May, 2012

 • Hanna Nikkilä Microsoftin Oy:n julkishallintoyksikön johtajaksi

  Hanna Nikkilä on nimitetty johtamaan Microsoftin myyntiä julkishallinnon organisaatioille Suomessa. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus ICT-alan johto- ja myyntitehtävistä liittyen toiminnan ja tietojärjestelmien kehittämishankkeisiin sekä julkisella että yksityisellä sektorilla, mm. rahoituksen, teollisuuden, vähittäiskaupan, telekommunikaation ja teknologian alalla. Nikkilä on aikaisemmin työskennellyt mm. Accenturen, IBM:n, PwC Consultingin, Cap Geminin ja Tieto Oyj:n palveluksessa.

  Julkisen sektorin suurimpana IT-haasteena on palvella asiakkaitaan entistä tehokkaammin pienemmillä resursseilla. Muutos ei Nikkilän mukaan toteudu ilman uusia työtapoja ja uuden teknologian hyödyntämistä. Muutosten läpivientiin tarvitaan päätöksentekokykyä ja johtamista sekä näkemystä tulevaisuudesta.

  Nikkilä varoittaa meneillään olevasta trendistä, jossa kustannusten alentamisen yhteydessä ainoaksi ratkaisuksi nähdään kehittämisen lopettaminen ja nykyisissäkin menettelyissä säästäminen. Sen sijaan hän kehottaa miettimään avarasti: voisiko asioita kehittämällä saada samalla sekä säästöjä että hyötyjä?

   

  Eero Noroviita Microsoftin Euroopan johtajistoon

  Microsoft Oy:n entinen julkishallintoyksikön johtaja Eero Noroviita on puolestaan siirtynyt Microsoftin Länsi-Euroopan julkishallinnon pilvipalveluista vastaavaksi johtajaksi.

  13 vuotta Microsoftin eri johtotehtävissä työskennellyt Noroviita pitää uutta tehtäväänsä erinomaisena näköalapaikkana ja mahdollisuutena edistää pilvipalvelujen leviämistä koko Euroopassa. Hänen mukaansa Etelä-Euroopassa pilvipalvelut ovat saavuttaneet hyvin jalansijaa kuten myös Pohjoismaissa. Noroviidan mukaan pilvipalveluista on mahdollista saada nopeasti kustannushyötyjä, joustavuutta toimintaan sekä luoda uusia palveluja niin kansalaisille kuin yrityksillekin.

   

 • Toinen Helsinki ja PMI Microsoft Advertising Story Awards -finaaliin kisaamaan Cannesin VIP-matkasta!

  Maaliskuussa Microsoft kutsui suomalaiset mediatoimistot osallistumaan maailmanlaajuiseen Microsoft Advertising Story Awards -kilpailuun. Kilpailun tarkoituksena oli luoda areena maailman parhaalle tarinankerronnalle verkossa. Viimeisen kymmenen viikon aikana toimitettiin eri puolelta maailmaa useita poikkeuksellisen innovatiivisia kilpailutöitä, jotka hyödynsivät Microsoft Advertising -ratkaisuja pelaamisen, display-mainnonan ja mobiilin saralla. Suomessa kilpailuun osallistui yhdeksän eturivin mediatoimistoa, jotka kisasivat finaalipaikasta.

  Kilpailutöitä arvioitiin kahdessa kilpailukategoriassa (brand & non-profit). Arvoinnissa painotettiin idean vahvuutta, innovatiivisinta Microsoft Advertising -ratkaisujen käyttöä, luovan ratkaisun vaikuttavuutta ja kampanjalle määriteltyjen tavoitteiden täyttymistä. Toimistot saivat vapaat kädet tehdä luovan suunnitelman, joka olisi toteutettavissa 2012–2013.

  Tuomaristona Suomen osakilpailussa toimivat:

  • Kati Sulin, online-dialogijohtaja, Fazer
  • Tomi Wirtanen, markkinointijohtaja, McDonald’s
  • Kasper Hildén, Lead Creative Designer, Activeark
  • Didier Ongena, Sales Director, Microsoft Advertising
  • Chris Velasco, Brand Sales Lead, Microsoft Advertising

  Suomen osakilpailun voittajatyöt:

  Brand-kategoria: Toinen Helsinki, Teemu Neiglick & Jani Halme. Case: Ellos

  Tuomariston perustelut:

  • Luova businesscase
  • Voittotyössä oli hyvin ajateltu kattokonseptia, joka tukee suoraan liiketoimintaa
  • Medioiden erityispiirteet otettiin hyvin huomioon
  • Hyvä cross-media -lähestyminen ja sisältöjen tuominen mediaan

  Non-profit -kategoria: PMI, Niko Hovilainen & Anssi Saresvuo. Case: Veikkausliiga (Jalkapalloliiga ry)

  Tuomariston perustelut:

  • Selkeä idea ja ajatuksen myyminen
  • Puhuttelee laajaa kohderyhmää
  • Hyvin aktivoiva
  • Microsoft-palveluiden tehokas käyttö

  Suomen osakilpailuvoittajat jatkavat nyt kilpailun maailmanlaajuiseen finaaliin kilpailemaan maailman parhaan digitaalisen tarinankertojan tittelistä. Finaalin voittajat matkaavat Cannes Lions Festival of Creativity -tapahtumaan Microsoft Advertisingin VIP-vieraana. Finaalin voittajat julkistetaan kesäkuun alussa. Onnittelemme Suomen osakilpailuvoittajia ja toivotamme onnea finaaliin!

  Eri maiden osakilpailuvoittajat on julkaistu Microsoft Advertising -blogissa:

   

  Kuvassa Toinen Helsingin Teemu Neiglick ja Jani Halme.

  Kuvassa (vasemmalta) Microsoftin Jani Savolainen, PMI:n Anssi Saresvuo ja Niko Hovilainen, sekä McDonald’sin Tomi Wirtanen.

 • Kuvittele ensin ja rakenna sitten - Minecraft saapui Xbox 360:lle

  Maailmankuulun Minecraft-pelin loputtomat mahdollisuudet laajenevat entisestään, kun suurta suosiota saanut rakennuspeli saapuu ensimmäistä kertaa konsolipelaajien ulottuville. Arcade-versio sisältää innovatiivisen uuden rakennusliittymän, luontevat ohjaintoiminnot sekä moninpelitilat jaetulla ruudulla ja verkossa. 

  Xbox 360:n Minecraftissa voit luoda maailmoja kotisohvalta käsin yksin tai kavereiden kanssa. Hirviöt tulevat esiin yöllä, joten rakenna sitä ennen suoja. Sen jälkeen maailma on mielikuvituksesi varassa.

  Minecraftin myynti on lähtenyt heti pelijulkistuksen jälkeen huikeaan liitoon, sillä sen ensimmäisen 24 tunnin myynti on Xbox LIVE Arcaden historian paras.

 • Uutishuone täytti vuoden – annathan palautetta!


  Tämä Uutishuone-blogi juhli juuri ensimmäistä vuosipäiväänsä.

  Haluamme kehittää uutisblogia entisestään ja toivomme, että ehdit vastaamaan lyhyeen nettikyselyyn. Siihen vastaaminen vie noin kahdesta kolmeen minuuttia.

  Vastauksillasi voit vaikuttaa siihen, millaisia Microsoft-uutisia jatkossa tuotamme ja miltä kanavilta pystyt niitä seuraamaan.  Muistathan, että voit muulloinkin laittaa meille viestiä, kommentoida blogauksia tai antaa niille pisteitä rating-toiminnolla.

  Uutishuoneen ensimmäinen blogikirjoitus julkaistiin toukokuussa 2011. Sivusto perustettiin palvelemaan suomalaista mediaa, mutta iloksemme sitä seuraavat tänä päivänä myös monet muut tahot. Uutishuoneessa kerromme lyhyesti Microsoftin tapahtumista, tuotteista ja palveluista Suomessa ja maailmalla. Blogi on osoittautunut mutkattomaksi tavaksi jakaa ajankohtaisia uutisia, linkkejä, vinkkejä, kuvia ja videoita sekä asiantuntijoiden näkemyksiä. Kannattaa siis tilata kirjoitukset RSS-syötteenä, niin pysyt ajan tasalla!

  Lukijamäärämme on jo kasvanut reilusti yli tuhanteen lukijaan. Suosituimmat blogaukset ovat keränneet jopa useita tuhansia lukukertoja. Tähän mennessä luetuin blogikirjoitus on ollut ”Office 365 -pilvipalvelu täyttää EU:n ja Yhdysvaltojen tietosuojastandardit”, 14. joulukuuta 2011.

  Kysely löytyy tämän linkin takaa.

  Odotamme palautettasi, kiitos etukäteen!

  Yhteistyöterveisin

  Microsoftin viestintätiimi

  Camilla Lindfors  ja  Teija Laine

 • Mobiilikehittäjille ainutlaatuinen tilaisuus – AppCampus-ohjelman haku on nyt käynnissä

  AppCampus-kehitysohjelma ilmoitti tänään alkaneensa ottaa vastaan rahoitushakemuksia. Kyseessä on ainutlaatuinen alkuvaiheen kasvuyritysten rahoitusohjelma, jonka takana ovat Microsoft, Nokia ja Aalto-yliopisto. Globaali ohjelma on avoinna erilaista mobiiliosaamista edustaville kehittäjille, niin yrittäjille kuin opiskelijoille tekijöiden maantieteellisestä sijainnista riippumatta. 

  AppCampus-ohjelman tavoitteena on synnyttää uusien mobiiliyritysten sukupolvi tukemalla innovatiivisten mobiilisovellusten ja -palveluiden kehittämistä Windows Phone -ekosysteemiin ja Nokian muihin käyttöjärjestelmiin. 

  Ohjelma rahoittaa yksilöllisten, innovatiivisten ja merkittävien mobiilisovellusten kehitystä Windows Phonelle ja muille Nokian käyttöjärjestelmille. Microsoft ja Nokia investoivat seuraavan kolmen vuoden aikana kumpikin enimmillään yhdeksän miljoonaa euroa kehitysohjelmaan ja vauhdittavat näin Suomen ja kansainvälisen mobiiliekosysteemin innovaatio- ja liiketoimintamahdollisuuksia.

  Tähän mennessä yli 4000 ihmistä ja suuri määrä palveluntuottajia sekä järjestelmätoimittajia 31 maasta ovat jo osoittaneet kiinnostuksena AppCampus-ohjelmaan. Ohjelman haku- ja hyväksymisprosessit on suunniteltu nopeiksi. Tavoitteena on, että rahoituspäätökset tehdään neljässä viikossa hakemuksen jättämisestä. Hyväksytyille hakijoille voidaan myöntää 20 000 – 70 000 euron rahoitus riippuen ko. projektin laajuudesta. 

  Rahoituksen lisäksi AppCampus tarjoaa ohjelmaan hyväksytyille valmennusta ja koulutusta sekä ohjausta laadunvarmistusprosesseihin. Lisäksi tukea voi saada kehittäjien, pilottiasiakkaiden ja business-kumppaneiden haussa. Ohjelma poikkeaa olemassa olevista ohjelmista siinä, että se ei osallistu pääomalla projekteihin eikä edellytä itselleen mitään osuutta immateriaalioikeuksista, tulonjaosta tai omistuksesta. 

  Lisätietoja www.appcampus.fi

 • Opiskelijoiden silmissä Microsoft on yksi Suomen ihanteellisimmista työnantajista

  Microsoft on yksi vuoden 2012 ihanteellisimmista työnantajista IT-alan opiskelijoiden keskuudessa. Tämä selviää Universumin toteuttamasta opiskelijatutkimuksesta, johon vastasi yli 6 700 yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa Suomessa.

  Microsoft sijoittui tutkimuksessa 2. sijalle IT-alan opiskelijoiden keskuudessa. Viime vuonna Microsoftin sijoitus oli 3. Myös kaupallisen alan opiskelijoiden keskuudessa Microsoft on noussut top 10 joukkoon, sijasta 16. sijalle 9. Tekniikan opiskelijoiden keskuudessa Microsoft on noussut 20 pykälää sijalle 16. sijasta 36.

  Tutkimuksen mukaan ihanteellisimpia työnantajia ovat ne, jotka tarjoavat nuorille mielenkiintoisia ja haasteellisia työtehtäviä niin, että työn ja vapaa-ajan tasapaino kuitenkin säilyy. Nuoret arvostavat työn ja vapaa-ajan tasapainon lisäksi haasteita. Haasteelliseksi työksi koetaan muun muassa jatkuva oppiminen sekä kilpailukykyiset ja älylliset haasteet.

  Katso lisätietoja tutkimuksen rankinglistoista ja tutkimustiedotteesta.

 • Suomesta kaksi joukkuetta Imagine Cupin finaaliin

  Australian Sydneyssä järjestettävään opiskelijoiden teknologiakilpailun Imagine Cupin finaaliin pääsee Suomesta tänä vuonna kaksi joukkuetta. Heinäkuussa järjestettävään finaaliin osallistuu joukkueita yli sadasta maasta eri puolilta maapalloa. 

  Finaalipaikkansa jo aikaisemmin varmistunut Team Matalapaine Turun AMK:sta edustaa Suomea Software Design -sarjassa ja uutena kisaajana matkaan pääsee Windows Phone Challenge -sarjaan osallistuva Aaltovation Aalto-yliopistosta.

  Aaltovationin MotherCare sovellus on interaktiivinen digitaalinen lokikirja odottaville äideille, jotka voivat tallentaa sovellukseen muistiinpanoja ja kuvia raskautensa eri vaiheilta. MotherCare antaa äideille myös tärkeitä vinkkejä ja ohjeita raskauden eri vaiheille. Lisäksi se välittää tuleville äideille paikallisia uutisia esimerkiksi mahdollisista epidemioista sekä tarjoaa foorumin, jossa vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia raskaudesta. Sovellus on myös suunniteltu yhteisön käyttöön, esimerkiksi kylään kehitysmaassa, jossa kaikilla ei ole puhelinta. Lukutaidottomille käyttäjille MotherCaresta löytyy text-to-speech -ominaisuus paikallisella kielellä. Aaltovationiin joukkueeseen kuuluvat Apurva JaiswalGitanjali Sachdeva, Maimuna Syed ja Irena Prochkova.

  Edellä mainittujen joukkueiden lisäksi paikallisen Windows Phone Challengen voittanut Team G3A Lappeenrannan Teknillisestä Yliopistosta lähtee Australiaan vierailemaan ja seuraamaan kisoja.

  Lue lisää Imagine Cup 2012 finalistijoukkue valittu - loppukilpailu Australiassa heinäkuussa