July, 2011

 • Monipuolisempaa kuvankäsittelyä uudella Microsoft Camera Codec Pack -ohjelmalla

  Uusi maksuton Windows Live –kuvankäsittelyohjelma Microsoft Camera Codec Pack parantaa entisestään Windowsin käyttäjien valokuvauskokemusta ja tekee kuvien muokkaamisesta aiempaa helpompaa.

  Camera Codec Packin avulla käyttäjät voivat selailla ja muokata valokuvien alkuperäisiä raw-tiedostoja käyttäen Windows Live Photo Gallerya sekä Windows Exploreria raw-tiedostoformaattien avaamiseen tarkoitettujen ohjelmien asemasta. Muokkaamattomat ja alkuperäiset raw-tiedostot voidaan uuden ohjelman avulla hakea yli 120 eri järjestelmäkamerasta ja muuttaa tämän jälkeen valokuvan muokkaamiseen sopivaan jpeg-muotoon. Kuvat eivät tällöin menetä hyvää laatuaan ja muokattavuuttaan, vaan lopputulos on entistä tarkempi.

  Katso Camera Codec Packin esittelyvideo ja näe, miten helppoa valokuvien muokkaus voikaan olla.

   

  Lisää aiheesta Inside Windows Live –blogissa.

  Lataa maksuton Microsoft Camera Codec Pack  täältä.

 • Partioliike pysyy ajan hermolla

  Partiolaiset tunnetaan parhaiten lippukunnistaan, paraateistaan ja leireistään. Suurten tapahtumien järjestäminen ja noin 70 000 jäsenen järjestön toiminnan pyörittäminen vaativat paljon myös toimistotyöltä. Sitä tekevät palkattujen työntekijöiden lisäksi sadat vapaaehtoiset lukiolaisista yritysjohtajiin.

  Yhtenäisten työkalujen olemassaolo on oleellista maailmanlaajuisen verkoston toiminnalle. Ympäri Suomen sijaitsevien piiritoimistojen lisäksi suurten tapahtumien hallinnoiminen ja johtaminen edellyttävät saumatonta toimintaa niin ihmisiltä kuin järjestelmiltäkin. Microsoftin tuotteista partiolaisten käytössä ovat esimerkiksi ryhmätyöalusta SharePoint, Exchange-sähköposti ja Office-ohjelmat.

  Partion yhteistyö Microsoftin kanssa alkoi vuonna 2010 Hämeenlinnan Evolla järjestetyn Kilke-suurleirin alla. Noin 10 000 partiolaista kokoavat suurleirit vaativat paljon myös tietotekniikalta. Itse tapahtumassa oli käytössä 200 tietokonetta ja ennakkojärjestelyt edellyttivät kymmeniä työtunteja koneiden äärellä. Tietotekniikkaosaaminen on huomioitu myös partio-ohjelmassa, sillä esimerkiksi verkkoturvallisuus on hyvä taito myös partiolaiselle. Microsoftin ohjelmistolahjoituksen avulla partiolaiset voivat tehdä työtä viimeisimmillä työvälineillä ja säästää varoja itse ydintoimintaan.

    

    Suomen Partiolaisten ICT-koordinaattori Eero Tuomenoksa
    kertoo, että yhtenäisten työkalujen olemassaolo on oleellista
    maailmanlaajuisen verkoston toiminnalle.

 • Lisää töitä ja työntekijöitä – yhteistyöllä se sujuu!

  Savonlinnan SharePoint Akatemia on todellinen yhteistyön voimannäyte. Jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana muuntokoulutusohjelma työllistää jopa 40 työtöntä tai työttömyysuhan alaista IT-osaajaa Savonlinnan seudulla. Työntekijät ja -antajat ovat kohdanneet nopeasti ja konkreettisesti, kun mukaan lähteminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

  SharePoint Akatemia on täydennyskoulutusohjelma, jonka tavoitteena on työllistää Savonlinnan alueen työttömiä tai työttömyysuhan alaisia IT-osaajia yrityksiin, jotka etsivät Microsoft Sharepoint-teknologian osaajia. Yrityksille SharePoint Akatemia tarjoaa kaivattuja SharePoint-teknologiaosaajia ja Savonlinnalle uusia veronmaksajia. Savonlinnan kilpailuetuja ovat osaajien lisäksi edulliset toimitilat, työntekijöiden vähäinen vaihtuvuus ja etabloituville yrityksille myönnettävä pk-yritysten aloitustuki.

  Interaktiivisen koulutuksen etäopiskelujaksoilla hyödynnetään uusia työvälineitä, kuten Live Meeting -verkkoneuvotteluja, pikaviestimiä ja sosiaalista mediaa. Uudet teknologiat mahdollistavat tietotyön tekemisen missä vain.

  Hanke syntyi Microsoftin aloitteesta Savonlinnan seutukunnan, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston ja päteviä työntekijöitä etsineiden IT-yritysten tiiviinä yhteishankkeena. Hankkeeseen liittyvästä hallinnosta vastaa Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY.

     

 • Innofactorista Microsoftin vuoden kumppani

  Innofactor Oyj on valittu vuoden 2011 Suomen Microsoft-kumppaniksi. Valinta julkistettiin Los Angelesissa järjestetyssä Microsoft Worldwide Partner Conference -tapahtumassa.  Microsoftin kumppaniohjelmaan kuuluu Suomessa 1900 yritystä. Innofactor on Suomen johtavia sähköisten palveluiden toteuttajia. Valintaan vaikuttivat yrityksen vahva tulos sekä innovatiivinen ajattelu. Yritys on perustanut toimintansa vahvasti Microsoft-teknologioihin.

  Innofactorin kasvu on ollut huima. Yritys on kasvanut kymmenessä vuodessa yhdeksi Suomen merkittävimmistä IT-palvelutaloista. Vuosittainen kasvu viimeisten viiden vuoden aikana on ollut yli 50 prosentin vauhtia. Kasvuhakuisen yrityksen seuraava tavoite on kasvattaa liiketoimintaansa entisestään.

  Microsoftin Worlwide Partner Conference -tapahtumassa mukana ollut Innofactor on huomattu Yhdysvalloissa laajemminkin. Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensio joukkoineen yhdessä Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkosen kanssa sai kunnian päästä soittamaan Times Squarelle NASDAQin kuuluisaa Closing Belliä perjantaina 8. heinäkuuta.

  Kuvassa vasemmalta Innofactorin Mikko Lampi, Aino-Maija Gerdt ja Sami Ensio
  sekä Microsoftin Ari Rahkonen ja Niilo Fredriksson.

 • Microsoft jakoi tietoa tulevaisuudesta 15 000 kumppanille

  Microsoft käynnisti tilivuotensa yhdessä 15 000 kumppanin kanssa vuotuisessa Worldwide Partner Conferencessa Los Angelesin auringon alla tällä viikolla. Tapahtuman painoarvo on merkittävä, sillä yli 90 prosenttia Microsofin liikevaihdosta syntyy yhdessä kumppaneiden kanssa.

  Avajaispäivänä Steve Ballmer kertoi Microsoftin kuulumisista ja palkitsi lavalla vuoden innovatiivisimmat kumppanit. Tuoteuutuuksista yleisöä kohahduttivat mm. pikaviestinnän, puhe- ja videoneuvottelut sisältävän Lync-ohjelmiston reaaliaikainen kielenkääntäjä, joka tulkkaa keskustelut Bingin avulla esimerkiksi espanjasta englantiin. Lynciä on höystetty yhdessä Polycomin kanssa myös entistä edistyksellisimmillä videoneuvotteluominaisuuksilla sekä Smartscreen-teknologiaan perustuvalla virtuaalisella älytaululla.

  Windows Phone -rintamalla Mango-puhelinten markkinoille tuloa odottaessa ilahduttaa julkaistujen Marketplace-sovellusten kiihtyvä tahti. Toukokuun 18 000 sovelluksesta on noustu nyt jo yli 22 000 sovellukseen.

  Viikon kestävässä kumppanitapahtumassa Microsoft jakaa laajalle ekosysteemilleen tietoa liiketoiminnastaan, tuoteuutuuksista sekä kumppaniohjelmista.

   


   

 • Suomen joukkue sijoittui 18 parhaan joukkoon Imagine Cup -teknologiakilpailussa

  Suomen joukkue Team 25K ylsi maailman 18 parhaan joukkoon tänä vuonna New Yorkissa järjestettävässä maailmanlaajuisessa Imagine Cup -teknologiakilpailussa. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva joukkue kilpaili ratkaisullaan, jolla pyritään ehkäisemään lasten ja nuorten kokemaa ”mobiilikiusaamista” sekä pedofilian vaaraa. Kilpailu ei ollut turkulaisopiskelijoille ensimmäinen, sillä sama joukkue sijoittui viime vuonna maailman kuuden parhaan joukkoon projektillaan ”Signbook”.

  Suomalaisjoukkueen Vigilis-nimeä kantava projekti keskittyy tunnistamaan digitaalisen kiusaamisen aikaisessa vaiheessa ja tarjoamaan työkaluja nuorten kiusaamisen ja pedofilian vähentämiseksi. Vigilis varoittaa jos nuoren puhelimeen tulee sopimattomia sanoja sisältäviä viestejä tuntemattomilta lähettäjiltä. Sovelluksella halutaan suojella lapsia ja nuoria kiusaajilta ja pedofiileiltä sekä auttaa tapausten tunnistamisessa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

  Imagine Cup on maailman suurin opiskelijoille järjestettävä teknologiakilpailu, joka järjestetään vuosittain. Tämän vuoden kilpailun aiheena ovat YK:n globaalit kehitystavoitteet teemalla "Kuvittele maailma, jossa teknologia auttaa ratkaisemaan vaikeimmat kohtaamamme ongelmat". Kilpailu kokoaa yhteen maailman lupaavimmat nuoret kyvyt ratkomaan nykypäivän haasteita luovuuden ja teknologian avulla. Suomesta kilpailuun rekisteröityi tänä vuonna n. 500 opiskelijaa. New Yorkissa loppukilpailun voitosta on taistellut yhteensä 124 joukkuetta 73 eri maasta.

  Tutustu suomalaisjoukkueen Vigilis-projektiin Team 25K:n esittelysivulla.
  Tuoreimmat uutiset voit lukea Imagine Cup –blogista.
  Lisätietoja Imagine Cup –sivuilta sekä Microsoftin Jukka Wallasvaaralta.

   

  Team 25K:n jäsenet Johannes Maliranta, Petteri Lehtonen sekä Kimmo Koski                                                                                              

 • Hotmail juhlii 15-vuotis syntymäpäiväänsä Suomen suosituimpana sähköpostipalveluna

  Microsoftin Windows Live Hotmail -sähköpostipalvelu täyttää tänään viisitoista vuotta. Merkkipäivää vietetään Suomen suosituimpana sähköpostipalveluna, sillä 57 prosenttia kaikista suomalaisista sähköpostin käyttäjistä viestii juuri Hotmailin avulla.

  Alun perin Hotmail oli ensimmäisiä internetin ilmaisia selainpohjaisia sähköposteja, jonka jälkeen palvelua on kehitetty huimaa vauhtia.  Nykyään Hotmail on entistä monipuolisempi, yksilöidympi ja paikallisempi. Se sisältää älykkäitä työkaluja, joiden avulla viestittely on entistä tehokkaampaa ja nopeampaa.

  Valokuvien ja muiden suurten liitetiedostojen jakaminen käy vaivattomasti SkyDrive-verkkotallennustilan kautta, ja Hotmaililla sähköpostia voit vastaanottaa myös Yahoo Mail- ja Gmail-tileiltä.  Microsoft Office -tiedostoja voi muokata suoraan Hotmailissa ja ystävät ja kollegat voivat tarkastella sekä muokata niitä samanaikaisesti verkossa. Uudet hotmail.fi- ja live.fi -päätteiset osoitteet auttavat suomalaisia käyttäjiä saamaan juuri haluamansa henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen.

  Oman Hotmail-tilin voi avata Windows Live Hotmail -sivulta
  Tutustu myös Windows Live blogiin