January, 2012

 • Cloud Day -virtuaalitapahtumassa pilvipalveluiden tuoreimmat uutiset

  Tiistaina 17.1. kello 18.30-20.30  Microsoft järjestää kaikille pilvipalveluista kiinnostuneille virtuaalitapahtuman, jonka aikana kerrotaan konkreettisia vastauksia ja käytännöllistä tietoa pilviteknologioihin, -arkkitehtuureihin ja -palveluihin liittyen. Lisäksi tapahtumassa esitellään tuoreimmat kuulumiset Microsoftin yksityisen pilven teknologioista ja ratkaisuista.

  Ilmoittaudu tapahtumaan täältä. Tervetuloa!

 • Xbox LIVE Arcade House Party saapuu olohuoneeseen

  Kevään ensimmäinen peli-ilmiö, Xbox LIVE Arcade House Party, täyttää alkuvuodesta pelaajien olohuoneet jännittävällä pelitunnelmalla. Helmikuun 15. päivä lähtien Xbox LIVE Arcadessa julkaistaan joka keskiviikko uusi ladattava hittipeli aina maaliskuun 7. päivään saakka.

  House Party sisältää neljä julkaistavaa peliä. Yksi julkaistavasta pelistä on Remedy-pelistudion kehittämä Alan Wake´s American Nightmare, joka on osoitus kotimaisesta peliosaamisesta maailmalla. Muut kolme julkaistavaa peliä ovat Warp, Nexuiz sekä I Am Alive.

  Kaikki 15.2. – 13.3.2012 välisellä ajalla neljä House Party -peliä ostavat pelaajat saavat 800 Microsoft pistettä kaupan päälle.

  Katso lisää Xbox LIVE -palvelusta ja House Party -peleistä.

 • Löytyykö maailman suurimman teknologiakilpailun voittaja Suomesta? Imagine Cup 2012 starttaa

  Maailman suurin opiskelijoille järjestetty vuosittainen teknologiakilpailu, Imagine Cup, on täällä taas. Tämänkin vuoden teemana on ratkaista maailman vaikeimpia ongelmia teknologian avulla. Ensi kesänä järjestettävä finaali pidetään Australian Sydneyssä, jonne Suomen osakilpailun voittajajoukkue lähtee kilpailemaan voitosta.

  Viime vuonna Suomen osakilpailun voitti Turun AMK:n Team 25K -joukkue ratkaisulla, jolla pyritään ehkäisemään lasten ja nuorten kokemaa "mobiilikiusaamista". Joukkue olikin jo kisakonkari, sillä he sijoittuivat vuoden 2010 finaalissa Varsovassa projektillaan "Signbook" maailman kuuden parhaan joukkoon!

  Microsoftin järjestämä Imagine Cup kokoaa yhteen maailman lupaavimmat nuoret kyvyt ratkomaan nykypäivän haasteita luovuuden ja teknologian avulla. Vuonna 2010 yli 300 000 opiskelijaa 100 eri maasta otti osaa Imagine Cup -kilpailuun. Suomessa kilpailuun rekisteröityi vuonna 2011 n. 500 opiskelijaa. Tämän vuoden kisaan antaa suomalaista lisäväriä Nokian sponsoroima Windows Phone -haaste, jossa etsitään maailman ongelmia helpottavaa mobiilisovellusta.

  Lisätietoja kilpailusta saat Imagine Cup -kilpailun sivuilta ja blogista.

 • Steve Ballmer kertoo Microsoft-uutuuksista CES-tapahtumassa - kutsu seuraamaan suoraa lähetystä

  Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer pitää tämän vuoden CES-tapahtumassa avauspuheenvuoron.  Vuoden suurimpiin kuluttajaelektroniikkatapahtumiin kuuluva CES on usein ollut Microsoftin tuote- ja palvelu-uutuuksien lanseerauspaikka ja tänäkin vuonna odotettavissa on monta mielenkiintoista asiaa. CES 2012 -tapahtuma järjestetään Las Vegasissa 10. – 13.1.

  Ballmerin puhetta voi seurata suorana lähetyksenä Microsoftin uutissivustolta ja Facebook -sivulta tiistaina 10.1.2012 klo 04.30 tai myöhemmin tallenteena uutissivustolta.

 • Cut the Rope -peli Internet Explorer 9 -selaimessa

  Suosittu mobiiliipeli Cut the Rope on pelattavissa maksutta nyt Internet Explorer 9 -selaimessa. Hieno HTML5 toteutus toimii myös kaikilla muilla uusimmilla selaimilla.

  Pelin kaikki 25 tasoa ovat pelattavissa käyttämällä Internet Explorer 9:n mahdollistamaa sivuston kiinnitysominaisuutta. Pelin voin kiinnittää Windows 7 tehtäväpalkkiin, jolloin pelaamaan pääsee nopeasti, eikä selainta tarvitse avata erikseen.

  Tutustu peliin osoitteessa www.cuttherope.ie.


 • Logica ottaa käyttöön Microsoftin Windows Azure -pilvialustan

  Microsoft ja IT-palveluyritys Logica ovat tehneet sopimuksen, jossa Logica laajentaa ulkoistuspalvelujaan ottamalla käyttöön Microsoftin Windows Azure -pilvialustan. Tehty sopimus on ensimmäinen laatuaan maailmassa ja Logica-konserni ja Microsoft valitsivat Logican Suomen maayhtiön kehittämään ja pilotoimaan uutta palvelua asiakkailleen.

  Yhteistyön tuloksena asiakkaat saavat uuden palvelun käyttöönsä yhdellä sopimuksella ja sen myötä myös selkeitä kustannus- ja resurssietuja, mutta myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

  Logica on globaali IT-palveluyritys, joka panostaa ulkoistamispalveluiden jatkuvaan kehittämiseen ja uudistamiseen yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Azure on Microsoftin sovellusalusta, joka mahdollistaa erilaisten sovellusten rakentamisen, ajamisen ja skaalautuvuuden Microsoftin julkisessa pilvessä. Nyt solmittu sopimus on jatkoa Logican ja Microsoftin aikaisemmin julkistamalle pilviyhteistyölle.

  Lisätietoja Matti Antila.

 • Nokia Lumia 800 myyntiin Suomessa 1. helmikuuta

  Lokakuussa esitelty Nokia Lumia 800 –älypuhelin saapuu Suomen markkinoille 1. helmikuuta. Windows Phone –alustalle rakennettu älypuhelin tarjoaa Nokian tuotevalikoimassa parhaan sosiaalisten verkostojen ja internetin käyttökokemuksen maustettuna Nokian tuoteille tutuilla erityispiirteillä, kuten huippuluokan kamera- ja kuvatoiminnoilla.

  Puhelimen käyttökokemusta rikastavat myös maksuttomat Windows Live –palvelut, kuten pikaviestipalvelu Messenger, sähköposti ja Xbox Live. Marketplace -sovelluskaupassa on lisäksi saatavilla runsaasti paikallisia ja kansainvälisiä sovelluksia viihtymiseen ja työntekoon.

  Lue aiheesta lisää Nokian uutissivustoilta.

  Lisätietoja Windows Phone –puhelimesta täältä.