Yritystason pikaviestintratkaisut ovat yleistyneet nopeasti organisaatioiden sisäisessä käytössä. Eikä ihme, sillä reaaliaikainen pikaviestintä tavoitettavuustietoineen tuo organisaatioille nopean ja helpon tavan tavoittaa oikeat henkilöt oikeaan aikaan.  Samalla kiinnostus laajentaa tämä joustava  viestintämuoto myös organisaatioiden ulkopuolelle on kasvanut . Miksi emme  hyödyntäisi reaaliaikaista pikaviestintää yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa? Voisiko pikaviestintää hyödyntää vaikkapa osana asiakaspalvelua? Ovatko yritystason pikaviestintäratkaisut tähän valmiita?

 

Microsoft Office Communications Server 2007 R2:lla pikaviestintä ja läsnäolotiedon välittäminen onnistuvat turvallisesti ja hallitusti myös organisaation ulkopuolelle. Kaksi organisaatiota voi rakentaa keskenään liiton, eli federaation, joka mahdollistaa tietojen ja viestien välittämisen. Sisällön lisäksi voidaan välittää ääntä ja videokuvaa. Tapaamiset ja liiketoimintaan liittyvät reaaliaikaiset keskustelut voidaan näin viedä hallitusti verkkoon.  Pikaviestintää ei rajoiteta omalle työasemalle, sillä Microsoft Office Communicator -asiakasohjelma löytyy niin työasemalle, puhelimelle kuin selaimellekin. Näin reaaliaikainen pikaviestintä onnistuu kaikkialta, jopa älypuhelimesta tai nettikahvilasta käsin.

 

Ovatko julkiset pikaviestintäratkaisut kiellettyjä organisaatioissanne?

 

Työntekijät perustelevat usein julkisten pikaviestintäratkaisujen tarvetta ja käyttöä organisaation tietokoneilla  tarpeella viestiä kätevästi työpaikan ulkopuolelle esimerkiksi perheen jäsenten kanssa. Vastaavasti useat organisaatiot käyttävät tietoturvaa ja hallittavuutta syinä estää henkilökuntaa ottamasta käyttöön kyseisiä palveluja.  Tietohallinnon huoli voi olla aiheellinen, mutta täytyykö pikaviestintä julkisiin pikaviestintäpalveluihin estää?

 

Microsoft Office Communications Server 2007 R2 mahdollistaa hallitun läsnäolotiedon jakamisen ja yritystason pikaviestinnän myös julkisten pikaviestintäratkaisujen käyttäjien kanssa. Organisaatiot voivat tarjota OCS-käyttäjille  yhteydet  Microsoft Windows Live Messengeriin, AOL, Yahoo! ja Google Talk  -palveluihin. Järjestelmän valvojilla on mahdollisuus valita käyttäjä- tai käyttäjäryhmäkohtaisesti ne julkisen pikaviestinnän tarjoajat, joihin käyttäjät voivat olla yhteydessä.  Samalla liitynnät organisaation ulkopuolelle saadaan keskitetysti hallintaan. Keskitetyn ratkaisun kautta pystytään huomioimaan myös tietoturva, kuten virusten torjunta, esimerkiksi Microsoftin ForeFront-tuoteperheen tuotteilla.

 

Microsoft Office Communications Server 2007 R2  tarjoaa yritystason pikaviestintäratkaisun niin  organisaation sisäiseen kuin ulkoiseenkin viestintään.

 

Listätietoa

Public Instant Messaging Connectivity

Microsoft Office Communications Server 2007 R2

Microsoft Forefront

 

Ari Suominen