April, 2012

 • Microsoft ja Nokia kehittävät karttapalvelujaan

  Microsoft ja Nokia tekevät katutason kuvauksia toukokuun alusta lähtien pääkaupunkiseudulla. Kuvaukset tapahtuvat Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla kaupunkien keskustoissa ja muilla vilkkaasti liikennöidyillä alueilla. Kuvausauton tunnistaa auton kyljessä olevista Navteq- ja Bing-logoista sekä katolla olevasta panoraamakamerasta.

  Kuvausten myötä pääkaupunkiseudun asukkaille on jatkossa luvassa entistä parempia karttapalveluja. Molemmat yhtiöt panostavat karttapalveluihin: Nokia Kartat ja Nokia Navigointi ovat monelle tuttuja karttapalveluita kännykässä, Microsoft tarjoaa Bing-karttapalveluita osana Bing-hakupalvelua. 

  Microsoft hyödyntää kuvia Streetside-palvelussa, jonka avulla käyttäjien on entistä helpompi suunnistaa oikeaan osoitteeseen ja löytää kohteita, kun tietokoneelta tai matkapuhelimen ruudulta voi nähdä reitin varrella olevia maamerkkejä ja rakennuksia. Streetside-kuvauksia on tehty vuodesta 2009 saakka Yhdysvalloissa.

  Yksityisyydensuoja on korostetusti otettu huomioon kuvauksissa. Microsoft ja Nokia ovat saaneet henkilötietolain mukaisen luvan teiden ja katujen kuvaukseen Suomen Tietosuojalautakunnalta.

  Streetside-karttapalvelussa julkaistavat kuvat käsitellään automaattisen sumentamisteknologian avulla siten, etteivät esimerkiksi ihmisten kasvot ja autojen rekisteritunnukset ole niissä tunnistettavissa. Palvelun käyttäjät voivat lisäksi helposti ilmoittaa, jos jokin julkaistu kuva olisi käsittelystä huolimatta ongelmallinen yksityisyyden suojan kannalta. Käyttäjä voi klikata alkuperäisen kuvan kanssa samalla sivulla olevaa linkkiä, joka ohjaa käyttäjää tekemään ilmoituksen sumennettavasta asiasta. Ilmoitukset käsitellään mahdollisimman nopeasti. Palvelu löytyy osoitteesta www.bing.com/maps/

  Katso lehdistötiedote katukuvauksista.

  Lisätietoa:

  www.microsoft.fi/streetside

  www.nokia.fi

  http://corporate.navteq.com/finnish/data_privacy.htm

 • Microsoftin uusin tietoturvaraportti muistuttaa Conficker-madosta

  Microsoft on julkistanut tuoreimman katsauksen verkkotietoturvan maailmaan: Security Intelligence Report volume 12. Raportin uusimmassa numerossa kerrotaan mm. kuinka Conficker-mato jatkaa edelleen maailmanlaajuisesti pahimpana haittaohjelmauhkana organisaatioille, ja kuinka sen leviäminen olisi estettävissä jo yksilötasolla.

  Conficker on havaittu lähes 220 miljoonaa kertaa maailmanlaajuisesti viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana, mikä tekee siitä yhden pahimmista uhista organisaatioille. Suurimmaksi syyksi madon leviämiseen on paljastunut heikot tai varastetut salasanat, ja myös aikaisemmin havaitut ja korjatut sekä vanhentuneiden ohjelmistoversioiden haavoittuvuudet mahdollistavat hyökkäyksen.

  Tietoa Confickerista ja verkkoturvallisuudesta voi katsoa alla olevasta infograafista.

  SIR-raportti ilmestyy kahdesti vuodessa ja se on vapaasti hyödynnettävissä. Raportin sisältämiä tietoja hyödyntävät monet IT-yhtiöt kehittämällä tehokkaampia puolustuskeinoja, ennaltaehkäisemällä verkkohyökkäyksiä sekä kehittämällä entistä turvallisempia palveluita. Lue uusin SIR-raportti täällä.

  Microsoft tuottaa IT-ammattilaisten käyttöön tietoturvadataa useista eri lähteistä. Esimerkiksi TeliaSonera on toiminut yhteistyössä Microsoftin Digital Crimes Unitin, Malware Protection Centerin sekä Trustworthy Computing -yksikön kanssa, ja saanut näiltä mm. arvokasta tietoa havaitakseen ja puhdistaakseen saastuneet koneet omassa verkossaan. Lue koko tarina täältä.

  Lisätietoa aiheesta löytyy Microsoftin Security and Privacy News Roomista sekä Microsoftin Security Blogista.

 • Kansallista etätyöpäivää vietetään jälleen 21.9.2012

  Suomen ympäristökeskus ja Microsoft Oy kumppaneineen järjestävät toisen Kansallisen etätyöpäivän perjantaina 21.9.2012. Viime syksynä kampanjaan osallistui yli 10 000 suomalaista ja lähes 200 organisaatiota.

  Tänä vuonna kampanjassa nostetaan esille etätyön pelisäännöt ja luottamus. Tavoitteena on osallistujamäärän tuplaus. Kampanjan suojelijana toimii työministeri Lauri Ihalainen.

  Tutkimus: Etätyö yleistyy, mutta teknologian hidas omaksuminen sekä jäykkyys yrityskulttuurissa viivästyttävät kehitystä

  Microsoftin teettämä tutkimus osoittaa, että länsieurooppalaisissa yrityksissä etätyötä mahdollistavaa teknologiaa otetaan verrattain hitaasti käyttöön. Lisäksi johtamista ei ole vielä osattu täysin sopeuttaa uusiin työtapoihin. Tämä hidastaa tuottavuuden kasvua, kustannussäästöjä sekä työtyytyväisyyden parantumista. Suurin osa suhtautuu toiveikkaasti etuihin, joita joustavat työkäytännöt voivat tuoda liiketoiminnalle ja työntekijöille. Silti strategiat uusien työskentelytapojen toteuttamiseksi näyttävät olevan vielä tekemättä. Vaikka työntekijöille yhä useammin annetaan vapautta valita missä ja milloin työnsä tekee, suurin este työntekijän näkökulmasta on oikean teknologian saatavuus sekä johdon ohjaus.

  Lisätietoja tutkimuksesta ja Kansallisesta etätyöpäivästä lehdistötiedotteesta sekä kampanjan nettisivuilta www.etatyopaiva.fi.

   

 • Turku Science Parkista Microsoft BizSpark Plus -kumppani

  Turku Science Park Oy on valittu Microsoftin BizSpark Plus -kumppaniksi.

  Microsoft BizSpark on kansainvälinen ohjelma, jonka tavoitteena on tukea aloittelevien ohjelmistoyritysten alkutaivalta tarjoamalla niille ohjelmistoja, kaupallista ja teknistä tukea sekä kansainvälistä näkyvyyttä. BizSpark -ohjelmassa on kansainvälisesti mukana yli 2300 verkostokumppania ja 45 000 jäsentä yli sadasta eri maasta.

  BizSpark Plus -ohjelman tarkoituksena on tarjota potentiaalisille startup-yrityksille Microsoftin teknologioihin liittyviä lisäpalveluita valittujen yrityshautomoiden kautta. BizSpark Plus -kumppaneiksi valitaan paikallisia toimijoita, joilla on merkittävä vaikutus alueensa markkinoilla sekä yrittäjäyhteisössä, ja jotka ovat osoittaneet menestystä aloittelevien yritysten tukemisessa. Suomessa BizSpark Plus -kumppanina toimii Turku Science Parkin lisäksi Aalto Center for Entrepreneurship (ACE).

  Tiedepuisto Turku Science Park on Turussa sijaitseva korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yritysten keskittymä. Tieto- ja viestintäteknologia on Varsinais-Suomen toiseksi suurin elinkeinosektori ja sen tieteellinen keskus sijaitsee Turku Science Parkissa. Tiedepuiston yrityskehityspalvelut kiihdyttävät alkavia ja toimivia teknologiayrityksiä kasvuun.

  Turku Science Park Oy:n yrityshautomossa on käynnistynyt lähes 200 uutta teknologiayritystä, joihin on syntynyt yli 1100 uutta työpaikkaa. Esimerkkejä näistä ovat Genestia Group (Neoxen Systems) sekä Digium (Questback).

  Turku Science Park Oy:n johtaja Marko Puhtilan mukaan kumppanuus antaa tiedepuistolle monia konkreettisia tapoja tukea alueen ohjelmistoyritysten liiketoiminnan kasvua. Hän toteaa, että BizSpark Plus -ohjelma tuo erinomaisia välineitä niin ohjelmistojen kehittämiseen liittyviin teknologisiin tarpeisiin kuin liiketoiminnan kasvun haasteisiin.

  Lisätietoa löydät ohjelman kansainvälisiltä sivuilta, Suomen vastaavilta sivuilta sekä Mika Okkolalta. • Microsoftin uudistunut sertifiointiluokitus auttaa löytämään myös pilviammattilaiset

  Microsoftin kattava pilvitarjooma kasvaa edelleen uusien julkistusten myötä. Teknologiamuutos vaatii laajempaa osaamista IT ammattilaisilta ja kehittäjiltä. Tämä huomioiden Microsoft muuttaa IT-ammattilaisille ja kehittäjille tarkoitetun Microsoft Certification Program -sertifiointiohjelmansa. Jatkossa sertifiointitesteihin sisältyy  myös pilviosuudet. Näin IT-ammattilaisten ja -kehittäjien osaaminen laajenee vastaamaan heidän työssä vaadittuja taitoja.

  Uudistus on suunniteltu vastaamaan alalla kasvavia taitoeroja, sillä uudet pilviteknologiaan keskittyvät työpaikat lisääntyvät kovaa vauhtia. Sertifioinnin avulla eritasoiset ammattilaiset pystyvät erottautumaan ja viestimään tasostaan – sertifiointi myös kannustaa tavoittelemaan korkeampaa osaamista. Sertifioinnit ovat jatkossa kolmessa tasossa; Associate, Expert ja Master.

  Lue lisää sertifiointitesteistä- ja tasoista  Kumppaniblogista ja Microsoft News Centeristä

 • Linnanmäen Kinect & Xbox -pelialue uudistui täysin – virtuaalilätkän SM-kisat avaavat kauden 14.4.

  Linnanmäen sisätiloihin 4D-kinon viereen siirtynyt maksuton Kinect & Xbox -pelialue ja ajanviettopiste esittelee huvipuistovieraille Xboxin uusimmat pelit jo ennen kuin ne tulevat myyntiin. Alueella voi tänä kesänä heiluttaa valomiekkaa Tähtien sodan universumissa, haastaa ystävät urheilu- tai tanssikisassa ja pelata muita Xbox-pelejä. Pelialueella järjestetään vuoden aikana lisäksi erilaisia tapahtumia, myös aukioloaikojen ulkopuolella.

  Pelialueen avajaisia vietetään ennakkoon lauantaina 14. huhtikuuta, kun jääkiekkofanit ottavat mittaa toisistaan virtuaalisesti NHL 12 -pelissä. Tavoitteena on voittaa pelin Suomen mestaruus.

  Kisoihin on vielä mahdollista päästä mukaan kisapäivänä klo 10 Linnanmäellä. Otteluita pelataan aina iltaan klo 20 asti ja finaalipelit käydään 4D-kinon suurella screenillä. Lisäksi pelaajilla ja yleisöllä on mahdollisuus katsoa SM-liigan pudotuspeliottelu suorana, mikäli ottelu pelataan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

  Lisätietoja Jarno Kallunki-Mättö ja www.linnanmaki.fi.

 • Kinect Star Wars on nyt kaupoissa

  Kinect Star Wars on nyt saatavana jälleenmyyjiltä koko Suomessa. Star Warsin voi kokea suomenkielisenä ja täysin uudella tavalla – ilman ohjainta – kun heilutat Jedinä valomiekkaa, käytät Voimaa, otat Rancorin hahmon haltuusi, ajat rakettirekikisan voittoon, ja näytät tanssiliikkeesi tässä odotetussa Kinect for Xbox 360 –pelissä.

  Kauppoihin saapui myös rajoitettu erä Xbox 360 Limited Edition Kinect Star Wars -konsolipakettia, joka sisältää R2-D2 kustomoidun konsolin, kultaisen C-3PO peliohjaimen, valkoisen Kinect-sensorin ja Kinect Star Wars -pelin. Paketti sisältää myös eksklusiivisen avattavan C-3PO hahmon tanssikisaan.

  Kinect Star Wars -pelissä on viisi dynaamista pelimuotoa – Jedi-kohtalo: Pimeä Puoli Nousee, Rakettirekikisa, Rancor-raivo, Galaktinen Tanssikisa ja Kohtalon Kaksintaistelut. Peli antaa kaiken ikäisille Star Wars faneille mahdollisuuden hypätä mukaan jännittäviin Star Wars –kokemuksiin, myös 3D:nä.

  Lisätietoa löydät myös täältä.