Viime viikon perjantaina kävin eräällä meidän asiakkaalla esittelemässä ja demoilemassa Office 2007:n uutta valintanauhakäyttöliittymää. Paikalla oli pääkonttorin ei-IT-ihmisiä ja oli hauska huomata kuinka positiivisesti ihmiset suhtautuivat uuden käyttöliittymän tapaan tuottaa ja muokata tietoa. Loppukäyttäjien kanssa keskustelu avasi taas kerran omatkin silmät sille mitkä asiat Officen yrityskäytössä ovat käyttäjille tärkeitä ja mitkä eivät.

Monesti kuulee siitä kuinka tietohallinto saa valituksia ”vanhan ja toimivan muuttamisesta”, kun uusi versio päivitetään. Tämän kokemuksen perusteella uskon, että jos loppukäyttäjät pidetään mukana keskustelussa, saattavat käyttäjät jopa olla tyytyväisiä muutoksiin. Kaiken lisäksi heiltä saa hyviä vinkkejä siitä mihin käyttöönotossa pitää kiinnittää huomiota ja mitkä ovat mahdolliset ongelmakohdat.

Esittelimme samassa tilaisuudessa myös yrityksen tarjoamaa HUP (Home Use Program) –ohjelmaa, jonka kautta henkilökunta voi hankkia täysiverisen Office 2007 Enterprise –paketin kotikoneelle pelkkien käsittelykulujen hinnalla. Etu on työntekijälle satoja euroja ja se kuuluu yleensä yritysten Microsoft-sopimuksiin.  Monessa yrityksessä sitä hyödynnetään silti yllättävän vähän! Kannattaa tsekata osoitteesta http://www.microsoft.com/finland/officekotiin/default.htm ohjeet miten sen saa käyttöön. 

Katariina Alaputto