August, 2012

 • Windows 8 on valmistunut

  Odotettu Windows 8 -käyttöjärjestelmä on edennyt kehityskaaressaan RTM (Release To Manufacturing) -vaiheeseen. Tämän virstapylvään myötä Microsoftin yhteistyökumppanit viimeistelevät tuotteitaan Windows 8:n julkaisuun 26. lokakuuta 2012. Kokonaan uudistunutta nopeaa ja sujuvaa käyttöjärjestelmää on paranneltu ja työstetty palautteiden pohjalta aina siitä asti kun ennakkoversioita alettiin julkaista viime syyskuusta lähtien. Lisätietoa Windows 8 valmistumisesta on Building Windows 8 -blogissa.

  Windows 8 -julkistuspäivänä, 26. lokakuuta, nykyiset Windows-käyttäjät voivat päivittää käyttöjärjestelmänsä Windows 8:aan 29,99 euron hintaan. Lisäksi nyt ostetun Windows 7 PC:n voi päivittää Windows 8 Proksi 14,99 eurolla Windows 8:n julkaisupäivän jälkeen.

  Elokuun puolestavälistä alkaen sovelluskehittäjät, yritysten ja organisaatioiden IT-ammattilaiset sekä Microsoftin kumppanit voivat ladata Windows 8 ja sen kehitystyökaluja seuraavasti:

  • 15. elokuuta: Windows 8 sovelluskehittäjät saavat valmiin version Windows 8:sta ladattavaksi MSDN-tilauksella ja Visual Studio 2012 valmiin version Windows Dev Centerstä.
  • 15. elokuuta: Yritysten ja organisaatioiden IT-ammattilaiset pääsevät tutustumaan Windows 8:aan TechNet-tilauksen kautta.
  • 16. elokuuta: Asiakkaat, joilla on olemassa oleva Windowsin Software Assurance -ylläpitosopimus pääsevät lataamaan Windows 8 Enterprise Editionin Volume License Service Centeristä (VLSC), aloittaakseen käyttöönoton suunnittelun organisaatioissaan.
  • 16. elokuuta: Microsoft Partner Networkin jäsenet saavat pääsyn Windows 8:aan.
  • 20. elokuuta: Microsoft Action Pack  Providerin (MAPS) jäsenet saavat pääsyn Windows 8:aan.
  • 1. syyskuuta: Volyymisopimusasiakkaat ilman Software Assurancea -ylläpitoa voivat ostaa Windows 8:n Microsoft Volume Licence -jälleenmyyjältä.

  Kehittäjät voivat vierailla Microsoft Dev Centerissä päästäkseen käsiksi kaikkiin työkaluihin ja resursseihin, joita he tarvitsevat suunnitellakseen, rakentaakseen ja myydäkseen sovelluksia Windows Kaupassa.

 • Terveystalon asiakkaille joustava ajanvarausjärjestelmä Windows-puhelimeen

  Terveyspalveluiden maailma on muuttunut lyhyessä ajassa paljon. Palvelut sähköistyvät ja niiden pitää olla käytettävissä 24/7. Lääkäriajanvaraus verkossa on jo arkipäivää, ja Terveystalon kohdalla varauksista tehdäänkin verkossa lähes puolet, mikä on enemmän kuin alalla yleensä. Älypuhelinten määrän jatkuvasti lisääntyessä samojen palveluiden saaminen myös mobiiliin on ajankohtaista. Koska Terveystalolla oli mobiiliratkaisuista jo ennestään hyviä kokemuksia, kehittivät Terveystalo ja HiQ Finland kehittivät yhdessä Windows Phone -puhelimiin ladattavan sovelluksen, jonka avulla Terveystalon asiakkaat voivat varata lääkäriajan juuri silloin ja sieltä mistä se heille parhaiten sopii.

  ”Meille on tärkeää, että asiakkaamme löytävät meidät helposti ja ajan varaaminen on helppoa”, Terveystalon tietohallintojohtaja Tuomas Otala sanoo.

  Lue lisää Terveystalon Windows Phone -ajanvaraussovelluksesta ja muista mielenkiintoisista Microsoftin asiakastarinoista täällä.

 • Pilvipalveluista potkua teknisen tukkukauppiaan myyntiin

  Monen myyntiorganisaation johdossa pohditaan, miten saisi kaiken toimimaan tehokkaammin. Teknistä tukkukauppaa harjoittava Konaflex Oy halusi uudistaa perinteisen tuotelähtöisen toimintatapansa asiakaskeskeiseksi. Pk-yritys valitsi ratkaisuksi Microsoftin pilvipalveluun perustuvat Office 365 -paketin ja Dynamics CRM Online -asiakkuudenhallintajärjestelmän. Pilvipalveluiden avulla myyjät pääsevät nyt kiinni työlleen välttämättömään tietoon missä vain.

  ”Ensisijainen tavoitteemme uudelle järjestelmälle oli lisäarvon tuominen asiakkaalle. Se voidaan saavuttaa vain, jos paljon liikkuvilla myyjillämme on aidosti paikkariippumattomat järjestelmät ja työkalut käytössä”, kertoo Konaflexin kaupallinen johtaja Juha Leppänen.Myyjiemme tavoitettavuus onkin parantunut pilvipalveluiden ansiosta huomattavasti.”

  Lue lisää Konaflexin tuoreista pilvipalvelukokemuksista täällä. Tutustu myös Microsoftin muihin kiinnostaviin asiakastarinoihin referenssisivustoilla.

 • Innolukio haastaa lukiolaiset luovuuteen

  Innolukio on oppimisympäristön kehittämishanke, jonka avulla pyritään kannustamaan lukiolaisia luovuuteen ja toisinajatteluun sekä kehittämään heidän ongelmanratkaisutaitoaan ja ryhmätyökykyään. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on luoda yhteys lukiolaisten, yritysten ja yliopistomaailman välille sekä hyödyntää lukiolaisten luovuutta kansallisena voimavarana. Hankkeen avajaistilaisuus on klo 10 torstaina 16.8.2012. Tilaisuutta voi seurata verkosta osoitteessa innolukio.fi.

  Innolukion Big Bang -avajaiset pidetään torstaina Barona-areenassa. Tapahtumaan odotetaan lähes 5.000 Espoon lukiolaista ja verkon välityksellä lähes kaikki Suomen 112.000 lukiolaista. Viralliset kick off -puheenvuorot on uskottu pääministeri Jyrki Kataiselle ja Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälälle. Pääministeri Katainen antaa ensimmäiset tehtävät lukiolaisten pohdittavaksi.

  Innolukio-hankkeen kautta lukiolaiset pääsevät kurkistamaan yritysmaailmaan ja ideoimaan ratkaisuja yritysten antamiin ideointi- ja tuotekehitystehtäviin. Microsoft haluaa olla tiiviisti mukana kehittämässä suomalaista koulutusta ja on siksi Partners in Learning -hankkeella mukana. Vesa Äyräksellä, kokeneella asiantuntijalla suoraan "koulun penkiltä", on pitkä kokemus rehtorin työstä ja hän on ollut jo vuosia eturivin tekijöitä suomalaisen peruskoulun kehittämisessä.

  Lisätietoja:

  Petri Elsilä, petri.elsila@microsoft.com

   

  innolukio.fi

  Partners In Learning -ohjelma

 • Kotikäyttöedulla tehokkuutta ohjelmisto-oppimiseen

  Isossa organisaatiossa uuteen ohjelmaympäristöön siirtyminen voi olla haastavaa. Verohallinto päätti tehostaa prosessia tarjoamalla työntekijöilleen mahdollisuuden ladata Office 2010 -paketti itselleen kotikäyttöön hyvin edulliseen hintaan. Näin verohallintolaiset tulevat tutuiksi uusien toimisto-ohjelmien saloihin myös omatoimisesti. Edullinen Microsoft Office -kotikäyttöetu mahdollistettiin Software Assurance -ylläpidon kautta. Verohallinnon laajassa IT-järjestelmien uudistuksessa kotikäyttöetu tuo nopeutta sekä kustannussäästöjä.

  ”Office-tuotteiden käyttäminen ja käyttöönotto on helpottunut sekä tehostunut, kun tuotteet ovat osittain tuttuja kotikäytön kautta. Henkilöstö on ottanut edun erittäin positiivisesti vastaan” kertoo Verohallinnon teknologiajohtaja Juha Vuojärvi.

  Lisää Verohallinnon tuoreista Office-kokemuksista voit lukea täällä. Keräämme jatkuvasti havainnollistavia asiakastarinoita Microsoftin referenssisivustoille.

 • Linnanmäki tehostaa asiakaspalvelua ja myyntiä pilvipohjaisella CRM:llä

  Linnanmäki parantaa asiakashallintaansa ja myyntiprosessiaan CRM-järjestelmän avulla. Huvipuistossa otettiin vastikään käyttöön pilvipohjainen Microsoft Dynamics -asiakkuudenhallintajärjestelmä, jossa kaikki yritysasiakastiedot ovat koko myyntiorganisaation ulottuvilla käyttäjien työskentelypaikasta riippumatta..

  "Nyt pystymme seuraamaan asiakkuuksia ja omaa tekemistämme uudella tavalla. Raportoinnin avulla näemme selkeästi missä mennään, millä teholla ja millaisin toimenpitein. Tämä kaikki näkyy myös asiakastyytyväisyydessä ", kertoo Linnanmäen yritysmyynnin osastopäällikkö Mari Tuomikoski.

  Linnanmäen CRM-projektin toteutti Codebakers Oy.

  Lisätietoja LEHDISTÖTIEDOTTEESTA

 • Oululainen Center for Internet Excellence (CIE) Microsoft BizSpark Plus -kumppaniksi

  Oulun yliopiston yhteydessä, osana Oulun Innovaatioallianssia, toimiva tutkimus- ja innovaatioyksikkö Center for Internet Excellence (CIE) on valittu Microsoftin BizSpark Plus -kumppaniksi. CIEn toiminnan pääpainopisteenä on monitieteinen internet-tutkimus ja siihen liittyvä innovaatiotoiminta. CIE:n johtajan Mika Ylianttilan mukaan yhteistyö Microsoftin BizSpark Plus-ohjelman kanssa on hyvä lisä tukemaan Oulun seudun ICT-alan yritysten kehitystä meneillään olevassa toimialan rakennemuutoksessa. Pilvipalvelut ovat keskeinen osa internetin uusia palvelukonsepteja, ja BizSpark Plus-ohjelman avulla alkavat yritykset pääsevät edullisesti ja helposti kehittämään ja testaamaan sovelluksiaan pilvipalveluympäristössä.

  Microsoft BizSpark on kansainvälinen ohjelma, jonka tavoitteena on tukea aloittelevien ohjelmistoyritysten alkutaivalta tarjoamalla niille ohjelmistoja, kaupallista ja teknistä tukea, kansainvälistä näkyvyyttä sekä pääsyn Microsoftin ekosysteemiin. Suomessa BizSpark Plus -kumppanina toimii CIE:n lisäksi Turku Science Park ja Aalto Center for Entrepreneurship (ACE).

  Lisätietoa
  www.cie.fi
  www.microsoft.com/bizspark