June, 2011

 • Office 365 on nyt täällä!

  Microsoft on julkistanut tänään maailmanlaajuisesti uuden Microsoft Office 365 -pilvipalvelun. Uusi Office 365 on tarkoitettu vastaamaan kaikenkokoisten organisaatioiden tarpeisiin. Se perustuu seuraavan sukupolven pilvitekniikkaan, joka mahdollistaa tuottavuusratkaisujen tarjoamisen kaikenkokoisille yrityksille.

  Office 365 on suunniteltu toimimaan yhdessä kaikille tuttujen Office-työkalujen kanssa, joten käyttäjältä säästyy aikaa ja rahaa, kun ei tarvitse opetella uusia toimintatapoja. Palvelu yhdistää luotetut ja aina tuoreimmat sähköposti-, viestintä- ja yhteiskäyttöohjelmistot tuttuun Office −työpöytäohjelmistoon. Työkalut mahdollistavat yhteistyön ja viestinnän käytännössä kaikilla yleisimmillä käytössä olevilla selaimilla, älypuhelimilla ja tietokoneilla. Näin työtä on mahdollista tehdä ajasta ja paikasta riippumatta.

  Ensimmäisiä Microsoftin suomalaisia Office 365-pilvipalveluita tarjoavia kumppaneita ovat telekommunikaatioyritykset Elisa ja TeliaSonera sekä IT-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja palveluiden kokonaistoimittaja Atea.

  Uutta Office 365 -pilvipalvelua on mahdollista kokeilla maksutta 30 päivän ajan. Aloita Office 365 -koekäyttö Office 365 –sivulta.

  Lisätietoja Office 365 -tuotemarkkinointipäällikkö Harri Mikkaselta sekä kansainvälisiltä lehdistösivuilta ja Office 365 -blogista.

 • Office 365:n tuoreimmat uutiset kuulet tänään

  Microsoft kertoo tänään tiistaina 28.6. tuoreimmat uutiset Office 365 -pilvipalvelusta klo 17 järjestettävässä lehdistötilaisuudessa. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Microsoftin uutispalvelusta.

  Microsoft Office 365 -tuottavuusratkaisu kokoaa yhteen aina tuoreimmat versiot mm. Microsoftin toimisto-ohjelmistoista, sähköpostista ja yhdistetyn viestinnän ratkaisuista. Sen työkalut sopivat kaiken kokoisille organisaatioille ja mahdollistavat yhteistyön ja viestinnän käytännössä kaikilla yleisimmillä käytössä olevilla selaimilla, älypuhelimilla ja tietokoneilla.

 • Xbox Kinect riemastuttaa Linnanmäen vierailijoita

  Maailman nopeimmin myynyt viihde-elektroniikkalaite, Suomessakin Vuoden Liikuntatuotteeksi valittu Kinect for Xbox 360 saapui tänä kesänä ensimmäistä kertaa Linnanmäen huvipuistoon. Maksuton Xbox Kinect -pelimaailma tuo Lintsi-kävijöiden iloksi maailman ensimmäisen liiketunnistukseen perustuvan pelialueen. Kinectin idea on se, että peli tunnistaa ihmisen koko vartalon liikkeet, kasvot ja jopa puheen, jolloin erillistä ohjainta ei tarvita. Jos et vielä ole kokenut Kinect-elämystä, käy testaamassa se vaikka koko perheen voimin Linnanmäellä kesän aikana!

  Vanhan autoradan paikalle rakennettu Kinect-maailma sisältää kahdeksan pelipistettä ja tarjoaa laajan pelikirjon Dance Central -tanssipelistä Kinect Sports -urheiluun.  Kesäkauden aikana alueella voi kokea myös Kinectin uusimmat innovaatiot mm. skannata itsensä tai esineen mukaan peliin. Alueen Kinect-pelit sopivat koko perheelle iästä ja sukupuolesta riippumatta. Uusimpia kokemuksia ovat  hilpeä lasten ja isompienkin suosikki Kung fu Panda 2 sekä visuaalisesti upea Child of Eden. Tule ja tsekkaa!

 • Tuoreimmat uutiset Office 365:sta 28.6.

  Microsoft kertoo tämän hetken tärkeimmät uutiset Office 365-pilvipalvelusta tiistaina 28.6. klo 17 järjestettävässä lehdistötilaisuudessa. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Microsoftin uutispalvelusta.

  Microsoft Office 365 -tuottavuusratkaisu kokoaa yhteen aina tuoreimmat versiot mm. Microsoftin toimisto-ohjelmistoista, sähköpostista ja yhdistetyn viestinnän ratkaisuista. Sen työkalut sopivat kaiken kokoisille organisaatioille ja mahdollistavat yhteistyön ja viestinnän käytännössä kaikilla yleisimmillä käytössä olevilla selaimilla, älypuhelimilla ja tietokoneilla.

 • Tallennuspalvelu SkyDrive siirtyi HTML5-aikaan

   

   

   

  Tänään julkistettu uusi Windows Live Skydrive tekee tiedostojen sekä valokuvien tallentamisesta ja jakamisesta entistä nopeampaa ja helpompaa. Maksutonta SkyDriveä on tähän mennessä kokeillut yli 100 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Kokonaan uudistettu käyttöliittymä tuo kaikille käyttäjille entistä selkeämmän käyttäjäkokemuksen, jossa on hyödynnetty modernien selainten ominaisuuksia ja HTML5-teknologiaa. Esimerkiksi IE9-käyttäjät pääsevät suoraan työpöydältä SkyDriveen kiinnittämällä sen helposti tehtäväpalkkiin. Tämä tekee käytöstä nopeampaa, helpompaa ja visuaalisesti näyttävämpää niin tietokoneella kuin älypuhelimella.

  SkyDrivessa käyttäjät voivat selaimen kautta tallentaa ja jakaa tiedostoja ja valokuvia sekä muokata Microsoft Office -tiedostoja. SkyDrivessa jokainen voi itse määrittää, ketkä saavat nähdä ja käyttää sisältöjä, joten esimerkiksi perheen, jalkapalloseuran tai taloyhtiön tiedostot ovat vain ryhmään kuuluvien nähtävillä. SkyDrive toimii saumattomasti yhteen muiden Windows Live-palveluiden kanssa ja esimerkiksi Hotmailista lähetetyt kuvaviestit hyödyntävät SkyDriven suurta tallennustilaa.

  Katso video Skydriven uusista ominaisuuksista ja lue lisää aiheesta Inside Windows -blogista.

  Oman Skydrive-tilin voi avata osoitteessa http://explore.live.com/windows-live-skydrive

   

 • Kinect-kehitysympäristö nyt kaikkien saatavilla

  Kaikkien Xbox 360:sta tutun Kinect-teknologiasta innostuneiden kehittäjien, tutkijoiden, pelaajien ja muiden on nyt mahdollista testata Kinectin huippuominaisuuksia maksutta. Microsoft avasi tänään julkiseen, ei-kaupalliseen testikäyttöön Windows Software Development Kit (SDK) -beta-vaiheen kehitystyökalut. Kinect-kehitystyökalut voit ladata nyt täältä.

  Kinect for Xbox 360 on historian nopeimmin myynyt kuluttajaelektroniikkalaite, ja se avaa täysin uusia näkymiä teknologian tulevaisuudelle.

  Kinect-ohjelmointia esitellään tänään ensikertaa tarkemmin Channel 9:n järjestämässä online-tapahtumassa Redmondissa. Tapahtumassa esitellään myös aiemmin järjestetyn, vuorokauden kestävän Code Campin tuotoksia, jossa joukko kehittäjämaailman huippuja testasi uusia käyttötarkoituksia Kinectin liike-, etäisyys-, ääni- ja kohdetunnistukselle. Mitä hyötyä Kinect-teknologiasta voi olla niin tieteen, terveydenhuollon kuin koulutuksenkin saralla?

  Tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä tänään alkaen klo 20.00 Suomen aikaa. Tapahtumavideoinnista saa ensimmäisten joukossa nähdä, mitä Kinect-kehittäminen tänä päivänä innovatiivisimmillaan on.

  Kinectin virallinen kehitysympäristö tarjoaa kehittäjille helpon tavan hyödyntää Kinectin mullistavaa teknologiaa sisältäen tuen sensorin syvyys-, väri- ja surround-ääni -tietoon. Kehittävät voivat hyödyntää valmiita hahmontunnistusominaisuuksia ja rakentaa omia mallejaan, jotka seuraavat suoraan ihmisen liikkeitä ja paljon muuta. Kehitysympäristö pitää sisällään myös valmiita esimerkkejä ja dokumentaation, jonka avulla on todella helppoa lähteä liikkeelle näiden mullistavien kokemusten toteutuksessa.

  Nyt välineet ovat kaikkien saatavilla ilmaiseksi, on aika innovoida!

  Lisätietoja Microsoft Researchin sivuilta ja Suomen Microsoftilla Jukka Wallasvaaralta.

 • Suomalainen Techila sijoittui toiseksi kansainvälisessä start-up-kisassa

  Techila Technologies Oy Suomesta menestyi European BizSpark Summitissa. Kovatasoisessa kisassa toinen sijoitus on loistava saavutus ja kisa kärkisijoista oli tuomariston mukaan todella tiukka. Tamperelainen Techila Technologies Oy on kehittänyt innovaation, jonka avulla henkilökohtaisten tietokoneiden käyttämätön laskentakapasiteetti voidaan valjastaa kustannustehokkaasti supertietokoneiden kilpailijaksi. Asiakkaiden laskentaan käyttämä aika vähenee kuukausista tunteihin. Kilpailu avaa suomalaisyrityksen verkostoja kansainvälisillä markkinoilla.