90 luvun vaihteessa kävin työmatkalla Pohjois-Suomessa ja pääsin tutustumaan kolleegani työskentelyyn liikkuvassa toimistossa.  Hän puhui sujuvasti kahteen puhelimeen, selaili kalenteriaan ja teki muistiinpanoja auton vauhdin hipoessa yli 100 km tunnissa.

 

Lumiset maisemat vaihtuivat vauhdikkaasti. Juuri kun menoon tottui , hän vastasi jälleen toiseen puhelimeen, pyysi ottamaan ratista kiinni ja ohjaamaan hetken. Samalla hän jo kurkotti jalka kaasupolkimella ja puhelin korvalla kohti  takapenkillä olevaa hinnastoa. Mikään ei tuntunut häiritsevän tämän toimiston rutiineja, ellei sitten kauhusta kankea kolleega.

 

Tänä päivänä "liikkuvassa toimistossa" voi omat kädet pitää auton ratissa ja päivän rutiinien hoitaminen on monilta osin joustavaa, helppoa ja jopa hauskaa.

 

Voin esimerkiksi  soittaa sähköpostiini, kuunnella asiakkaiden ja kolleegojen vastaajaviestit, puhepostit, kalenterivaraukset ja sähköpostiviestit. Samalla voin ohjata kalenteriani ja käsitellä viestejä omalla äänellä. Voin poistaa viestejä, lähettää viestejä eteenpäin tai vaikkapa vastata sähköpostiviestiin puhepostilla.  Jopa soittaminen onnistuu äänikomennoin. Nykyisin tämä on mahdollista myös suomenkielellä ja mikä hienointa, matka etenee kädet ratissa.

 

Entäpä monen henkilön välinen yhteystyö?

 

Tämä työpäivä alkaakin olla yhtä videoneuvottelua (verkkokousta) vaille valmis. Tällä kertaa joudun kuitenkin lähtemään aikaisemmin konttorilta, mutta ei hätää, sillä voinhan siirtää kokouksen matkapuhelimeeni ja jatkaa kokousta automatkalla.

 

Lue lisää:

Microsoft Exchange 2010 SP1 >> Ääniviestit ja puheohjattavuus

Microsoft Lync 2010 >> Audio-, video- ja verkkoneuvottelut

 

Ari Suominen