December, 2011

 • Toivotamme kaikillle uutisblogin lukijoille oikein Hyvää Joulua

  Tänä vuonna lahjoitamme asiakaslahjoihin varatut varat Suomen Pakolaisavun kotimaan työhön.

 • Office 365 -pilvipalvelu täyttää EU:n ja Yhdysvaltojen tietosuojastandardit

  Office 365:stä tuli ensimmäinen merkittävä pilvestä tarjottava tuottavuuspalvelu, joka täyttää sekä EU:n että Yhdysvaltojen tietosuojavaatimukset. Samalla Microsoft hyväksyy EU:n mallisopimuslausekkeet, jotka auttavat asiakkaita arvioimaan palvelujen soveltuvuutta suhteessa Euroopan komission tietosuojadirektiiviin ja Yhdysvaltojen asettamiin terveystietojen tietosuojasäädöksiin. Toimialan pisimälle viedyillä tietosuojatyöllä Microsoft ei pyri ainoastaan täyttämään viranomaisvaatimuksia, mutta myös tarjoamaan pilvipalvelujen hyötyjä mahdollisimman laajalle joukolle yrityksiä ja organisaatioita, jotka aikaisemmin eivät ole niitä voineet käyttää lainsäädännöllisistä tai muista syistä johtuen.

  Microsoft on lisäksi julkistanut Office 365 Trust Center -sivuston. Sivusto tarjoaa tarkkoja tietoa Office 365:en tarjoamasta yksityisyyden ja tietojen suojasta. Sivuosto on äskettäin uudistettu helppokäyttöisemmäksi ja sisällöltään yksinkertaisemmaksi.

  Katso lisää tietosuoja-aiheesta Microsoftin uutissivustolta ja Office 365-sivustolta.

  Lisätiedot Max Mickelsson.

 • SkyDrive nyt myös iPhone-puhelimiin

  Windows Liven maksuton verkkotallennuspalvelu SkyDrive on viime aikoina saanut paljon uudistuksia, joiden avulla tiedostojen sekä valokuvien tallentaminen ja jakaminen on entistä helpompaa. Palvelua voi käyttää myös älypuhelimen kautta. Windows Phone -puhelimissa SkyDriven toiminnallisuuksista valtaosa on käytettävissä automaattisesti ja haluttaessa niihinkin voi ladata SkyDrive-sovelluksen. Nyt palvelu on myös saatavilla iPhone-puhelimille, joihin voi ladata sovelluksen palvelun käyttöä varten.

  Älypuhelimilla mm. valokuvien automaattinen siirto käyttäjän SkyDriveen on helppoa. Palveluun tallennettuja kuvia ja videoita voi jakaa muille mm. sähköpostin, tekstiviestin ja pikaviestimen kautta. Kaikki SkyDriveen tallennetut dokumentit ovat suoraan selattavissa ja muokattavissa puhelimella, mikäli puhelin tukee käytettävien dokumenttien tiedostomuotoa. Esimerkiksi Windows Phone Office Mobile -sovelluksen avulla.

  SkyDrive integroituu muihin Windows  Live -palveluihin ja  tarjoaa 25 gigatavua ilmaista tallennustilaa.

  Lataa maksuttomat Windows Live -palvelut ja katso lisää SkyDrivestä palvelun kotisivuilta ja Windows Live blogista.

 • Windows Azure -palvelualustasta uusi versio

  Microsoft on julkistanut päivityksen Windows Azure -pilvipalvelualustaansa.  Päivitysten myötä Azure ottaa mm. seuraavat kehitysaskeleet:

  • Lisää open source -ominaisuuksia: Asiakkaat saavat käyttöönsä mm. kaikkien aikojen ensimmäisen Windows Azure -sovelluskehitystyökalupakin, joka pitää sisällään Node.JS-kirjastoja. Hadoop tulee myös mukaan kuvioihin ja Java-ominaisuuksia on parannettu.
  • SQL Azure -tietokanta kehittyy: suurimman mahdollisen SQL Azure -tietokannan koko kolminkertaistuu 150 gigtavuun ja samalla myös suurimpien tietokantojen hinta laskee jopa 67 prosenttia/gigatavu.
  • Laskutus ja hallinta helpommaksi: päivityksen myötä on Microsoft tarjoaa maksuttoman 90 päivän kokeiluajan. Uudesta Azuren hallintaportaalista on helppo katsoa reaaliaikaisesti laskutus- ja käyttötilannetta.

  Katso lisää aiheesta STB News Bytes –blogista, Windows Azure blogista ja Microsoftin uutiskeskuksesta.

 • Xbox 360 –peli- ja viihdejärjestelmä mullistaa TV:n tulevaisuuden

  Xbox on lyöttäytynyt yhteen yli 40 maailman suurimman TV- ja viihdejätin kanssa tuodakseen uusimmat televisio-, peli-, elokuva-, musiikki- ja urheilukokemukset Xbox 360:n kautta olohuoneeseen.  

  Xbox LIVE -verkkopalvelun kautta jaettava maksuton päivitys sisältää uudelleen suunnitellun ja Kinectiä tukevan Metro-käyttöliittymän, palveluun säännöllisesti lisättäviä sovelluksia, sekä Bing-hakuohjelman helpottamaan pelien ja viihteen löytämistä. Käyttäjät voivat lisäksi tallentaa pelinsä ja pelaajaprofiilinsa pilvipalveluun, lähettää pelisignaaleja ystäville ja jakaa Facebookissa tekemisiään entistä helpommin ja enemmän.

  Lisätietoja lehdistötiedotteesta ja Jarno Kallunki-Mätöltä.

   

   

 • Ohjaa ja käytä Xboxia Windows-puhelimella

  Microsoftin tavoitteena on yhdistää tietokone, puhelin ja TV tiiviisti yhteen erilaisten pilvipalveluiden avulla, jolloin käyttäjä saa irti niistä enemmän yhdessä. Entistä useammin tämän kaiken kokoaa yhteen Xbox 360. Sen avulla television saa herätettyä eloon kodin helppokäyttöiseksi viihdekeskukseksi. Nyt kodin viihdekokemus kokee uuden mullistuksen, kun Xbox 360 ja Windows Phone alkavat keskustelemaan keskenään uuden Xbox Companion -sovelluksen avulla.

  Xbox Companion on Marketplacesta ilmaiseksi ladattava suomenkielinen sovellus, joka luo langattoman verkon avulla yhteyden Xbox 360:een, jolloin Xboxin sisältöä voidaan ohjata ja hyödyntää puhelimen näytön kautta. Esimerkiksi puhelimen avulla voi etsiä erilaista Xbox-sisältöä Xbox Livestä ja ostaa sitä boksiin. Puhelimesta voit käynnistää pelin, videoita ja musiikkia, jotka näkyvät tv:ssä Xboxin kautta.

  Windows-puhelimestasi tulee myös toinen näyttö, jonka avulla voit hakea lisätietoa siitä sisällöstä, jota Xboxissa on juuri käytössä vaikkapa katsomastasi elokuvasta tai pelaamastasi pelistä. Puhelin toimii myös langattomana kaukosäätimenä, jolla voit käynnistää, pysäyttää tai kelata musiikkia ja videoita.

  Katso Xbox Companion –video ja asenna sovellus Marketplacesta.

  Lisätiedot Vesa-Matti Paananen.

  Katso video

   

 • Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkosesta vuoden 2011 tivi-vaikuttaja

  Tietoviikko on valinnut vuoden 2011 tivi-vaikuttajaksi Microsoft Oy:n toimitusjohtajan Ari Rahkosen. Valinta julkistettiin torstai-iltana 1.12. MicroPC:n ja Tietoviikon vuotuisassa tapahtumassa Palacessa.  Tivi-raati perusteli Rahkosen valintaa siten, että hän on:

   - toiminut merkittävissä luottamustoimissa muun muassa Teknologiateollisuudessa, Mainostajien liitossa, FiComissa  sekä Arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunnassa

  - näyttänyt merkittävällä tavalla esimerkkiä työn organisoinnin ja koko työkulttuurin uudistamisessa

  - edistänyt systemaattisesti naisten asemaa it-alalla

  - johtanut kehitystä, jossa suuresta amerikkalaisfirmasta on tullut paikallisesti hyvin kumppanivetoinen yritys

  Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen ilahtui kunnianosoituksesta. Rahkonen on ylpeä siitä että kaikkia microsoftilaisia yhdistää vahva halu olla mukana yhteiskunnallisessa vuoropuhelussa ja maamme kilpailukyvyn edistämisessä. Hän katsoo, että ohjelmistoalalla on niin paljon huippuosaamista, että sillä on velvollisuus olla keskeisessä roolissa Suomen tulevaisuuden rakentamisessa: synnyttää keskustelunaiheita ja luoda uusia innovaatiota.

  Tietoviikko on listannut vuodesta 2003 lähtien alan sata vaikuttajaa. Lista kokoaa yhteen toimituksen vuosittaisen näkemyksen siitä, keitä tivi-alan ammattilaisia on ajankohtaista kuunnella ja seurata. Vuoden tivi-vaikuttaja valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2005, jolloin valinta kohdistui TietoEnatorin johtajaan Pekka Viljakaiseen. Muita tivi-vaikuttajia ovat olleet pääjohtaja Rauni Hagman (Viestintävirasto), pääomasijoittaja Artturi Tarjanne (Nexit Ventures), johtaja Mika Helenius (Aalto-yliopisto) ja toimitusjohtaja Reijo Svento (Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry.

  Katso Ari Rahkosen haastattelu: