July, 2012

 • BlueHat-tietoturvakilpailu jakoi 250 000 dollarin palkinnot

  Vasilis Pappas -ryhmä on voittanut Microsoftin vuosi sitten julkistaman BlueHat-tietoturvakilpailun. Ryhmä sai palkinnoksi 200 000 dollaria. Lisäksi toiseksi tullut Ivan Fratric voitti 50 000 dollarin palkinnon.

  Vasilis Pappas -ryhmän kBouncer-niminen voittotyö on tehokas ja täysin läpinäkyvä tapa heikentää ROP-pohjaisia (Return Oriented Programming) tietoturvauhkia. Microsoftilla kilpailua pidetään erityisen onnistuneena, sillä vajaassa vuodessa kilpailun julkistamisen jälkeen BlueHat-kilpailun finalistien teknologioita on pystytty hyödyntämään Enhanced Mitigation Experience Toolkit -tietoturvatyökalun 3.5-version Technology Preview -julkaisussa. Juuri julkaistun työkalun voi ladata täällä.

  Lue lisää BlueHat-kilpailusta tiedotteesta ja katso video palkintojen jaosta.

 • Microsoft julkisti uuden Officen

  Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer julkisti eilen illalla Suomen aikaa uudesta Microsoft Officesta Customer Preview -version, joka on saatavilla osoitteesta office.com/preview.

  Uutuus on suunniteltu toimimaan saumattomasti niin kosketuksella, stylus-kynällä, hiirellä kuin näppäimistöllä kaikissa uusissa Windows-laitteissa, mukaan lukien tablet-PC:t. Uusi Office on suunniteltu sosiaaliseksi alustaksi, jolla mm. tiedostojen jakaminen helpottuu. Office hyödyntää pilviteknologiaa, joten tiedostot ovat aina ajan tasalla ja saatavilla mistä vain, millä tahansa Windows -laitteella.


  Keskeisimpiä uusia ominaisuuksia:

  • Kosketa kaikkialla. Office reagoi kosketukseen yhtä luonnollisesti kuin näppäimistöön ja hiireenkin.
  • SkyDrive. Office tallentaa dokumentit oletusarvoisesti SkyDriveen, joten sisältösi on aina saatavilla missä tahansa. Dokumenttisi ovat käden ulottuvilla myös offline-tilassa ja synkronointi tapahtuu kun internetyhteys on saatavilla.
  • Sosiaalisuus. Office on sosiaalinen ja sopii täydellisesti yrityksen tarpeisiin. Se integroituu täysin yrityksen Yammerin, SharePointin ja Microsoft Dynamicsin kanssa. Lisäksi se näyttää kontaktisi kaikissa Office -ohjelmissa: People Card sisältää kuvilla, statuspäivityksillä, yhteystiedoilla sekä Facebook- ja LinkedIn -toiminnoilla täydennetyt henkilötiedot.
  • Skype.  Uudessa Officessa on myös Skype. Tilaajat saavat 60 Skype-minuuttia joka kuukausi. Integroi Skype-kontaktit Lynciin ja soita tai lähetä pikaviestiä kenelle tahansa Skypessä.

  Uudesta Officesta on julkistettu kolme versiota:

  • Office 365 Home Premium: perheille ja kuluttajille.
  • Office 365 Small Business Premium: pienyrityksille.
  • Office 365 ProPlus: yritysasiakkaille.

   Lisätietoja saatavilla Microsoftin News Centeristä, Office Next -blogista osoitteesta sekä lehdistötiedotteesta.

  Lisätietoja:

  Jukka Veräväinen, liiketoimintajohtaja, tuottavuusratkaisut Microsoft Oy
  jukkav@microsoft.com

 • Microsoft mukana Tampereen Asuntomessuilla 13.7.–12.8.

  Microsoft esittelee kodin arkielämää helpottavia tuotteita Tampereen Asuntomessujen Tekes Smart House -teltalla. Tekes Smart House -teltan teemoja ovat liikkuminen ja ulkoilu, vapaa-aika, energia ja kodintekniikka sekä keittiö ja kodinhoito. Tapahtumassa pääsee tutustumaan Windows -tietokoneisiin, Windows Phone -puhelimiin, kodin ykkösviihdekeskukseen Xbox 360 -pelikonsoliin ja Windows Live -palveluihin kuten SkyDrive -verkkotallenustilaan.

  Tekes Smart House -teltalla voi vierailla messujen jokaisena päivänä klo. 10-18. Teltta sijaitsee lähellä messuravintolaa.

 • Imagine Cup 2012 -teknologiakilpailun voittajat julkistettu - Suomalaisjoukkue Aaltovation Windows Phone Challenge -sarjan kolmas

  Microsoft julkisti kansainvälisen Imagine Cup -kilpailun finaalin voittajat tänään 10.7. Australian Sydneyssä. Maailman suurimman opiskelijoiden teknologiakilpailun kärkisijoille ylsi myös Aalto-yliopiston joukkue Aaltovation, joka sijoittui Windows Phone Challenge -sarjassa kolmanneksi.
   
  Aaltovation kilpaili sarjan finaalissa sovelluksellaan MotherCare, joka on interaktiivinen, digitaalinen lokikirja odottaville äideille. Voitokkaassa tiimissä olivat mukana Apurva Jaiswal Gitanjali Sachdeva, Maimuna Syed ja Irena Prochkova. Palkinnoksi kolmannesta sijastaan tiimi sai 3000 $. Lisäksi kaikki kilpailun finalistit saavat Windows 8 -laitteen sekä Nokian Lumia 800 puhelimen.
   
  Aaltovationin ohella Australiassa käydyssä finaalissa Suomea edusti myös Team Matalapaine Turun ammattikorkekoulusta. Joukkueen kehittämä uudenlainen mobiili äitiyskortti Preganancy2Baby ei yltänyt Software Design -sarjassa toiselle kierrokselle. Yleisössä kilpailua seurasi myös Team G3A Lappeenrannan Teknillisestä Yliopistosta.

  Tulevaisuudessa sekä Aaltovation ja Team Matalapaine aikovat perustaa oman yrityksen ja hakea mukaan  tukeviin Bizspark- sekä Imagine Cup Grant -ohjelmiin.  

  Imagine Cup -teknologiakilpailussa opiskelijat pyrkivät ratkomaan maailman vaikeimpia ongelmia teknologian avulla. Tänä vuonna jo kymmenennettä kertaa historiassaan järjestettyyn kilpailuun osallistui joukkueita yli 100 maasta ympäri maailman.


   

  Kuvat: Aaltovation Aalto-yliopistosta (yllä), Team Matalapaine Turun ammattikorkeakoulusta (alla).

  Lisätietoa kilpailusta:

  Imagine Cup -teknologiakilpailu käynnistyi Australiassa - Suomalaistiimit kilpailevat voitosta äitiyssovelluksilla
  Imagine Cup 2012 finalistijoukkue valittu - loppukilpailu Australiassa heinäkuussa
  Suomesta kaksi joukkuetta Imagine Cupin finaaliin
  Imagine Cup -kilpailun kotisivu
  Videomateriaalia Imagine Cup -kilpailusta

 • Uutisia WPC 2012 -kumppanitapahtuman avajaispäivästä

  Microsoftin vuotuinen kumppanitapahtuma Worldwide Partner Conference käynnistyi 9.7. Torontossa Kanadassa. Loppuunmyydyn tapahtuman avasi Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer. Hän tarjosi 16 000 kuulijalle katsauksen tulevan vuoden aikana lanseerattavista tuoteuutuuksista, jotka tuovat ennennäkemättömiä mahdollisuuksia Microsoftin yli 640 000 kumppanille ympäri maailman.

  Steve Ballmerin kera lavalla nähtiin myös Microsoft Office -divisioonan johtaja Kurt DelBene, joka kertoi Office 365:n tulevista päivityksistä ja Windowsin markkinointi- ja talousjohtaja Tami Reller, joka esitteli demoja Windows 8 -käyttöjärjestelmästä ja kertoi sen lanseerausajankohdista.

   WPC 2012 -tapahtuman uutiset 9.7.

  • Office 365 Open on kumppaneille uusi tapa myydä Office 365 -palvelua. Prepaid-mallilla myytävä Office 365 Open mahdollistaa kumppaneille paremman tuoton, palveluiden paketoimisen yhdeksi kokonaisuudeksi sekä kokonaisvaltaisemman asiakassuhteen hallinnan.
  • Päivitykset Office 365 Office Advisor -ohjelmaan: 9.7. lähtien voimaan astuvat muutokset antavat aktiivisimmille kumppaneille mahdollisuuden ansaita enemmän Office 365:n myynnistä.
  • Windows 8 julkistuspäivämäärät: Windows 8 on aikataulussa ja saatavilla valmistajille ja yritysasiakkaille elokuussa. Kauppoihin tuote tulee lokakuun lopulla. Windows 8 julkaistaan 109 kielellä 231 maassa. Lisätietoja saa Windows Blogista
  • Microsoft Office ja Windows 7 -rajapyykit: Microsoft Officea käyttää miljardi ihmistä ympäri maailman. Windows 7 -lisenssien myynti on ylittänyt 630 miljoonan rajan.
  • Microsoft hankkii Perceptive Pixel -yhtiön. Lisätietoa Microsoftin lehdistötiedotteesta

  Lisätietoja WPC -tapahtuman avajaispäivän julkistuksista lehdistötiedotteessa

  Lisätietoja, videoita ja puheenvuoroja WPC-sivuilla

  Uutisblogeja tapahtumasta 

  Building Windows 8 -blogi:

  Lisätietoa Office 365 -palvelusta

   

   

   

 • Microsoft Worldwide Partner Conference -kumppanitapahtuma käynnistyi Torontossa

  Microsoftin suurin vuosittainen kumppanitapahtuma, Worldwide Partner Conference (WPC 2012) käynnistyi sunnuntaina Torontossa Kanadassa. Viikon mittainen tapahtuma kerää Air Canada Centeriin 15 000 osallistujaa. Tapahtumassa Microsoftin kumppanit saavat kuulla yrityksen tulevaisuuden painopistealueista ja heillä on mahdollisuus verkostoitua, vaihtaa näkemyksiä sekä kuulla liiketoimintaa kehittävistä ratkaisuista.

  Tilaisuuden pääpuhujien joukossa on useita Microsoftin avainhenkilöitä sekä vierailevia puhujia. Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer avaa tilaisuuden 9.7. klo 16:00 puheevuorollaan ”Entering the New Era” ja mm. keskiviikkona tapahtumassa esiintyy maailmankuulu kirjailija, lääkäri ja henkinen opettaja Deepak Chopra.

  Voit seurata tapahtuman Vision Keynote -lähetyksiä sekä tutustua tapahtuman sisältöön tapahtuman sivuilta.
   
  Lehdistötiedotteet ja muuta digitaalista materiaalia löytyy Microsoft News Centeristä.

 • Imagine Cup -teknologiakilpailu käynnistyi Australiassa - Suomalaistiimit kilpailevat voitosta äitiyssovelluksilla

  Imagine Cup 2012 Australia

  Maailman suurin opiskelijoiden teknologiakilpailu Imagine Cup käynnistyi tänään Australiassa. Sydneyssä 6.-10.7. käytävässä kilpailussa opiskelijat pyrkivät ratkomaan maailman vaikeimpia ongelmia teknologian avulla. Imagine Cup -kilpailun finaaliin osallistuu opiskelijajoukkueita yli sadasta maasta eri puolilta maapalloa ja voitosta kilpailee myös kaksi suomalaisjoukkuetta.
   
  Team Matalapaine Turun ammattikorkeakoulusta edustaa Suomea kilpailun Software Design -sarjassa sovelluksellaan Pregnancy2Baby. Sovellus on uudenlainen mobiiliäitiyskortti, jonka on tarkoitus toimia työkaluna odottavien vanhempien ja sairaalan henkilökunnan välillä.

  Lisää suomalaisväriä kilpailuun tuo Aalto-yliopiston Aaltovation-joukkue, joka kilpailee Windows Phone Challenge -sarjan voitosta kolmen parhaan joukossa niin ikään äitiyttä koskevalla MotherCare -sovelluksellaan. MotherCare on interaktiivinen, digitaalinen ja yhteisöllinen lokikirja odottaville äideille.

  Yleisössä kilpailua seuraa myös Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston Team G3A, joka voitti Suomen paikallisen Imagine Cup -osakilpailun Windows Phone Challenge -sarjassa työllään TinyCircle. Sovelluksen tarkoitus on mahdollistaa kaikille internetin käyttäjille vapaus kommunikoida keskenään valtioiden rajoituksista huolimatta, ja näin edistää vapaan tiedon kulkua maailmassa.
   
  Lue lisää ja seuraa suomalaisjoukkueiden menestystä täällä uutisblogissa:
  Imagine Cup 2012 finalistijoukkue valittu - loppukilpailu Australiassa heinäkuussa
  Suomesta kaksi joukkuetta Imagine Cupin finaaliin
  Imagine Cup -kilpailun kotisivu