May, 2011

 • Microsoft valittiin Euroopan parhaaksi työpaikaksi

   

  Great Place to Work Institute on valinnut Euroopan parhaita työpaikkoja ja Microsoft menestyi tuttuun tapaan kisassa. Tänä vuonna yhtiö voitti uuden monikansallisten yritysten sarjan.

  Euroopan tutkimuksessa oli mukana 1380 organisaatiota ja kyselyyn vastasi lähes 345 000 työntekijää.

  Microsoft on menestynyt myös Great Place to Work Instituten Suomen tutkimuksessa. Yhtiö on sijoittunut joka vuosi kärkiviisikkoon ja voittanut kilpailun kolme kertaa.

  Microsoft on tehnyt viimeisen vuoden aikana Suomessa ainutlaatuisen työkulttuuriuudistuksen, jota yhtiö kutsuu matkaksi työn tulevaisuuteen. Lue lisää Microsoftin uudesta tavasta tehdä työtä “Ensimmäiset 100 päivää läsnätyötä” -blogista.

 • Turun Ammattikorkeakoulun joukkue kisaamaan Imagine Cup -teknologiakilpailun voitosta New Yorkiin

   

  Vuosittaisen Imagine Cup 2011 -kilpailun Suomen finaalissa Turun Ammattikorkeakoulun joukkue "Team 25K" selvitti toisena vuonna peräkkäin tiensä opiskelijoille järjestettävän kansainvälisen teknologiakilpailun finaaliin. Tänä vuonna Imagine Cup -finaali järjestetään New Yorkissa 7.-13. heinäkuuta ja loppukilpailussa voitosta taistelee 124 joukkuetta 73 eri maasta.

   Turun AMK:n Team 25K -joukkue kilpailee ratkaisulla, jolla pyritään ehkäisemään lasten ja nuorten kokemaa "mobiilikiusaamista". Joukkue onkin jo kisakonkari, sillä he sijoittuivat viime vuoden finaalissa Varsovassa projektillaan "Signbook"  maailman kuuden parhaan joukkoon!

    Uutisblogissamme voi seurata pääseekö joukkue New Yorkin finaalissa jääkiekkoleijonien jalanjäljissä voittoon.   

   

  Kuvassa vasemmalta Petteri Lehtonen, Johannes Maliranta ja Kimmo Koski.

  Imagine Cup on maailman suurin opiskelijoille järjestetty vuosittainen teknologiakilpailu. Tämän vuoden kilpailun aiheena ovat YK:n globaalit kehitystavoitteet teemalla "Kuvittele maailma, jossa teknologia auttaa ratkaisemaan vaikeimmat kohtaamamme ongelmat". Kilpailu kokoaa yhteen maailman lupaavimmat nuoret kyvyt ratkomaan nykypäivän haasteita luovuuden ja teknologian avulla. Vuonna 2010 yli 300 000 opiskelijaa 100 eri maasta otti osaa Imagine Cup -kilpailuun. Suomessa kilpailuun rekisteröityi tänä vuonna n. 500 opiskelijaa.

  Lue lisää kilpailusta ja finalistijoukkueista Imagine Cup -kilpailun sivuilta.
  Lisätietoja, Microsoft oppilaitosyhteistyöstä vastaava Jukka Wallasvaara

 • Suomalaiskehittäjät nauttivat mehukkaasta Mangosta

   

  Mangona tunnettu Windows Phonen uusi päivitys herätti suurta kiinnostusta tänään Helsingissä järjestetyssä Windows Phone –tapahtumassa, johon osallistui yli 700 mobiilialan ammattilaista.

  Kuva: Pekka Lähteenmäki

  Tapahtuman pääpuhujan, Microsoftin kehittäjäyhteistyön johtajan Brandon Watsonin, mukaan käyttöjärjestelmän kehitysversio tuo ihmisille helpomman yhteydenpidon sekä sovellusten ja internetin käytön.

  Kuva: Pekka Lähteenmäki 

  Myös kehittäjille se on nopea alusta tuottaa uusia sovelluksia. Tähän mennessä on ladattu yli 1,6 miljoonaa Windows Phone -työkalusarjaa ja tuloksena on syntynyt yli 17 000 sovellusta. Viikoittain uusia sovelluksia syntyy yli tuhat.

  Nokia-yhteistyön myötä Windows Phone on herättänyt merkittävää kiinnostusta myös suomalaisten sovelluskehittäjien piirissä. Aalto-yliopistossa meneillään olevan tutkimuksen mukaan Windows Phone tulee olemaan suosituin käyttöjärjestelmä, jonka päälle kehittäjät aikovat tehdä ohjelmistokehitystä vuonna 2012. Myös Nokian kehittäjille suunnatulla uutissivustolla uusi Windows Phone -versio on saanut innostuneen vastaanoton.

  Tapahtumassa niin ikään esiintynyt Fjordin partneri ja johtaja Christian Lindholm kehui uutta Windows Phone -versiota ensimmäiseksi sosiaaliseksi puhelimeksi.

  ”Kun älypuhelimella saa enemmän ja nopeammin asioita aikaiseksi, tulee käyttäjän ja puhelimen suhteesta intiimimpi. Windows Phone adaptoituu tilaan, aikaan ja ympäröiviin palveluihin eri tavalla kuin muut älypuhelimet sitoutumalla osaksi käyttäjänsä digitaalista elämää.”

  Lue lisää aiheesta Windows Phone -uutissivustolta

   

   

   

   

 • Mitä uusi Windows Phone tuo tullessaan?  Paitsi että Mango on mehevä hedelmä on se myös tuoreen Windows Phone -mobiilikäyttöjärjestelmän koodinimi. Uusi älypuhelinversio tuo nimensä antaman lupauksen mukaisesti yli 500 uutta mehevää ominaisuutta, jotta yhteydenpito ihmisten välillä, erilaiset sovellukset ja internetin käyttö olisi entistäkin helpompaa ja fiksumpaa.

  Uusi ohjelmisto tuo parempaa käytettävyyttä niin yrityskäyttäjille kuin kuluttajille ja se on maksuton kaikille nykyisille Windows Phone 7:n käyttäjille. Päivitys tuo mukanaan monta uutta kieliversiota. Uusia Windows Phone -älypuhelimia on luvassa ensi syksynä useilta eri laitevalmistajilta ja niitä on saatavilla myös suomenkielisinä. 

  Mielenkiintoisia uudistuksia ovat mm.:

  • Keskustelunäkymässä on mahdollista siirtyä helposti tekstiviestien, multimediaviestien, Facebookin ja Windows Live Messenger -keskusteluiden välillä saman henkilön kanssa.
  • Ryhmäkontaktit voi personoida aloitusnäytön ikoneihin niin, että näet päivitykset nopeasti ja pystyt laittamaan tekstiviestin, mailin tai chatin koko ryhmälle suoraan aloitusnäytöltä.
  • Voit linkittää monta sähköpostiosoitetta yhteen postilaatikkoon.
  • Voit nostaa sähköpostihakemiston suoraan aloitusnäkymään.
  • Facebookin ja Liven lisäksi henkilöiden yhteystietoihin päivittyvät heidän tilapäivityksensä Twitter- ja LinkedIn-palveluista sekä Facebook-paikkapäivitykset.
  • Voit tunnistaa kuvassa olevan henkilön ja tallentaa tiedon kuvan mukana.

  Yrityskäyttäjän kiinnostuksen herättää se, että Office Mobile 2010 löytyy kaikista laitteista Office Hubin muodossa. Näin käyttäjä voi avata ja muokata Office-tiedostoja puhelimessa, sähköpostin liitteissä tai SharePoint-työtiloissa.  Mango myös yhdistää puhelimen Office-tiedostot yhteen myös Office 365:n ja Live SkyDrive -pilvipalveluiden kanssa. Näin käyttäjällä on esimerkiksi maksuttomassa SkyDrivessa 25 gigatavua tallennustilaa.

  Lync Mobile for Windows Phone  puolestaan tuo yrityksen pikaviestinnän ja läsnäolotiedot puhelimeen ja auttaa pysymään yhteydessä kollegoihin tien päällä. Lync-sovellus tulee ladattavaksi maksuttomana Marketplaceen, mutta sen käyttö edellyttää, että yritys käyttää Lync-palvelinta, Lync-palvelu on saatavilla Microsoftin kumppaneilta tai Office 365:sta.

  Microsoft julkisti Windows Phonen uuden version lehdistötilaisuudessa New Yorkissa tänään. Lisätietoa, kuvia ja videota Mangosta löytyy Windows Phone Newsroomissa. Kehittäjätyökalut ovat ladattavissa maksutta täällä.

   

   

 • Uusi Windows Phone julki tänään klo 17

  Microsoft julkistaa tänään New Yorkissa pidettävässä lehdistötilaisuudessa Windows Phonen uuden version, joka tunnetaan koodinimellä Mango. Lisätietoa uutuudesta saat heti klo 17 tästä UUTISHUONE-blogistamme sekä kansainvälisestä Windows Phone Newsroomista.

  Suomalaismedioille uusi Windows Phone versio esitellään lehdistötilaisuudessa torstaina 26.5. klo 12. Pääesiintyjänä Windows Phonen kehityskokemuksesta vastaavan yksikön johtaja Brandon Watson. Lisätietoja antaa ja ilmoittautumiset ottaa vastaan viestintätoimistomme.

 • Digirikollisia jahtaamassa

  Tiesitkö, että Microsoftilla on maailmanlaajuinen Digital Crimes Unit (MDCU), joka koostuu huipputason lakimiehistä, tutkijoista, teknisistä analyytikoista ja muista spesialisteista, joiden tehtävänä
  on tehdä internetistä turvallisempi kaikille? Viimeisimpänä hankkeena MDCU on julkistanut yhteistyön Facebookin ja Yhdysvaltain kadonneiden ja hyväksikäytettyjen lasten keskuksen NCMEC:n kanssa. Microsoftin PhotoDNA -hanke
   kehittää lasten hyväksikäytön estämiseksi teknologiavälineitä, kuten suodattimia ja PhotoDNA-palvelua, joka auttaa viranomaisia etsimään ja paikantamaan lapsipornomateriaalia internetistä. Lisäksi Microsoft on auttanut kehittämään CETS-järjestelmän (Child Exploitation Tracking System), jonka avulla rikostutkijat voivat jakaa ja analysoida esimerkiksi lapsikaappauksiin ja hyväksikäyttöön liittyvää informaatiota.

  Lue lisää Microsoft Digital Crimes Unitin hankkeesta.

 • Frisco näyttää mallia - pilvipalvelut tekevät voimakkaasti tuloaan julkiselle sektorille

  San Francisco Piilaaksoineen on yksi maailman merkittävimmistä teknologiakaupungeista. Microsoft ja San Franciscon kaupunki kertoivat tänään, että kaupungin 23 000 työntekijää siirtyvät käyttämään pilvipohjaista Microsoft Exchange Online -palvelua. Ottamalla käyttöön nykyaikaiset, pilvipohjaiset viestinnän työkalut, kuten sähköpostin, kalenterin ja arkistoinnin, San Francisco aikoo tehostaa paikallishallintoaan - ja säästää veronmaksajien rahoja. Säästöjen lisäksi San Franciscon kaupunki iloitsee järjestelmän käyttövarmuudesta ja skaalautuvuudesta. Lisää voit lukea täältä.

  Microsoft Oy:n julkishallintoyksikön johtaja Eero Noroviidan ajatuksiin pilvipalveluiden hyödyntämisestä julkisella sektorilla voit tutustua Kauppalehden blogissa.