August, 2011

 • Financial Times innostui Microsoftin uudenlaisista työskentelytiloista

  Maailmankuulu taloussanomalehti Financial Times nostaa Microsoftin uudistuneet toimistotilat esille eilen ilmestyneessä artikkelissaan ”Design space: flexible working environment”. Erityisesti Suomen Microsoftin Kohtaamispaikka Keilarannassa esitellään artikkelissa näyttävästi.

  Microsoftin Euroopan-laajuinen toimistotilojen muutos alkoi, kun ymmärrettiin vanhojen tilojen käyvät riittämättömiksi liiketoimintaympäristön muuttuessa. Kaivattiin joustavampaa työympäristöä, jossa ideat ja ajatukset saisivat tilaa syntyä yksin tai yhdessä.

  Muutos toi tullessaan täysin uudenlaisen työkulttuurin. Suomen Microsoftilla henkilökohtaisista työpisteistä luovuttiin ja tilat suunniteltiin niin, että kaikkialla talossa on mahdollista työskennellä. Työlle tarvittavan tilan voi valita mielialansa ja tarpeensa mukaan. Valittavana on muun muassa hiljainen kirjasto, rento ja musiikin täyteinen ranta tai linnunlaulua kaipaavalle luontoaiheinen tila.

  Lue Financial Times:n artikkeli ja tutustu uudenlaisen työn arkeen.

 • Suomalainen Windows Phone 7.5 Marketplace avautui kehittäjille

  Kehittäjät voivat tästä päivästä lähtien lähettää tulevan Windows Phone 7.5 -version (Mango) uusia ominaisuuksia hyödyntäviä pelejä ja sovelluksia suomalaiseen Marketplaceen hyväksyttäväksi. WP 7.5 toi käytettäväksi yli 1500 uutta ohjelmointirajapintaa, joiden avulla kehittäjät voivat innovoida aivan uudenlaisia mobiilisovelluksia ja hyödyntää pidettyä Windows Phonen Metro -käyttöliittymää.

  Kehittäjät voivat päättää millä markkinoilla sovellus on saatavilla tai valita yksikertaisesti kaikki markkinat kattavan jakelun.

  Samalla päivittyivät Windows Phone SDK 7.1 kehittäjätyökalut. Tämän version avulla sovelluksen toimivuus voidaan testata samassa versiossa, mitä markkinoille tulevat uudet laitteet sisältävät.

  Marketplacen olemassa olevat n. 30.000 sovellusta toimivat myös 7.5-puhelimissa, mutta saadakseen käyttöönsä uudet ominaisuudet, käyttäjät voivat päivittää puhelimensa maksutta nykyisestä 7.0-versiosta uuteen 7.5-versioon.

  Mango eli 7.5-päivitys tulee saataville Microsoftin toimesta kaikkiin markkinoilla oleviin Windows Phone 7 -puhelimiin.

  Lue lisää Windows Phone Developer Blogista.

  Lataa Windows Phone SDK 7.1 RC.

 • Microsoft julkisti tulevat hittipeliuutuudet Saksan gamescom-messuilla

  Maailman suurimmat kuluttajille tarkoitetut videopelimessut järjestetään tällä viikolla Saksan Kölnissä, kun gamescom 2011 ottaa vastaan jopa 250 000 vierasta 5 päivän aikana. Microsoft kertoi messujen aattona järjestetyssä Play Day –tapahtumassa uudesta pelisisällöstään Xbox 360:lle ja Kinectille.

  Aktiivipelaajille on luvassa erityistä jännitystä, kun menestyspeli Gears of War 3 lopettaa jännittävän trilogian 20. syyskuuta alkaen. Vauhdin ja autojen ystäville Xbox 360 julkaisee Forza Motorsport 4:n, joka vie autopelit täysin uudelle tasolle lokakuussa. Vuoden päättää alkuperäiselle Xboxille suunnitellun räiskintäpelin Halon remasteroitu Halo: Combat Evolved Anniversary, joka julkaistaan pelin 10-vuotisjuhlan kunniaksi 15. marraskuuta 2011.

  Kinect Star Wars -pelissä murskataan Imperiumin iskujoukkoja ja ammutaan alas X-Wing-taistelijoita. Marraskuussa julkaistava Kinect Disneyland Adventures luo Disneylandin taianomaisen maailman koko perheen ulottuville suoraan olohuoneeseen. Kinectin monipuolisuutta esittelee aktiivipelaajille suunnattu räiskintäpeli Gunstringer, joka tuo esille Kinectin ominaisuudet aivan uudella tavalla. Peli saapuu kauppoihin 16. syyskuuta ja pelin mukana saa lahjakortin, jolla voi ladata Xbox LIVE Arcade –palvelussa julkaistun Fruit Ninja Kinectin.

  Lokakuun 21. päivä julkaistava Dance Central 2 –tanssipeli sisältää suomalaista musiikkia, kun Daruden Sandstrom-hitti löytyy pelin mahtavalta 40 biisin soundtrackilta. Urheilufaneille messuilla on tarjolla todellinen pelielämys, kun paikanpäällä Kinect Sports 2-pelin sisältämiä uusia lajeja, kuten tennistä ja dartsia, voi päästä kokeilemaan viisinkertaisen Grand Slam -tennistähden Martina Hingiksen kanssa. Kinect Sports 2 julkaistaan 25. lokakuuta 2011. Eläinrakkaat saavat pian tuoda kotiinsa uusia pörröisiä ystäviä 11. lokakuuta julkaistavan Kinectimals Now with Bears! -pelin myötä.  Kotimaista pelialan huippuja edustaa RedLynxin kehittämä Trials Evolution, joka on yli miljoona kappaletta myyneen Trials HD:n odotettu jatko-osa.

   

   Lisätietoja lehdistötiedotteesta

 • Internet Explorer 9 tarjoaa parhaimman suojan haittaohjelmilta ja haitalliselta sisällöltä

  Selaimen valinta on ensimmäinen konkreettinen toimenpide turvallisen netinkäytön varmistamiseksi. Itsenäisen NSS Labs –tutkimusyhtiön tutkimuksen mukaan Internet Explorer 9 -selaimella surffailu on turvallisinta, sillä se tarjoaa parhaimman suojan verkkohyökkäyksiltä.

  NSS Labs:n maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan Internet Explorer 9 löysi ja torjui jopa 96 % sosiaalisten verkkojen kautta tulevista tai sosiaalisia medioita hyödyntävistä haittaohjelmista. Tämä tarkoittaa, että Internet Explorer suojaa verkon haittaohjelmilta viisi kertaa paremmin kuin kilpailevat selaimet.

  Microsoftin Internet Explorer 9 –selaimen suunnittelussa tietoturva sekä käyttäjän tietojen yksityisyys ja tietosuoja ovat keskeisessä asemassa. Selain auttaa käyttäjää suojautumaan jatkuvasti kehittyviltä ja muuttuvilta internet-uhilta ja tietojen kalasteluhuijauksilta. IE 9:n Smart Screen -suodatin auttaa käyttäjää suojautumaan verkkouhilta ja tekee selailusta entistä turvallisempaa.

  Lataa Internet Explorer 9 ja nauti verkon parhaimmasta tietoturvasta. Katso myös lisätietoja selaimen tietoturva- ja muista ominaisuuksista.

  Lue lisää Exploring IE -blogista. Tutkimustulokset NSS Labs:n sivuilta.

 • Microsoftin sosiaalisen median maailma yhdellä sivustolla

   
  Blogipostauksia, twiittauksia, videoita, keskusteluja - tuoreet palat yhteisöllisen median eri kanavista nyt koottuna yhdelle sivustolle!
   
  Microsoft kertoo jatkuvasti tuoreimpia kuulumisiaan ja uusimmista tuotteistaan myös sosiaalisessa mediassa. Twitter- ja Facebook-päivitysten, uusimpien blogitekstien, YouTube-videoiden sekä LinkedInin viimeisimpien uutisten seuraaminen on helppoa, kun kaikki sosiaalisen median kuulumiset on koottu samalle sivustolle. Sivulla voit seurata uusimpia päivityksiä sekä osallistua itse keskusteluun.
   
  Tutustu Microsoftin sosiaalisen median maailmaan.

 • Tehtäväpalkkiin kiinnitetyt nettisivustot keräävät käyttäjien huomion

   

  Microsoftin BuildMyPinnedSite.com laajenee tänään 15 uudelle kielelle. Sivusto tarjoaa nyt yhteensä 38 kielellä ohjeet kasvattaa sivustojen näkyvyyttä rakentamalla niihin kiinnitysominaisuus Windows 7:n tehtäväpalkkiin. Tehtäväpalkista käyttäjä pääsee suoraan yhdellä klikkauksella suosikkisivulleen sen sijaan, että käyttäisi aikaansa selaimen avaamiseen.

  Sivustojen kiinnittäminen tehtäväpalkkiin tarjoaa web-kehittäjille merkittäviä etuja. Microsoftin selvitysten mukaan tehtäväpalkkiin kiinnitetyt sivut saavat 50 prosenttia enemmän näkyvyyttä ja Internet Explorer 9 –käyttäjät vierailevat kiinnitetyillä sivuilla keskimäärin 30 kertaa kuukaudessa. Kiinnitysominaisuuden lisääminen omaan sivustoon on BuildMyPinnedSite.com –sivuston helppojen ohjeiden avulla tehtävissä 15 minuutissa.

  Lisätietoja Internet Explorerista.
  Tule mukaan Kauniin Webin -yhteisöön Facebookissa.

   

 • Kansallinen etätyöpäivä haastaa suomalaiset joustaviin työtapoihin 16.9.

  Suomen ensimmäistä etätyöpäivää vietetään perjantaina 16.9.2011, jolloin työnantajia rohkaistaan tarjoamaan työntekijöille mahdollisuus kokeilla etätyötä. Etätyöpäivä tähtää näkemysten ja asenteiden muutokseen sekä etätyön positiivisten vaikutusten tunnistamiseen. Etätyöpäivän viralliset kumppanit ovat Suomen ympäristökeskus ja Microsoft Oy.

  Etätyöskentelyllä on monia positiivisia vaikutuksia: etätyö kasvattaa työhyvinvointia, suojelee ympäristöä, parantaa työntekijöiden elämänlaatua sekä lisää tuottavuutta vähentäen myös kustannuksia. Tällä hetkellä 15 prosenttia suomalaisesta työvoimasta tekee etätyötä, joista lähes joka toinen tekee sitä viikoittain. Etätyön tekemisen ennustetaan kuitenkin yleistyvän jatkossa.

  Etätyöpäivä haastaa kaikki suomalaiset yritykset ja työntekijät mukaan etätyöpäivän viettoon osoitteessa www.etatyopaiva.fi. Verkkosivuilla voi ilmoittaa etätyöpäivänä säästyneet työmatkakilometrit ja sivun laskuri ilmoittaa vähentyneiden hiilidioksidipäästöjen määrän. Sivustolta löytyy myös ohjeita ja työkaluja säännöllisen etätyön toteuttamiseen.

  Lisätietoja etätyöpäivän sivulta. Lehdistötiedote löytyy täältä.