June, 2011

 • Katseet kääntyvät ensi viikolla Los Angelesiin ja E3-pelimessuille

  Maailman suurin vuosittainen pelialan messutapahtuma E3 järjestetään Los Angelesissa 7. - 9. kesäkuuta. Messuilla esitellään uusimmat video- ja tietokonepelit sekä laitteistot.

  Viime vuonna Xbox 360 mullisti peli- ja viihdemaailman julkaisemalla Kinect-sensorin, joka tunnistaa ihmisten kasvot, eleet ja puheen. Ensi viikolla E3:ssa Microsoft kertoo Kinectin tulevaisuudesta ja uusista peli- ja viihdekokemuksista, perinteisistä Xbox-peleistä, sekä alati kehittyvästä Xbox LIVE –verkkopalvelusta.

   

   

  Tervetuloa seuraamaan Xboxin lehdistötilaisuutta suorana lähetyksenä messujen aattona maanantaina 6. kesäkuuta alkaen klo 19.30 Xbox.comissa.

  Lisää messukuulumisia löydät täältä uutisblogista.

 • Microsoft esitteli uudet Xbox-pelit ja Kinect-innovaatiot E3:n aattona

  Kolmipäiväinen elektronisen viihteen suurtapahtuma E3 käynnistyy tänään Los Angelesissa. Eilen messujen aattona järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Microsoft julkisti useita Xbox 360 -pelikonsolille tulossa olevia peliuutuuksia. Gears of War 3, Forza Motorsport 4, Minecraft ja Halo:Combat Evolved Anniversary saapuvat täksi jouluksi pelaajien iloksi. Joulun odotetuimmista Kinect-peleistä vastaavat mm. Disneyn kanssa yhteistyössä tehty Kinect: Disneyland Adventures ja LucasArtsin upea Kinect Star Wars. Lisäksi viime vuonna julkaistut pelit Kinect Sports ja Dance Central saavat jatkoa.

  Kinectin innovaatioita esittelevä Kinect Fun Labs esiteltiin eilen suurelle yleisölle ja se saapui Xbox LIVE –verkkopalveluun heti tilaisuuden jälkeen ladattavaksi maksutta. Pelaajat ympäri maailman voivat kokeilla nyt mm. itsensä tai esineiden skannaamista, sekä sormien liiketunnistusta. Uusia teknisiä ominaisuuksia ja Kinectin tulevaisuutta esitteleviä sovelluksia saapuu Fun Labsiin jo heinäkuussa. Katso allaolevasta videosta esimakua tulevasta.

   

  Lisätietoja suomeksi uusista peleistä löydät täältä ja kaikki E3-lehdistömateriaalit englanniksi  Xboxin lehdistösivuilta.

      

 • Pilvilaskennasta uutta apua Helsingin yliopiston syöpätutkimukseen

  Helsingin yliopiston tutkimusryhmä on saanut uudenlaista tehoa rintasyöpätutkimukseensa Microsoftin Azure -pilvialustalle kehitetystä uudesta teknologiasta. Techila Technologies Oy:n kehittämän innovaation avulla voidaan sairauden etenemistä ennustaa aiempaa paremmin.

  Rintasyövän etenemiseen vaikuttavien geenien ja niiden kombinaatioiden määrä on valtava, mikä asettaa etäpesäkkeitä aiheuttavien geenien laskennalle suuria haasteita. Suurteholaskentaan erikoistuneen Techila Technologies Oy:n avulla Helsingin yliopiston tutkimusryhmä on hyödyntänyt nyt ensimmäistä kertaa Windows Azure -pilvipalvelun laskentakapasiteettia. Laskentaurakkaan kuluva aika on vähentynyt noin 15 vuodesta vajaaseen viiteen päivään.

  Tehostunut laskentakapasiteetti auttaa löytämään potilaista ne, joilla on suurempi todennäköisyys saada etäpesäkkeitä. Kun sairauden etenemistä pystytään ennustamaan paremmin, on potilaan hoito mahdollista suunnitella yksilöllisemmin jo sairauden havaitsemisvaiheessa.

  Azure-pilvipalvelua ei ole koskaan aiemmin pystytty hyödyntämään yhtä massiivisesti ja skaalautuvasti. Käyttökohteita on yliopiston ulkopuolellakin − samanlaista laskentaa voidaan hyödyntää esimerkiksi vakuutusyhtiöissä riskienhallintaan. Lisäksi Azure voidaan valjastaa puhtaasti laskennan käyttöön, minkä vuoksi sen hyötysuhde on niinkin korkea kuin 99 prosenttia.

  Techila Technologies on ratkaisullaan mukana Microsoftin aloitteleville ohjelmistoyrityksille järjestämässä BizSpark Summitissa Brysselissä 14.6.2011.

 • Kasvuyrittäjät näyttävät tänään kyntensä Brysselissä

  Microsoftin järjestämä European BizSpark Summit 2011 kokoaa tänään ohjelmistoalan nousevia tähtiä Brysseliin. Seitsemättä kertaa järjestettävä tapahtuma tuo yhteen eurooppalaisia IT-alan kasvuhakuisia yrityksiä, sijoittajia, päättäjiä ja median edustajia.

  Brysselissä esitellään viimeisimpiä innovatiivisia teknologiaratkaisuja sekä rahoitusvaihtoehtoja start-up-yrityksille. BizSpark Summitin loppukilpailussa 15 start-upia kamppailee voitosta omilla tuotteillaan. Finaalin ainoana suomalaisena yrityksenä ykkössijaa tavoittelee tamperelainen suurteholaskentaan erikoistunut Techila Technologies Oy. Voittaja julkistetaan tiistai-iltana. Mukana verkostoitumassa on useita suomalaisia start-up-yrityksiä ja BizSpark-verkostokumppaneita.

  BizSpark on Microsoftin etuohjelma omia ohjelmistotuotteita kehittäville start-up-yrityksille. Ohjelman myötä yritykset saavat käyttöönsä kattavat ohjelmistoedut oman tuotteen kehittämiseen, demoamiseen ja testaamiseen sekä tuotantolisenssejä, jos ohjelmistotuotetta tarjotaan verkon yli asiakkaalle. Lisäksi ohjelma sisältää koulutusta ja mahdollisuuksia näkyvyyteen. BizSpark ohjelma tarjoaa aloitteleville ohjelmistoyrityksille tai ohjelmistoon perustuville palveluyrityksille maailmanlaajuista verkottumista rahoittajiin, hautomoihin, järjestöihin ja muihin aloitteleviin yrityksiin. Kansainvälisesti BizSpark-ohjelmassa on mukana yli 37 000 yritystä.

  BizSpark Summit 2011 -ohjelman löydät täältä.

 • Suomalainen Techila sijoittui toiseksi kansainvälisessä start-up-kisassa

  Techila Technologies Oy Suomesta menestyi European BizSpark Summitissa. Kovatasoisessa kisassa toinen sijoitus on loistava saavutus ja kisa kärkisijoista oli tuomariston mukaan todella tiukka. Tamperelainen Techila Technologies Oy on kehittänyt innovaation, jonka avulla henkilökohtaisten tietokoneiden käyttämätön laskentakapasiteetti voidaan valjastaa kustannustehokkaasti supertietokoneiden kilpailijaksi. Asiakkaiden laskentaan käyttämä aika vähenee kuukausista tunteihin. Kilpailu avaa suomalaisyrityksen verkostoja kansainvälisillä markkinoilla.

   

 • Kinect-kehitysympäristö nyt kaikkien saatavilla

  Kaikkien Xbox 360:sta tutun Kinect-teknologiasta innostuneiden kehittäjien, tutkijoiden, pelaajien ja muiden on nyt mahdollista testata Kinectin huippuominaisuuksia maksutta. Microsoft avasi tänään julkiseen, ei-kaupalliseen testikäyttöön Windows Software Development Kit (SDK) -beta-vaiheen kehitystyökalut. Kinect-kehitystyökalut voit ladata nyt täältä.

  Kinect for Xbox 360 on historian nopeimmin myynyt kuluttajaelektroniikkalaite, ja se avaa täysin uusia näkymiä teknologian tulevaisuudelle.

  Kinect-ohjelmointia esitellään tänään ensikertaa tarkemmin Channel 9:n järjestämässä online-tapahtumassa Redmondissa. Tapahtumassa esitellään myös aiemmin järjestetyn, vuorokauden kestävän Code Campin tuotoksia, jossa joukko kehittäjämaailman huippuja testasi uusia käyttötarkoituksia Kinectin liike-, etäisyys-, ääni- ja kohdetunnistukselle. Mitä hyötyä Kinect-teknologiasta voi olla niin tieteen, terveydenhuollon kuin koulutuksenkin saralla?

  Tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä tänään alkaen klo 20.00 Suomen aikaa. Tapahtumavideoinnista saa ensimmäisten joukossa nähdä, mitä Kinect-kehittäminen tänä päivänä innovatiivisimmillaan on.

  Kinectin virallinen kehitysympäristö tarjoaa kehittäjille helpon tavan hyödyntää Kinectin mullistavaa teknologiaa sisältäen tuen sensorin syvyys-, väri- ja surround-ääni -tietoon. Kehittävät voivat hyödyntää valmiita hahmontunnistusominaisuuksia ja rakentaa omia mallejaan, jotka seuraavat suoraan ihmisen liikkeitä ja paljon muuta. Kehitysympäristö pitää sisällään myös valmiita esimerkkejä ja dokumentaation, jonka avulla on todella helppoa lähteä liikkeelle näiden mullistavien kokemusten toteutuksessa.

  Nyt välineet ovat kaikkien saatavilla ilmaiseksi, on aika innovoida!

  Lisätietoja Microsoft Researchin sivuilta ja Suomen Microsoftilla Jukka Wallasvaaralta.

 • Tallennuspalvelu SkyDrive siirtyi HTML5-aikaan

   

   

   

  Tänään julkistettu uusi Windows Live Skydrive tekee tiedostojen sekä valokuvien tallentamisesta ja jakamisesta entistä nopeampaa ja helpompaa. Maksutonta SkyDriveä on tähän mennessä kokeillut yli 100 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Kokonaan uudistettu käyttöliittymä tuo kaikille käyttäjille entistä selkeämmän käyttäjäkokemuksen, jossa on hyödynnetty modernien selainten ominaisuuksia ja HTML5-teknologiaa. Esimerkiksi IE9-käyttäjät pääsevät suoraan työpöydältä SkyDriveen kiinnittämällä sen helposti tehtäväpalkkiin. Tämä tekee käytöstä nopeampaa, helpompaa ja visuaalisesti näyttävämpää niin tietokoneella kuin älypuhelimella.

  SkyDrivessa käyttäjät voivat selaimen kautta tallentaa ja jakaa tiedostoja ja valokuvia sekä muokata Microsoft Office -tiedostoja. SkyDrivessa jokainen voi itse määrittää, ketkä saavat nähdä ja käyttää sisältöjä, joten esimerkiksi perheen, jalkapalloseuran tai taloyhtiön tiedostot ovat vain ryhmään kuuluvien nähtävillä. SkyDrive toimii saumattomasti yhteen muiden Windows Live-palveluiden kanssa ja esimerkiksi Hotmailista lähetetyt kuvaviestit hyödyntävät SkyDriven suurta tallennustilaa.

  Katso video Skydriven uusista ominaisuuksista ja lue lisää aiheesta Inside Windows -blogista.

  Oman Skydrive-tilin voi avata osoitteessa http://explore.live.com/windows-live-skydrive