November, 2011

 • Microsoft IT-alan vetovoimaisin työnantaja Suomessa

  Universumin vuosittaisen Ammattilaiset 2012 -tutkimuksen tulokset julkistettiin keskiviikko-iltapäivällä. Laajan ja puolueettoman tutkimuksen mukaan Microsoft on noussut työnantajamielikuvissa IT-alan ykköseksi. IT-alan työnantajien kärkiviisikkoon vastaajat arvioivat Microsoftin lisäksi Nokian, IBM:n, F-Securen ja Puolustusvoimat. Tutkimuksen mukaan haastavat työtehtävät, työ- ja vapaa-ajan tasapaino sekä arvostuksen kokeminen ovat nuorille ammattilaisille tärkeimpiä asioita työnantajaa arvioidessa. ”Microsoftilla panostamme paljon sekä esimiestyöhön, että joustavien työmahdollisuuksien tarjoamiseen. Uudenlainen, joustava työnteon kulttuurimme ja uudistetut työtilamme ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton oman väen keskuudessa. Korkea työntekijöiden tyytyväisyys näkyy ja kuuluu varmasti myös ulkoisessa tutkimuksessa. Kiitämme luottamuksesta”, tiivistää Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen.

  Lue lisää tutkimuksesta täältä

   

 • SkyDrive-verkkotallennuspalvelu uudistuu

  Windows Liven maksuton verkkotallennuspalvelu, SkyDrive  saa jälleen runsaasti uusia ominaisuuksia. Nämä uudistukset helpottavat esimerkiksi Office-dokumenttien ja valokuvien jakamista sekä tiedostojen ja kansioiden hallintaa.  Lisäksi palvelu tukee jatkossa myös PDF-tiedostomuotoa.  HTML5-toteutus tehostaa merkittävästi tiedostojen hallintaa. Suurien tiedostojen siirto (drag & drop) onnistuu vaivatta ja samanaikaisesti, tiedostojen siirtyessä taustalla, käyttäjä voi jatkaa muiden asioiden työstöä.

  Mielenkiintoinen uudistus on myös kännykkäkameralla otettuihin valokuviin saatava kartalla näkyvä paikkatieto – geotagging. Kts kuva alla:

  SkyDrive linkittyy LinkedIn- ja Facebook-palveluihin ja sitä voi myös hyödyntää Windows Phone –älypuhelimien avulla. Palvelu tarjoaa 25 gigatavua salasanasuojattua tallennustilaa verkossa. Sen avulla voi tallentaa tiedostoja verkkoon, käyttää niitä ja jakaa niitä ystävien tai työtovereiden kanssa lähes mistä tahansa sijainnista. SkyDriven avulla pystyy jakamaan useimpia tiedostotyyppejä.

  Lue lisää uudistuksista Windows Live -blogista.

  Katso video uudistuksista

  Maksuttomat Windows Live –palvelut ovat ladattavissa osoitteesta http://explore.live.com/

  Lisätiedot tuotemarkkinoitipäällikkö Krista Särkkä.

   

 • Office 365:een yli 30 uutta ominaisuutta

  Office 365 sai tänään ensimmäiset isot päivityksensä, johon kuuluu mm. yli 30 viestintää ja yhteistyötä parantavaa uutta ominaisuutta.  Pilvipalvelun mukaisesti uudet ominaisuudet tulevat automaattisesti osaksi Office 365 –palvelua samaan kuukausihintaan, jolla palvelu on hankittu

  Esimerkkejä uusista ominaisuuksista

  • SharePoint Business Connectivity Services: tämän palvelun avulla SharePoint Online palveluun voidaan tuoda tärkeää tietoa yrityksen taustajärjestelmistä, kuten esimerkiksi SAPista tai asiakkuudenhallintajärjestelmistä
  • Tuki Windows Phone 7.5 -puhelimille: Office 365 tarjoaa parhaan ja laajimman tuen Windows Phone 7.5 -puhelimille. Puhelimissa on valmiina mahdollisuus ottaa käyttöön palvelut erittäin nopeasti ja yksinkertaisesti. Tämä mahdollistaa myös SharePoint Online -palvelun käyttämisen puhelimella
  • Mac-tuki Lync-käyttäjille: pikaviestit, läsnäolotieto ja videoneuvottelu ovat nyt myös Mac-käyttäjien saatavilla Office 365 -palvelussa. Mac-käyttäjät voivat myös ladata tarvittavan Lync-sovelluksen palvelusta.

  Office 365 on pilvipalveluna tarjottava ohjelmistopaketti, joka sisältää tutut Microsoft Office -tuottavuus- sekä yhteistyötyökalut. Ajasta ja paikasta riippumattomasti käytettävän sähköpostin, verkkokokoustoimintojen, tiedostojen ja kalentereiden ansiosta yhteistyö sujuu vaivattomasti - tietokoneella, puhelimella ja selaimella. Palvelun soveltuvuudesta kaikenkokoisille organisaatioille kertoo se, että tällä hetkellä Office 365 käyttäjistä 90 prosenttia tulee pk-sektorilta ja samanaikaisesti palvelua käyttää 40 prosenttia maailman top 100 -yrityksistä. Ohjelmistopäivityksen myötä Office 365 tulee myös saataville 22 uuteen maahan.

  Palvelua voi kokeilla maksutta 30 päivän ajan.

  Lisätietoja Office 365 -sivustolta, Office 365 -blogista ja tuotemarkkinointipäällikkö Harri Mikkaselta.

   

  Kuva: Office 365 tuki Windows Phone 7.5 -puhelimille

 • Innofactorin Sami Ensio pokkasi vuoden ohjelmistoyrittäjän tittelin

  Innofactorin perustaja Sami Ensio on valittu vuoden 2011 ohjelmistoyrittäjäksi. Raadin mukaan Ensio on esimerkillään edistänyt suomalaisen ohjelmistoalan kasvua ja innoittanut yrittäjävetoista kehitystä. Sami Ensio sai kiitosta myös Innofactorin onnistuneesta listautumisesta Helsingin pörssiin sekä yrityksen huimasta kasvusta. Ensio palkittiin Ohjelmistoyrittäjät ry:n jäsenillassa 24.11.2011.

  Ension luotsaama Innofactor on Suomen suurin Microsoft-perustaisiin ratkaisuihin keskittynyt yritys. Yrityksen ydinosaamista ovat muun muassa www-sivut ja e-palvelut, sähköinen asiointi, asiakkuudenhallinta ja toiminnanohjaus, Business Intelligence ja hakutoiminnot sekä dokumenttien, arkiston- ja asianhallinta. Kunnianosoituksesta ilahtunut Ensio on kasvattanut yhtiötä hurjaa vauhtia, sillä viimeisen viiden vuoden aikana liikevaihto on kasvanut vuosittain keskimäärin lähes 50 prosenttia. Tulevaisuudessa Innofactorin tähtäin on Suomen konseptin laajentamisessa Pohjoismaihin ja kasvun hakemisessa ulkomailta – yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa. Ension mukaan suomalaisilta IT-yrityksiltä menee liikaa energiaa kotimaan rajallisista markkinoista käytävään kilpailuun sen sijaan, että yritykset tekisivät avarakatseisesti yhteistyötä ja auttaisivat toisiaan suomalaisten ratkaisujen viemisessä maailmalle.

  Innofactor on kerännyt tunnustusta tänä vuonna jo useaan otteeseen, sillä kesäkuussa 2011 Microsoft valitsi yrityksen vuoden 2011 ratkaisukumppanikseen Suomessa. Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkosen mukaan Innofactor on noussut muutaman viimeisen vuoden aikana yhdeksi Microsoftin keskeisimmistä kumppaneista Suomessa, joka tarjoaa ratkaisuja useilla Microsoftille keskeisillä alueilla, kuten SharePoint, Business Intelligence ja Dynamics CRM. Yritysasiakkaiden lisäksi Innofactor on osoittanut vahvuutensa myös yhtenä Suomen johtavista julkishallinnon toimijoista toteuttamalle yhteiskunnallisesti tärkeitä hankkeita, esimerkiksi Kansalaisen Asiointitilin.

 • Camilla Lindfors Microsoftin viestintäjohtajaksi

  Microsoft Oy:n viestintäjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty valtiotieteiden maisteri Camilla Lindfors.  Lindfors siirtyy Microsoftille Digia Oyj:n viestintäjohtajan tehtävästä.

  Marraskuussa Microsoftilla aloittaneella Lindforsilla on yli 15 vuoden kokemus viestinnän johto-, kehittämis- ja toteutustehtävistä. Ennen Digiaa hän työskenteli viestinnän strategisena konsulttina Perfectossa ja BNL Euro RSCG:ssä, asiakkainaan mm. Dell, SAS Institute, Hartwall ja Reima sekä IBM:n ja Elisan viestintäosastoilla.

  Lindforsin mukaan Microsoftin viestintä jatkuu aktiivisena ja vuorovaikutteisena niin asiakkaiden, kumppaneiden, median kuin kuluttajien suuntaan. Palveluasenne, nopeus ja uusiutumiskyky ovat hänelle tärkeitä viestinnän elementtejä. Lindforsin mukaan Microsoft näkyy ja kuuluu paikoissa, missä ihmiset jo ovat, ja luo uusia kohtaamispaikkoja, kun sellaisia tarvitaan.

  Lisätiedot Camilla Lindfors.

 • Etätyöpäiväkampanjalle EU:n viestintäpalkinto

  Suomen ympäristökeskuksen ja Microsoftin järjestämä Kansallinen etätyöpäivä –kampanja sai merkittävän palkinnon, kun sille myönnettiin viime viikolla EU:n ympäristöviestinnän asiantuntijaryhmän myöntämä palkinto vuoden parhaasta kansallisesta viestintäteosta. Kilpailussa olivat mukana kaikki EU:n jäsenmaiden ympäristöministeriöiden ja ympäristöinstituuttien edustajat. Palkinnon myöntämisessä huomioidaan erityisesti viestinnällinen innovatiivisuus ja kampanjakonseptin toimivuus ympäristöasioiden edistämiseksi.

  Ensimmäistä kertaa järjestettyyn Kansalliseen etätyöpäivään osallistui 16.9. yli 10 300 ihmistä ja 191 yritystä, julkishallinnon organisaatiota, yhdistystä ja järjestöä.

  Tempauksen ansiosta Suomessa jäi kulkematta yli 9 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 386 555 kilometriä, ruuhkissa istuttiin 8 286 tuntia vähemmän kuin tavallisesti ja taivaalle jäi tupruttamatta 50 tonnia hiilidioksidipäästöjä. 

  Nykyisin Suomessa jää viikoittain noin 1,3 miljoonaa kilometriä työmatkoja tekemättä kokonaisten etätyöpäivien ansiosta. Etätyössä on potentiaalia paljon isompiinkin polttoaine- ja päästövähennyksiin, sillä Suomessa kuljetaan 69 miljoonaa työmatkakilometriä joka päivä.

  Etätyökampanjan tarkoituksena on yhdistää työnantajia ja työntekijöitä. Palautetta antaneet yritykset ovat kokeneet ajasta ja paikasta joustavan työn lisäävän tuloksellisuutta ja parantavan työssä jaksamista. Työntekijät arvostavat työrauhaa, ajansäästöä ja mahdollisuutta rytmittää työ omien tarpeiden mukaan.

  Seuraavan kerran Kansallista etätyöpäivää vietetään 21.9.2012.

 • Windows Phonen sovelluskehityksen perusopit haltuun GeeksOnWheels-kiertueella

  Microsoft ja Nokia jalkautuvat koko Suomen kattavalle oppilaitoskiertueelle esittelemään uutta Windows Phonen 7.5 (”Mango”) -versiota kehittäjien näkökulmasta. Uusi Windows Phone esittäytyy 12 kaupungissa ympäri Suomea, kun GeeksOnWheels-kiertue starttasi tänään 21.11. Lappeenrannan Teknillisestä Yliopistosta. Kiertue pysähtyy yhteensä 12 kaupungin yliopistoilla tai ammattikorkeakouluilla päiväksi, jonka aikana asiantuntijat kertovat Windows Phone –sovellusten kehittämisestä. Kiertue päättyy 13.12. Helsinkiin.

  Lisätietoa kiertueesta GeeksOnWheels-sivustolla.

  Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki sovelluskehityksestä kiinnostuneet henkilöt kuten opiskelijat, opettajat tai muuten vain aiheen omaksesi tuntevat.