September, 2012

 • Kansallinen etätyöpäivä houkutteli lähes kaksi kertaa enemmän osallistujia kuin viime vuonna

  17 300 ihmistä teki tänään perjantaina 21.9. etätöitä Suomen ympäristökeskuksen ja Microsoftin järjestämän Kansallinen etätyöpäivä -kampanjan kannustamana. Kampanjaan ilmoittautui mukaan 267 yritystä, julkishallinnon organisaatiota, yhdistystä ja järjestöä.

  Etätyöpäivä-kampanjan ansiosta perjantaina jäi Suomessa kulkematta yli 14 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 568 327 kilometriä, ruuhkiin ja aamutoimiin käytettiin 26 883 tuntia vähemmän kuin normaalisti ja taivaalle jäi päästämättä 89 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

  Jos sama määrä ihmisiä tekisi etätyötä joka työviikon perjantait, Suomessa säästettäisiin vuosittain yli 27 miljoonaa työmatkakilometriä, noin 1,3 miljoonaa tuntia ja hiilidioksidipäästöt putoaisivat 4272 tonnia.

  Kampanjan saama suosio kertoo siitä, että luottamukseen perustuvaa työkulttuuria halutaan kehittää. Tämän vuoden kampanjan teema on etätyön pelisäännöt ja luottamus. www.etatyopaiva.fi

 • Suomalaiset ovat edelläkävijöitä etätyössä

  Suomen ympäristökeskus ja Microsoft Oy kumppaneineen järjestävät Kansallisen etätyöpäivän perjantaina 21.9.2012.

  Kampanjan suojelijan, työministeri Lauri Ihalaisen mielestä etätyön mahdollisuudet kannattaa hyödyntää työelämän kehittämisessä. Hän toteaa, että kilpailukykyiset ja tuottavat yritykset paitsi luovat uusia työpaikkoja ovat myös ketteriä ja vastaanottavaisia henkilöstön tarpeille.

  Tuoreen, Eurofoundin julkaiseman eurooppalaisen työolotutkimuksen mukaan jopa 45 % suomalaisista voi kutsua "e-nomadeiksi", jotka tekevät osan työstään työpaikan ulkopuolella. Yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa Suomessa tehdään verrokkimaista eniten etätyötä. Lisäksi Työterveyslaitoksen tänään julkistamien tutkimustulosten mukaan kotoa tai mökiltä käsin tehtävää etätyötä tekee suomalaisista palkansaajista noin 14 %.

  TIEKE ry on aloittanut Kansallinen etätyöhakemisto -hankkeen, jonka tarkoituksena on koota eri organisaatioiden etätyövälineiden osoitetiedot keskitettyyn hakemistoon. Hanke valmistuu vuoden 2012 loppuun mennessä.

  Microsoftin viime vuonna teettämän Euroopanlaajuisen kyselyn mukaan etätyön kehitystä viivästyttävät erityisesti teknologian hidas omaksuminen sekä jäykkyys yrityskulttuurissa.

  Perjantaina 21.9. klo 12–18 järjestetään Helsingin Kirjasto 10:ssä Etätyölaboratorio, jossa yleisö voi tutustua uusimpiin etätyötä mahdollistaviin teknologioihin. Tervetuloa mukaan!

  Lue lehdistötiedote kokonaisuudessaan.

  Ajatuksia etätyöstä – Matti Apunen, johtaja, EVA & Tuuli Kaskinen, tutkija, Demos Helsinki:


 • Visual Studio 2012 määrittelee uudelleen modernin sovelluskehityksen

  Microsoft julkisti eilen odotetut Visual Studio 2012:n ja .NET Framework 4.5:n, integroidut kehitysratkaisut sovelluksien rakentamiseen ja hallinnoimiseen. Moderni Visual Studio 2012 on tehty vastaamaan asiakkaiden tarpeita; se tarjoaa rikkaimman kehitysympäristön tämän päivän sovelluksien rakentamiselle.

  Visual Studio 2012 antaa kehittäjille mahdollisuuden luoda moderneja asiakassovelluksia, jotka ovat yhteydessä pilvipalveluihin. Siten käyttäjät pääsevät helpommin tietoon käsiksi miltä koneelta tahansa, mihin kellonaikaan hyvänsä.

  Tutustu lisä- ja saatavuustietoihin Visual Studio 2012:sta ja .NET Framework 4.5.:sta sekä katso virtuaalinen lanseeraustilaisuus.

 • Tule vierailemaan etätyölaboratoriossa Kansallisena etätyöpäivänä 21.9.


  Voit viettää Kansallista etätyöpäivää myös yhdessä muiden etätyöläisten kanssa. Tule Helsingin kaupunginkirjaston Kirjasto 10:een (Elielinaukio 2 G) klo 12–18 ja osallistu suoraan radiolähetykseen etätyöpäivästä sekä tutustu uusimpiin etätyön välineisiin.

  Radio SuomiPOPin Arttu Harkki ja Rakel Liekki osallistuvat etätyöpäivään etätyöskentelemällä eli juontamalla koko iltapäiväshow’n klo 14–18 suoraan Kirjasto 10:n Etätyölaboratorio-tapahtumasta. Paikan päällä voit osallistua myös Nokia Lumia 610 -puhelimen arvontaan.

  Saako sinun työpaikallasi tehdä etätöitä? Tule keskustelemaan muun muassa Microsoftin, Suomen ympäristökeskuksen, Fujitsun, TeliaSoneran ja Tiedon asiantuntijoiden kanssa!

  Demopisteessä esittelyssä uusimmat etätyön välineet - tule ja kokeile!

  • klo 12.00 – 12.15        Ajanhallinta  ja apuvälineet
  • klo 13.00 – 13.15        Videoneuvottelut
  • klo 14.00 – 14.15        Yhdessä työskentely
  • klo 15.00 – 15.15        Ajanhallinta  ja apuvälineet
  • klo 16.00 – 16.15        Videoneuvottelut
  • klo 17.00 – 17.15        Yhdessä työskentely

  Osallistu Kansalliseen etätyöpäivään myös Facebookissa.

  Tervetuloa!

 • Windows Server 2012 on pilvessä syntynyt

  Odotettu palvelinten käyttöjärjestelmäuutuus on nyt kaikkien saatavilla. Microsoft julkisti tänään Windows Server 2012:n virtuaalilanseerauksella ympäri maailman. Uusi käyttöjärjestelmä on ollut erittäin kunnianhimoinen uudistus, joka tekee Windows Server 2012:sta pilvipalvelujen hyödyntämisen kulmakiven.

  Uusi käyttöjärjestelmä tarjoaa käyttäjäorganisaatioille laajan valikoiman pilviaikakauden ominaisuuksia ja mahdollistaa oman infrastruktuurin kattavan yksityisen ja hybridipilven rakentamisen. Palveluntarjoajille Windows Server 2012 puolestaan mahdollistaa joustavamman ja kilpailukykyisemmän pilvipalvelualustan toteuttamisen kustannustehokkaasti ja toimintavarmasti.

  Windows Server 2012 on saanut erittäin kiinnostuneen vastaanoton suomalaisten ICT-palvelutarjoajien keskuudessa. Esimerkiksi Tieto kehittää uusia yksityisiä pilvipalveluita asiakkaiden toiminnan tuottavuuden parantamiseksi pohjautuen Windows Server 2012:een.

  Myöhemmin tänä vuonna julkistettavissa uuden sukupolven palveluissa Tieto tulee hyödyntämään uusia Windows Server 2012 -ominaisuuksia. Tiedon tuottavuuspilvestä asiakkaat saavat joustavia, luotettavia, kustannustehokkaita ja korkeat tietoturvavaatimukset täyttäviä palveluja. Palvelut tuotetaan jaetulta alustalta asiakaskohtaisesti eriytetyissä yksityisissä pilvissä.

  Lisätietoja Juha Karppinen, Microsoft ja Jyrki Oksala, Tieto.

  Windows Server 2012 Launch - Infographic