October, 2011

 • Kurkista tulevaisuuteen – katso Microsoftin tuore video

  Microsoftin uusi video näyttää yhden mahdollisuuden miltä viestintä, työnteko ja vapaa-ajanvietto voi 5-10 vuoden päästä näyttää. Videolla yhdistyvät mobiili- ja pilvipalvelut saumattomasti yhteen tehden ihmisten välisestä kanssakäymisestä helppoa ja viihdyttävää. Videon tarkoitus on osoittaa miten teknologia voi työskennellä ihmisten hyväksi erilaisissa tilanteissa.

   

  Lisätietoja täältä

 • Microsoft valittiin maailman parhaaksi työpaikaksi

  Great Place to Work –instituutti on valinnut Microsoftin  maailman parhaaksi työpaikaksi monikansallisten työpaikkojen sarjassa. Ensimmäistä kertaa listattuun monikansallisten yritysten sarjaan on valittu 25 parasta maailmanlaajuisesti toimivaa yritystä. Microsoftin jälkeen listalla tulivat seuraavaksi SAS Institute. Listalle päässeitä yrityksiä arvioitiin monin eri mittarein mukaan lukien henkilöstökysely.

  Suomen Microsoft on myös pärjännyt hyvin Great Place to Work –instituutin järjestämässä Suomen parhaat työpaikat -kilpailussa sijoittuen viimeisen kahdeksan vuoden aikana aina viiden joukkoon ja voittaen kilpailun kolmesti.

 • Microsoft ja Nokia valtaavat Helsingin keskustan

   

  Uusi digitaalisen elämäntyylin tapahtuma Hello Helsinki! avautuu Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla 14.–17.11.  Yleisölle tilaisuus on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä, kokeilla ja ottaa käyttöön uuden teknologian mahdollisuuksia.

  Tapahtumassa nähdään ensi kertaa Suomessa Nokian uusi Lumia 800 Windows Phone –puhelin. Lisäksi Vanhalta löytyy joka päivä digitaalinen olohuone, yllätysohjelmaa, Windows Phone -mobiilibaari ja Nokia Lounge sekä suuri joukko asiantuntijoita kertomassa digitaalisuuden viimeisimmistä vinkeistä kuten esimerkiksi ohjaimettomasta pelaamisesta ja ensi-iltapeleistä. Koko perheelle tarkoitettu ilmaistapahtuma on avoinna yleisölle päivittäin klo 12–21 (huom. tiistaina 15.11. klo 17–21).

  Hello Helsinki! on Microsoftin järjestämä tapahtuma, jossa kumppaneina on Nokian lisäksi useita muita suomalaisia digitaalisuuden asiantuntijayrityksiä. Tapahtumaviikon aikana digitaalinen elämäntyyli jalkautuu myös Helsingin keskustan Fazer-ravintoloihin, jossa microsoftilaiset tekevät uuden teknologian avulla läsnätyötä ja kertovat vinkkejä digitaalisuudesta sekä työn tekemisen uusista tavoista.

  Samalla viikolla järjestetään myös Microsoft TechNet 2011, joka on syksyn suurtapahtuma teknisille ammattilaisille sekä liiketoimintapäättäjien Business Summit -tilaisuus. Molemmat tapahtumat tarjoavat useita huippupuhujia mm. Microsoftin puhelinkäyttöjärjestelmän käyttöliittymän ja laitteiden suunnittelusta vastaavan johtajan Albert Schumin, pääministeri Jyrki Kataisen ja Nokian kehitysjohtaja Kai Öistämön.

  Hello Helsinki! digitaalisessa mediassa:

  www.microsoft.fi/hellohelsinki

  http://www.facebook.com/digitaalinenmaailma

  Lisätietoja tapahtumasta antaa markkinointiviestintäjohtaja Jaana Vuori.

 • Nokia julkisti ensimmäiset Windows Phone –puhelimet

  Nokia julkisti tänään Lontoossa  Nokia World –tapahtumassa kaksi uutta Windows Phone –käyttöjärjestelmään perustuvaa älypuhelinta. Lumia 710 ja 800 mallinimillä esitellyt laitteet tulevat myyntiin muutamissa maissa jo marraskuussa. Nokia Lumia 800 tarjoaa upean Windows Phone -kokemuksen yhdessä Nokian laiteosaamisen ja Microsoftin ohjelmistovahvuuksien kanssa. Nokia Lumia 710 on samalla tavalla helppokulkuinen reitti Windows Phone -maailmaan, jota on täydennetty Nokian vahvuuksia hyödyntävillä ominaisuuksilla.

  Katso lisää aiheesta Windows Phone Blogista, Microsoftin uutiskeskuksesta ja Windows Phone VPK:sta.

 • Tiera valitsi Office 365 -palvelun

  Kuntien Tiera Oy ja Elisa ovat sopineet, että Elisa toimii Microsoft Office 365 –palveluun perustuvan Tiera Toimiston tuottajana. Yhteistyön tavoitteena on tarjota Tieran asiakkaille nykyaikaiset ja kattavat toimistopalveluratkaisut, hyödyntäen jo olemassa olevaa osaamista.

  Tiera Toimisto tarjoaa laajat viestintä- ja kommunikaatioratkaisut Tieran asiakkaiden käyttöön. Se tuo tehokkuutta kuntatatoimijoiden työhön toimintatapoja uudistaen sekä modernia teknologiaa hyödyntäen. Palvelu tukee myös mobiilia työntekoa ja erilaisia työtapoja ajasta ja paikasta riippumatta. Tieran osaamisverkoston yhteistyöllä pystytään rakentamaan kuntien yhteisiä toimintamalleja ja parhaita käytäntöjä, joiden avulla toimintatapoja voidaan kaiken aikaa kehittää ja virtaviivaistaa.

  Palvelun käyttöönotto Tieran omaan käyttöön on jo käynnistynyt ja ensimmäiset asiakastoteutukset käynnistyvät vielä vuoden 2011 aikana.

  Office 365 on pilvipalveluna tarjottava ohjelmistopaketti, joka sisältää tutut Microsoft Office -tuottavuus- sekä yhteistyötyökalut. Mistä tahansa käytettävän sähköpostin, verkkokokoustoimintojen, tiedostojen ja kalentereiden ansiosta yhteistyö sujuu vaivattomasti - tietokoneella, puhelimella ja selaimella.

 • Vuoden Innovaatiojohtajafinalistit on valittu

  Vuoden Innovaatiojohtajan valinta julkistetaan Microsoftin vuosittaisen Business Summit -tapahtuman yhteydessä 15.11.2011. Kisan finaaliin on nyt valittu Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen, Aalto Venture Garagen perustaja Kristo Ovaska, innovaatioapparaatti Protomon perustaja Petri Räsänen ja Rovion markkinointijohtaja Peter Vesterbacka. Finalistit valittiin Talentumin verkkosivuilla järjestetyn yleisöäänestyksen perusteella. Tänä vuonna innovaatiojohtajakandidaatteja äänesti tuplamäärä viime vuoteen verrattuna.

  Vuosi sitten voiton vei Powerkiss-yhtiön toimitusjohtaja Maija Itkonen. Hänen valintaansa perusteltiin tuolloin kyvyllä yhdistää riskinottokyky ja luovuus, monialaisuus ja verkostoituminen, yrittäjäasenne ja kirkas visio. Tämän vuoden Innovaatiojohtajalta odotetaan samanlaisia ominaisuuksia, sillä Innovaatiojohtaja ei ole titteli tai rooli vaan valittavana on johtaja, joka on toiminut työssään innovatiivisesti, järjestelmällisesti ja analyyttisesti uudenlaista ajattelua hyödyntäen.

  Vuoden Innovaatiojohtajan valinnalla on tarkoitus lisätä julkista keskustelua uuden johtamiskulttuurin tarpeellisuudesta muuttuvassa maailmassa, jotta suomalaisten yritysten ja koko Suomen kilpailukykyä saadaan parannettua.

 • Suurin osa tietoturvauhista on torjuttavissa

  Microsoftin tuore tietoturvaraportti paljastaa, että suurin osa haittaohjelmatartunnoista olisi vältettävissä tietokoneen käyttäjän omalla toiminnalla. Raportin mukaan yleisin haittaohjelmien leviämistyyppi (44,8 prosenttia) vaatii käyttäjän toimia. Tuntemattomasta lähteestä omalle tietokoneelle ladattu ohjelmisto on esimerkki tällaisesta toiminnasta.

  Myös usb-tikkujen ja vastaavien siirrettävien laitteiden kautta leviävät haittaohjelmat ovat yhä yleisiä. 26 prosenttia löydetyistä haittaohjelmista käytti tätä leviämiskeinoa. Kolmanneksi yleisin haittaohjelmien leviämisväylä oli tutkimuksen mukaan sisäverkon tiedostojako, jota hyödyntää leviämiskeinonaan 17, 2 prosenttia tutkituista haittaohjelmista.

  Kohua herättäneet nollapäiväaukot eivät sen sijaan ole tavalliselle käyttäjälle kovinkaan suuri uhka. Ohjelmistojen tietoturva-aukkoja hyödyntävät haittaohjelmat olivat uhan aiheuttajana alle prosentin kymmenesosassa tutkituista tapauksista.

  Nyt julkaistu raportti on yhdestoista versio Security Intelligence –raportista, ja se koskee vuoden 2011 ensimmäistä vuosipuoliskoa. Aineisto on kerätty yli sadasta maasta ja tiedon lähteenä on esimerkiksi Microsoftin Malicious Software Removal –työkalu, joka jaetaan kuukausittaisten päivitysten yhteydessä ja joka suoritetaan kuukausittain n. 600 miljoonassa Windows-järjestelmässä.

  Vinkkejä hyvään tietoturvaan:

  • Osta ja rakenna tietojärjestelmäsi tietoturva huomioiden
  • Kouluta itseäsi, työntekijöitäsi ja asiakkaitasi tietoturva-asioissa
  • Pidä järjestelmiesi ja laitteidesi päivitykset ajan tasalla
  • Hyödynnä pilvipalveluja
  • Huolehdi salasanaturvallisuudesta
  • Selaimella on väliä, tutkitusti Internet Explorer antaa parhaan suojan verkon uhkia vastaan, katso miten hyvin sinun selaimesi suojelee sinua verkon uhilta

  Lisätietoja Microsoftin uutissivustolta ja tietoturva-asiantuntija Kimmo Bergiukselta.