Microsoft julkisti syksyllä 2007 Microsoftin yhdistetyn viestinnän kokonaisuuden, jolla voidaan parantaa käyttäjien viestinnän ja yhteistyön kokemuksia, parantaa yksilöiden ja organisaatioiden tuottavuutta sekä auttaa organisaatioita ja yrityksiä säästämään niin lyhellä kuin pitkälläkin aikajänteellä. Tästä viestinnän uudesta allosta ovat hyötyneet asiakkaat ja näistä uusien viestinnän ratkaisujen tuomista mahdollisuuksista löytyy paljon menestystarinoita.

  

Tutkimuslaitosten, kuten Gartnerin, mukaan Microsoft on ollut johtava yhdistetyn viestinnän visionääri  ja teknologiatoimittaja jo useamman vuoden ajan (Gartner: Magic Quantarnt for Unified Communications) ja Microsoft on jatkanut edelleen merkittäviä investointeja viestinnän ratkaisuihin ja tuottavuusalustoihin. Tästä esimerkkinä viime talvena julkaistu Microsoft Exchange 2010 sekä tulossa oleva Microsoft Office Communications Server ”14”, jotka vievät perinteisen sekä reaaliaikaisen viestinnän ja yhteistyön aivan uudelle tasolle.

 

Tulossa Microsoft Communications  Server  ”14”

 

Microsoft Communications Server "14" järjestää viestinnän ratkaisut ja käyttäjäkokemukset uudenlaisella tavalla siten, että  tavoitettavuus, viestintä  ja yhteistyö ovat entistäkin tehokkaampia ja moniipuolisempia käyttäjien sijainnista riippumatta.  Esimerkiksi Microsoft Communications Server ”14” toimii saumattomasti Microsoft Officen kanssa yhdistäen ihmiset suoraan tutuista sovelluksista, kuten Microsoft Outlookista, Microsoft Wordistä tai vaikkapa Microsoft SharePointista. Voit esimerkiksi työstää samanaikaisesti SharePoint 2010 sivustoilla olevia asiakirjoja Word 2010:ssä, näet kunkin henkilön reaaliaikaiset tilatiedot asiakirjassa ja tarvittaessa aloittaa viestinnän suoraan sisällöstä uudella rikkaammalla viestinnän kokemuksella. Uusi monipuolisempi käyttäjäkokemus on saatavilla niin tietokoneelle, puhelimelle kuin selaimellekin.

 

IT:lle edut tulevat olemaan merkittäviä: turvallinen ja luotettava ratkaisu, joka hyödyntää nykyisiä työkaluja ja järjestelmiä ja tarjoaa helpomman hallinnan, matalemmat omistamisen kustannukset, joustavamman käyttöönoton ja paremmat valinnan vaihtoehdot. Esimerkiksi Microsoft Communications Server ”14” voi korvata nykyisen IP-PBX-ratkaisun tai tehostaa sitä merkittävästi.

 

Vieläkö viestintä voisi tuoda etuja käyttäjille ja organisaatioille? Ehdottomasti! Ei muuta kuin katse ulapalle ja valmistautuen uuteen aaltoon.

 

Lue lisää viestinnän tulevasta uudesta aallosta ja tutustu videoihin Microsoft Communications Server ”14” -sivustolla.

 

 

Ari Suominen