Kalliiden tietokoneiden hintaisten yritystason älypuhelimien myynti kasvaa nopeasti. Yritykset tuntuvat olevan valmiit investoimaan mobiiliteknologioihin, mutta mihin tarkoitukseen niitä käytetään?

Muutama vuosi sitten osallistuin mobiilitapahtumaan, jossa puhuja kysyi yleisöltä, kuinka monella heistä oli työntekoa tukeva matkapuhelin taskussa. Kaikki nostivat kätensä ylös. Seuraavaksi kysyttiin, onko sähköpostin lukeminen ja lähettäminen matkapuhelimella mahdollista. Jälleen kaikki nostivat kätensä ylös. Kun kolmantena asiana kysyttiin mahdollisuutta päästä käsiksi yrityksen dokumentteihin matkapuhelimella, käsien määrä suorastaan romahti. Kun viimeiseksi kysyttiin kuinka moni pystyy kytkeytymään matkapuhelimella liiketoiminnan järjestelmiin, oli enää muutama yksittäinen  käsi pystyssä. Mikä on organisaatioiden mobiilistrategia?

 

"Rikkinäinen puhelin"....

 

Microsoftin teetättämä tutkimus, kertoo  karua kieltä todellisuudesta. Johdosta ainostaan kolmasosa kertoi, että heillä on tehokkaat työvälineet etätyöskentelyyn ja että tarvittavat asiakirjat löytyvät helposti. Samainen tutkimus osoitti, että nopean tiedon kulun tarve on yli 60% kaikista vastaajista eri toimialoilla ja työrooleissa työntekijöistä johtoon. Toisen tutkimuksen mukaan peräti 91 prosenttia suomalaistyöntekijöistä suhtautuu vastaanottavaisesti työympäristön muutoksen ja teknologian kehittymisen mukanaan tuomiin uusiin työtapoihin.  Tutkimustuloksiin viitaten voisi kysyä, ovatko organisaatioiden viestintä- ja yhteistyöratkaisut ajan tasalla?

 

... tai paras käyttäjäkokemus tietokonella, puhelimella ja selaimella

 

Nykyaikaiset tuottavuusratkaisut tarjoavat oletuksena monipuoliset, turvalliset  ja helppokäyttöiset  toiminnallisuudet älypuhelimille. Yritystason puhelimen perustoiminnallisuuksia tänä päivänä on mm läsnäolo- ja tavoitettavuustiedon välittäminen, minkä perusteella käyttäjä voi päättää, mikä on tilanteeseen parhaiten sopiva viestinnän muoto.  Joskus se voi olla reaaliaikainen yritystason pikaviestinä suoraan matkapuhelimesta useamman henkilön kanssa ja joskus se voi olla vaikkapa perinteinen puhelinsoitto.  Toinen tärkeä perustoiminnallisuus on pääsy asiakirjoihin käsiksi turvallisesti kaikkialta, olkoon ne sitten sähköpostin liitteinä tai yrityksen intranetissa, siten että ne on myös tehokkaasti muokattavissa ja käsiteltävissä matkapuhelimella.  Kolmas tärkeä asia on yhtenäinen rikas käyttäjäkokemus tietokoneilta matkapuhelimille niin viestintä- kuin yhteistyöratkaisujenkin osalta (*).

 

Asiakkailla on vaihtoehtoja

 

Microsoftin yhdistetyn viestinnän ratkaisujen ja  Officen käyttäminen on ollut jo pitkän mahdollista liikkuvassa työssä ja myös muilla puhelimilla kuin Windows-puhelimilla. Muun muassa Nokia ja Microsoft ovat tehneet tiivistä yhteistyötä ja Exchange-sähköpostin käyttäminen on ollut mahdollista ActiveSync-teknologialla jo pitkään Nokian älypuhelimilla. Toukokuun alussa julkaistiin ensimmäinen yhteissovellus, Microsoft Communicator Mobile for Nokia Devices, joka tuo Microsoftin reaaliaikaisen viestinnän nyt myös Nokialaisiin matkapuhelimiin Symbian-käyttöjärjestelmälle ja tulevaisuuden roadmapissa on  yhtä tiiviimpi integraatio Office-ratkaisujen osalta (*). Asiakkailla on siis vaihtoehtoja.

 

Palatakseni alkuperäiseen kysymykseeni, millä perusteilla ja mihin tarkoutukseen kalliita älypuhelimia hankitaan? Sähköposti ja puhelimella soittaminen ei tee matkapuhelimesta vielä tänä päivänä kovinkaan suurta tuottavuusratkaisua ellei se liittyy saumattomasti yrityksen tuottavuusratkaisuihin ja liiketoiminnan järjestelmiin. Tällaisessa skenaariossa älypuhelinta voisi verrata jopa "rikkinäiseen puhelimeen".

 

 

LUE LISÄÄ

Työpaikkojen tiedonkulku hiertää

(*) Unelmatyön aika on täällä

Työntekijät ja työvälineet valmiita uusiin työtapoihin - entä työnantajat?

Microsoftin yhdistetty viestintä - Kustannussäästölaskuri

Microsoft Office Communications Server - Mobility

 

 

Ari Suominen