SharePoint-projekteissa voi olla mukana useampikin kumppani: alustava suunnittelu saatetaan tilata ensin, sitten kilpailuttaa tarkempi määrittely ja toteutus, sovellus puolestaan halutaan ylläpitoon tutulle tukiorganisaatiolle, koulutus ja jalkautus tilataan taas viestintään erikoistuneelta yritykseltä ja  suorituskykytestaukseen valitaan alan asiantuntija. Kaikkiin liittyy kuitenkin sama haaste: miten löydän tähän projektiin osaavimman toimittajan?

 

Kuvitellaan, että etsitte kotinne kylpyhuoneremontille tekijää. Miten teette valinnan?

a)      Valitsen aina halvimman – laatoittaa osaa kuka vaan.

b)      Valitsen ison yrityksen, jolla on ISO-standardit märkätilatöistä. Standardi takaa laadun.

c)       Valitsen mukavimman myyjän, joka tarjosi vielä pullaa tarjouksen esittelyssä!

d)      Pyydän jokaiselta yritykseltä referenssit vastaavista onnistuineista remonteista. Varmistan, että minulle nimetyt remonttimiehet ovat olleet niissä mukana. Soitan vielä parille referenssiasiakkaalle ja kyselen, miten hommat sujuivat. Lopuksi vielä haastattelen remontista vastaavan rakennusmestarin.

 

Entä miten valitsette toteuttajat SharePoint-projektiinne?

 

Minun kokemukseni on, että oikean toimittajan valinta on avain onnistumiseen. Microsoftin kumppaniohjelma auttaa osaamisen arvioinnissa, koska kumppanisertifiointi takaa, että toimittaja on sijoittanut koulutukseen ja laatuun. Se kertoo, että heillä on osaamista oikeista tuotteista ja teknologioista.

 

Osaaminen on kuitenkin ihmisissä, ja tiukinkin sertifiointi tarkoittaa loppujen lopuksi, että yrityksessä on kovan tason asiantuntijoita - mutta ei välttämättä sitä, että he olisivat juuri Teidän projektissanne. Tutustukaa siis projektiin nimettyihin tekijöihin, pyytäkää referenssejä heidän töistään ja jutelkaa referenssiasiakkaille. Varmistakaa myös, että toimittaja uskoo projektin aikatauluun ja budjettiin – myös ammattilainen tarvitsee aikaa ja rahaa onnistuakseen.

 

Me Microsoftin konsultointipalveluissa olemme myös käytettävissänne, jos haluatte lisätukea projektiin. Tulemme mielellämme valitsemanne kumppanin avuksi, työskentelemään yhdessä projektin onnistumiseksi. Ja muistakaa suhtautua meidän valintaamme samalla vakavuudella kuin muiden kumppanienne.

 

PS: Oikea vastaus on d.

 

Lue lisää

Gold Certified Partner

Microsoftin konsultointipalveluista

Microsoft SharePoint Server 2010

 

Juhani Lith