Kansallista Vetuma-palvelua hyödyntävä tunnistamis- ja rekisteröitymiskomponentti on julkaistu Codeplex-yhteisöön. Komponentti toimii SharePoint 2007 ja SharePoint 2010 -alustoilla ja komponentin yhteisökanavaan on kaikkien saataville julkaissut Documenta. Käytännössä tämä tarkoittaa palvelukomponenttia, jonka avulla esimerkiksi pankkitunnuksilla voidaan kirjautua SharePoint-alustalla toimiviin Internet asiointi- ja extranet-palveluihin. Komponentista löytyy suoraan asennuspaketit, ohjeistukset, sekä lähdekoodi.

- Mikä on Codeplex? Codeplex on avoimen lähdekoodin yhteisöportaali, josta löytyy tuhansia projekteja ja sovelluksia Microsoftin alustoille. Pikaisella haulla palvelussa näytti olevan lähes tuhat SharePoint-projektia.

- Mikä on SharePoint? SharePoint on yhdistetty palvelualusta, joka mahdollistaa yhteistyön ja verkostoitumisen. SharePoint on myös julkaisujärjestelmä, jolla tuotetaan webbisivut ja portaalit, eli yksi palvelualusta intranettiä, extranettiä ja internet-sivuja varten. Yksi kustannustehokas ratkaisu, joka joustavasti muuttuu vastaamaan organisaation tarpeita, koska palveluiden, sivustojen ja sovellusten lisääminen on helppoa. Lyhyesti SharePoint-alustan pääpalvelut ovat: julkaisujärjestelmä, asian- ja asiakirjojen hallinta, raportointi ja business intelligence, haku ja ryhmätyöpalvelut.

- Mikä on Vetuma? VETUMA on julkishallinnon yhteinen verkkotunnistamisen ja -maksamisen palvelu, jonka tuottaja on Fujitsu Services Oy. VETUMA-palvelun suunnittelu aloitettiin vuonna 2004 ja lisätietoja palvelusta löytyy täältä.

Juha Vermaja