Miten tietotyön tuottavuutta voidaan parantaa ja voidaanko sitä edes mitata? Voiko työntekijä tai kotikäyttäjä  hyödyntää eri tehtävissä tai tiedon haussa säästyneitä minuutteja? Välillä on hyvä pysähtyä ja katsoa taaksepäin - tekisitkö sinä tänään töitä samoilla tietotyökaluilla kuin kolme vuotta sitten? Muistatko edes mitä käytit kymmenen vuotta sitten? Suosittelen, että mietit kuinka paljon oma ja organisaatiosi tehokkuus on parantunut viime vuosien aikana. Näin voit varmistaa tehokkuuden parantumisen jatkossakin.

Erityisen vaikeaa on yrittää katsoa eteenpäin - miltä tietotyö näyttää vuonna 2019? Haluan antaa sinulle ajatuksen aihetta sekä ideoita siitä, mihin suuntaan kehitys kehittyy. Microsoftin visio tietotyön tulevaisuudesta löytyy  Microsoft Office Labs -sivustolta. Erityisesti suosittelen siellä olevaa videota, jossa esitellään näkemys vuoden 2019 koulusta, etätyöstä ja toimistosta.

Kuinka lähellä tulevaisuudessa tämä visio on. Jos katsot videota tarkkaan, huomaat että monet yksittäiset toiminnallisuudet ovat jo nyt saatavilla. Muistan kun Redmondissa avattiin "Center for Information Work" viitisen vuotta sitten. Niihin aikoihin lanseerasimme Office 2003:n ja liitimme Sharepointin ensimmäistä kertaa Office Systemiin. On hauska huomata, että sen aikaisesta visiointivideosta monet asiat ovat jo arkipäivää Office Systemissä ja yhdistetyn viestinnän tuotteissamme.

Miten sinä kehität tietotyötä tänään ollaksesi valmis vuotta 2019 varten?

Tom Toivonen