Mistä tiedän, että Microsoftin kumppani X osaa toimittaa minulle laadukkaan intranetin, viestintäratkaisun, tai muun vastaavan? Tämä on kysymys, jota asiakkaat esittävät minulle ja muille microsoftilaisille tämän tästä.

 

Microsoftin kumppaniohjelma on tarjonnut perinteisesti yhden näkökulman. Asiakas on voinut esim. tutkia, ketkä ovat Microsoftin Gold Certified –kumppaneita. Viime vuosien aikana Microsoftilla huomattiin, että tähän liittyi kuitenkin selkeitä rajoitteita. Esimerkiksi yleisen Gold Certified –tason saattoi saavuttaa loppujen lopuksi varsin kapealla osaamisella, ja toisaalta Gold-kumppaneiden määrä oli niin iso, ettei se erotellut toimijoita enää riittävästi. Tämän takia olemme tehneet ison uudistuksen, joka erottelee taas jyvät akanoista.

 

Uusi kumppaniohjelma Microsoft Partner Network otettiin käyttöön syksyllä, ja lokakuuhun 2011 mennessä viimeisetkin vanhat kompetenssit lakkaavat olemasta voimassa. Uudessa ohjelmassa Gold- tai Silver-tason voi saavuttaa aina vain tiettyyn kompetenssiin (esim. Portals and Collaboration) liittyen, ja lisäksi vaatimustasoa on yleisesti nostettu. Esimerkiksi vaatimukset osaajien määrän suhteen ovat kasvaneet selvästi. Samalla myös mahdollisuus yleiseen Gold-kumppanuuteen poistuu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kumppanit todella panostavat valittuihin alueisiin, ja Silver- ja Gold-tasot ovat siitä konkreettinen osoitus.

 

Nyt onkin aika alkaa hyödyntämään uutta ohjelmaa. Kehotan kaikkia kumppaneita olemaan ylpeitä uusista kompetensseista, ja asiakkaita vastaavasti kysymään niiden perään. Edelleenkään Gold- tai Silver-kompetenssi ei ole täydellinen takuu projektin onnistumisesta, mutta se kertoo kumppanin panostuksesta ja lisää onnistumisen todennäköisyyttä!

 

Menestyksekästä kevättä tietotyökuvioiden parissa,

 

Niilo Fredrikson

 

PS. Microsoft-kumppanit yhteen paikkaan kokoava Pinpoint-palvelu  on julkaistu nyt myös Suomessa – tsekkaa osoitteesta http://pinpoint.microsoft.com/fi-FI/default.aspx