January, 2012

 • Cloud Day -virtuaalitapahtumassa pilvipalveluiden tuoreimmat uutiset

  Tiistaina 17.1. kello 18.30-20.30  Microsoft järjestää kaikille pilvipalveluista kiinnostuneille virtuaalitapahtuman, jonka aikana kerrotaan konkreettisia vastauksia ja käytännöllistä tietoa pilviteknologioihin, -arkkitehtuureihin ja -palveluihin liittyen. Lisäksi tapahtumassa esitellään tuoreimmat kuulumiset Microsoftin yksityisen pilven teknologioista ja ratkaisuista.

  Ilmoittaudu tapahtumaan täältä. Tervetuloa!

 • Nokia Lumia 800 myyntiin Suomessa 1. helmikuuta

  Lokakuussa esitelty Nokia Lumia 800 –älypuhelin saapuu Suomen markkinoille 1. helmikuuta. Windows Phone –alustalle rakennettu älypuhelin tarjoaa Nokian tuotevalikoimassa parhaan sosiaalisten verkostojen ja internetin käyttökokemuksen maustettuna Nokian tuoteille tutuilla erityispiirteillä, kuten huippuluokan kamera- ja kuvatoiminnoilla.

  Puhelimen käyttökokemusta rikastavat myös maksuttomat Windows Live –palvelut, kuten pikaviestipalvelu Messenger, sähköposti ja Xbox Live. Marketplace -sovelluskaupassa on lisäksi saatavilla runsaasti paikallisia ja kansainvälisiä sovelluksia viihtymiseen ja työntekoon.

  Lue aiheesta lisää Nokian uutissivustoilta.

  Lisätietoja Windows Phone –puhelimesta täältä.

 • Cut the Rope -peli Internet Explorer 9 -selaimessa

  Suosittu mobiiliipeli Cut the Rope on pelattavissa maksutta nyt Internet Explorer 9 -selaimessa. Hieno HTML5 toteutus toimii myös kaikilla muilla uusimmilla selaimilla.

  Pelin kaikki 25 tasoa ovat pelattavissa käyttämällä Internet Explorer 9:n mahdollistamaa sivuston kiinnitysominaisuutta. Pelin voin kiinnittää Windows 7 tehtäväpalkkiin, jolloin pelaamaan pääsee nopeasti, eikä selainta tarvitse avata erikseen.

  Tutustu peliin osoitteessa www.cuttherope.ie.


 • MSN ja Bonnier laajaan pohjoismaiseen yhteistyöhön verkkosisällön tarjoamisessa

  Microsoftin MSN-portaali ja Bonnier Publications aloittavat laajan yhteistyön, kun MSN.fi:ssä avataan tänään kaksi uutta Bonnier Publicationsin tuottamaa lifestyleen keskittyvää sisältöosiota. Uudet osiot MSN Tyyli ja MSN Mies tarjoavat yli miljoonalle MSN.fi:n viikoittaiselle kävijälle monipuolista ja viihdyttävää sisältöä. Vastaavaa yhteistyötä tehdään myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, näin pohjoismaisille mainostajille aukeaa mahdollisuus tavoittaa lifestylestä kiinnostunut yleisö helposti ja tehokkaasti kaikissa neljässä maassa.

  Uudet osiot täydentävät MSN.fi:n aiempaa lifestyle-kokonaisuutta ja ne tavoittavat myös Microsoftin muiden online-palvelujen kuten Messengerin, Hotmailin ja Bingin käyttäjät.

  Sivustojen sisältö on Bonnier Publicationsin asiantuntijoiden tuottamaa, mainosmyynnistä vastaa Microsoft Advertising.

  Lisätietoja Jaakko Saini.

 • Logica ottaa käyttöön Microsoftin Windows Azure -pilvialustan

  Microsoft ja IT-palveluyritys Logica ovat tehneet sopimuksen, jossa Logica laajentaa ulkoistuspalvelujaan ottamalla käyttöön Microsoftin Windows Azure -pilvialustan. Tehty sopimus on ensimmäinen laatuaan maailmassa ja Logica-konserni ja Microsoft valitsivat Logican Suomen maayhtiön kehittämään ja pilotoimaan uutta palvelua asiakkailleen.

  Yhteistyön tuloksena asiakkaat saavat uuden palvelun käyttöönsä yhdellä sopimuksella ja sen myötä myös selkeitä kustannus- ja resurssietuja, mutta myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

  Logica on globaali IT-palveluyritys, joka panostaa ulkoistamispalveluiden jatkuvaan kehittämiseen ja uudistamiseen yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Azure on Microsoftin sovellusalusta, joka mahdollistaa erilaisten sovellusten rakentamisen, ajamisen ja skaalautuvuuden Microsoftin julkisessa pilvessä. Nyt solmittu sopimus on jatkoa Logican ja Microsoftin aikaisemmin julkistamalle pilviyhteistyölle.

  Lisätietoja Matti Antila.

 • Microsoftin Trustworthy Computing –kampanja täytti 10 vuotta

  Viime viikolla tuli täyteen 10 vuotta siitä kun Bill Gates lähetti Microsoftin työntekijöille ilmoituksen Trustworthy Computing –kampanjan käynnistämisestä. Tuolloin Gates totesi turvallisen tietotyön ja internet-ympäristön olevan yhtiön tärkeimpiä prioriteetteja. Ehdotuksen taustalla oli Microsoftin halu tarjota ihmisille luotettavuutta ja turvallisuutta, eikä tämä päämäärä ole muuttunut mihinkään kuluneiden vuosien aikana.

  Kuten Gates tuolloin alleviivasi, pitää Microsoftin huomioida erityisellä painoarvolla turvallisuus, yksityisyys ja luotettavuus ohjelmistoja ja palveluja kehittäessään. Koko toimialan yhteistyö on yhtälailla välttämättömyys, jotta julkisyhteisöt, yritykset ja kuluttajat voivat turvallisin mielin käyttää tietokoneita, älypuhelimia ja internetiä.

  Eräs Trustworthy Computing –kampanjan näkyvimmistä aikaansaannoksista on Microsoft Security Development Lifecycle (SDL), joka on seitsemään eri vaiheeseen jaettu tietoturvaprosessi.

  Lue lisää aiheesta Microsoftin uutissivustolta.

 • Xbox LIVE Arcade House Party saapuu olohuoneeseen

  Kevään ensimmäinen peli-ilmiö, Xbox LIVE Arcade House Party, täyttää alkuvuodesta pelaajien olohuoneet jännittävällä pelitunnelmalla. Helmikuun 15. päivä lähtien Xbox LIVE Arcadessa julkaistaan joka keskiviikko uusi ladattava hittipeli aina maaliskuun 7. päivään saakka.

  House Party sisältää neljä julkaistavaa peliä. Yksi julkaistavasta pelistä on Remedy-pelistudion kehittämä Alan Wake´s American Nightmare, joka on osoitus kotimaisesta peliosaamisesta maailmalla. Muut kolme julkaistavaa peliä ovat Warp, Nexuiz sekä I Am Alive.

  Kaikki 15.2. – 13.3.2012 välisellä ajalla neljä House Party -peliä ostavat pelaajat saavat 800 Microsoft pistettä kaupan päälle.

  Katso lisää Xbox LIVE -palvelusta ja House Party -peleistä.