Microsoftin tuottavuusratkaisuista julkistetaan 2010-versiot tämän syksyn ja ensi kevään aikana. Exchange 2010 -sähköpostipalvelin on jo julkistettu ja tänään julkistettiin useiden tuotteiden beeta-versiot. Olen kerännyt Backstagelle luettelon nyt julkaistavista beetoista ja kortostanut muutamia uusia ominaisuuksia.

Itse olen käyttänyt Officen Technical Previewtä viime kesästä lähtien ja päivittäin meillä siirtyy enemmän saitteja Sharepoint 2010:lle. Alla pitkästä parannusten luettelosta muutamia henkilökohtaisia huomioitani:

  • Outlook tuo hienosti esille miten sähköpostin muut henkilöt liittyvät minuun ja mitä yhteisiä asioita meillä on. Tämä helpottaa merkittävästi asioiden hoitamista kasvavassa Suomen organisaatiossa ja kansainvälisesti.
  • Sharepointin wikimäinen käyttöliittymä ja valintanauha ovat erittäin intuitiivisia ja helppokäyttöisiä.
  • Sharepoint 2010 -sivustolla olevien Office-asiakirjojen luominen, muokkaaminen, kommentointi ja tallentaminen Windows-puhelimella on erittäin tehokasta.
  • Kuvien ja erityisesti videoiden lisääminen Powerpoint-esityksiin ja niiden muokkaminen on erittäin helppoa ja lopputulokset hienoja.
  • Pienten muutosten tekeminen Sharepointissa jaettuihin asiakirjoihin on nopeaa ja näppärää Office Web Apps -sovelluksilla tarvitsematta ladata koko asiakirjaa oman koneen Officeen. Mutta monipuolisempia toimintoja varten minulla on mahdollisuus käyttää kaikkia Officen toimintoja ollakseni mahdollisiman tehokas.
  • Vision käyttö on uuden käyttöliittymän myötä helpottunut entisestään. Visio 2010 on loistava työväline dynaamisten kaavioiden tekemiseen, joiden ulkoasu muuttuu tietolähteiden perusteella. Myös Visio 2010:n beta on nyt ladattavissa.

Suosittelen lämpimästi beetojen lataamista osoitteesta http://www.microsoft.com/2010. Muistakaa eri ominaisuuksiin tutustuessa miettiä miten nämä kaikki voivat hyödyntää sinun organisaatiota olemaan mahdollisimman tehokas.

 

Tom Toivonen