August, 2012

 • Internet Explorer ja Atari herättivät klassikkopelit uuteen kukoistukseen

  Pelikehittäjä Atari täyttää 40 vuotta. Juhlistaakseen menestyksekästä taivaltaan on Atari herättänyt vanhat klassikkonsa eloon uusilla versioilla yhteistyössä Internet Explorer 10:n kanssa. Pelit ovat pelattavissa ilmaiseksi ja mainosvapaasti Internet Explorerilla.

  Pelit ovat modernisoitu tähän päivään ja optimoitu tulevalle Internet Explorer 10:lle: niissä on moninpelituki, sosiaalisen median integrointi ja ne ovat toteutettu HTML5-kielellä, jossa Internet Explorer on selvä edelläkävijä. Lisäksi ne tukevat Windows 8 -käyttöjärjestelmän kosketusnäyttöominaisuuksia. Pelit toimivat myös Internet Explorer 9:ssa sekä muilla nykyaikaisilla selaimilla.

  Tällä hetkellä pelattavia klassikkopelejä ovat Asteroids, Combat, Centipede, Lunar Lande, Missile Command, Pong, Super Breakout sekä Yar’s Revenge. Pelien kirjo kasvaa tulevien kuukausien myötä.

  Astu klassikkopelien pariin: Atari Arcade.

 • Kansallista etätyöpäivää vietetään taas perjantaina 21.9. – ilmoittaudu mukaan!

  Suomen ympäristökeskus ja Microsoft järjestävät taas tänä vuonna Kansallinen etätyöpäivä -kampanjan. Etätyöpäivää vietetään perjantaina 21.9. ja sen teemoina ovat tällä kertaa etätyön pelisäännöt ja luottamus. Kampanjan suojelijana toimii työministeri Lauri Ihalainen.

  Kansallisena etätyöpäivänä 21.9. järjestetään aiheeseen liittyviä tapahtumia. Kansalaisilla on esimerkiksi mahdollisuus tutustua uusimpiin etätyötä mahdollistaviin teknologioihin Helsingin kaupunginkirjaston Kirjasto 10:ssä järjestettävässä Etätyölaboratoriossa.

  Ilmoittaudu mukaan kampanjaan ja laske paljonko etätöillä voit säästää niin aikaa kuin ympäristöäkin: www.etatyopaiva.fi.

  Lue lisää lehdistötiedotteesta.

 • Oululainen Center for Internet Excellence (CIE) Microsoft BizSpark Plus -kumppaniksi

  Oulun yliopiston yhteydessä, osana Oulun Innovaatioallianssia, toimiva tutkimus- ja innovaatioyksikkö Center for Internet Excellence (CIE) on valittu Microsoftin BizSpark Plus -kumppaniksi. CIEn toiminnan pääpainopisteenä on monitieteinen internet-tutkimus ja siihen liittyvä innovaatiotoiminta. CIE:n johtajan Mika Ylianttilan mukaan yhteistyö Microsoftin BizSpark Plus-ohjelman kanssa on hyvä lisä tukemaan Oulun seudun ICT-alan yritysten kehitystä meneillään olevassa toimialan rakennemuutoksessa. Pilvipalvelut ovat keskeinen osa internetin uusia palvelukonsepteja, ja BizSpark Plus-ohjelman avulla alkavat yritykset pääsevät edullisesti ja helposti kehittämään ja testaamaan sovelluksiaan pilvipalveluympäristössä.

  Microsoft BizSpark on kansainvälinen ohjelma, jonka tavoitteena on tukea aloittelevien ohjelmistoyritysten alkutaivalta tarjoamalla niille ohjelmistoja, kaupallista ja teknistä tukea, kansainvälistä näkyvyyttä sekä pääsyn Microsoftin ekosysteemiin. Suomessa BizSpark Plus -kumppanina toimii CIE:n lisäksi Turku Science Park ja Aalto Center for Entrepreneurship (ACE).

  Lisätietoa
  www.cie.fi
  www.microsoft.com/bizspark 

 • Linnanmäki tehostaa asiakaspalvelua ja myyntiä pilvipohjaisella CRM:llä

  Linnanmäki parantaa asiakashallintaansa ja myyntiprosessiaan CRM-järjestelmän avulla. Huvipuistossa otettiin vastikään käyttöön pilvipohjainen Microsoft Dynamics -asiakkuudenhallintajärjestelmä, jossa kaikki yritysasiakastiedot ovat koko myyntiorganisaation ulottuvilla käyttäjien työskentelypaikasta riippumatta..

  "Nyt pystymme seuraamaan asiakkuuksia ja omaa tekemistämme uudella tavalla. Raportoinnin avulla näemme selkeästi missä mennään, millä teholla ja millaisin toimenpitein. Tämä kaikki näkyy myös asiakastyytyväisyydessä ", kertoo Linnanmäen yritysmyynnin osastopäällikkö Mari Tuomikoski.

  Linnanmäen CRM-projektin toteutti Codebakers Oy.

  Lisätietoja LEHDISTÖTIEDOTTEESTA

 • Kotikäyttöedulla tehokkuutta ohjelmisto-oppimiseen

  Isossa organisaatiossa uuteen ohjelmaympäristöön siirtyminen voi olla haastavaa. Verohallinto päätti tehostaa prosessia tarjoamalla työntekijöilleen mahdollisuuden ladata Office 2010 -paketti itselleen kotikäyttöön hyvin edulliseen hintaan. Näin verohallintolaiset tulevat tutuiksi uusien toimisto-ohjelmien saloihin myös omatoimisesti. Edullinen Microsoft Office -kotikäyttöetu mahdollistettiin Software Assurance -ylläpidon kautta. Verohallinnon laajassa IT-järjestelmien uudistuksessa kotikäyttöetu tuo nopeutta sekä kustannussäästöjä.

  ”Office-tuotteiden käyttäminen ja käyttöönotto on helpottunut sekä tehostunut, kun tuotteet ovat osittain tuttuja kotikäytön kautta. Henkilöstö on ottanut edun erittäin positiivisesti vastaan” kertoo Verohallinnon teknologiajohtaja Juha Vuojärvi.

  Lisää Verohallinnon tuoreista Office-kokemuksista voit lukea täällä. Keräämme jatkuvasti havainnollistavia asiakastarinoita Microsoftin referenssisivustoille.

 • Innolukio haastaa lukiolaiset luovuuteen

  Innolukio on oppimisympäristön kehittämishanke, jonka avulla pyritään kannustamaan lukiolaisia luovuuteen ja toisinajatteluun sekä kehittämään heidän ongelmanratkaisutaitoaan ja ryhmätyökykyään. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on luoda yhteys lukiolaisten, yritysten ja yliopistomaailman välille sekä hyödyntää lukiolaisten luovuutta kansallisena voimavarana. Hankkeen avajaistilaisuus on klo 10 torstaina 16.8.2012. Tilaisuutta voi seurata verkosta osoitteessa innolukio.fi.

  Innolukion Big Bang -avajaiset pidetään torstaina Barona-areenassa. Tapahtumaan odotetaan lähes 5.000 Espoon lukiolaista ja verkon välityksellä lähes kaikki Suomen 112.000 lukiolaista. Viralliset kick off -puheenvuorot on uskottu pääministeri Jyrki Kataiselle ja Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälälle. Pääministeri Katainen antaa ensimmäiset tehtävät lukiolaisten pohdittavaksi.

  Innolukio-hankkeen kautta lukiolaiset pääsevät kurkistamaan yritysmaailmaan ja ideoimaan ratkaisuja yritysten antamiin ideointi- ja tuotekehitystehtäviin. Microsoft haluaa olla tiiviisti mukana kehittämässä suomalaista koulutusta ja on siksi Partners in Learning -hankkeella mukana. Vesa Äyräksellä, kokeneella asiantuntijalla suoraan "koulun penkiltä", on pitkä kokemus rehtorin työstä ja hän on ollut jo vuosia eturivin tekijöitä suomalaisen peruskoulun kehittämisessä.

  Lisätietoja:

  Petri Elsilä, petri.elsila@microsoft.com

   

  innolukio.fi

  Partners In Learning -ohjelma

 • Pilvipalveluista potkua teknisen tukkukauppiaan myyntiin

  Monen myyntiorganisaation johdossa pohditaan, miten saisi kaiken toimimaan tehokkaammin. Teknistä tukkukauppaa harjoittava Konaflex Oy halusi uudistaa perinteisen tuotelähtöisen toimintatapansa asiakaskeskeiseksi. Pk-yritys valitsi ratkaisuksi Microsoftin pilvipalveluun perustuvat Office 365 -paketin ja Dynamics CRM Online -asiakkuudenhallintajärjestelmän. Pilvipalveluiden avulla myyjät pääsevät nyt kiinni työlleen välttämättömään tietoon missä vain.

  ”Ensisijainen tavoitteemme uudelle järjestelmälle oli lisäarvon tuominen asiakkaalle. Se voidaan saavuttaa vain, jos paljon liikkuvilla myyjillämme on aidosti paikkariippumattomat järjestelmät ja työkalut käytössä”, kertoo Konaflexin kaupallinen johtaja Juha Leppänen.Myyjiemme tavoitettavuus onkin parantunut pilvipalveluiden ansiosta huomattavasti.”

  Lue lisää Konaflexin tuoreista pilvipalvelukokemuksista täällä. Tutustu myös Microsoftin muihin kiinnostaviin asiakastarinoihin referenssisivustoilla.