June, 2012

 • Microsoft vauhdittaa startup-yrityksiä Kinectillä

  Yksitoista yritystä, terveydenhuollosta ja koulutuksesta viihteeseen ja 3D-mallinnukseen, eri puolilta maailmaa osallistui Seattlessa ainutlaatuiseen, kolme kuukautta kestävään Microsoftin hautomo-ohjelmaan. Tarkoituksena oli kehittää tuote ja liiketoimintamalli käyttämällä hyödyksi Kinectin taikaa. Tänään Microsoftin ensimmäinen Kinect Accelerator -ohjelma huipentuu, kun yritykset esittelevät Kinect-sovelluksiaan ja liiketoimintasuunnitelmiaan Microsoftin järjestämässä tapahtumassa. Yleisönä on sijoittajia ja riskirahoittajia, joilta yritykset toivovat rahoitusta toimintaansa.

  2. huhtikuuta julkistettu Microsoft Accelerator for Kinect, jonka toteuttaa TechStars yhteistyössä Microsoft BizSparkin kanssa, on yrittäjille, kehittäjille ja innovaattoreille tarkoitettu ohjelma. Sen tarkoitus on saada aikaan uusia liiketoimintasovelluksia, joilla on mahdollisuus parantaa jokapäiväisiä käytäntöjä ja kehittää toimintaa eri aloilla. Microsoft sai Accelerator-ohjelmaan lähes 500 hakemusta, joista valittiin vain 11 tiimiä.

  Kyseessä on ensimmäinen monista Microsoftin isännöimistä Accelerator-ohjelmista, joissa startup-yrityksille halutaan tarjota teknistä koulutusta ja neuvoja liiketoimintaan. Tämän tuen avulla toivotaan syntyvän uusia yrityksiä, jotka voivat mullistaa kokonaisia toimialoja. Accelerator-ohjelman jäsenet ovat hyödyntäneet Kinect for Xbox 360:tä ja Kinect for Windowsia. Kyseessä on käyttöympäristö, jossa yhdistyvät Kinect for Windows -sensori, ohjelmistonkehityspaketti ja kaupallinen käyttöoikeus. Tämän kokonaisuuden avulla yritykset ja kehittäjät voivat luoda uusia Windows-pohjaisia sovelluksia, joissa käytetään liikettä, eleitä ja ääntä.

  Microsoft Accelerator jatkaa Kinectin menestystä ja tuo syksyllä tarjolle uuden ohjelman, joka keskittyy Windows Azure- ja pilvipalvelupohjaisiin startupeihin. Siihen voi nyt hakea 13.7.2012 saakka osoitteessa www.microsoftaccelerator.com. Lisätietoja Microsoft Accelerator for Kinect -ohjelmasta saat Kinect for Windowsin blogista tai Kinect Accelerator -sivustosta.

 • Microsoftin ja Nokian katukuvaukset jatkuvat Tampereella ja Turussa

  Helsingissä aiemmin keväällä kiertänyt kuvausauto lähtee kartoittamaan lisää Etelä-Suomen suuria kaupunkeja heinäkuussa, kun Microsoft ja Nokia jatkavat katutason kuvauksiaan Tampereella ja Turussa.  Kuvadataa tullaan käyttämään Nokia Kartat ja Nokia Navigointi -karttapalveluissa älypuhelimissa ja Microsoft tarjoaa Bing-karttapalveluitaan osana Bing-hakupalvelua. Yksityisyydensuoja on otettu huomioon kuvauksissa. Microsoft ja Nokia ovat saaneet henkilötietolain mukaisen luvan teiden ja katujen kuvaukseen Suomen Tietosuojalautakunnalta. Kuvaukset kestävät syyskuun loppuun saakka ja kuvausauton tunnistaa auton kyljessä olevista Navteq- ja Bing-logoista sekä katolla olevasta panoraamakamerasta.

  Lisätietoa voi lukea lehdistötiedotteesta, josta löytyy myös yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia.

 • Office 365 täyttää vuoden - nyt myös opetusala saa palvelun käyttöönsä

  Vuosi sitten lanseerattu Office 365 on ollut menestys. Pilvipalveluun perustuvasta tuotteesta on hyvää vauhtia tulossa Microsoftin historian nopeimmin kasvavia tuotteita. Suosio perustuu siihen, että se tarjoaa kaiken kokoisille organisaatioille yritystason viestintä- ja ryhmätyöratkaisut Officen työasemaversioiden tueksi. Pienimmätkin yritykset voivat näin saada kehittyneet tuottavuusratkaisut käyttöönsä ilman suuria alkuinvestointeja. Asiakkaat ovat ilahtuneet myös nopeasta ja helposta käyttöönotosta. Lisäksi ratkaisu tarjoaa samat työvälineet myös mobiilikäyttöön.

  Microsoft kertoi eilen, että Office 365 -asiakkaiksi on maailmalla siirtynyt monia merkittäviä organisaatioita, kuten Starbucks, Hilti ja New Yorkin kaupunki. Esimerkki Suomessa vastikään Office 365:n käyttöön ottaneesta pk-yrityksestä on puolestaan teknistä tukkukauppaa harjoittava Konaflex Oy.

  Microsoft julkaisi eilen myös opetusalalle suunnatun Office 365 for Education -ohjelmistopaketin. Se tuo Officen tutut työkalut, sähköpostin, kalenterin ja viestintävälineet sekä verkossa olevat tallennustilat ja ryhmätyöskentelyvälineet Office-sovelluksineen oppilaiden ja opettajien käyttöön pilvipalveluna. Työelämävalmiudet vahvistuvat, kun työelämässä käytössä olevat työkalut tulevat oppilaiden käyttöön opetuksessa.

  Vaasan kaupungin toisen asteen koulutus on ensimmäisten joukossa Suomessa ottanut käyttöön Office 365 for Education -paketin.

  Lue lisää lehdistötiedotteesta.

 • Logicasta Microsoftin vuoden kumppani

  Logican maayhtiö Suomessa on valittu vuoden 2012 Suomen Microsoft-kumppaniksi. Logica on IT-alan palveluyritys, jonka palveluihin kuuluu mm. IT-konsultointi, tietojärjestelmien integraatiot sekä liiketoimintaprosessien ulkoistamispalvelut. Suomessa Logica työllistää 3200 henkeä.

  Valintaan vaikutti Logican omistautuminen ja yhteistyö Microsoftin kanssa usealla tasolla. Yrityksen palvelut, kuten energia-alan vertikaaliratkaisu Kolibri for Dynamics, ovat monipuolisesti rakennettu Microsoftin teknologioita käyttäen. Yhtiö on panostanut Microsoftin kumppaniohjelman osaamisalueisiin viiden Kulta- ja Hopeatason kompetenssin verran ja toimittanut useita erilaisia ratkaisuja asiakkaille erinomaisella asiakaspalautteella.  

  Microsoftin kumppaniohjelmaan kuuluu Suomessa lähes 2 000 yritystä. Lisätietoja Microsoftin kumppaneista osaamis- ja ratkaisualueittain löytyy PinPoint -kumppanihakupalvelusta.

  Lehdistötiedote englanniksi täällä.

 • Windows Phone 8 ensiesittelyssä

  Microsoft kertoi eilen San Franciscossa ensimmäisen kerran tulevasta Windows Phone 8  -älypuhelinkäyttöjärjestelmästä. Lue lisää Windows Phone Blogista tai Windows Phone -lehdistösivuilta.

   

 • Microsoft on Euroopan paras työpaikka

  Great Place to Work -instituutti on valinnut Microsoftin Euroopan parhaaksi työpaikaksi monikansallisten yritysten sarjassa. Lisäksi Microsoft sijoittui työntekijöiden osallistuminen -sarjassa toiseksi.

  Microsoft on voittanut nyt viisi kertaa peräkkäin Best Workplace in Europe -palkinnon, mikä on osoitus yhtiön henkilöstötyön ja -panostusten jatkuvuudesta ja yhtiössä vallitsevasta luottamuksen ilmapiiristä.

  Microsoft on myös kestomenestyjä Suomen Best Place to Work -kilpailussa, sillä yhtiö on voittanut kilpailun kolmesti ja viimeisen kahdeksan vuoden aikana se on aina sijoittunut viiden parhaan joukkoon. 

  Microsoft panostaa merkittävästi työhyvinvointiin ja työn tekemisen uusiin muotoihin. Suomessa yhtiö aloitti keväällä 2010 hankkeen, jossa uudistettiin Espoon Keilarannan toimitila ja työn tekemisen pelisäännöt. Henkilökohtaiset työpisteet vaihdettiin erilaisia tunnelmia sisältäviksi työtiloiksi ja pikaviestimet, videoneuvottelut ja ryhmätyövälineet verkossa otettiin tehokäyttöön. Uusia teknologioita hyödyntävää työskentelyä ryhdyttiin kutsumaan läsnätyöksi. 

  Katso lehdistötiedote aiheesta EMEA Press Centrestä ja tutustu tarkemmin tutkimukseen Great Place to Work -instituutin sivuilta.

 • Windows 8 yrityskäytössä

  Microsoft kirkasti Windows 8:n potentiaalia yrityskäytössä TechEd North America -teknologiatapahtumassa Floridassa. Windows 8:ssa on useita uudistuneita ominaisuuksia sekä parannuksia, jotka ovat suunniteltu täysin yritysmaailmaa silmällä pitäen. Messuilla julkistettiin myös useita päivityksiä Microsoft Desktop Optimization Packiin (MDOP), kuten esimerkiksi:

  • Microsoft BitLocker Administration and Monitoring (MBAM) 2.0 helpottaa yrityksen tietojen suojamista BitLocker ja BitLocker To Go:n avulla.
  • User Experience Virtualization (UE-V) avulla käyttäjä voi siirtää oman käyttäjäkokemuksensa asetukset tietokoneelta toiselle, esimerkiksi Käynnistä-valikon ja tehtäväpalkin asetukset.

  Microsoftin Antoine Leblond kertoi tapahtumassa, että Windows 8 on myös yrityskäyttöön suunniteltu ja se sisältää useita ominaisuuksia, jotka parantavat liikkuvaa työtä, tuottavuutta sekä turvallisuutta. Windows 8 ilahduttaa sekä kehittäjiä, IT-ammattilaisia että yritysten työntekijöitä. Lisäksi uusin versio Microsoftin Intunesta, pilvipohjaisesta tietoturva- ja hallintajärjestelmästä, julkistettiin.

  Lisätietoa Windows 8:sta yrityskäytössä voit lukea Windows for your Business Blogissa sekä Windows 8 Enterprise -sivustolla, josta voit myös ladata Windows 8 Release Preview’n.

  Lehdistötiedote englanniksi täällä.