February, 2012

 • Koe uusi Windows-aikakausi

  Microsoft ilmoitti tänään Barcelonassa, että Windows 8 -käyttöjärjestelmän ennakkoversio on nyt saatavilla. Ennakkoversion palautteen perusteella Microsoft kehittää lopullisen Windows 8 -käyttöjärjestelmän.

  Windows 8 Consumer Preview -ennakkoversio tarjoaa uudistetun Windows-käyttökokemuksen laitteesta ja käyttötavasta riippumatta. Se on heti toimintavalmiina ja verkossa. Pilvipalvelut tuovat tärkeät ihmiset ja asiat mutkattomasti lähelle. Windows 8 on toteutettu Windows 7 nopeuden ja luotettavuuden vankalle perustalle ja tarjoaa yhteensopivan kokonaisuuden, joka kiteytyy seuraavaan kahdeksaan asiaan.

  Windows uudesti ajateltuna

  Windows 8 on rohkeasti uudistunut, nopea ja sujuva käyttää, millä tahansa tietokoneella, jossa on kosketusnäyttö tai hiiri ja näppäimistö – oman tyylisi mukaisesti. 

  Kaikki tärkeimmät sovellukset heti mukana

  Windows 8 tärkeimmät sovellukset ovat mukana esiasennettuna. Sovellukset toimivat yhdessä ja erikseen ja täydentävät toisiaan rikastaen käyttökokemustasi entistään.

  Pilvipalvelut yhdistävät Windows-PC:t ja Windows Phone -puhelimet

  Windows 8 avulla sinulle tärkeät ihmiset ovat lähelläsi. Myös tiedostot ja sovellukset ovat aina käytettävissäsi, missä tahansa oletkin.

  Windows-kaupasta lisää sovelluksia

  Windows-kaupan laajasta valikoimasta voit ladata uusimmat ja kiinnostavimmat sovellukset, jotka löydät helposti selkeän luokittelun avulla.

  Internet Explorer 10 – uuden ajan selain

  Erityisesti Windows 8 -laitteille suunniteltu Internet Explorer 10 Platform Preview 5 -ennakkoversio tarjoaa täysin uudenlaisen nettikokemuksen. Koko näyttö on omistettu sisällölle ja itse selain tulee esille vain halutessasi.

  Mukana työssä ja vapaa-aikana

  Windows 8 tekee elämästäsi sujuvampaa niin töissä kuin vapaa-ajallasi.  Se on heti toimintavalmiina ja yhdistetty verkkoon, entistä turvallisemmin ja luotettavammin.

  Loistava käyttökokemus kaikilla laitteilla

  Windows 8 toimii erinomaisesti kaikilla laitteilla tableteista kannettaviin, tietokoneisiin ja pöytäkoneisiin, myös x86- ja ARM-pohjaisilla laitteilla.

  Hallitusti vahvalla perustalla

  Kaikki Windows 7 hyvät ominaisuudet saat entistä parempina Windows 8:ssa. Se on nopea, yhteensopiva ja turvallinen. Tehokäyttäjälle Windows 8 tuo myös parannetun työpöydän.

   

  Lataa Windows 8 Consumer Preview täältä.

  Lehdistötiedote ja kuvia sekä myöhemmin kooste lehdistötilaisuudesta Microsoft News Centerissä.

  Lisää aiheesta myös Building 8-, Windows- ja Windows Store -blogeissa.

  Lisätietoja aiheesta antaa Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen.

 • Skype Windows Phone -puhelimiin, luvassa myös edullisempia puhelinmalleja

  Vuosi 2012 on Windows Phone -älypuhelinten laajenemisen vuosi. Tänään Mobile World Congresissa Barcelonassa kerrottiin, kuinka Windows Phone -puhelimia tulee myös edullisempaan hintaluokkaan ja niiden saatavuus laajenee uusille markkinoille. Microsoftin kumppanit tarjoavat uusia puhelinmalleja mm. Kiinaan, sillä uusi käyttöjärjestelmäversio pystyy hyödyntämään edullisempia piirisarjoja. Nykyiset puhelimet saavat myös saman päivityksen. Uudet hintaluokat tarkoittavat, että entistä useampi käyttäjä pääse nauttimaan Windows Phonen helposta ja markkinoiden nopeimmasta käyttökokemuksesta. 

  Windows Phonen sovelusvalikoima laajenee entisestään, kun Microsoft tarjoaa Skypen Windows Phone -sovellusten valikoimaan. Uusi Skype for Windows Phone -esiversio on nyt ladattavissa Marketplacessa. Sovelluksen avulla käyttäjä voi tehdä ääni- ja videopuheluita WLAN ja 3G-verkon kautta älypuhelimien välillä ja soittaa edullisia Skype Out -puheluita. Skypen lopullinen versio on ladattavissa huhtikuussa Marketplacesta.

  Katso lisää aiheesta Windows Phone Blogista, Windows Phone Developer Blogista ja Skype Big Blogista.

   

   

 • Alan Wake´s American Nightmare yksinoikeudella Xbox 360:lle

  Suomalaisen Remedyn kehittämä Alan Wake’s American Nightmare on nyt Xbox-pelaajien saatavilla. Peli on tehty itsenäiseksi spin-off-kokemukseksi, millä Remedy haluaa toivottaa kaikki tervetulleeksi pelin pariin riippumatta siitä, onko pelannut alkuperäistä Alan Wakea.

  Kyseessä on elokuvallista toimintaa sisältävä tosipelaajien peli, jossa on monia käänteitä sisältävä tarina. Siinä missä alkuperäiseen Alan Wakeen haettiin innoitusta Stephen Kingiltä ja Lost-sarjasta, on American Nightmare ”pulp action” -seikkailu, johon on otettu aineksia yliluonnollisia ilmiöitä ja scifiä sisältävistä B-elokuvien klassikoista ja urbaanilegendoista.

  Pelin taustamusiikin on säveltänyt Petri Alanko ja mukana on Old Gods of Asgardin uusi single. Näyttelijä Ilkka Villi on myös mukana pelissä.

  Alan Wake´s American Nightmare -pelin voi ladata Xbox LIVE Arcade –palvelusta 1200 Microsoft Points –pisteellä.

 • Tietoteknologia alkuperäiskielien tukena

  Teknologiasta on paljon hyötyä alkuperäiskielien säilyttämisessä. Microsoftin Local Language Program –ohjelman ja yhtiön käännöskeskuksen (Microsoft Translator Hub) avulla teknologiaa voi käyttää useilla alkuperäiskielillä, mikä auttaa säilyttämään alkuperäiskieliä ja kulttuuria niiden ympärillä. Samalla teknologia luo taloudellisia mahdollisuuksia yhä useammalle ihmiselle.

  Suomessa Microsoft on tukenut mm. saamen kieltä ja kulttuuria usean vuoden ajan. Saamen kielen tuki Windows -käyttöjärjestelmään tuli käyttöön jo vuonna 2004. Katso lisää aiheesta Microsoftin blogista ja YK:n kansanvälisen äidinkielen päivän sivuilta.

 • Hotmailin käyttäjät siivosivat yli 100 miljoonaa roskapostiviestiä 90 päivässä

  Microsoft julisti viime syksynä sodan roskapostia vastaan esittelemällä useita edistyksellisiä roskapostin vastaisia työkaluja Hotmail-sähköpostipalveluun. Työ on edistynyt menestyksellisesti, sillä Hotmailin käyttäjät ovat onnistuneet siivoamaan yli 100 miljoonaa roskapostia 90 päivän aikana mm. ajastettu siivous -toiminnon avulla.

  Roskaposti saattaa olla jopa puolet ihmisen saamasta sähköpostista, joten sen hallitseminen voi viedä paljon aikaa. Hotmailissa roskapostia ehkäisevät työkalut on kuitenkin todella helppo ottaa käyttöön.

  Hotmailin uutiskirjesuodatin tunnistaa automaattisesti useimmat uutiskirjeet ja tallentaa ne yhteen paikkaan, josta ne kaikki on mahdollista katsoa vain yhdellä klikkauksella. Yhden klikkauksen päässä on myös uutiskirjeen peruutus.

  Ajastettu siivous puolestaan pitää roskapostin automaattisesti aisoissa. Sen avulla voi pitää näkyvissä vain viimeisen viestin kultakin lähettäjältä, automatisoida vanhojen sähköpostien poistamisen tai siirtämisen kansioihin. Ajastettu siivous auttaa pitämään myös uudet sähköpostit järjestyksessä.

  Roskapostin estämiseksi on lisäksi helppo asettaa automaattisia sääntöjä. Kategorioinnista on myös paljon apua sähköpostilaatikon hallinnassa.

  Lue lisää aiheesta Windows Live -blogista ja katso alla olevasta videosta, miten otat sähköpostisi haltuun 60 sekunnissa.

 • Xbox-pelit rohmusivat voittoja Finnish Game Awards –peligaalassa

  Xbox-pelit menestyivät mainiosti eilisessä FIGMA ry:n Finnish Game Awards -gaalassa. Suomen pelialan suurimmassa juhlassa Xbox Dance Central 2 valittiin vuoden liiketunnistus- sekä vuoden musiikkipeliksi ja Forza Motorsport 4 vuoden autopeliksi.

  Vuoden peli -yleisöäänestyksen voitti puolestaan The Elder Scrolls V: Skyrim, joka valittiin ammattilaisraadin toimesta myös vuoden perhepeliksi.

  Katso kaikki vuoden 2011 parhaat pelit FIGMA:n lehdistötiedotteesta.

  Microsoftin Jarno Kallunki-Mättö vastaanotti Xboxin palkinnon FIGMA ry:n Finnish Game Awards -gaalassa (valokuva Henrik Kettunen).

 • Mobile Acceleration Weekin parhaaksi valittiin Entetrainer

  Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyn Mobile Acceleration Week -tapahtuman parhaaksi sovelluskehittäjäksi on valittu Entetrainer Oy. Entetrainer kehittää mobiilisovelluksia, joiden avulla jääkiekon, jalkapallon ja muiden pallopelien pelaajat voivat parantaa suoritustaan.

  NHL on juuri julkaissut yhtiön kanssa kehitetyn NHL Hardest Shot -tutkasovelluksen, jonka avulla pelaajat voivat kehittää tehokkaasti laukaisutaitojaan tarkan ja välittömän palautteen avulla.

  Yhtiö osallistui Microsoftin järjestämään Mobile Acceleration Week –tapahtumaan tutustuakseen Microsoftin Windows Phone 7 -alustaan ja aloittaakseen kehitystyö. Tapahtuma ja paikalla olleet asiantuntijat inspiroivat ottamaan kaiken irti uudesta Metro-käyttöliittymästä ja muista WP7:n tarjoamista mahdollisuuksista.

  Suomi valittiin Mobile Acceleration Weekin kiertuemaaksi Nokia yhteistyön ja sen ympärillä kasvavan ekosysteemin ansiosta. Mobile Acceleration Week on aikaisemmin järjestetty New Yorkissa, Singaporessa, Lontoossa, Washingtonissa ja Israelissa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Euroopassa Suomessa ja Venäjällä

  Katso videoita ja muuta materiaalia viikon tapahtumista sekä mukana olleiden yritysten tarkemmat esittelyt.