluvalmiudet täällä.

  Microsoft on julkistanut myös tuoreimman SIR- tietoturvaraportin, jonka voit lukea täällä. SIR-raportti on laajasti tunnustettu auktoriteetti internetin tietoturvauhkien arvioijana ja tietoturvaohjeiden antajana. Raporttiin kerätään tietoa 105 maasta