Joulu lähestyi vauhdikkaasti, ja postilaatikkoon tippui tasaista tahtia mainoksia uusista televisioista, digikameroista, kotiteattereista ja muusta "tarpeellisesta". Kotona tein pikaisen olohuoneen inventaarion: televisio, satelliittivastaanotin, digiboksi, dvd-soitin, vhs-nauhuri, levysoitin, CD-soitin, viritin-vahvistin… useimmat juuri jouluksi hankittuja.

Joulun alla kodinelektroniikkakaupassa nuori myyjä hiukan ihmetteli, miksi minulla on tuollainen museo erilaisia laitteita kotonani. Hänen oli vaikea pidättää innostustaan, joka tuskin johtui joulusta.

Soitin varmuuden vuoksi kaverille, joka juuri viritteli kotosalla uutta olohuonetietokonettaan. Hän oli tallentanut laitteelle kaikki perheen valokuvat, levyt ja elokuvat ja kertoi, että pystyi myös vastaanottamaan ja nauhoittamaan sillä tv- ja radiolähetykset sekä kytkeytymään erilaisiin palveluihin – ja tietenkin nettiin sosiaalisine medioineen.

Tuossa vaiheessa päätin kuitenkin ottaa aikalisän ja miettiä, selviäisinkö oikeasti vähemmällä laitemäärällä menettämättä tulevaisuuden varustelukilvassa kasvojani.

Seuraavalla viikolla saapuessani työpaikalle valitsin työpisteen kahvion vierestä. Avasin tietokoneeni ja laitoin kuulokkeet päähän. Avasin sähköpostilla tulleen kalenterivarauksen, jossa oli linkki verkkoneuvotteluun, missä muut osallistujat olivatkin odottamassa kokouksen alkua videokuvan kera. Kokouksen jälkeen soitin suoraan tietokoneeltani puhelun asiakkaalle sopiakseni jatkotoimenpiteistä.

Aika ajoi puhelinkeskuksen ohi?

Suuri osa nykyisistä puhelinjärjestelmistä on oma erillinen viestinnän ratkaisunsa – vähän niin kuin mikä tahansa olohuoneeni laitteista. Samalla suuri osa käytössä olevista puhelinkeskuksista ja -teknologioista on auttamatta tulossa elinkaarensa päähän, aivan kuten oma olohuonearsenaalinikin.

Puhelinjärjestelmän hankinta on voinut edellyttää pitkää sitoutumista, ja takaisinmaksuajat ovat voineet olla hyvinkin pitkiä. Olisitko sinä valmis uuteen pitkäaikaiseen "diiliin"? Voitaisiinko perinteinen puhelinviestintä järjestää uudella tavalla uudenlaisia teknoliaratkaisuja hyödyntäen? Oman olohuoneeni kanssa en ollut enää varma.

Erillisiä puhelinvaihderatkaisuja ei välttämättä enää tarvita. Puheviestintä ja puhelintoiminnallisuudet voivat olla nykyään kiinteä osa yhtä yhdistetyn viestinnän järjestelmää, aivan kuten pikaviestintä, tavoitettavuustiedon välittäminen tai vaikkapa video- ja verkkoneuvottelut ovat.

Yksi vaihtoehto tähän on Microsoftin Lync ja sen tuomat mahdollisuudet organisaatioille.

Lue lisää:
Total Economic Impact of Microsoft Lync Server 2010
Microsoft Lync Server 2010

Ari Suominen